Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω midea 10αρα σε 170 τμ σπίτι σε τρία  επίπεδα περίπου.

85-90 ισόγειο,50-55 ορόφος-30 σοφίτα 

με fcu και δύο πετσετοκρεμαστρες.

Για να ινβερταρει πρέπει να υπάρχει ζήτηση από τα σώματα και να έχει και σχετικό κρύο.

Μπορει να πέσει μέχρι 550-600watt.

Αν υποθέσουμε ότι δουλεύει συνέχεια θα καταναλώσει minimum 13.5-14 kWh.

Στην πράξη , επειδή δε χρειάζεται να δουλεύει συνεχώς και είναι μικρή η ζήτηση κάνει από ένα έως δύο off την ώρα.Το καλό με τη συγκεκριμένη είναι ότι οι επανεκκινήσεις της είναι ήπιες  χωρίς να φορτσαρει.

Οι καταναλώσεις μου είναι αστείες .

Κάτω από 10kwh τη μερα.στο σπίτι έχουμε  21-22 βαθμούς σε ένα δωμάτιο που είναι δυτικό με λιγότερη μόνωση από τα υπόλοιπα .

Σε όλους τους άλλους χώρους 22.5-23 βαθμούς .

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kostas_22 είπε

Για να ινβερταρει πρέπει να υπάρχει ζήτηση από τα σώματα και να έχει και σχετικό κρύο.

Στην πράξη , επειδή δε χρειάζεται να δουλεύει συνεχώς και είναι μικρή η ζήτηση κάνει από ένα έως δύο off την ώρα.Το καλό με τη συγκεκριμένη είναι ότι οι επανεκκινήσεις της είναι ήπιες  χωρίς να φορτσαρει.

Κάτω από 10kwh τη μερα.στο σπίτι έχουμε  21-22 βαθμούς σε ένα δωμάτιο που είναι δυτικό με λιγότερη μόνωση από τα υπόλοιπα .

Κρήτη είσαι;

12 λεπτά πριν, mechpanos είπε

εσύ είσαι ο doctor!!! 

Spoiler

Κομπογιαννίτης στην καλύτερη...

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
Στις 27/10/2020 στις 8:50 ΠΜ, clown είπε

Καλημέρα. Μπορεί κάποιος με αντλία θερμότητας να σχολιάσει τα επίπεδα θορύβου ειδικά το χειμώνα; Διάβασα μερικές ιστορίες για προβήματα με γείτονες κτλ. Ευχαριστώ.

Τους γείτονες να ρωτήσεις. Ναι είναι θορυβώδεις. Με ενοχλεί η αντλία της γειτόνισσας. Τις νύχτες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 2-3 βαθμούς. Και ακόμα είναι 2 ετών. Σε 5 χρόνια από τώρα , με βλέπω να μαλώνουμε κάθε χειμώνα..

Δημοσ.
1 hour ago, liakjim said:

Πάρτε daikin. Δεν ξέρω πόσο ινβερτάρουν αλλά αν θα στοιχημάτιζα, θα έβαζα σε αυτές τη ψήφο μου. Θα άξιζε πάντως να μας πει κάποιος.

Στις altherma 3 m που βγαίνουν 9-16Kw, διαβάζω στην ομάδα του facebook "Daikin Altherma Help & Advice" ότι τα minimum watts ειναι 900 σε όλα αυτά τα μοντέλα. Δεν ξέρω κατα πόσο αυτό είναι καλό ή κακό για αντλίες θερμότητας.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

minimum watts ειναι 900 σε όλα αυτά τα μοντέλα

Για την δικιά μου πάντως που είναι η 16άρα, επιβεβαιώνω, εκεί την έχω δει να κάθεται, πριν κάνει off (αν κάνει).
Και πιο πιθανό είναι να είναι σε όλη τη γκάμα έτσι, γιατί κάπου στο ανωτέρω group είχα διαβάσει ότι στην ουσία όλες μηχανολογικά 16άρες είναι, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις και κόφτη από το firmware (τώρα γιατί να το κάνουν αυτό δεν ξέρω, αλλά έτσι είχε πάρει το μάτι μου αν δεν απατώμαι!)

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

στην ουσία όλες μηχανολογικά 16άρες είναι, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις και κόφτη από το firmware

ισχύει.. Σχεδόν σε όλες. Ειδικά σε αυτές που βγάζουν μοντέλα 12, 14, 16kw..

Δημοσ.

Εγώ θα κάνω 2 χαζές και γενικές ερωτήσεις.

1) Αν μπεις στη διαδικασία για αντλία με το πρόγραμμα (εάν και εφόσον) αξίζει να γίνει η μελέτη, να σου προτείνουν μέγεθος και τύπο αντλίας, να την αγοράσεις από αλλού και να στην βάλει αυτός ή όλα από έναν;

2) Η λογική του λέβητα πετρελαίου "ανάβω το θερμοστάτη στο 22 όταν κρυώνω, το σβήνω όποτε θέλω" δεν υπάρχει; Το ξεχνάς;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

1) Αν μπεις στη διαδικασία για αντλία με το πρόγραμμα (εάν και εφόσον) αξίζει να γίνει η μελέτη, να σου προτείνουν μέγεθος και τύπο αντλίας, να την αγοράσεις από αλλού και να στην βάλει αυτός ή όλα από έναν;

2) Η λογική του λέβητα πετρελαίου "ανάβω το θερμοστάτη στο 22 όταν κρυώνω, το σβήνω όποτε θέλω" δεν υπάρχει; Το ξεχνάς;

1) μπορεί να κάνει τη μελέτη Μηχ. μηχανικός και την αγορά να την κάνεις πχ. από το Πλαίσιο και την εγκατάσταση τρίτος ή να γίνουν όλα από έναν

2) όχι δε το ξεχνάς, αλλά πρακτικά για να έχεις πλεονεκτήματα κατανάλωσης ναι. Θα ανάβεις Οκτώβρη Νοέμβρη ανάλογα που είσαι και θα κλείνεις Απρίλιο Μάιο. 

Ανά πάσα στιγμή βάζεις χρονικά ζώνη με πιο χαμηλή θερμοκρασία ή mode διακοπών φυσικά αν λείπεις. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, _^ThEo^_ said:

Στις altherma 3 m που βγαίνουν 9-16Kw, διαβάζω στην ομάδα του facebook "Daikin Altherma Help & Advice" ότι τα minimum watts ειναι 900 σε όλα αυτά τα μοντέλα. Δεν ξέρω κατα πόσο αυτό είναι καλό ή κακό για αντλίες θερμότητας.

Επιβεβαιώνω κι εγώ. 150-250w είναι η standby κατανάλωση στο υπόλοιπο σπίτι οπότε το νούμερο που αναφέρεις βγαίνει.

Screenshot_20250117_164331_Home Assistant.jpg

Επεξ/σία από purif
Δημοσ.

Έχουν οι γονείς στο σπίτι μια EBLA09DAV3 με σώματα καλοριφέρ σε σπίτι 95τ.μ στην Αθήνα. Το COP δεν ξεπερνάει το 3 και μου φαίνεται μικρό. 
Αυτή τη στιγμή την έχω ρυθμισμένη με καμπύλη 35-46 τα νερά για 21 -6 εξωτερική θερμοκρασία. 
Εχετε καμία πρόταση για να βελτιώσω το COP?

Ο τυπος εκπομπου είναι σωστος. Υπάρχει και ένα Madoka στο κέντρο του σπιτιού. Το Δτ είναι 8 και είναι γκριζαρισμενο.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Καλά μόνο χαζές δεν είναι αυτές οι ερωτήσεις , εξού και την έχει πατήσει κόσμος. 

1) 1000 φορές όλα από έναν με γραπτή εγγύηση σωστής εγκατάστασης, πέρα από την εγγύηση της αντλίας .Να έχει όλη την ευθύνη . Με τον άλλο τρόπο που λες εάν τυχόν κάποιος από όλους κάνει μια στραβή και έχεις πρόβλημα θα γίνεις μπαλάκι ευθυνών και άκρη δεν θα βρεις. Παραπάνω θα βρείτε μέλος με μια 14αρα hitachi που έχει πάθει ακριβώς αυτό που λέω. 

2) Φυσικά κανεις ότι θέλεις , αλλα όχι με τη λογική κατεβάζω διακόπτες στην αντλία , και το απόγευμα που κρυώνω τους σηκώνω και την βάζω μπρος. Μπορείς να χαμηλώνεις τη θερμοκρασία όσο θες ώστε να κάνει παύση λειτουργίας.  Έτσι όμως δεν θα δουλεύει με τη μέγιστη απόδοση αλλά δεν είναι πρόβλημα για το ίδιο το μηχάνημα αλλά λιγο για τη τσέπη σου ως προς την κατανάλωση. 

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Καλά μόνο χαζές δεν είναι αυτές οι ερωτήσεις , εξού και την έχει πατήσει κόσμος. 

1) 1000 φορές όλα από έναν με γραπτή εγγύηση σωστής εγκατάστασης, πέρα από την εγγύηση της αντλίας .Να έχει όλη την ευθύνη . Με τον άλλο τρόπο που λες εάν τυχόν κάποιος από όλους κάνει μια στραβή και έχεις πρόβλημα θα γίνεις μπαλάκι ευθυνών και άκρη δεν θα βρεις. Παραπάνω θα βρείτε μέλος με μια 14αρα hitachi που έχει πάθει ακριβώς αυτό που λέω. 

2) Φυσικά κανεις ότι θέλεις , αλλα όχι με τη λογική κατεβάζω διακόπτες στην αντλία , και το απόγευμα που κρυώνω τους σηκώνω και την βάζω μπρος. Μπορείς να χαμηλώνεις τη θερμοκρασία όσο θες ώστε να κάνει παύση λειτουργίας.  Έτσι όμως δεν θα δουλεύει με τη μέγιστη απόδοση αλλά δεν είναι πρόβλημα για το ίδιο το μηχάνημα αλλά λιγο για τη τσέπη σου ως προς την κατανάλωση. 

Το 1 το λέω με τη λογική ότι να μη σου βάλει ο άνθρωπος που θα κάνει τη μελέτη, το μηχάνημα που απλά έχει συνεργασία και μπορεί να έχει και διπλάσια τιμή, για τα ίδια πάνω κάτω χαρακτηριστικά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Πάρτε daikin. Δεν ξέρω πόσο ινβερτάρουν αλλά αν θα στοιχημάτιζα, θα έβαζα σε αυτές τη ψήφο μου. Θα άξιζε πάντως να μας πει κάποιος.

Εγω παντως με την atlantic Alfea Excellia AI (το δικο μου μοντελο)εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Με όσο ψάξιμο έχω κάνει καμία αντλία δεν πέφτει κάτω από περίπου 800 watt. Κοιτάω στην κατηγορία των 8-10 kw.  Σε 12-15 βαθμούς και άνω του μετρίου μονωμένο σπίτι το on-off θα είναι αναγκαστικά συχνό . 

Βλέπω καταναλώσεις φίλων με καλό καιρό 10-13kwh τη μέρα. Αυτά δεν βγαίνουν με 800 watt ελάχιστη κατανάλωση και συνεχόμενη λειτουργία . 

26 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Το 1 το λέω με τη λογική ότι να μη σου βάλει ο άνθρωπος που θα κάνει τη μελέτη, το μηχάνημα που απλά έχει συνεργασία και μπορεί να έχει και διπλάσια τιμή, για τα ίδια πάνω κάτω χαρακτηριστικά.

Σίγουρα αν ψάξεις να βρεις ένα ένα τα μελη του συνεργείου που θα ολοκληρώσουν την εγκατάσταση (μηχανολογο, υδραυλικό,ηλεκτρολογο, κατάστημα αγοράς) θα σου βγει φθηνότερα στην αρχή. Αλλά αν σου τύχει η στραβή , θα τα πληρώσεις δίπλα τουλάχιστον ότι γλίτωσες συν τη ταλαιπωρία που θα υποστείς.

Δεν λέω ότι δεν γίνονται καλές δουλειές με το τρόπο που αναφέρεις ,αλλά ρισκάρεις . Συνήθως οι επιλογές γίνονται μόνο με γνώμονα την φθηνότερη τιμή και οδηγούνται σε αποτυχία οι εγκαταστάσεις. 

3 ώρες πριν, kostas_22 είπε

Ποιο μοντέλο midea έχεις που πέφτει 550-600 watt; 

Σε συνθήκες κρύου καλύπτει και τα 3 επίπεδα ταυτόχρονα ; 

Επεξ/σία από GiannisSol

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...