Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ababa641 είπε

Να σου πω την αλήθεια και μένα με είχε χαλάσει όταν το είδα αλλά μου είπαν δεν έχει πρόβλημα. Επίσης το βίντεο που το έστειλα στην ΑΒΒ δεν μου είπαν κάτι όταν μίλησα. Κι εδώ που τα λέμε για να υπάρχουν αυτά τα πόδια υπάρχουν για κάποιο λόγο αλλιώς γι αυτους είναι έξτρα κόστος.

Κι εγώ είδα το βιντεάκι της υπογραφής σου κατόπιν εορτής. Οι υπογραφές δεν φαίνονται από κινητά στο insomnia.

Κοιτούσα αυτό για παράλληλα:

Options for connecting heat pumps to existing boiler systems | Plumbing & Mechanical

Εδώ προτείνουν, μεταξύ πολλών, να απομονώσεις τελείως σε κάποια σενάρια, το οποίο καταλαβαίνω περισσότερο απ'όλα (και να αφήσεις boiler, σερπαντίνες κλπ.). Δοχείο διαστολής έχεις, γλυκόλη δεν ξέρω αν χρειάζεσαι, ανάλογα τις θερμοκρασίες. Μια βαλβίδα εκτόνωσης θα μπορούσες να έχεις εάν φοβάσαι τόσο, μην τυχόν και κολλήσει τίποτα από τους αυτοματισμούς, μην σου τινάξει τον κυκλοφορητή της αντλίας ή τίποτα χειρότερο.

Buffer, έχεις άπειρη εγκατάσταση σύμφωνα με το installation manual, οπότε επίσης δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους με το να σε βάζουν να διπλασιάζεις το φορτίο και να ζεσταίνεις νερά σε ένα καζάνι που δεν είναι κανενός, ειδικά με τα ΑΚΑΝ. ΜΟΝΟ εάν έχεις θερμοστατικές βαλβίδες το καταλαβαίνω, γιατί μπορεί να μικρύνει η εγκατάσταση έως και το 0L ανεξέλεγκτα.

Ένα ωραίο είναι αυτό, για να πάρεις ιδέες:

Image in modal.

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 hours ago, ababa641 said:

Δεν έχεις αναφέρει το μοντέλο της αντλίας, ίσως υπάρχει κάποιος που να μπορεί να σε βοηθήσει με το μενού.

Είχα την εντύπωση ότι το είχα γράψει αλλά δεν...

Chaffoteaux ARIANEXT LITE 150 M.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με αντλία.  

Ποιον μονοφασικό επιτήρηση τάσης προτείνετε να βάλω στην αντλία? Θα μπει ξεχωριστό ρελε διαφυγής στην παροχή της αντλίας, να βάλω τύπου AC ή A?  Βλέπω όλοι ότι βλέπεται την κατανάλωση της αντλίας, αυτό το Βλέπω μέσα από το χειριστήριο ή βάζατε κάτι έξτρα? 

Επίσης αρκετοί έχετε πει ότι κάνατε επαύξηση το μονοφασικο.. εμείς ρωτήσαμε και μας είπαν ότι δεν γίνεται και σαν λύση μου είπαν να πάω σε τριφασικό, που δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε αυτή την διαδικασία. 

Μπορείτε να μου πείτε τι άλλο χρειάζεται να βάλω στον πίνακα για την αντλία? Σκεφτόμουν να βάλω κάτι τέτοιο 

https://www.kafkas.gr/ilektrologika/iliko-ragas/metrisi/ilektronika-organa/ilektronikoi-metrites-energeias/geyer-metritis-kilovatoras-kwh-monofasikos-32a-b-ip20_293573/?srsltid=AfmBOopToPe9rYNPBJJ_Q5fgkL_idBDnbyhEfKJHUFtVKU6t9TpBdg9S

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Έχεις πάρει την απόφαση και λες ότι θα βάλεις αντλία θερμότητας, κάνεις το λάθος και διαβάζεις αυτό το θέμα, σκέφτεσαι: βρε τι παπαριά πάω να κάνω! :D

Μερικές ερωτήσεις - απορίες ( αρχικές , είναι νωρίς ακόμα, έχω κάνει αιτήση για εξοικονομώ)

Σε σπίτι 130 τμ μονοκατοικία σε χωριό των Τρικάλων κατασκευής 2007 με μόνωση 7αρα ανάμεσα στα τούβλα, πορτοπαράθυρα αλουμινίου με 2πλο τζάμι, πλάκα μονωμένη και σκέπη απλή, επιδαπέδια θέρμανση.

1. Χωρίς να ξέρω και χωρίς κάποιος μηχανικός για να μέτρησει τα του σπιτιού, πιστεύω με μια 12 θα είμαι καλά.

2. Έχω ρεύμα μονοφασικό, χρειάζεται αλλαγή σε τριφασικό?

3. Υπάρχει κάποιος εγκατάστατης που να κατέχει σωστά όλα αυτά που διάβασα (και δεν κατάλαβα τίποτα στις τελευταίες 100 σελίδες) στην περιοχή μου ?

Έπεται συνέχεια στις ερωτήσεις :D

• Haha 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, bill987 είπε

Έχεις πάρει την απόφαση και λες ότι θα βάλεις αντλία θερμότητας, κάνεις το λάθος και διαβάζεις αυτό το θέμα, σκέφτεσαι: βρε τι παπαριά πάω να κάνω! :D

Μερικές ερωτήσεις - απορίες ( αρχικές , είναι νωρίς ακόμα, έχω κάνει αιτήση για εξοικονομώ)

Σε σπίτι 130 τμ μονοκατοικία σε χωριό των Τρικάλων κατασκευής 2007 με μόνωση 7αρα ανάμεσα στα τούβλα, πορτοπαράθυρα αλουμινίου με 2πλο τζάμι, πλάκα μονωμένη και σκέπη απλή, επιδαπέδια θέρμανση.

1. Χωρίς να ξέρω και χωρίς κάποιος μηχανικός για να μέτρησει τα του σπιτιού, πιστεύω με μια 12 θα είμαι καλά.

2. Έχω ρεύμα μονοφασικό, χρειάζεται αλλαγή σε τριφασικό?

3. Υπάρχει κάποιος εγκατάστατης που να κατέχει σωστά όλα αυτά που διάβασα (και δεν κατάλαβα τίποτα στις τελευταίες 100 σελίδες) στην περιοχή μου ?

Έπεται συνέχεια στις ερωτήσεις :D

Καταρχην μηχανολογος μηχανικος μελετη θερμανσης.

Για εγκαταστατη εαν δεν ξερεις καποιον και επειδη σιγουρα δεν ειναι ευκολο να επιλεξεις ρωτα τον μηχανολογο εαν ξερει καποιον.

Αυτοι οι 2 θα εχουν την ευθυνη.

Ρευμα με μια επαυξηση στο μονοφασικο και ενα σωστο μοιρασμα μια χαρα θα εισαι,εκτος εαν το σπιτι σου εχει πολλα φορτια και δεν μιλαμε για ενα απλο τυπικο σπιτι.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνάω να πας σε ένα μηχανολόγο έμπειρο σε αντλίες και εγκαταστάσεις θέρμανσης, να σου βγάλει ποια θα πρέπει να είναι η διαστασιολόγηση της αντλίας. Αυτός μπορεί να ασχοληθεί να σου μελετήσει και την εγκατάσταση και να κάνει τις κατάλληλες υποδείξεις για το πώς πρέπει να μπει.
Μετά οποιοσδήποτε έμπειρος εγκαταστάτης μπορεί να την περάσει δεν είναι και πυρηνική επιστήμη.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει κανείς άποψη για την polar systems στην Καλλιθέα; Είναι daikin blue plus κλπ και κάνουν και μελέτες ανεξαρτήτως αν θα προχωρήσεις με αυτούς. Στο τηλέφωνο πολύ λογικοί και συνεννοήσιμοι ως τώρα. Αν δε θέλετε δημόσια στείλτε dm!

Δημοσ.

Γειά σας,

Τελικά τι ρόλο παίζει η ρύθμιση του Δτ στην κατανάλωση με πανελ

Ρύθμισα το Δτ από 5 σε 7. Παρατήρησα ότι κάνει μεγαλύτερους κύκλους π.χ. ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 47 και μετά περιμένει να φτάσει στους 40 οπότε διαρκεί περισσότερη ώρα, αλλά πέφτει αρκετά η θερμότητα στα σώματα οπότε μετά πάλι ανεβάζει στροφές για να ανεβάσει πάλι στους 47.

Οσο μικρότερη ρύθμιση για το Δτ τόσο μικρότερη κατανάλωση, ή εξαρτάται και από τι ?

Τα On/Off που αναφέρεται είναι On/Off του συμπιεστή ή λόγω θερμοστάτη ?

Ο συμπιεστής λειτουργεί για κάποια ώρα πχ 20 λεπτά και μετά κλείνει και λειτουργεί ο κυκλοφορητής για 30 λεπτά πχ πριν ανοίξει πάλι ο συμπιεστής. Η αντλία κλείνει όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και το κάνει συνήθως 1 φορά τη μέρα. Τα On/Off ανά ώρα που αναφέρεται τι είναι ?

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει καλά, η ένταξη του συμπιεστή από «ηρεμια» είναι που έχει μεγάλη κατανάλωση, γιατί το ψυκτικό μέσο είναι υγρό και πρέπει να γίνει αέρια. Οπότε αν σταματάει τελείως ο συμπιεστής επανέρχεται σε ηρεμία και αυτό κοστίζει. Αλλά ίσως και να μην έχω καταλάβει καλά. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, orestis είπε

Αν έχω καταλάβει καλά, η ένταξη του συμπιεστή από «ηρεμια» είναι που έχει μεγάλη κατανάλωση, γιατί το ψυκτικό μέσο είναι υγρό και πρέπει να γίνει αέρια. Οπότε αν σταματάει τελείως ο συμπιεστής επανέρχεται σε ηρεμία και αυτό κοστίζει. Αλλά ίσως και να μην έχω καταλάβει καλά. 

Παίδες να έχει κάποιος όρεξη να μας γράψει τι είναι το ΔΤ και πως αυτό παίζει το ρόλο του...

Ή αν υπάρχει κάπου γραμμένο να μας το αναφέρει, σας ευχαριστούμε όλους για τον χρόνο σας!!!

• Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, bill987 είπε

Παίδες να έχει κάποιος όρεξη να μας γράψει τι είναι το ΔΤ και πως αυτό παίζει το ρόλο του...

Ή αν υπάρχει κάπου γραμμένο να μας το αναφέρει, σας ευχαριστούμε όλους για τον χρόνο σας!!!

Δτ είναι η διαφορά θερμοκρασίας εξερχομένων με εισερχόμενα νερά. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται. Μια καλη τιμή είναι οι 5 βαθμοί. Αντλίες όπως οι daikin όταν έχεις σώματα έχουν προρυθμισμενους τους 8 βαθμούς (αλλάζει με.λιγη φαντασία), ενώ με fan coil μπορείς να πέσεις και στους 3. Με ενδοδαπεδια δεν θυμάμαι τιμή.

• Like 1
Δημοσ.

Εκανα την αίτηση στην ΔΕΗ για την επιδότηση της αντλίας, με πήραν προχθές τηλέφωνο, μου είπαν ότι θα στείλουν ένα email για να τους γράψω τα δικαολογητικά αλλά ακόμα δεν έχουν στείλει κάτι. 

Μήπως να ξανακάνω αίτηση?

Δημοσ.

Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί όταν χρησιμοποιώ τον καυστήρα πετρελαίου στους 50 οC η θερμοκρασία χώρου να φθάνει στους 21οC ενώ με την ίδια θερμοκρασία εξερχόμενου νερού στην αντλία θερμότητας να μη φθάνει ο χώρος στους 19,5οC ? Σώματα πάνελς και buffer.

Τί μπορεί να φταίει?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Damich είπε

Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί όταν χρησιμοποιώ τον καυστήρα πετρελαίου στους 50 οC η θερμοκρασία χώρου να φθάνει στους 21οC ενώ με την ίδια θερμοκρασία εξερχόμενου νερού στην αντλία θερμότητας να μη φθάνει ο χώρος στους 19,5οC ? Σώματα πάνελς και buffer.

Τί μπορεί να φταίει?

Διαφορετική παροχή;

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Διαφορετική παροχή;

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Πως μπορώ να το διορθώσω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...