Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, ababa641 είπε

Είμαι στη Βοιωτία, φέτος μέχρι 2 βαθμούς έχω δει την χαμηλότερη θερμοκρασία.
Έχω μια αντλία θερμότητας hitachi τριφασική 14kw και η κατανάλωση παίζει στα κρύα 35kwh, στα πολύ κρύα 40kwh και στις νορμαλ θερμοκρασίες 25-30 kwh.
Με αυτά που διαβάζω βλέπω οτι η δική μου κατανάλωση είναι σχεδόν η διπλάσια. Επίσης έχω on-off και για αρκετή ώρα τα σώματα μπορεί να είναι κρύα.

Εδώ έχω ανεβάσει και την εγκατάσταση

Ειδα το βιντεο . Νομιζω ενα απο τα σοβαροτερα προβληματα ειναι το τεραστιο δοχειο αδρανειας , η υπερδιαστασιολογηση στο δοχειο μονο αυξηση καταναλωσης προκαλει. Σε 14αρα με πανελ σωματα (δηλαδη μικρης χωρητικοτητας νερου) βαζουν 80lt buffer.  Επισης εχεις και 7 σωματα AKAN εκτος των αλλων τα οποια ειναι σωματα που παιρνουν παρα πολυ νερο, αρα ενδεχομενως να θες και λιγοτερο απο 80lt buffer). Απο αυτα και μονο(πολυ μεγαλο buffer συνδιαστικα με ΑΚΑΝ) πιστευω καις πολυ γιατι η αντλια εχει να θερμανει τεραστιο ογκο νερου. 

Επισης μιας και παιζεις με πρωτευον-δευτερευον κυκλωμα πρεπει να γινει αριστος συγχρονισμος των κυκλοφορητων. Ενας γρηγορος κλυκλοφορητης στο δευτερευον αναγκαζει την αντλια συνεχεια σε ζητηση ζεστου νερου, ενας δυνατος κυκλοφορητης του πρωτευτοντος πιανει γρηγορα θερμοκρασια το buffer και οδηγει την αντλια σε παρατεταμένο off. Θελει ισσοροπια το κυκλωμα. Ανελαβε καποιος μηχανολογος να την πετυχει; Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο σε τοσο μεγαλο δοχειο αδρανειας. 

Επισης η αντεπιστροφη αν δεν ειναι τυπου κλαπε σου κανει φοβερη στενωση και μειωση ροης στο δευτερευον προς τα σωματα. Οι αντεπιστροφες πρεπει να αποφευγονται στη θερμανση. 

Στο σπιτι μεσα αν ειναι βαλε θερμοστατικες κεφαλες στα σωματα. Παρε θερμομετρα ακριβειας , tapo, xiaomi, και δες τι πραγματικα θερμοκρασιες εχεις στους χωρους.  Στους χωρους με ατομα που κρυωνουν ανεβασε τις θερμοστατικες κεφαλες. 

Να σου πω και τη γνωμη μου τωρα γιατι ψαχνομαι να βαλω αντλια με το προγραμμα αλλαζω θερμανση. Το πακετο αντλια (αγορα, τοποθετηση, ρυθμιση, υποστηριξη) πρεπει να γινεται απο ενα και μοναδικο μαγαζι που θα εχουμε επιλεξει μετα απο τουλαχιστον 3-4 προσφορες και ερευνα αγορας αντλιας και υπηρεσιων. Το κλασικο φαινομενο αν δεν γινει αυτο, ειναι να ριχνει το μπαλακι η μια ειδικοτητα στην αλλη. Ο μηχανολογος στον υδραυλικο, ο υδραυλικος στην αντλια, το μαγαζι και στους δυο και η αντιπροσωπία σε ολους. 

Αυτο που αναφερεις οτι ο μηχανολογος στη hitachi ειπε οτι στο δισωληνιο βαζουμε αντλια υψηλων θερμοκρασιων δεν βγαζει κανενα νοημα, με τρομαζουν τετοιες λαθος ανακοινωσεις απο τετοιας βαρυτητας ειδικότητες. 

Εχεις επιλεξει μια πολυ καλη αντλια σε ενα φουλ μονωμενο σπιτι, σε μια περιοχη λιγο πιο κρυα απο την Αθηνα και καταναλωνεις πολυ ρευμα απο λαθος υδραυλικες επιλογες ως προς τον ογκο νερου που ανεφερα παραπανω. Αυτο δεν στο ανεφερε ο εγκαταστατης σου; 

Μιας και εισαι στη Βοιωτια ο Ισαακ εχει ανθρωπο που συνεργαζεται στη Λειβαδιά το αναφερει στα μηνυματα του στα βιντεο του, επικοινωνησε μαζι του να σε βοηθησει. Επισης αλλο ενα καταστημα που το εχω ανακαλυψει γιατι εχει δυνατο eshop και μου εχουν δωσει πολυ θετικες εντυπωσεις σαν επαγγελματιες ψωνιζοντας υδραυλικα απο εκει ειναι ο Varelas shop , χωρις να εχω πληρη αποψη , μπορεις να ρωτησεις. 

Επεξ/σία από GiannisSol
  • Like 1
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ababa641 είπε

1 ώρα πριν, ababa641 είπε

Αυτό το 2 βαθμούς στην καμπύλη το αφήνω ως έχει?

IMG_20250110_002809_edit_334665032558479.jpg

Αυτό και πάλι νομίζω ότι είναι το +- αλλά εμένα δε το έχει, μόνο στο ζεστό νερό. 

Επεξ/σία από fylatos
Δημοσ.

Καλημέρα σας, ποια η άποψη σας για τις LG Therma V 16KW; Τόσο από άποψης απόδοσης, κατανάλωσης, όσο και κατασκευής, εγκατάστασης, service. Ευχαριστώ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Αυτο που αναφερεις οτι ο μηχανολογος στη hitachi ειπε οτι στο δισωληνιο βαζουμε αντλια υψηλων θερμοκρασιων δεν βγαζει κανενα νοημα, με τρομαζουν τετοιες λαθος ανακοινωσεις απο τετοιας βαρυτητας ειδικότητες. 

Εμένα με τρομάζει ότι οι Ελληνικές αντιπροσωπείες, δίνουν τραγικά λάθος οδηγίες! Πρόσφατα σε συζήτηση με υδραυλικό, μου έλεγε ότι τους έδιναν οδηγία να βάζουν σταθερά τα νερά στους 55 βαθμούς, χωρίς αντιστάθμιση. Γιατί το έκαναν αυτό; Επειδή ο κόσμος είχε μάθει στο πετρέλαιο που το άναβε και έκαιγε ο τόπος, δεν ήθελαν να δοθεί η εντύπωση ότι οι αντλίες δεν αποδίδουν (1ον) και να μην τους σκοτίζουν στα τηλέφωνα για παραμετροποιήσεις με βάση την ιδιαιτερότητα του κάθε χώρου (2ον). Ενώ με τόσο υψηλή θερμοκρασία, βέβαια κάθε χώρος θα ζεσταινόταν. Όσο το ρεύμα ήταν φθηνό, όλοι ήταν μια χαρά ευχαριστημένοι. Μετά έψαχναν να βρουν τι φταίει!

8 ώρες πριν, GiannisSol είπε

καταναλωνεις πολυ ρευμα

Αυτό είναι σχετικό... Πόσα m2 είναι η κατοικία δεν θυμάμαι, μας λέει;

Λοιπόν θα περιγράψω λίγο πώς δουλεύει βάσει παρατήρησης ο αλγόριθμος του inverter της αντλίας, τουλάχιστον στη Daikin που έχω για τις άλλες δεν ξέρω. Λοιπόν ο αλγόριθμος κυνηγάει 2 πράγματα, το καθορισμένο ΔΤ προσαγωγής - επιστροφής, και την καθορισμένη θερμοκρασία προσαγωγής. Με το ΔΤ ρυθμίζει την παροχή του κυκλοφορητή, ενώ με την θερμοκρασία τις στροφές του συμπιεστή.
Άραγε ξεκινάνε ο κυκλοφορητής και ο συμπιεστής και δουλεύουν, προσπαθώντας να θερμάνει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία προσαγωγής. Αν η θερμοκρασία που επιστρέφουν τα νερά είναι μεγαλύτερη από όσο ορίζει το επιθυμητό ΔΤ, τότε σημαίνει ότι τα σώματα δεν προλαβαίνουν να αποβάλουν θερμότητα (γιατί ο χώρος ζητάει λιγότερο οπότε δεν εχουν πολλή "απώλεια"), άρα πρέπει η παροχή να μικρύνει, ώστε το νερό να παραμένει πιο πολλή ώρα μέσα στα σώματα και να προλάβει να αποβληθεί η επιθυμητή διαφορά θερμοκρασίας - το περιγράφω όσο πιο απλά μπορώ.
Αντίστοιχα ο συμπιεστής, επειδή τώρα περνάει λιγότερη ποσότητα νερού προς θέρμανση, το θερμαίνει ευκολότερα οπότε ρίχνει ο ίδιος τις στροφές του. Έτσι επιτυγχάνεται η μείωση στην απορροφούμενη ισχύ.
Αν η θερμοκρασία που επιστρέφουν τα νερά είναι μικρότερη, τότε απαιτείται αύξηση παροχής, για να διώχνει λιγότερη θερμοκρασία το σώμα, και αντίστοιχα αφού περνάει περισσότερο νερό ο συμπιεστής δυσκολεύεται να το κρατήσει στην επιθυμητή θερμοκρασία οπότε αυξάνει στροφές και ισχύ. Αν είναι καλά διαστασιολογημένη μια αντλία inverter και δεν είναι υπερβολική για τον χώρο, και σωστά ρυθμισμένη, θα μπορεί να παίζει με τα μεγέθη παροχή - θερμοκρασία νερού, χωρίς να κάνει πολλά on - off, απλά κάνει λίγο ψηλότερους - λίγο χαμηλότερους κύκλους.

Στο θέμα πρωτεύονος - δευτερεύοντος με μεγάλο buffer, δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά, απλά ίσως η αντλία χάνει σε απόκριση καθώς αντί να έχει άμεση σύζευξη με τα σώματα, "ακούει" την θερμοκρασία επιστροφής από το buffer. Να πω όμως ότι δεν έχω καθόλου εμπειρία, βάσει λογικής μόνο το προσεγγίζω.
Οι κυκλοφορητές του 2ντος είναι κατά κανόνα σταθερών στροφών, ενώ η αντλία κανονίζει την παροχή της ως ανωτέρω. Όμως και πάλι σε αυτή την φιλοσοφία, ας πούμε ότι έχουμε έναν κυκλοφορητή που είναι ταιριασμένος, με την μέγιστη παροχή της αντλίας, έτσι όταν η αντλία δίνει το μέγιστο της, ό,τι δίνει η αντλία θα πηγαίνει στο κύκλωμα στην ίδια θερμοκρασία, ενώ ότι επιστρέφει από το κύκλωμα θα εισέρχεται στην αντλία στην ίδια θερμοκρασία. Όταν η αντλία δίνει λιγότερη παροχή (έστω ότι έχει πέσει στην μισή ας πούμε) ο κυκλοφορητής θα απορροφήσει το ποσό που του δίνει η αντλία και θα συμπληρώσει το υπόλοιπο, από την ποσότητα από τις επιστροφές, ρίχνοντας την θερμοκρασία του 2ντος, όμως αυτό δεν μας πειράζει γιατί ΔΤ*παροχή κάνει την ισχύ, εμείς κρατήσαμε σταθερή την παροχή, η αντλία σταθερή την θερμοκρασία κι έριξε την παροχή στο μισό, άρα εμείς θέλουμε στην ουσία, την μισή ΔΤ στο 2ον.
Κοιτάχτε τώρα να δείτε τί γίνετα:
12on.png.af8a9a978c33b9d02ef0db4f069b6a0f.png

Υποθετικά νούμερα... 
Άρα δεν είναι και πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτό, και τα 100 και 200lt οκ θα έχει μια κάποια μικρότερη απόκριση αλλά σε 5-10 λεπτά τα γυρνάει δεν είναι κάτι, αρκεί να έχει καλή διαστρωμάτωση να μην μουρλαίνονται τα αισθητήρια και διαβάζουν άλλα αντί άλλων σαν ενδείξεις παίρνοντας επιστροφές αναμεμιγμένες με προσαγωγές.

Το θέμα είναι πιστεύω στο σκάλισμα των ρυθμίσεων.

Καλημέρες!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγκατάσταση σε μονοκατοικια 100τμ στο Χαιδαρι κάτω απο το όρος Αιγάλεω στα κουνέλια περίπου 300μ υψόμετρο δλδ,τέλη Νοεμβρίου φέτος..

ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ PANASONIC T-CAP 65c ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΗ WH-MXC12J6E5

Εγινε εγκατάσταση σωμάτων καλοριφέρ τύπου πάνελ HENRAD ,5 σώματα κ 2 πετσέτοκρεμάστρες..

IMG_9899.jpeg.911565980c8880028eae82cd2b01b6cf.jpegIMG_9897.jpeg.7bf549ff25583ae47b5bd9cc3a587523.jpeg

Έγινε επίσης τοποθέτηση σερπαντίνας στον ηλιακό για να γινει 3πλης ενέργειας κ να συνδεθεί με την αντλία..

Το σπίτι ειναι καλα μονωμένο με αλουμίνια με διπλα τζαμια κ δεν εχει ιδιαιτέρες απώλειες 

Θερμοκρασία μέσα στο σπίτι 22 με 23( κρυώνει λιγο η γυναίκα κ εχουμε κ μωρά στο σπίτι ) 

Καταναλωσεις ως τωρα :

IMG_9901.jpeg.4af3b45ed680f855608519374e7ce399.jpegIMG_9902.jpeg.588d7302b61e45c8c5de478c8eba6402.jpeg

IMG_9900.jpeg.47e7ee084c768f18ae7cb1e0cb9cae21.jpeg

Μεχρι στιγμής μπορω να πω πως ειμαι ευχαριστημένος , μέρα με τη νύχτα η διαφορα με θέρμανση με τζάκι κ αιρ-κοντίσιον που είχαμε..

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερες

Κατοχος μοναδας Daikin 8KW split τοποθετημενη σε σπιτι 62τμ 1ου οροφου πανω απο πυλωτη, με θερμοπροσοψη 6εκ στην Ηλιουπολη.

Εχω φαει πολλους χειμωνες στο κρυο με πειραματισμους τοσα χρονια να βρω τον καταλληλοτερο τροπο λειτουργιας και τελικα πλεον κατεληξα.

Καθαρη καμπυλη αντισταθμισης με αποκλειστικη βαση την εξωτερικη θερμοκρασια και χωρις την χρηση του θερμοστατη (το Madoka εχει αποδεδειγμενα θεματα μετρησης) εντος σπιτιου.

Πλεον το σπιτι εχει σταθερα 22-22,5 βαθμους ολο το 24ωρο, το COP ειναι σταθερα κοντα στο +/-4 ακομα και σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες, και οι καταναλωσεις 8-13 Κwh τη μερα αναλογα τον καιρο

Αν ηταν και σωστα διαστασιολογημενη η αντλια μου σιγουρα το COP θα ηταν ακομα υψηλοτερο.

Συμπερασμα:

Σαν την αντλια θερμοτητας δεν εχει!

Επεξ/σία από ritualistic
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Καλημερες

Κατοχος μοναδας Daikin 8KW split τοποθετημενη σε σπιτι 62τμ 1ου οροφου πανω απο πυλωτη, με θερμοπροσοψη 6εκ στην Ηλιουπολη.

Εχω φαει πολλους χειμωνες στο κρυο με πειραματισμους τοσα χρονια να βρω τον καταλληλοτερο τροπο λειτουργιας και τελικα πλεον κατεληξα.

Καθαρη καμπυλη αντισταθμισης με αποκλειστικη βαση την εξωτερικη θερμοκρασια και χωρις την χρηση του θερμοστατη (το Madoka εχει αποδεδειγμενα θεματα μετρησης) εντος σπιτιου.

Πλεον το σπιτι εχει σταθερα 22-22,5 βαθμους ολο το 24ωρο, το COP ειναι σταθερα κοντα στο +/-4 ακομα και σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες, και οι καταναλωσεις 8-13 Κwh τη μερα αναλογα τον καιρο

Αν ηταν και σωστα διαστασιολογημενη η αντλια μου σιγουρα το COP θα ηταν ακομα υψηλοτερο.

Συμπερασμα:

Σαν την αντλια θερμοτητας δεν εχει!

Γιατί λες ότι η αντλία δεν είναι σωστά διαστασιολογημενη, τι έχεις συμπαιρανει ; Είναι κάπως μεγάλη ;

Πόσα σώματα έχεις στο σπίτι και με τι σωλήνωση (δισωληνιο μονοσωληνιο) ,επίσης υπάρχει δοχείο αδράνειας αν ναι πως είναι συνδεδεμένο ; 

Επεξ/σία από GiannisSol
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Γιατί λες ότι η αντλία δεν είναι σωστά διαστασιολογημενη, τι έχεις συμπαιρανει ; Είναι κάπως μεγάλη ;

Πόσα σώματα έχεις στο σπίτι και με τι σωλήνωση (δισωληνιο μονοσωληνιο) ,επίσης υπάρχει δοχείο αδράνειας αν ναι πως είναι συνδεδεμένο ; 

Η αντλια παραγει πολυ παραπανω θερμοτητα απο τις απωλειες του σπιτιου κ αρα εχει πολυ μεγαλυτερη καταναλωση απο αυτη που εγω θα χρειαζομουν. Οσο και να την παραμετροποιησω δε μπορω να φτασω κατω απο ενα οριο. Αρα χρειαζομουν μια μικροτερη που να ταιριαζει περισσοτερο στις αναγκες.

Εχω 6 παλια σωματα πετρελαιου ΑΚΑΝ με δισωληνιο και δοχειο αδρανειας, δε γνωριζω ομως τις λεπτομερειες συνδεσης του δοχειου. 

Επεξ/σία από ritualistic
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Εμένα με τρομάζει ότι οι Ελληνικές αντιπροσωπείες, δίνουν τραγικά λάθος οδηγίες! Πρόσφατα σε συζήτηση με υδραυλικό, μου έλεγε ότι τους έδιναν οδηγία να βάζουν σταθερά τα νερά στους 55 βαθμούς, χωρίς αντιστάθμιση. Γιατί το έκαναν αυτό; Επειδή ο κόσμος είχε μάθει στο πετρέλαιο που το άναβε και έκαιγε ο τόπος, δεν ήθελαν να δοθεί η εντύπωση ότι οι αντλίες δεν αποδίδουν (1ον) και να μην τους σκοτίζουν στα τηλέφωνα για παραμετροποιήσεις με βάση την ιδιαιτερότητα του κάθε χώρου (2ον). Ενώ με τόσο υψηλή θερμοκρασία, βέβαια κάθε χώρος θα ζεσταινόταν. Όσο το ρεύμα ήταν φθηνό, όλοι ήταν μια χαρά ευχαριστημένοι. Μετά έψαχναν να βρουν τι φταίει!

Αυτό είναι σχετικό... Πόσα m2 είναι η κατοικία δεν θυμάμαι, μας λέει;

Λοιπόν θα περιγράψω λίγο πώς δουλεύει βάσει παρατήρησης ο αλγόριθμος του inverter της αντλίας, τουλάχιστον στη Daikin που έχω για τις άλλες δεν ξέρω. Λοιπόν ο αλγόριθμος κυνηγάει 2 πράγματα, το καθορισμένο ΔΤ προσαγωγής - επιστροφής, και την καθορισμένη θερμοκρασία προσαγωγής. Με το ΔΤ ρυθμίζει την παροχή του κυκλοφορητή, ενώ με την θερμοκρασία τις στροφές του συμπιεστή.
Άραγε ξεκινάνε ο κυκλοφορητής και ο συμπιεστής και δουλεύουν, προσπαθώντας να θερμάνει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία προσαγωγής. Αν η θερμοκρασία που επιστρέφουν τα νερά είναι μεγαλύτερη από όσο ορίζει το επιθυμητό ΔΤ, τότε σημαίνει ότι τα σώματα δεν προλαβαίνουν να αποβάλουν θερμότητα (γιατί ο χώρος ζητάει λιγότερο οπότε δεν εχουν πολλή "απώλεια"), άρα πρέπει η παροχή να μικρύνει, ώστε το νερό να παραμένει πιο πολλή ώρα μέσα στα σώματα και να προλάβει να αποβληθεί η επιθυμητή διαφορά θερμοκρασίας - το περιγράφω όσο πιο απλά μπορώ.
Αντίστοιχα ο συμπιεστής, επειδή τώρα περνάει λιγότερη ποσότητα νερού προς θέρμανση, το θερμαίνει ευκολότερα οπότε ρίχνει ο ίδιος τις στροφές του. Έτσι επιτυγχάνεται η μείωση στην απορροφούμενη ισχύ.
Αν η θερμοκρασία που επιστρέφουν τα νερά είναι μικρότερη, τότε απαιτείται αύξηση παροχής, για να διώχνει λιγότερη θερμοκρασία το σώμα, και αντίστοιχα αφού περνάει περισσότερο νερό ο συμπιεστής δυσκολεύεται να το κρατήσει στην επιθυμητή θερμοκρασία οπότε αυξάνει στροφές και ισχύ. Αν είναι καλά διαστασιολογημένη μια αντλία inverter και δεν είναι υπερβολική για τον χώρο, και σωστά ρυθμισμένη, θα μπορεί να παίζει με τα μεγέθη παροχή - θερμοκρασία νερού, χωρίς να κάνει πολλά on - off, απλά κάνει λίγο ψηλότερους - λίγο χαμηλότερους κύκλους.

Στο θέμα πρωτεύονος - δευτερεύοντος με μεγάλο buffer, δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά, απλά ίσως η αντλία χάνει σε απόκριση καθώς αντί να έχει άμεση σύζευξη με τα σώματα, "ακούει" την θερμοκρασία επιστροφής από το buffer. Να πω όμως ότι δεν έχω καθόλου εμπειρία, βάσει λογικής μόνο το προσεγγίζω.
Οι κυκλοφορητές του 2ντος είναι κατά κανόνα σταθερών στροφών, ενώ η αντλία κανονίζει την παροχή της ως ανωτέρω. Όμως και πάλι σε αυτή την φιλοσοφία, ας πούμε ότι έχουμε έναν κυκλοφορητή που είναι ταιριασμένος, με την μέγιστη παροχή της αντλίας, έτσι όταν η αντλία δίνει το μέγιστο της, ό,τι δίνει η αντλία θα πηγαίνει στο κύκλωμα στην ίδια θερμοκρασία, ενώ ότι επιστρέφει από το κύκλωμα θα εισέρχεται στην αντλία στην ίδια θερμοκρασία. Όταν η αντλία δίνει λιγότερη παροχή (έστω ότι έχει πέσει στην μισή ας πούμε) ο κυκλοφορητής θα απορροφήσει το ποσό που του δίνει η αντλία και θα συμπληρώσει το υπόλοιπο, από την ποσότητα από τις επιστροφές, ρίχνοντας την θερμοκρασία του 2ντος, όμως αυτό δεν μας πειράζει γιατί ΔΤ*παροχή κάνει την ισχύ, εμείς κρατήσαμε σταθερή την παροχή, η αντλία σταθερή την θερμοκρασία κι έριξε την παροχή στο μισό, άρα εμείς θέλουμε στην ουσία, την μισή ΔΤ στο 2ον.
Κοιτάχτε τώρα να δείτε τί γίνετα:
12on.png.af8a9a978c33b9d02ef0db4f069b6a0f.png

Υποθετικά νούμερα... 
Άρα δεν είναι και πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτό, και τα 100 και 200lt οκ θα έχει μια κάποια μικρότερη απόκριση αλλά σε 5-10 λεπτά τα γυρνάει δεν είναι κάτι, αρκεί να έχει καλή διαστρωμάτωση να μην μουρλαίνονται τα αισθητήρια και διαβάζουν άλλα αντί άλλων σαν ενδείξεις παίρνοντας επιστροφές αναμεμιγμένες με προσαγωγές.

Το θέμα είναι πιστεύω στο σκάλισμα των ρυθμίσεων.

Καλημέρες!

Ωραία η ανάλυση σου . Για τ.μ δεν μας λέει. Απλά βρίσκω τη κατανάλωση κάπως αυξημένη για τόσο μονωμένο σπίτι και όχι κρύο περιβάλλον . Τα μεγάλα δοχεία είναι ιδανικά για στερεα καύσιμα , που η θερμοκρασία των νερών ξεφεύγει προς τα πάνω και θέλουμε να κάνουμε αποθήκευση καυτού νερού για λίγο πιο μετά. 

Η διαφορά όπως λες μπορεί να είναι μικρή , όταν όμως γίνεται επαναλαμβανόμενα στο 24ωρο πιστεύω ότι προσθέτει kwh στη καταναλωση. Ότι αφορά συσκευές με 24ωρη λειτουργία πρέπει να υπολογίζουμε ακόμη και τα ασήμαντα. Πχ το ψυγείο αν κάνεις μια ελάχιστη ρύθμιση θερμοκρασίας,  μπορεί να δεις εως 1 kwh κάτω ή επάνω τη μέρα. 

Ας μας πει και ο φίλος με το θέμα τι του έχουν πει . 

10 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Η αντλια παραγει πολυ παραπανω θερμοτητα απο τις απωλειες του σπιτιου κ αρα εχει πολυ μεγαλυτερη καταναλωση απο αυτη που εγω θα χρειαζομουν. Οσο και να την παραμετροποιησω δε μπορω να φτασω κατω απο ενα οριο. Αρα χρειαζομουν μια μικροτερη που να ταιριαζει περισσοτερο στις αναγκες.

Εχω 6 παλια σωματα πετρελαιου ΑΚΑΝ με δισωληνιο και δοχειο αδρανειας, δε γνωριζω ομως τις λεπτομερειες συνδεσης του δοχειου. 

Το πιθανότερο να χρειάζονται 6kw αντλία. Όμως δεν νομίζω ότι καις πολύ . Μπορεί με το ζεστό καιρό να είχες λίγο χαμηλότερη κατανάλωση με τη 6kw και λίγο πιο ανεβασμένη από την 8kw με τα κρύα. Δηλαδή σαν μεσο όρο να ήσουν στα ίδια . 

Το δοχείο αδράνειας θυμάσαι πόσα λίτρα είναι ; Επίσης για ζεστά νερά χρήσης τι έχεις ;

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Το πιθανότερο να χρειάζονται 6kw αντλία. Όμως δεν νομίζω ότι καις πολύ . Μπορεί με το ζεστό καιρό να είχες λίγο χαμηλότερη κατανάλωση με τη 6kw και λίγο πιο ανεβασμένη από την 8kw με τα κρύα. Δηλαδή σαν μεσο όρο να ήσουν στα ίδια . 

Το δοχείο αδράνειας θυμάσαι πόσα λίτρα είναι ; Επίσης για ζεστά νερά χρήσης τι έχεις ;

Οχι ειδικα φετος που δουλευω σε αρκετα χαμηλες θερμοκρασιες προσαγωγης ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την καταναλωση απλα νομιζω οτι με 6αρα θα ημουν σε καλυτερο σημειο.

Συγνωμη εκανα λαθος, δεν ειναι δοχειο αδρανειας ειναι δοχειο διαστολης 12 λιτρων. Για ΖΝΧ υπαρχει ηλιακος.

Το προβλημα σε ολα αυτα ειναι οτι ο καθενας πρεπει να φτασει στην πληροφορια μονος του, απο τον εγκαταστατη μεχρι την αντιπροσωπεια υπαρχει αγνοια και ασχετοσυνη σε παρα πολλα επιπεδα.

Το Madoka για παραδειγμα παροτι το διαφημιζουν σαν βραβευμενο για την σχεδιαση, εχει θεματα απο την κατασκευη του που απορεις πως αυτο το πραγμα περασε τα τεστ ποιοτητας. Επισης ειχα θεμα με την μετρηση θερμοκρασιας του εξωτερικου αισθητηριου, καναμε 3 ραντεβου για να δεχτουν οτι υπαρχει προβλημα που ομως δεν ηξεραν να το λυσουν.

Για τις δε ρυθμισεις καταναλωσης της αντλιας ειμαι σιγουρος οτι ουτε το 20% των κατοχων μπορουν να φτασουν στα επιπεδα της παραμετροποιησης που ειναι δυνατη για τη μεγιστη αποδοση.

Εν κατακλειδι, δε μπορει να επαφιεται στον τελικο καταναλωτη η σωστη λειτουργια τετοιων μηχανηματων.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, papresa είπε

Καλημέρα σας, ποια η άποψη σας για τις LG Therma V 16KW; Τόσο από άποψης απόδοσης, κατανάλωσης, όσο και κατασκευής, εγκατάστασης, service. Ευχαριστώ

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, zaras27 είπε

Άμα αντί 9αρας που είναι η ανάγκη πάρεις 10αρα η 11αρα υπάρχει θέμα ?

Δουλεύεις την αντλία εκτός καμπύλης βέλτιστης απόδοσης και υπό ορισμένες συνθήκες έχεις κάπως αυξημένη κατανάλωση . Τεχνικά όχι δεν έχει θέμα.  

Δημοσ.
19 minutes ago, GiannisSol said:

Δουλεύεις την αντλία εκτός καμπύλης βέλτιστης απόδοσης και υπό ορισμένες συνθήκες έχεις κάπως αυξημένη κατανάλωση . Τεχνικά όχι δεν έχει θέμα.  

Ευχαριστώ πολύ .Πάντως χάνεται η μπάλα . Εγώ που ψάχνομαι τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι είναι τα COP που γράφουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...