filarhos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:32 μμ On 07/02/2025 at 22:07, korakios said: Σε γενικές γραμμές , εφόσον βρήκες την αντιστάθμιση επιλέγεις τη θερμοκρασία των νερών (θέλει πειραματισμό στις καμπύλες) ωστε να ταιριάζει στην επιθυμητή θερμοκρασία χώρου Ο θερμοστάτης ουσιαστικά να κόβει υπερσπάνια . Όφειλε να σε ενημερώσει ο εγκαταστάτης και να στη ρυθμίσει αρχικά έτσι και να σου δείξει το πως δουλεύει Βέβαια αν πλακώνεται η αντλία στα on/off συνέχεια , μάλλον θα σου κάψει παραπάνω Δυστυχώς δεν ασχολήθηκαν περισσότερο... Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και έτσι όπως είναι έχουμε μικρό κόστος οπότε δεν με πιέζει και πολύ να κάνουμε δοκιμές. Ίσως αρχίσω να δοκιμάζω να κατεβάσω τις καμπύλες πιο χαμηλά και να δω αν θα αλλάξει κάτι. Έχω δει ότι σβήνει ο ανεμιστήρας της και ξαναπαίρνει αρκετές φορές όταν δεν έχει πολύ κρύο. Τώρα που έχουμε 5 βαθμούς την ακούω να λειτουργεί συνέχεια... Δεν βοηθάει και πολύ η διαχείριση από το κινητό ή από το επιτοίχιο θερμοστάτη.
korakios Δημοσ. Δευτέρα στις 09:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:20 μμ 3 ώρες πριν, filarhos είπε Ίσως αρχίσω να δοκιμάζω να κατεβάσω τις καμπύλες πιο χαμηλά και να δω αν θα αλλάξει κάτι. σκοπός είναι να μην κόβει ο θερμοστάτης (όσο το δυνατόν γίνεται) και φυσικά απο την άλλη να μην κρυώνεις , φτάνοντας την επιθυμητή θερμοκρασία μόνο απο τα νερά . ________________________________________ Όσοι αγοράσατε αντλία θερμότητας απο 01/04/2024 ή πρόκειται να αγοράσετε , υπενθυμίζω συνεχίζει το πρόγραμμα της ΔΕΗ με 300€ ή 500€ αντίστοιχα https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myenergy/myenergy-heatpump/ έως 30/06/2025 Ακριβή κιλοβατώρα έχει αλλά τα λεφτά είναι καλά , μην το αφήσετε . 1
chek2fire Δημοσ. Δευτέρα στις 11:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:04 μμ 1 ώρα πριν, korakios είπε σκοπός είναι να μην κόβει ο θερμοστάτης (όσο το δυνατόν γίνεται) και φυσικά απο την άλλη να μην κρυώνεις , φτάνοντας την επιθυμητή θερμοκρασία μόνο απο τα νερά . ________________________________________ Όσοι αγοράσατε αντλία θερμότητας απο 01/04/2024 ή πρόκειται να αγοράσετε , υπενθυμίζω συνεχίζει το πρόγραμμα της ΔΕΗ με 300€ ή 500€ αντίστοιχα https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myenergy/myenergy-heatpump/ έως 30/06/2025 Ακριβή κιλοβατώρα έχει αλλά τα λεφτά είναι καλά , μην το αφήσετε . απλά κάνουμε την αίτηση και επικοινωνούν μετά μαζί μας?
korakios Δημοσ. Δευτέρα στις 11:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:26 μμ 21 λεπτά πριν, chek2fire είπε απλά κάνουμε την αίτηση και επικοινωνούν μετά μαζί μας? υποθέτω ναι 1
hero_nikolas Δημοσ. Τρίτη στις 11:25 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:25 πμ Θα βαλω εναν μετρητη τριφασικο για να βλεπω την καταναλωση της αντλιας και μονο αυτης δεν με ενδιαφερει το υπολοιπο σπιτι. Εαν βαλω τον shelly εκτος οτι θα βλεπω στο κινητο τις καταναλωσεις πραγμα το οποιο δεν μου ειναι και τοσο απαραιτητο τι θα προσφερει περισσοτερο απο εναν στον πινακα χωρις wifi . Ειναι το ιδιο αξιοπιστος σαν εναν ABB - HAGER κλπ ?
chek2fire Δημοσ. Τρίτη στις 03:49 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:49 μμ (επεξεργασμένο) έριξα τη καμπύλη και τώρα η θερμοκρασία νερών είναι στους 46 που τις θεωρώ μια χαρά με την αίσθηση της ζέστης και ο θερμοστάτης στους 22 . Kατανάλωση μου βγαίνει σταθερά στις 3kw το δίωρο, χθές μου βγήκε συνολικά στις 34 το 24αωρο αλλά μιλάμε για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Προχθές μου είχε βγει η κατανάλωση στις 29kw. Κάτι άλλο που ήθελα να γράψω είναι ότι πήγα να κάνω το firmware update της αντλίας μέσω του app και μου έβγαζε πάντα σφάλμα. Με λίγο ψάξιμο και στο forum της Daikin πρότεινε να κάνεις επανεκκίνηση τους wifi της αντλίας που όντος μετά το πηρε το update μια χαρά. Επεξ/σία Τρίτη στις 03:50 μμ από chek2fire
ababa641 Δημοσ. Τρίτη στις 04:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:21 μμ 30 λεπτά πριν, chek2fire είπε έριξα τη καμπύλη και τώρα η θερμοκρασία νερών είναι στους 46 που τις θεωρώ μια χαρά με την αίσθηση της ζέστης και ο θερμοστάτης στους 22 . Kατανάλωση μου βγαίνει σταθερά στις 3kw το δίωρο, χθές μου βγήκε συνολικά στις 34 το 24αωρο αλλά μιλάμε για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Προχθές μου είχε βγει η κατανάλωση στις 29kw. Ποια ήταν η εξωτερική θερμοκρασία και πόσα kw είναι η αντλία σου?
ThanG Δημοσ. Τρίτη στις 04:29 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:29 μμ (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, chek2fire είπε έριξα τη καμπύλη και τώρα η θερμοκρασία νερών είναι στους 46 που τις θεωρώ μια χαρά με την αίσθηση της ζέστης και ο θερμοστάτης στους 22 . Kατανάλωση μου βγαίνει σταθερά στις 3kw το δίωρο, χθές μου βγήκε συνολικά στις 34 το 24αωρο αλλά μιλάμε για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Προχθές μου είχε βγει η κατανάλωση στις 29kw. Κάτι άλλο που ήθελα να γράψω είναι ότι πήγα να κάνω το firmware update της αντλίας μέσω του app και μου έβγαζε πάντα σφάλμα. Με λίγο ψάξιμο και στο forum της Daikin πρότεινε να κάνεις επανεκκίνηση τους wifi της αντλίας που όντος μετά το πηρε το update μια χαρά. Εντυπωσιακή ομοιότητα. 33 και 28kwh η δική μου κατανάλωση αντίστοιχα, με υψηλότερη θερμοκρασία νερών 45C με εξωτερική 5C (χθες). Daikin edla16 / μονο θέρμανση, όχι ζνχ σε 100τμ διαμέρισμα κατασκευή 1988, Νότια προάστια Αττικής / σωματα panel /δισωλήνιο σύστημα χωρίς buffer Επεξ/σία Τρίτη στις 04:32 μμ από ThanG
chek2fire Δημοσ. Τρίτη στις 04:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:58 μμ 27 λεπτά πριν, ThanG είπε Εντυπωσιακή ομοιότητα. 33 και 28kwh η δική μου κατανάλωση αντίστοιχα, με υψηλότερη θερμοκρασία νερών 45C με εξωτερική 5C (χθες). Daikin edla16 / μονο θέρμανση, όχι ζνχ σε 100τμ διαμέρισμα κατασκευή 1988, Νότια προάστια Αττικής / σωματα panel /δισωλήνιο σύστημα χωρίς buffer εντυπωσιακή και η ομοιότητα αντλίας, διαμερίσματος και περιοχής 36 λεπτά πριν, ababa641 είπε Ποια ήταν η εξωτερική θερμοκρασία και πόσα kw είναι η αντλία σου? 16αρα, θερμοκρασία μέσο όρο 5 βαθμούς το βράδυ σίγουρα θα πήγε χαμηλότερα. Μιλάμε για τις πιο κρύες μέρες αυτού του χειμώνα. Για μένα αν και άσχετος με τις αντλίες αλλά γενικά σαν θέρμανση μια χαρά μου κάνουν αυτές οι καταναλώσεις κυρίως για την ζέστη που απολαμβάνεις 24/7
ababa641 Δημοσ. Τρίτη στις 05:07 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:07 μμ 32 λεπτά πριν, ThanG είπε 5 λεπτά πριν, chek2fire είπε εντυπωσιακή και η ομοιότητα αντλίας, διαμερίσματος και περιοχής 16αρα, θερμοκρασία μέσο όρο 5 βαθμούς το βράδυ σίγουρα θα πήγε χαμηλότερα. Μιλάμε για τις πιο κρύες μέρες αυτού του χειμώνα. Για μένα αν και άσχετος με τις αντλίες αλλά γενικά σαν θέρμανση μια χαρά μου κάνουν αυτές οι καταναλώσεις κυρίως για την ζέστη που απολαμβάνεις 24/7 Τι να πω κι εγώ με 4 - 7 βαθμούς εξ. θερμοκρασία και θερμοκρασία νερών 37 - 41 βαθμούς (00:00 - 07:00 το έχω σε λειτουργία eco -3 βαθμους στα νερά) και μου έκαψε 44kwh. Σε μονοκατοικία 133 τ.μ. αλλά μονωμένη.
ThanG Δημοσ. Τρίτη στις 05:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:15 μμ 13 λεπτά πριν, chek2fire είπε εντυπωσιακή και η ομοιότητα αντλίας, διαμερίσματος και περιοχής 16αρα, θερμοκρασία μέσο όρο 5 βαθμούς το βράδυ σίγουρα θα πήγε χαμηλότερα. Μιλάμε για τις πιο κρύες μέρες αυτού του χειμώνα. Για μένα αν και άσχετος με τις αντλίες αλλά γενικά σαν θέρμανση μια χαρά μου κάνουν αυτές οι καταναλώσεις κυρίως για την ζέστη που απολαμβάνεις 24/7 Όλο το σπίτι είχε 20.5 με 20.7 χθες το βράδυ (την μεχρι στιγμής πιο κρύα νύχτα), με ωραία αίσθηση. Βέβαια αναρωτιέμαι. Αν η αντλία ήταν πχ η ίδια στα 9kw, θα έκαιγε λιγότερο άραγε? Επίσης ποια θα ήταν η καταναλωση αν είχε εγκατασταθει πρωτεύον δευτερεύον? Εγκυκλοπαιδικής φύσης πλέον οι απορίες...
chek2fire Δημοσ. Τρίτη στις 05:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:18 μμ Πήγα να βάλω χαμηλότερα τα νερά στους 37 αλλά δεν δημιουργούσε ζέστη στο σπίτι γιαυτό το γύρισα πιο ψηλά.
sndev Δημοσ. Τρίτη στις 05:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:52 μμ On 07/02/2025 at 21:48, kostas_22 said: 200 μου φαίνονται πολλα για τον κυκλοφορητή.Μετραω τη δική μου με shelly em, μέχρι να πάρει εμπρός ο συμπιεστής και ενώ δουλεύει ο κυκλοφορητής, η κατανάλωση που δείχνει είναι μέχρι 100 περίπου, Δείχνω ένα στιγμιότυπο μετά από off αυτή τη στιγμή δουλεύει μόνο ο κυκλοφορητής στο φουλ καθως τώρα κανει εκκίνηση 190-200 watt. Spoiler τώρα που τα νερα εξισορροπήθηκαν περνάει στη διαδικασία θέρμανσης χωρίς να λειτουργεί ο κυκλοφορητής. θα δεις το flow στο 0. Spoiler τώρα που τα ζέστανε κλείνει για 2 λεπτά κανει ελενχο , τα 27 w είναι που τρωει η πλακετα οταν ειναι off. Spoiler ξανα ξεκινάει ο κυκλοφορητής σε μικρότερη ταχύτητα κ ειναι στα 128-138 για να ισορροπήσει τα πιο ζεστά νερα που σταμάτησε προηγούμενος Spoiler μόλις ισορροπηθούν ξεκινάει η θέρμανση μαζί με τον κυκλοφορητή σε μικρότερη ταχύτητα Spoiler αυτό θα σταματήσει μόλις πιάσει εξερχόμενα το νούμερο που εχω δηλωσει πχ 33 βαθμοί εξερχόμενα νερα. εκεί θα ινβερταρει κ θα λειτουργεi ο κυκλοφορητής μετα 18-25 lt/min ξέροντας λοιπόν οτι ο συμπιεστής καιει ας πουμε 600 watt και απο τη ραγα στο πίνακα παιρνω κατανάλωση ας πουμε 800w+ τοτε τα 200 θα ειναι κυκλοφορητης κ πλακετα ε κ αν θες να σε πιο ακριβής 200-27 watt της πλακέτας να πούμε 170 ο κυκλοφορητής. γενικά το παραπάνω ειναι καλο νομίζω να καταλάβουν το κύκλο λειτουργείας της αντλίας 1
korakios Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ 1 ώρα πριν, ThanG είπε Βέβαια αναρωτιέμαι. Αν η αντλία ήταν πχ η ίδια στα 9kw, θα έκαιγε λιγότερο άραγε? εξαρτάται , αν τώρα πλακώνεται στα on/off , μάλλον ναι , αλλά απο 16kw σε 9kw παίζει και να ζοριζόταν η 9άρα (και να έκαιγε παραπάνω) 1 ώρα πριν, chek2fire είπε Πήγα να βάλω χαμηλότερα τα νερά στους 37 αλλά δεν δημιουργούσε ζέστη στο σπίτι γιαυτό το γύρισα πιο ψηλά. απο τους 46 στους 37 είναι ένα χάσμα 😆
orestis Δημοσ. Τρίτη στις 06:38 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:38 μμ Δηλαδή, αν μιλάμε για κατανάλωση 33kwh/μερα δηλαδή περίπου 1.375kw/h. Αν πούμε ότι ο κυκλοφορητής όταν λειτουργεί καταναλώνει γύρω στα 150W, πάμε περίπου στα 1225kw/h. Αρα εχουμε μια απόδοση θέρμανσης στο σπίτι σε ένα εύρος COP 2.5 - 4.5 από ~3kw έως 5.5kw. Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Μου φαίνονται οι 16αρες σας αντλίες λίγο τέρατα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα