Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 minutes ago, gtok34 said:

καλημερα το εβαλα αλλα δυστυχως μου βγαζει σφάλμα. Ενω μπαινει κανονικα με το cloud μετα λεει αποτυχία ενημερωσης. Οπως στην εικονα

Screenshot_9.png

αρα δεν έχεις το wifi module που υποστηριζει, το ποιο πιθανο ( λεει στο how to αν το διαβασες ποια υποστήριζεi) η δε βαζεις σωστη ip.

αυτο το χεις δοκιμασει που λεει είναι για το Onecta?

https://github.com/jwillemsen/daikin_onecta

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θελουμε να βάλουμε τριοδη στο ηλεκτρομποιλερ είτε στο μπόιλερ για να κάνουμε ξεχωριστό το ΖΝΧ, και το έχουμε το μπόιλερ πάνω στο πατάρι θα πρέπει να τραβηχθεί καλώδιο από την τριοδη μέχρι την αντλία;; Γιατί μιλάμε για απόσταση πάνω 10 μετρα!

Επεξ/σία από star_cruiser
Δημοσ.
14 hours ago, marioboni said:

ενδεικτικά σε σπίτι 100 τμ με κλιματιστικά 4 στο σύνολο και μόνιμα όλα 24/7  και στο 22 είχα περίπου 300kw έξτρα ανά μήνα 

Δλδ περιπου 0,1kwh το καθενα ανα ωρα, πολυ λιγο μου ακουγεται... Μενεις σε ζεστη περιοχη ε;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Georgebek2 είπε

Δλδ περιπου 0,1kwh το καθενα ανα ωρα, πολυ λιγο μου ακουγεται... Μενεις σε ζεστη περιοχη ε;

15χλμ έξω  από το κέντρο της Θεσσαλονίκης 

Δημοσ.

@fylatos @mechpanos η αντλία είναι LG hm121mr.u34. Ο θερμοστάτης είναι αυτός με τον οποίο έρχεται η αντλία. Ιδανικά θα ήθελα κάτι hardwired... Τι εννοώ? Π.χ. με home assistant θα πρέπει  να έχω στημένο κάποιου είδους server ή και με tuya θα πρέπει να βασιζομαι στο δίκτυο, σε ασύρματη σύνδεση και στους server... Εγώ ψάχνω να βρω κάποιου είδους ρελέ το οποίο θα διαβάζει αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος π.χ πάνω από 40 θα ρίχνει το ρελέ... Ή κάτι παρόμοιο...

Δημοσ.

Τότε η πιο απλή λύση είναι η δεύτερη τριοδη που σου πρότειναν παραπάνω, να χαλάσουν δυο στη σειρά δύσκολα.

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, pados1002 είπε

@fylatos @mechpanos η αντλία είναι LG hm121mr.u34. Ο θερμοστάτης είναι αυτός με τον οποίο έρχεται η αντλία. Ιδανικά θα ήθελα κάτι hardwired... Τι εννοώ? Π.χ. με home assistant θα πρέπει  να έχω στημένο κάποιου είδους server ή και με tuya θα πρέπει να βασιζομαι στο δίκτυο, σε ασύρματη σύνδεση και στους server... Εγώ ψάχνω να βρω κάποιου είδους ρελέ το οποίο θα διαβάζει αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος π.χ πάνω από 40 θα ρίχνει το ρελέ... Ή κάτι παρόμοιο...

εμβαπτιζομενος  υδροστατης+ τριοδη,  αν η θερμοκρασια > γουατεβερ -> loop στα επιστρεφομενα

προτιμησε την τριοδη της honeywell που γυρναει σε  5-6 δευτερολεπτα

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alefther είπε

εμβαπτιζομενος  υδροστατης+ τριοδη,  αν η θερμοκρασια > γουατεβερ -> loop στα επιστρεφομενα

προτιμησε την τριοδη της honeywell που γυρναει σε  5-6 δευτερολεπτα

Σε αυτή την περίπτωση η αντλία θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά για να κόψει? Το λέω γτ αν απλά κάνει κύκλους το νερό και δεν σταματήσει θα αργήσουμε να το καταλάβουμε και μεις μέσα στο σπίτι... Οκ κάποια στιγμή θα κρυώσει το σπίτι αλλά θα πάρει χρόνο... Παρόλα αυτά φαίνεται καλή σκέψη αν και το να έμπαινε ένα ρελέ με έναν NTC αισθητήρα πάνω ρυθμισμένο να τριπαρει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία θα ήταν πιο άμεσο... Απλά όλα τα επώνυμα ρελέ γι αυτή τη δουλειά ειναι στα 4A... Δεν ξέρω πως μπορώ να το συνδυάσω ώστε να κόβει εντελώς το ρεύμα στην αντλία...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pados1002 είπε

Σε αυτή την περίπτωση η αντλία θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά για να κόψει? Το λέω γτ αν απλά κάνει κύκλους το νερό και δεν σταματήσει θα αργήσουμε να το καταλάβουμε και μεις μέσα στο σπίτι... Οκ κάποια στιγμή θα κρυώσει το σπίτι αλλά θα πάρει χρόνο... Παρόλα αυτά φαίνεται καλή σκέψη αν και το να έμπαινε ένα ρελέ με έναν NTC αισθητήρα πάνω ρυθμισμένο να τριπαρει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία θα ήταν πιο άμεσο... Απλά όλα τα επώνυμα ρελέ γι αυτή τη δουλειά ειναι στα 4A... Δεν ξέρω πως μπορώ να το συνδυάσω ώστε να κόβει εντελώς το ρεύμα στην αντλία...

φυσικα θα κοψει, αφου θα επιστρεφει ζεστο νερο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/11/2024 στις 10:23 ΠΜ, sndev είπε

αρα δεν έχεις το wifi module που υποστηριζει, το ποιο πιθανο ( λεει στο how to αν το διαβασες ποια υποστήριζεi) η δε βαζεις σωστη ip.

αυτο το χεις δοκιμασει που λεει είναι για το Onecta?

https://github.com/jwillemsen/daikin_onecta

wifi module του εχω βαλει . Δεν μπαινει παντως με τα στοιχεια του cloud. to αλλο το onectα που αναφερεις μου βγαζει σφαλμα στο τελος της διαδικασίας ενω το βρισκει  με το κλειδι api που βαζω απο την σελιδα συμφωνα με τις οδηγίες, οταν σε στελνει πισω στην σελιδα της daikin για να δωσεις δικαιωματα μου βγαζει σφαλμα οτι κατι πηγε λαθος. Δεν ξερω πολυ σπαστικο. το diko μου αναφερει το module BRP069A78 και διπλα εχει την Ip δεν γινεται να μην την βλεπει την ip αυτή βαζω.

Επεξ/σία από gtok34
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, gtok34 said:

wifi module του εχω βαλει . Δεν μπαινει παντως με τα στοιχεια του cloud. to αλλο το onectα που αναφερεις μου βγαζει σφαλμα στο τελος της διαδικασίας ενω το βρισκει  με το κλειδι api που βαζω απο την σελιδα συμφωνα με τις οδηγίες, οταν σε στελνει πισω στην σελιδα της daikin για να δωσεις δικαιωματα μου βγαζει σφαλμα οτι κατι πηγε λαθος. Δεν ξερω πολυ σπαστικο. το diko μου αναφερει το module BRP069A78 και διπλα εχει την Ip δεν γινεται να μην την βλεπει την ip αυτή βαζω.

κοιτα έκατσα κ το βαλα μονο για να δω απο περιέργεια το onecta απο το λινκ του github που σου εδωσα.

μια χαρα μπηκε κ εγινε η διαδικασια. διαβασε τις οδηγιες μηπως κατι σου ξεφεύγει

Spoiler

First create an account at https://developer.cloud.daikineurope.com, after that create an application at the Daikin Developer website, see the Getting started page at the Daikin Developer portal for more information. As redirect uri always first use https://my.home-assistant.io/redirect/oauth. Copy and save the provided client id and secret, you need to enter these in the next step.

Now within Home Assistant go to Settings - Devices & Services and pressing the ADD INTEGRATION button to create a new Integration, select Daikin Onecta in the drop-down menu. In the Add credentials form enter a user defined name (for example daikin_onecta), and enter the OAuth Client ID and OAuth Client Secret as you obtained from the Daikin website, and finish by pressing the ADD button.

You will be redirected to the Daikin website where you have to authorize the application. First check the checkbox in the permission form that you give this 3rd party integration information and control for your devices, after that select the I agree button to give the application permissions, after that you will be redirected back to the redirect uri as you provided as part of the application on the Daikin website, there you have to link Home Assistant by pressing the Link account button. In case the provided instance URL is not correct you can edit it by pressing the pencil behind the URL. When you have pressed Link account the integration will be added and the Daikin devices connected to your Daikin cloud account should now be visible within Home Assistant.

Spoiler

image.png.5fbe44a360055dba142b5602c4893c67.png

Spoiler

image.png.af17bfb28d85387c6b4a81c4fa3bfa99.png

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
18 ώρες πριν, pados1002 είπε

Μπορείς να κάνεις και αυτό που λες. Όλες οι αντλίες έχουν βοηθητική επαφή. Μπορείς να βάλεις ένα όργανο θερμοκρασίας τύπου shimaden φουλ αξιόπιστα με ένα θερμοστοιχείο, και αν ανεβάσει θερμοκρασία στην προσαγωγή της ενδοδαπέδιας να ενεργοποιήσει την βοηθητική επαφή της αντλίας και να την τερματίσει. Τσέκαρε το βιβλίο εγκαταστάτη!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

κοιτα έκατσα κ το βαλα μονο για να δω απο περιέργεια το onecta απο το λινκ του github που σου εδωσα.

μια χαρα μπηκε κ εγινε η διαδικασια. διαβασε τις οδηγιες μηπως κατι σου ξεφεύγει

Απόκρυψη περιεχομένων

Πρώτα δημιουργήστε έναν λογαριασμό στη διεύθυνση https://developer.cloud.daikineurope.com , μετά δημιουργήστε μια εφαρμογή στον ιστότοπο του Daikin Developer, ανατρέξτε στη σελίδα Ξεκινώντας στην πύλη του Daikin Developer για περισσότερες πληροφορίες. Όπως πάντα πρώτη χρήση . Αντιγράψτε και αποθηκεύστε το παρεχόμενο αναγνωριστικό πελάτη και το μυστικό, πρέπει να τα εισαγάγετε στο επόμενο βήμα.   redirect uri  https://my.home-assistant.io/redirect/oauth

Τώρα στο Home Assistant μεταβείτε στις Ρυθμίσεις - Συσκευές & Υπηρεσίες και πατώντας το κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα Ενσωμάτωση, επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού. Στη φόρμα εισαγάγετε ένα όνομα που ορίζεται από το χρήστη (για παράδειγμα ), και πληκτρολογήστε και όπως λάβατε από τον ιστότοπο της Daikin και ολοκληρώστε πατώντας το κουμπί.  ADD INTEGRATION  Daikin Onecta  Add credentials  daikin_onecta OAuth Client ID  OAuth Client Secret  ADD 

Θα ανακατευθυνθείτε στον ιστότοπο της Daikin όπου πρέπει να εξουσιοδοτήσετε την εφαρμογή. Πρώτα επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου στη φόρμα άδειας που δίνετε σε αυτές τις πληροφορίες ενσωμάτωσης τρίτου μέρους και τον έλεγχο για τις συσκευές σας, μετά επιλέξτε το κουμπί για να δώσετε δικαιώματα στην εφαρμογή και μετά θα ανακατευθυνθείτε πίσω στο όπως παρείχατε ως μέρος της εφαρμογής στον ιστότοπο της Daikin, εκεί πρέπει να συνδέσετε το Home Assistant πατώντας το κουμπί. Σε περίπτωση που η παρεχόμενη διεύθυνση URL παρουσίας δεν είναι σωστή, μπορείτε να την επεξεργαστείτε πατώντας το μολύβι πίσω από τη διεύθυνση URL. Όταν πατήσετε, η ενσωμάτωση θα προστεθεί και οι συσκευές Daikin που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας στο cloud Daikin θα είναι πλέον ορατές στο Home Assistant.  I agree  redirect uri  Link account  Link account 

ναι ετσι το κανω και εγω βαζω τα εξης στην εφαρμογη οπως τις εικονες. πιστευω να βαζω το σωστο link. παρακατω ομως οταν παω και βαζω το αποθετήριο και μου δινει να βαλω ονομα βαζω Home assistant πχ ιδιο με το app που εκανα δεν ξερω αν παιζει ρολο βαζω το client id kai to secret to μεγαλο code που βγαζει και μετα με πεταει σε αυτο το παραθυρο του site της daikin στην τριτη εικονα και δεν μπαινει το αποθετηριο μεσα στο HA. εκει κολαει παντα. δοκιμασα τα παντα μεχρι και παλιοτερη εκδοση εβαλα του intergration

Screenshot_15.png

Screenshot_16.png

Screenshot_17.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, gtok34 said:

Screenshot_15.png

Screenshot_16.png

Screenshot_17.png

δε σου λεω οτι λες ψέματα. 

κανείς κατι λαθος στα σεττινγσ? εχεις adblock? πρόβλημα με τα cookies? δε ξερω. αυτό που προσπαθω να σου πω ειναι οτι το προβλημα ειναι απο μεριας σου εφοσον σε μενα παιζει κανονικα.

θες να μου δωσεις το Login σου να μπω να δοκιμασω να στο σεταρο στο σιτε κ να αλλαξεις pass μετα?

edit: τωρα διαβασα αυτα που ελεγες πανω απο τις εικονες. το προβλημα στο βγαζει μετα το setup του home assistant αρα δε μπορω να βοηθήσω καπως περισσοτερο. απο περιεργια μονο αν μου δωσεις ναμε id κ secret να το βαλω στο δικο μου ha να δουμε αν θα βγαλει ερρορ για να επιβεβαιωσουμε οτι ειναι προβλημα της εγκατάστασης σου αλλα κ παλι πιο το νοημα.. πρεπει να βρεις τι το κοβει.

δοκιμασε να το κανεις απο το κινητο σου.

επισης στο Name μωρε κ συ βαλε κατι πιο απλο πχ takis spiti skata etc μπας κ τρωει εκει φρικη καθως Id κ secret εναι ενα απλο c/p 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, sndev είπε

δε σου λεω οτι λες ψέματα. 

κανείς κατι λαθος στα σεττινγσ? εχεις adblock? πρόβλημα με τα cookies? δε ξερω. αυτό που προσπαθω να σου πω ειναι οτι το προβλημα ειναι απο μεριας σου εφοσον σε μενα παιζει κανονικα.

θες να μου δωσεις το Login σου να μπω να δοκιμασω να στο σεταρο στο σιτε κ να αλλαξεις pass μετα?

edit: τωρα διαβασα αυτα που ελεγες πανω απο τις εικονες. το προβλημα στο βγαζει μετα το setup του home assistant αρα δε μπορω να βοηθήσω καπως περισσοτερο. απο περιεργια μονο αν μου δωσεις ναμε id κ secret να το βαλω στο δικο μου ha να δουμε αν θα βγαλει ερρορ για να επιβεβαιωσουμε οτι ειναι προβλημα της εγκατάστασης σου αλλα κ παλι πιο το νοημα.. πρεπει να βρεις τι το κοβει.

δοκιμασε να το κανεις απο το κινητο σου.

επισης στο Name μωρε κ συ βαλε κατι πιο απλο πχ takis spiti skata etc μπας κ τρωει εκει φρικη καθως Id κ secret εναι ενα απλο c/p 

nai φυσικα να σου στειλω να βαλεις αν θες τα δικα μου στοιχεια δεν εχω προβλημα μιλαμε pm. σε ευχαριστω πολυ

42 λεπτά πριν, gtok34 είπε

nai φυσικα να σου στειλω να βαλεις αν θες τα δικα μου στοιχεια δεν εχω προβλημα μιλαμε pm. σε ευχαριστω πολυ

δες λιγο εδω το προβλημα υπαρχει σε πολλους υπαρχει θεμα στην σελιδα του δημιουργου . 

https://github.com/jwillemsen/daikin_onecta/issues/343

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...