Vagosman Δημοσ. Κυριακή στις 10:15 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:15 μμ 1 ώρα πριν, Nikolas1974 είπε καλησπερα και καλη χρονια με υγεια σε ολους και οτι καλυτερο για εσας και της οικογενιες σας.Ανεβαζω ετησια καταναλωση αντλιας atlantic 14kw με μονιμη θερμοκρασια στους 23 σε σπιτι μερικως μονομενο 130τμ. Φτηνότερα θα ήσουν πιθανά με αέριο. Είναι δίκοπο οι αντλιες
star_cruiser Δημοσ. Κυριακή στις 10:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:27 μμ 12 minutes ago, mechpanos said: Στο κομμάτι που είναι εκτός σπιτιού, αναγκαίο. Στο κομμάτι που είναι εντός σπιτιού καλό είναι, αλλά και να μην κάνεις δεν πειράζει, η οποία απώλεια από τη σωλήνωση είναι όφελος για τον χώρο. Στο έξω μέρος εννοείται ότι είναι, αφού έχω σκέψου έχω βάλει και πρόσθετη ταινία αρμαφλεξ πέρα από την μόνωση που είχε βάλει ο υδραυλικός… μέσα στο σπίτι έχει 22,5-23 βαθμους και στην αντλία πάνω λέει 33 εξαγωγή και 31με30 εισαγωγή…και για αυτό λεω μήπως θα ήταν καλό να βάλω και σε αυτές μόνωση…
mechpanos Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 πμ 1 ώρα πριν, Vagosman είπε Φτηνότερα θα ήσουν πιθανά με αέριο. Είναι δίκοπο οι αντλιες Πιθανότερα όμως όχι. Εξάλλου το να συγκρίνουμε καταναλώσεις έτσι αυθαίρετα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Κάθε κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά (απώλειες, δεδομένα τοποθεσίας, θερμική αδράνεια, ανάγκες θερμικής άνεσης κατοίκων) επομένως είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Ας μείνουμε στο κομμάτι αντλιών θα έλεγα και για τα περαιτέρω, υπάρχει θέμα επιλογής συστήματος θέρμανσης.
AmiJIm Δημοσ. Δευτέρα στις 01:22 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:22 πμ Καλησπέρα και από εμένα είμαστε μια νοτιοδυτική κατοικία 3 επίπεδα, 125μ2 και 50μ2 και 50μ2 και καταναλώνουμε κάθε χρόνο 1400λιτρα πετρέλαιο , έχουμε θερμοπροσοψεις , κουφώματα με τριπλούς υαλοπίνακες και θέλω να σας ρωτήσω τι θα προτείνατε Να βάλω μια αντλία θερμότητας 22kw η να βάλω μια 16αρα και μια δεύτερη 12αρα η 16αρα? Διαβάζω ότι η inventor έχει προβλέψει συνδεσμολογία δύο έως και έξι αντλιών στο ίδιο δίκτυο , η Daikin ξέρετε εάν έχει τέτοια δυνατότητα ? Σε ένα κύκλωμα νερού να συνδεθούν δύο Daikin αντλίες ? Σας ευχαριστώ.
mechpanos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:15 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:15 πμ Περιοχή. Να βάλεις μια 16ρα και να κουμπώσεις και το λέβητα για όταν κάνει χιονιά.
sarakats85 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:01 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:01 πμ 12 ώρες πριν, Nikolas1974 είπε καλησπερα και καλη χρονια με υγεια σε ολους και οτι καλυτερο για εσας και της οικογενιες σας.Ανεβαζω ετησια καταναλωση αντλιας atlantic 14kw με μονιμη θερμοκρασια στους 23 σε σπιτι μερικως μονομενο 130τμ. Φίλε σε πια πολη βρίσκεσαι? Οι καλύτερες ευχές και απο εμένα!
dimpap61 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:11 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:11 πμ 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Περιοχή. Να βάλεις μια 16ρα και να κουμπώσεις και το λέβητα για όταν κάνει χιονιά. Πώς γίνεται να κουμπώσεις τονλέβητα; Πέρσι που έβαλα την αντλία ζήτησα κάτι τέτοιο από τους εγκαταστάτες και μου είπαν ότι δεν γίνεται τέτοιο πράγμα. Αντί αυτού μου έδωσαν την δυνατότητα να γυρίζω χειροκίνητα ή στην αντλία ή στο πετρέλαιο. παίζει ρόλο το ότι έχω μπόιλερ για ΖΝΧ; Και μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο εκ των υστέρων;
dm_mlnk Δημοσ. Δευτέρα στις 11:05 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:05 πμ 48 λεπτά πριν, dimpap61 είπε Πώς γίνεται να κουμπώσεις τονλέβητα; Πέρσι που έβαλα την αντλία ζήτησα κάτι τέτοιο από τους εγκαταστάτες και μου είπαν ότι δεν γίνεται τέτοιο πράγμα. Αντί αυτού μου έδωσαν την δυνατότητα να γυρίζω χειροκίνητα ή στην αντλία ή στο πετρέλαιο. παίζει ρόλο το ότι έχω μπόιλερ για ΖΝΧ; Και μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο εκ των υστέρων; Γινεται με διαφορους τρόπους , οπως με τρίοδες ηλεκτρικές βάνες , δοχείο αδρανείας (με ή χωρις εναλλάκτη) κλπ κλπ. Η αντλια εχει και ηλεκτρικη εξοδο για να αναβει τον καυστηρα-λεβητα. Σιγουρα μπορει να γινει και εκ των υστέρων. Το βελτιστο ειναι να βαλεις ενα δοχειο αδρανειας με εναλλακτη οπου πανω στον εναλακτη θα κουμπωσεις τον λεβητα. (βελτιστο απο την αποψη να διαχωριζεις τα "βρωμικα νερά" του λέβητα) αλλα και χωρις εναλλακτη αν εχεις κανει αξιοπρεπη καθαρισμο δικτυου-λεβητα. Επειτα δινεις ηλεκτρικη εντολή απο την Αντλία θερμότητας στον καυστηρα να ανοιξει οταν ο βαθμος αποδοσης ειναι μικρός διοτι εξωτερικη θερμοκρασία χαμηλη και ζητουμενη θερμοξρασια προσαγωγης μεγάλη. Συζητησε με καποιον θερμουδραυλικό που εχει γνώση απο αντλίες , λεβητες (αεριου-πετρελαιου) και θα στο κάνει. Σημειωση η Daikin η οποια εχει υβριδικες Αντλιες θερμοτητες με φυσικο αεριο , δλδ μιξ απο ΑΘ και λεβητα φυσικου αεριου.
dimpap61 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:26 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:26 πμ 20 λεπτά πριν, dm_mlnk είπε Γινεται με διαφορους τρόπους , οπως με τρίοδες ηλεκτρικές βάνες , δοχείο αδρανείας (με ή χωρις εναλλάκτη) κλπ κλπ. Η αντλια εχει και ηλεκτρικη εξοδο για να αναβει τον καυστηρα-λεβητα. Σιγουρα μπορει να γινει και εκ των υστέρων. Το βελτιστο ειναι να βαλεις ενα δοχειο αδρανειας με εναλλακτη οπου πανω στον εναλακτη θα κουμπωσεις τον λεβητα. (βελτιστο απο την αποψη να διαχωριζεις τα "βρωμικα νερά" του λέβητα) αλλα και χωρις εναλλακτη αν εχεις κανει αξιοπρεπη καθαρισμο δικτυου-λεβητα. Επειτα δινεις ηλεκτρικη εντολή απο την Αντλία θερμότητας στον καυστηρα να ανοιξει οταν ο βαθμος αποδοσης ειναι μικρός διοτι εξωτερικη θερμοκρασία χαμηλη και ζητουμενη θερμοξρασια προσαγωγης μεγάλη. Συζητησε με καποιον θερμουδραυλικό που εχει γνώση απο αντλίες , λεβητες (αεριου-πετρελαιου) και θα στο κάνει. Σημειωση η Daikin η οποια εχει υβριδικες Αντλιες θερμοτητες με φυσικο αεριο , δλδ μιξ απο ΑΘ και λεβητα φυσικου αεριου. Σ' ευχαριστώ. Δοχείο αδράνειας υπάρχει ήδη.
dm_mlnk Δημοσ. Δευτέρα στις 12:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:19 μμ 51 λεπτά πριν, dimpap61 είπε Σ' ευχαριστώ. Δοχείο αδράνειας υπάρχει ήδη. Το δοχειο θα πρεπει να εχει υποστηριξη για μια ακομα πηγη θερμοτητας/δροσισμου οπου εκει θα πρεπει να συνδεθει ο λεβητας. Αυτο σε περιπτωση που δεν ειναι ηδη συνδεδεμενος με αυτο το τροπο ο λεβητας πανω στα σωματα. Οπως και να εχει αυτο που θες γινεται και δεν ειναι μεγαλες οι αλλαγες που χρειαζεται να γινουν. 1
panoszavra Δημοσ. Δευτέρα στις 03:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:14 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Σκέφτομαι με την έναρξη του προγράμματος ‘’Αλλαξω σύστημα θέρμανσης’’ να αγοράσω επιτέλους την LG Therma V R32 Monobloc S HM091MR.U44. Το θέμα είναι ότι ψάχνοντας να δω μήπως έχει βγει κάτι πιο καινούργιο και αποδοτικό κοντά στα ίδια χρήματα, έπεσα πάνω Midea M-Thermal Αrctic R290 MHC-V10W/D2N7. Νέο μοντέλο και με R290. Έχει κάποιος άποψη; Με βάση τις απώλειες του σπιτιού η Lg με καλύπτει. Φοβούμενος όμως τα θέματα που έχω διαβάσει κατά καιρούς ότι παρουσιάζει , λέω μήπως η midea είναι καλύτερη επιλογή. Και σε συνδυασμό με το R290 μήπως υπερτερεί; Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:46 μμ από panoszavra
ababa641 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:42 μμ 8 ώρες πριν, dimpap61 είπε Πώς γίνεται να κουμπώσεις τονλέβητα; Πέρσι που έβαλα την αντλία ζήτησα κάτι τέτοιο από τους εγκαταστάτες και μου είπαν ότι δεν γίνεται τέτοιο πράγμα. Αντί αυτού μου έδωσαν την δυνατότητα να γυρίζω χειροκίνητα ή στην αντλία ή στο πετρέλαιο. παίζει ρόλο το ότι έχω μπόιλερ για ΖΝΧ; Και μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο εκ των υστέρων; Αυτή είναι η σύνδεση που έκανα εγώ. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν ξέρω αν θα το έκανα διότι το 200αρι δοχείο αδράνειας νομίζω οτι μου καίει επιπλέον kwh. Υποχρεωτικά έχει και εναλλάκτη για να ξεχωρίζει τα νερά του λέβητα. Χημικός καθαρισμός επιβάλλεται.
AmiJIm Δημοσ. Δευτέρα στις 07:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:28 μμ (επεξεργασμένο) Γιάννενα city βρίσκομαι συμφουρητες , έχω δοχείο αδράνειας 300λιτρα στο οποίο θα συνδεθεί ο λεβητας .Δεν πετιέται λεβητας chappee ,Άστον να υπάρχει.Θα το ριξει το πολυ το χιονι -10 καποια στιγμη.Το ερώτημα μου ειναι αντλία 22kw η μια 16αρα και μια 8ωρα inventor που συνδέονται έως εξι αντλίες σε ενα κύκλωμα.νερου ,φαντάζομαι η δεύτερη κανει kick in όταν χρειάζεται η μια daikin 16ara που έχει το όνομα? Μπορω στην daikin να συνδεσω δεύτερη daikin αντλία ωστε να κανει kick in? Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:29 μμ από AmiJIm
paylidis Δημοσ. Δευτέρα στις 08:15 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:15 μμ Καλησπερα και χρόνια πολλά! εξεταζω το σενάριο εγκατάστασης α/θ σε δυο κατοικίες και θα ήθελα τη γνώμη σας για το εάν το σκέφτομαι καλά ή τελείως λάθος α) νεόδμητη μεζονέτα 70 τμ ανοιχτή σε όλες τις πλευρές του ορίζοντα με κουφώματα pvc με διπλό τζαμί, τοίχο 27 εκατοστα, μονωση στις πλάκες αλλά χωρίς θερμοπροσοψη. Βρίσκεται σε νησί που η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτε κάτω από το 0-αλλά ως νησί έχει πολύ υγρασία. Υπάρχει προεγκατασταση για καλοριφέρ καθώς το αρχικό σεναριο ήταν να μπει επιτοίχιος υγραερίου με μπουκάλες. Για ψύξη θα συνεχίσουν τα δυο inverter που ήδη έχει εγκατεστημένα. Για τα ΖΝΧ υπάρχει ηλιακος. Μονοφασική παροχή. Θα με καλύψει μια 8kw ή είναι οριακή όποτε να πάω σε 11αρα; Μάρκα-μοντέλο; β) κατοικία προκάτ εντός αττικής περίπου 90 τμ με μέτρια μονωση (και προοπτική βελτίωσης κάποια στιγμή στο μέλλον) και κουφώματα επίσης pvc με διπλό τζαμί. ΖΝΧ από ηλιακό, ψύξη από inverter κλιματιστικά. Επισης μονοφασική παροχή. Εδώ απευθείας 11αρα εκτιμω. Πάλι μάρκες/μοντελα; Τι να προσέξω;
mechpanos Δημοσ. Δευτέρα στις 09:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:32 μμ 10 ώρες πριν, dm_mlnk είπε Το βελτιστο ειναι να βαλεις ενα δοχειο αδρανειας με εναλλακτη οπου πανω στον εναλακτη θα κουμπωσεις τον λεβητα. (βελτιστο απο την αποψη να διαχωριζεις τα "βρωμικα νερά" του λέβητα) αλλα και χωρις εναλλακτη αν εχεις κανει αξιοπρεπη καθαρισμο δικτυου-λεβητα. Βέλτιστο ενεργειακά είναι το δεύτερο που λες. 1 ώρα πριν, AmiJIm είπε Γιάννενα city βρίσκομαι συμφουρητες Τώρα θα προβοκάρω αλλά θα συνεχίσω να στηρίζω 16άρα αν είναι καλή η θερμομόνωση, με χρήση του υπάρχοντα λέβητα σαν booster heater. Από τη στιγμή που υπάρχει, είναι too much σαν επένδυση να βάλεις δεύτερη αντλία να κάνει kick in. Έχεις στα χέρια σου μελέτη απωλειών; Τσεκ δις άλσο: 1 ώρα πριν, paylidis είπε α) νεόδμητη μεζονέτα 70 τμ ανοιχτή σε όλες τις πλευρές του ορίζοντα β) κατοικία προκάτ εντός αττικής περίπου 90 τμ με μέτρια μονωση (και προοπτική βελτίωσης κάποια στιγμή στο μέλλον) Τι να προσέξω; Μελέτη μηχανικού. Οι πληροφορίες που παρατέθηκαν δεν λένε τίποτα απολύτως όσον αφορά την διαστασιολόγηση. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα