fylatos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 14 λεπτά πριν, belito είπε καλή χρονιά σε όλους πρώτο ποστ εδώ, περισσότερο για επαλήθευση υπολογισμών 100τμ σπίτι με δώμα 50τμ από επάνω, οπότε 50τμ αμόνωτο ταβάνι, αλλά και το δώμα άδειο, οπότε και εκείνο κρύο. προσανατολισμός Βοράς/Νότος με εκτεθειμένα τη βορεινή και νότια πλευρά, περιοχή Ξάνθη, αμόνωτη οικοδομή Κουφώματα πλαστικά με διπλό τζάμι θέρμανση με πέλλετ και λίγο ξύλο σε ενεργειακό τζάκι Αυτή τη στιμή καταναλώνω τη σεζόν 2500κιλά πέλλετ και 500κιλά ξύλο Τα υπολογίζω ως εξής (καύσιμη ύλη χ ενέργεια/κιλό ύλης χ απόδοση μέσου θέρμανσης): πέλλετ 2500*4.6*0.9 = 10.350kw Ξύλο 500*4.5*0.65 = 1.575kw οπότε γύρω στα 12.000kw ανά σεζόν (περίπου 1000Ε) 1. Με μια ΑΘ και COP=3 η κατανάλωση θα είναι 12000/3 = 4000kwh ? 2. η τιμή της kwh (μαζί με 6%ΦΠΑ) είναι περίπου 0.1Ε στους παρόχους οπότε μιλάμε για 4000*0.1=400Ε έξτρα/ετήσια χρέωση? 3. Οι επιπλέον χρεώσεις για το ρεύμα (δίκτυα,διανομή κλπ) για 4000kwh μου βγαίνουν 200Ε, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει/διορθώσει? Ευχαριστώ για τα σχόλια Μονωσε το και μετά σκέψου για αντλία my 2 cents. Η αντλία σου δε θα ρίξει ρυθμούς μέχρι να πεθάνει ο highlander. Τουλάχιστον την ταράτσα. 2
mechpanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 18 λεπτά πριν, belito είπε 1. Με μια ΑΘ και COP=3 η κατανάλωση θα είναι 12000/3 = 4000kwh ? 2. η τιμή της kwh (μαζί με 6%ΦΠΑ) είναι περίπου 0.1Ε στους παρόχους οπότε μιλάμε για 4000*0.1=400Ε έξτρα/ετήσια χρέωση? 3. Οι επιπλέον χρεώσεις για το ρεύμα (δίκτυα,διανομή κλπ) για 4000kwh μου βγαίνουν 200Ε, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει/διορθώσει? 1. Στην χειρότερη ναι. 2+3.: 0,20€ μου βγαίνει εμένα με 3φασική παροχή με τα πάντα όλα μέσα. Άρα πας για μια εξοικονόμηση 200-300€ το χρόνο, στην καλή περίπτωση που δεν ακριβύνει πάλι το ρεύμα. Οικονομοτεχνικά δεν έχει νόημα να βάλεις αντλία. Αυτό που έχει ΠΟΛΥ νόημα, είναι να κάνεις θερμομόνωση. 3
hp8 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 18 λεπτά πριν, belito είπε 100τμ σπίτι περιοχή Ξάνθη, αμόνωτη οικοδομή 19 λεπτά πριν, belito είπε Με μια ΑΘ και COP=3 η κατανάλωση θα είναι 12000/3 = 4000kwh ? το COP δεν είναι ποτέ σταθερό πόσο μάλιστα στην Ξάνθη 22 λεπτά πριν, belito είπε κάποιος να το επιβεβαιώσει/διορθώσει? χωρίς επίσημη μελέτη δεν επιβεβαιώνεται τίποτα Πόσο μάλλον τώρα που οι τιμές των προϊόντων ενέργειας είναι σαν την ορειβασία
belito Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 20 λεπτά πριν, mechpanos είπε Οικονομοτεχνικά δεν έχει νόημα να βάλεις αντλία. Αυτό που έχει ΠΟΛΥ νόημα, είναι να κάνεις θερμομόνωση. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, οικονομικά το γνωρίζω οτι είναι μεγάλο το ποσό που θα απαιτηθεί αλλά και από την άλλη τα χρόνια περνούν και μεγαλώνουμε, το πέλλετ έχει τη φασαρία του κλπ. , μια λύση που πατάς ένα κουμπί και ξεμπέρδεψες έχει τα καλά του Μόνωση, το γνωρίζω πόσο σημαντική είναι, σε εμένα για παράδειγμα μια 5άρα μόνωση στο ταβάνι θα μου κόψει το 80% των απωλειών από εκεί που χονδρικά είναι το 30% των συνολικών απωλειών μου. Εξωτερική μόνωση στο ταβάνι δεν μπορώ να βάλω για διάφορους λόγους αλλά μπορώ εσωτερική, δεν γνωρίζω όμως τι γίνεται με τις υγροποιήσεις, την εσωτερική υγρασία του χώρου, έχω ακούσει για τέτοια προβλήματα σε "υπερβολικά εσωτερικά μονωμένα" σπίτια
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δε ξέρω τι λέτε για τις LG εγώ δεν έχω κάποιο παράπνο, σήμερα σε 130 τετραγωνικά σπίτι με σώματα βόρεια Ελλάδα, 14 kwh r32. Το πρωί είμασταν όλοι εκτός και δεν την έβαλα. ιρβερτάρει σταθερά στα 1kw. 1 ώρα πριν, belito είπε καλή χρονιά σε όλους πρώτο ποστ εδώ, περισσότερο για επαλήθευση υπολογισμών 100τμ σπίτι με δώμα 50τμ από επάνω, οπότε 50τμ αμόνωτο ταβάνι, αλλά και το δώμα άδειο, οπότε και εκείνο κρύο. προσανατολισμός Βοράς/Νότος με εκτεθειμένα τη βορεινή και νότια πλευρά, περιοχή Ξάνθη, αμόνωτη οικοδομή Κουφώματα πλαστικά με διπλό τζάμι θέρμανση με πέλλετ και λίγο ξύλο σε ενεργειακό τζάκι Αυτή τη στιμή καταναλώνω τη σεζόν 2500κιλά πέλλετ και 500κιλά ξύλο Τα υπολογίζω ως εξής (καύσιμη ύλη χ ενέργεια/κιλό ύλης χ απόδοση μέσου θέρμανσης): πέλλετ 2500*4.6*0.9 = 10.350kw Ξύλο 500*4.5*0.65 = 1.575kw οπότε γύρω στα 12.000kw ανά σεζόν (περίπου 1000Ε) 1. Με μια ΑΘ και COP=3 η κατανάλωση θα είναι 12000/3 = 4000kwh ? 2. η τιμή της kwh (μαζί με 6%ΦΠΑ) είναι περίπου 0.1Ε στους παρόχους οπότε μιλάμε για 4000*0.1=400Ε έξτρα/ετήσια χρέωση? 3. Οι επιπλέον χρεώσεις για το ρεύμα (δίκτυα,διανομή κλπ) για 4000kwh μου βγαίνουν 200Ε, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει/διορθώσει? Ευχαριστώ για τα σχόλια Βάλε αντλία αλλά μόνο αφού πρώτα βάλεις μόνωση ειδικά Ξάνθη, διαφορετικά θα κλαις! Θα βαράς 50+kwh ρεύμα την ημέρα και θα λες τι πήγε στραβά. 2
doubleh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Είναι λίγο παπατζα η όλη φάση με τις αντλίες. Συγκρίνουμε τελείως ανόμοια πράγματα. Το μόνο όφελος αφορά πυκνοκατοικημενες πόλεις γιατί το καυσαέριο δεν παράγεται στην πόλη όπου δουλεύει η αντλία αλλά εκεί που παράγεται το ρεύμα. Στην επαρχία, νομίζω ένας καλός λέβητας αερίου είναι πολύ πιο ενδεδειγμένη επιλογή, με σημαντικα οφέλη: αρχικό κόστος, κόστος συντήρησης, οικονομία σε ζεστό νερό χρήσης, κλπ Το ινβερτερ δεν είναι αποκλειστική δυνατότητα των αντλιών. Είναι σαν να λεμε πως το αμάξι στο ρελαντί καίει λιγότερο. Οπότε συγκρίνουμε μια μηχανή ινβερτερ (αντλία θερμότητας) με μια μη ινβερτερ (λεβητα πετρελαίου) . Κ πάλι είναι οριακά το κοστος βγαινει υπέρ της ινβερτερ. Ε δεν το λες κ επιτυχία Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από doubleh 2
chek2fire Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 μμ Εγινε και στο σπίτι μου η εγκατάσταση της αντλίας και δουλεύει άψογα. H αντλία είναι η Daikin 16kw antherma. Η ρύθμιση που μου έχουν βάλει είναι νερά στους 56 και θερμοκρασία στους 21. To σπίτι γίνεται φούρνος και πιάνει αυτές τις μέρες που έχει ζέστη αρκετά εύκολα τους 21 βαθμούς και το σπίτι γενικά διατηρεί αυτή τη θερμοκρασία για ώρες με την αντλία ουσιαστικά να σταματάει τη λειτουργία της. Θα φύγω ταξίδι τώρα για δύο βδομάδες και θα ψάξω από όταν γυρίσω λίγο τις βέλτιστες ρυθμίσεις της, διαβάζοντας και εδώ το νήμα. To μοναδικό πρόβλημα που έχω είναι με τον wlan adapter καθώς ο κεντρικός πίνακας ρυθμίσεων μάλλον δεν το βλέπει καθώς δεν βγάζει την επιλογή για ρύθμιση του όπως λέει το app της daikin. Δεν ξέρω μήπως δεν έχει κουμπώσει καλά και αν πρέπει να βγάλω αυτή τη καρτούλα και να την ξαναβάλω αλλά φοβάμαι μη κάνω και καμιά βλακεία. 1
GiannisSol Δημοσ. Κυριακή στις 02:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:03 μμ 37 λεπτά πριν, chek2fire είπε Εγινε και στο σπίτι μου η εγκατάσταση της αντλίας και δουλεύει άψογα. H αντλία είναι η Daikin 16kw antherma. Η ρύθμιση που μου έχουν βάλει είναι νερά στους 56 και θερμοκρασία στους 21. To σπίτι γίνεται φούρνος και πιάνει αυτές τις μέρες που έχει ζέστη αρκετά εύκολα τους 21 βαθμούς και το σπίτι γενικά διατηρεί αυτή τη θερμοκρασία για ώρες με την αντλία ουσιαστικά να σταματάει τη λειτουργία της. Θα φύγω ταξίδι τώρα για δύο βδομάδες και θα ψάξω από όταν γυρίσω λίγο τις βέλτιστες ρυθμίσεις της, διαβάζοντας και εδώ το νήμα. To μοναδικό πρόβλημα που έχω είναι με τον wlan adapter καθώς ο κεντρικός πίνακας ρυθμίσεων μάλλον δεν το βλέπει καθώς δεν βγάζει την επιλογή για ρύθμιση του όπως λέει το app της daikin. Δεν ξέρω μήπως δεν έχει κουμπώσει καλά και αν πρέπει να βγάλω αυτή τη καρτούλα και να την ξαναβάλω αλλά φοβάμαι μη κάνω και καμιά βλακεία. Πόσο σου καταναλώνει τη μέρα με μαλακό και πόσο με κρυο καιρό . Πάντως η ρύθμιση που σου κανανε δείχνει ότι δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Είναι ρύθμιση πετρελαιοκαζανου. Όταν θα φτιάξεις την αντιστάθμιση θα δεις εντελώς άλλη συμπεριφορά και πιο ωραία συνεχόμενη ζέστη στο σπίτι . Επίσης σίγουρα μείωση στη καταναλωση. 3
chek2fire Δημοσ. Κυριακή στις 02:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:11 μμ 7 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Πόσο σου καταναλώνει τη μέρα με μαλακό και πόσο με κρυο καιρό . Πάντως η ρύθμιση που σου κανανε δείχνει ότι δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Είναι ρύθμιση πετρελαιοκαζανου. Όταν θα φτιάξεις την αντιστάθμιση θα δεις εντελώς άλλη συμπεριφορά και πιο ωραία συνεχόμενη ζέστη στο σπίτι . Επίσης σίγουρα μείωση στη καταναλωση. Γιαυτό θέλω να κάτσω να ασχοληθώ με το που γυρίσω γιατί το είχα διαβάσει αυτό. Η εγκατάσταση η ίδια πάντως είναι αρκετά καθαρή και τακτοποιημένη συν τις σωστές αποστάσεις από τοίχο κτλ.
ababa641 Δημοσ. Κυριακή στις 04:33 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:33 μμ Γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να δούμε πόσα on-off κάνει η αντλία την ημέρα?
hero_nikolas Δημοσ. Κυριακή στις 05:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:05 μμ Εχω ισχυ παροχη ρευματος 25 KvA. τριφασικη . Η αντλια θερμοτητας 11 ΚW ποσο ρευμα θελει σε πληρη ενταση ? Ρωταω γιατι καποια στιγμη θα μπει και wall box για φορτιση ηλεκτρικου αυτοκινητου στα 11 KW. συν κατι ο θερμοσιφωνας η κουζινα η ηλεκτρικη η κανενα σεσουαρ ,πιστευω θα ειμαστε ενταξει δεδομενου οτι δεν θα δουλευουν και ολα ταυτοχρονα .
gtok34 Δημοσ. Κυριακή στις 05:35 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:35 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, chek2fire είπε Εγινε και στο σπίτι μου η εγκατάσταση της αντλίας και δουλεύει άψογα. H αντλία είναι η Daikin 16kw antherma. Η ρύθμιση που μου έχουν βάλει είναι νερά στους 56 και θερμοκρασία στους 21. To σπίτι γίνεται φούρνος και πιάνει αυτές τις μέρες που έχει ζέστη αρκετά εύκολα τους 21 βαθμούς και το σπίτι γενικά διατηρεί αυτή τη θερμοκρασία για ώρες με την αντλία ουσιαστικά να σταματάει τη λειτουργία της. Θα φύγω ταξίδι τώρα για δύο βδομάδες και θα ψάξω από όταν γυρίσω λίγο τις βέλτιστες ρυθμίσεις της, διαβάζοντας και εδώ το νήμα. To μοναδικό πρόβλημα που έχω είναι με τον wlan adapter καθώς ο κεντρικός πίνακας ρυθμίσεων μάλλον δεν το βλέπει καθώς δεν βγάζει την επιλογή για ρύθμιση του όπως λέει το app της daikin. Δεν ξέρω μήπως δεν έχει κουμπώσει καλά και αν πρέπει να βγάλω αυτή τη καρτούλα και να την ξαναβάλω αλλά φοβάμαι μη κάνω και καμιά βλακεία. Έχω την EDLA09DV3 monoblock. Λοιπόν θα πάρεις τηλέφωνο την Daikin είναι πολύ εξυπηρετικοί. Αυτοί θα σου πουν τις βέλτιστες τιμές στην αντιστάθμιση με καμπύλη δύο σημείων. Εγώ αυτό έκανα και από τότε δεν έχω ασχοληθεί. Ανάλογα τον καιρό και την εξωτερική θερμοκρασία,ανεβάζει τα νερά η χαμηλώνει ώστε να έχω σταθερή θερμοκρασία . Και δεν έχω βάλει θερμοστάτη για εσωτερική θερμοκρασία. εδώ ο εγκατάστασης δεν ήξερε και πολλά από Daikin. Οτιδήποτε θες τηλέφωνο στην εταιρεία απαντάνε αμέσως. Φοβερή εξυπηρέτηση. Τώρα για τον adapter σίγουρα τον έχεις βάλει? Δεν πωλείτε μαζί με την αντλία τον αγοράζεις έξτρα. Ασχετα αν υπάρχει θύρα δεν υπάρχει ανταπτορας. Από σκρουτζ τον πήρα νομίζω κάνα 60 ευρώ. Υπόψιν αν τον έχεις βάλει όντως δες αν πατάει καλά στην θύρα . Επίσης πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο WiFi με αυτό που είναι το τηλέφωνο . Αρχικά τουλάχιστον για να το σεταρεις. Επεξ/σία Κυριακή στις 05:35 μμ από gtok34 1
GiannisSol Δημοσ. Κυριακή στις 06:10 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:10 μμ 31 λεπτά πριν, gtok34 είπε Έχω την EDLA09DV3 monoblock. Λοιπόν θα πάρεις τηλέφωνο την Daikin είναι πολύ εξυπηρετικοί. Αυτοί θα σου πουν τις βέλτιστες τιμές στην αντιστάθμιση με καμπύλη δύο σημείων. Εγώ αυτό έκανα και από τότε δεν έχω ασχοληθεί. Ανάλογα τον καιρό και την εξωτερική θερμοκρασία,ανεβάζει τα νερά η χαμηλώνει ώστε να έχω σταθερή θερμοκρασία . Και δεν έχω βάλει θερμοστάτη για εσωτερική θερμοκρασία. εδώ ο εγκατάστασης δεν ήξερε και πολλά από Daikin. Οτιδήποτε θες τηλέφωνο στην εταιρεία απαντάνε αμέσως. Φοβερή εξυπηρέτηση. Τώρα για τον adapter σίγουρα τον έχεις βάλει? Δεν πωλείτε μαζί με την αντλία τον αγοράζεις έξτρα. Ασχετα αν υπάρχει θύρα δεν υπάρχει ανταπτορας. Από σκρουτζ τον πήρα νομίζω κάνα 60 ευρώ. Υπόψιν αν τον έχεις βάλει όντως δες αν πατάει καλά στην θύρα . Επίσης πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο WiFi με αυτό που είναι το τηλέφωνο . Αρχικά τουλάχιστον για να το σεταρεις. Θα σε μάθουν τον τρόπο που ρυθμίζεις την αντιστάθμιση και θα σου προτείνουν μια ψιλοστανταρ καμπύλη . Το ποσο θα τη ρυθμίσεις προκύπτει μετά από μήνες λειτουργίας και παρατήρησης της συμπεριφοράς του σπιτιού. Θα κάνεις μικρό ρυθμίσεις για πολύ καιρό μόνος σου μέχρι να πετύχεις το ιδανικό για το σπίτι σου. Γενικά και εγώ ακούω πολύ καλή συμπεριφορά από την εξυπηρέτηση της Daikin. 1 ώρα πριν, ababa641 είπε Γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να δούμε πόσα on-off κάνει η αντλία την ημέρα? Πρέπει να τοποθετήσεις power meter στη παροχή της αντλίας και μέσα από εκεί θα βλέπεις το ιστορικό της συμπεριφοράς της όπως και live.
ritualistic Δημοσ. Κυριακή στις 07:44 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:44 μμ 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Πρέπει να τοποθετήσεις power meter στη παροχή της αντλίας και μέσα από εκεί θα βλέπεις το ιστορικό της συμπεριφοράς της όπως και live. @GiannisSolεχεις υποψιν καποιον που να ασχολειται με τετοιου ειδους σεταρισμα ; Που θα δειχνει τα on off την live καταναλωση σε σχεδιαγραμμα, υπολογισμο cop κτλ ;
GiannisSol Δημοσ. Κυριακή στις 08:04 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:04 μμ 17 λεπτά πριν, ritualistic είπε @GiannisSolεχεις υποψιν καποιον που να ασχολειται με τετοιου ειδους σεταρισμα ; Που θα δειχνει τα on off την live καταναλωση σε σχεδιαγραμμα, υπολογισμο cop κτλ ; Στο άλλο νήμα με τα κλιματιστικά τα παιδιά είναι πολυ ψαγμενα σε αυτό το θέμα @liakjim. Εγώ είμαι μέχρι πρίζα tapo ,που στην αντλία δεν γίνεται να μπει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα