Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 hours ago, mechpanos said:

Σωστά.

Οποτε τι κανουνε οσοι αγορασαν καινουρια σπιτια με αντλια; Καμια προταση για το καλοκαιρι εκτος απο την ασυμφορη λειτουργια ολης της αντλιας;

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Georgebek2 είπε

Οποτε τι κανουνε οσοι αγορασαν καινουρια σπιτια με αντλια; Καμια προταση για το καλοκαιρι εκτος απο την ασυμφορη λειτουργια ολης της αντλιας;

Μπορείς να βάλεις ένα σπλιτακι στο υπνοδωμάτιο αν θες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Georgebek2 είπε

Αυτό που ειπώθηκε. Ή την δουλεύεις όλη, ή συμπληρώνεις βάζοντας και κανένα split.

• Like 1
Δημοσ.

5 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αυτό που ειπώθηκε. Ή την δουλεύεις όλη, ή συμπληρώνεις βάζοντας και κανένα split.

Ναι, αλλά:

13 ώρες πριν, Georgebek2 είπε

Κοιταζω μια καινουρια πολυκατοικια με fan coils που δεν επιτρεπει να βαλεις κλιματιστικα. 

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Αυτο με ποιο σκεπτικο εγινε; Να μη χαλασει η μονωση; Ή καθαρα αισθητικους λογους;

Ποτέ δεν επιτρεπόταν σε πολυκατοικίες. Δεν πρέπει να εξέχει κάτι από τις όψεις της και επιπλέον χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία και ενημέρωση του οικείου αστυνομικού τμήματος. Στην πράξη βέβαια αυτά καταργούνται, αλλά στην πολυκατοικία που μένει η μητέρα μου δυο-τρεις ιδιοκτήτες έβαλαν κλιματιστικά και αμέσως έπεσε καταγγελία από άλλον ιδιοκτήτη και η πολεοδομία, μετά από αυτοψία, έστειλε τα απαραίτητα ραβασάκια.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mpregos είπε

Έχω μπει στο εξοικονομώ και τώρα είμαι σε φάση αναζήτησης για αντλία.

Δεν έχω ξεκινήσει, σπίτι παλιό με καλοριφέρ τέλη '80, και και σώματα φέτες τεράστια. 

Η αλλαγή μόνο της πηγή θερμότητας από πετρέλαιο σε αντλία με τις παλιές σωληνώσεις και καλοριφέρ αξίζει; Η θα έχω θέματα και θα πρέπει να αλλάξω και αλλά πράγματα; Σωληνώσεις, σώματα

ενας μηχανικός θα σου πει τι θα χρειαστείς. Σώματα πιστεύω σίγουρα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimpap61 είπε

Ποτέ δεν επιτρεπόταν σε πολυκατοικίες. Δεν πρέπει να εξέχει κάτι από τις όψεις της και επιπλέον χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία και ενημέρωση του οικείου αστυνομικού τμήματος. Στην πράξη βέβαια αυτά καταργούνται, αλλά στην πολυκατοικία που μένει η μητέρα μου δυο-τρεις ιδιοκτήτες έβαλαν κλιματιστικά και αμέσως έπεσε καταγγελία από άλλον ιδιοκτήτη και η πολεοδομία, μετά από αυτοψία, έστειλε τα απαραίτητα ραβασάκια.

Αν ειναι αναρτημένο στον τοίχο το καταλαβαίνω.

Αν ειναι στο έδαφος (μπαλκόνι, στο πάτωμα πχ), έχει λόγο η πολεοδομία;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Αν ειναι αναρτημένο στον τοίχο το καταλαβαίνω.

Αν ειναι στο έδαφος (μπαλκόνι, στο πάτωμα πχ), έχει λόγο η πολεοδομία;

Μπορεί να σε βοηθήσει..

Τοποθέτηση εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών σε κοινόχρ

Δημοσ.

Εχει βαλει κανεις σε καινουρια πολυκατοικια εξωτερικη μοναδα κλιματιστικου; Φανταζομαι αν δεν εχει περιεργους γειτονες κατι θα γινεται...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση. Εγκατάσταση αντλίας - fan coil. Σε κάθε fan coil δίοδη ηλεκτροβάνα που κόβει τα νερά όταν πιάσει ο χώρος θερμοκρασία. Πως θα ξέρει η αντλία (και κατ' επέκταση ο κυκλοφορητής της) ότι έχουν κόψει τα fan coil για να μην βγάζει σφάλμα ροής; Η αντλία απευθείας συνδεδεμένη με τα fan coil. Φαντάζομαι πρέπει να σπάσουν τα νερά σε πρωτεύων και δευτερεύων ή υπάρχει και άλλος τρόπος;

Επεξ/σία από kifinas
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, kifinas είπε

Ερώτηση. Εγκατάσταση αντλίας - fan coil. Σε κάθε fan coil δίοδη ηλεκτροβάνα που κόβει τα νερά όταν πιάσει ο χώρος θερμοκρασία. Πως θα ξέρει η αντλία (και κατ' επέκταση ο κυκλοφορητής της) ότι έχουν κόψει τα fan coil για να μην βγάζει σφάλμα ροής; Η αντλία απευθείας συνδεδεμένη με τα fan coil. Φαντάζομαι πρέπει να σπάσουν τα νερά σε πρωτεύων και δευτερεύων ή υπάρχει και άλλος τρόπος;

Μία λύση το πρωτεύων-δευτερεύων.. Δεύτερη λύση αντί για δίοδες να τοποθετηθούν τρίοδες στα fancoils (σε όλα ή σε μερικά) ώστε να επιστρέφουν τα νερά πριν μπουν στη μονάδα του fancoil.. Τρίτη λύση η τοποθέτηση βαλβίδας διαφορικής πίεσης σε κάποιο σημείο ώστε να γίνεται bypass προς την επιστροφή όταν κλείνουν όλες οι δίοδες.. και τις τρεις λύσεις προσωπικά τις έχω συναντήσει (ή επιλέξει) άπειρες φορές σε εγκαταστάσεις και σίγουρα όλες τους έχουν θετικά και αρνητικά στη λειτουργία τους.. Αναλόγως όμως και την εγκατάσταση ίσως κάποια από αυτές να ταιριάζει περισσότερο..

• Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, mpregos είπε

Έχω μπει στο εξοικονομώ και τώρα είμαι σε φάση αναζήτησης για αντλία.

Δεν έχω ξεκινήσει, σπίτι παλιό με καλοριφέρ τέλη '80, και και σώματα φέτες τεράστια. 

Η αλλαγή μόνο της πηγή θερμότητας από πετρέλαιο σε αντλία με τις παλιές σωληνώσεις και καλοριφέρ αξίζει; Η θα έχω θέματα και θα πρέπει να αλλάξω και αλλά πράγματα; Σωληνώσεις, σώματα

Eιναι με κεντρική θέρμανση ή με αυτονομία κολλεκτερ δικό του το διαμέρισμα . 

Επειδή είμαι και εγώ στη ίδια φάση . .

Εγώ έχω κεντρική θέρμανση, οπότε σίγουρα θα χρειαστεί κολλεκτερ , γραμμές , διακόπτες σωμάτων και σώματα καλοριφέρ τώρα έχει ΑΚΑΝ . 

Το πιο σωστό είναι να ξεκινήσεις από μηχανολόγο να σου κάνει μελέτη .

Δημοσ.
13 ώρες πριν, kifinas είπε

Εγκατάσταση αντλίας - fan coil. Σε κάθε fan coil δίοδη ηλεκτροβάνα που κόβει τα νερά όταν πιάσει ο χώρος θερμοκρασία. Πως θα ξέρει η αντλία (και κατ' επέκταση ο κυκλοφορητής της) ότι έχουν κόψει τα fan coil για να μην βγάζει σφάλμα ροής ;

Υπάρχει λόγος που βάζεις ηλεκτροβανα ? Γεια μένα δεν χρειάζεται καθόλου Κόβει ο ανεμιστήρας από  τοπικό θερμοστάτη  του δωματίου η του fan coil  και δεν έχεις θέμα για σφάλμα ροής  Ο κυκλοφορητής δουλεύει αλλά λόγο του ότι έχει σταματήσει το fan δεν τροφοδοτειται το δωμάτιο με θερμότητα  Αν όμως θες να βάλεις ηλεκτροβάνα θα βάλεις τριοδη  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...