gtok34 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 30/12/2018 στις 8:55 ΜΜ, TzortzisJosh είπε Στις 21/7/2020 στις 7:29 ΜΜ, Billagrinio είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Γενικά όπου ρώτησα σχετικά αυτές τις ημέρες όλοι μου αναφέρουν πως η daikin σε σχέση με όλες τις άλλες έχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση (χαμηλή με διαφορά από τις άλλες). Όπως και πως σαν μηχάνημα είναι ανώτερο από lg. Θα πάω σε daikin και μετά θα πέσει ασχολία για καλύτερη ρύθμιση. Daikin έβαλα τον Μαρτίο αλλά και μονώσεις ηλιακό κουφώματα στα πλαίσια του εξοικονομώ, στο μπαλκόνι του σαλονιού. Από θόρυβο δεν την καταλαβαίνεις ακόμα και όταν βγαίνω εξω. Έως τώρα δουλεύει απροβληματιστα....βέβαια λόγω μονοσωληνιο έβαλα buffer και δεύτερο κυκλοφορητή . Σημαντικό πριν βάλεις την αντλία μια ογκομέτρηση στο δίκτυο του νερού αν έχεις ξαλοριφερ.να είσαι σίγουρος ότι επαρκεί για τον όγκο νερο. Εμένα ήταν κάτω από 22λ/λεπτό και ήθελε buffer τελικά. Προσοχή στις σωληνώσεις να είναι ίδιας διατομής με την έξοδο και είσοδο της αντλίας. Μην γίνει στένωση. Καταναλώσεις περίπου 20 με 25 την ημέρα βλέπω τώρα με τα κρύα που ξεκίνησαν. 23 λεπτά πριν, Justelene235 είπε Απο το onecta app πως βάζετε στην αντισταθμιση +5 ή -5? Από το onecta app και εγώ ακριβώς αυτό αλλάζω τις τιμές ανάλογα αν θέλω κάποιες φορές πάνω η κάτω. Την αντιστάθμιση η Daikin μου πρότεινε δύο σημείων. Στους 15 εξωτερική να ζητάω 30εξοδου νερα και στους 0 να ζητάω 45. Περιοχή Ροδόπη Θρακη. Το θέμα είναι προσπαθώ να καταλάβω επειδή έχω πρωτεύον δευτερεύον. Αν το νερό όσο είναι στην έξοδο της αντλίας είναι και στην έξοδο από το buffer για το δίκτυο. Αυτό πολύ σημαντικό. Αλλά μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να καταλάβω αν είναι οκ. Μετά ανάλογα ο δεύτερος κυκολοφορητης έχει τρεις ταχύτητες πρέπει να ρυθμιστεί ανάλογα. Καθώς αν στέλνει γρήγορα μπορεί να μην προλαβαίνει να ζεστανει τα νερά η αντλία . Αυτό μου πάνε από Daikin. Υπόψιν ο δεύτερος κυκολοφορητης δεν είναι inverter και δεν βλέπει τις στροφές του πρώτου. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μου πάνε από Daikin. Στις 5/11/2024 στις 10:31 ΜΜ, sndev είπε καλο χειμώνα! την έβαλα μπροστά για φέτος Φίλε μου επειδή βλέπω έχεις βάλει home assistant. Έβαλα στο pc μου και εγώ αλλά δεν κατάφερα να βάλω την Daikin μου. Είναι συνδεμένη με WiFi. Όταν προσπαθώ να ολοκληρώσω την ενέργεια με το κλειδί API την βρίσκει αλλά στο τέλος πετάει στην παραχώρηση δικαιωμάτων ότι κάτι δεν έγινε σωστά. Εσύ πως την πέρασες στο home assistant? Με ποιο τρόπο ? Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου από gtok34
mechpanos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, Justelene235 είπε Απο το onecta app πως βάζετε στην αντισταθμιση +5 ή -5? Μου βγάζει μόνο ρύθμιση του offset της αντιστάθμισης, γιατί δεν έχω Madoka θερμοστάτη οπότε παίζω μόνο με θερμοκρασίες νερών. Από την στιγμή που έχεις Madoka και βλέπει θερμοκρασία χώρου, νομίζω ότι μπορείς να ρυθμίσεις απλά ένα set back της θερμοκρασίας, σε 1-2 βαθμούς πιο κάτω ή πιο πάνω, και επειδή το Madoka μπορεί να ρυθμιστεί να επεμβαίνει αυτό στην καμπύλη, αναλαμβάνει αυτό, να το κάνει.
Justelene235 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, mechpanos είπε Μου βγάζει μόνο ρύθμιση του offset της αντιστάθμισης, γιατί δεν έχω Madoka θερμοστάτη οπότε παίζω μόνο με θερμοκρασίες νερών. Από την στιγμή που έχεις Madoka και βλέπει θερμοκρασία χώρου, νομίζω ότι μπορείς να ρυθμίσεις απλά ένα set back της θερμοκρασίας, σε 1-2 βαθμούς πιο κάτω ή πιο πάνω, και επειδή το Madoka μπορεί να ρυθμιστεί να επεμβαίνει αυτό στην καμπύλη, αναλαμβάνει αυτό, να το κάνει. Μονο αυτό μου βγάζει εμένα. Δε φαινόνται τα νερά. μηπως δεν έχω ενεργοποιήσει κάποια παράμετρο στην αντλία edlq14.. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου από Justelene235
mechpanos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 14 λεπτά πριν, Justelene235 είπε Μονο αυτό μου βγάζει εμένα. Δε φαινόνται τα νερά. μηπως δεν έχω ενεργοποιήσει κάποια παράμετρο στην αντλία edlq14.. Δεν πειράζει, δούλεψε το έτσι όπως είπες, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!
sndev Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 1 hour ago, gtok34 said: Εσύ πως την πέρασες στο home assistant? Με ποιο τρόπο ? χρησιμοποιώ αυτό το intergration, https://github.com/tadasdanielius/daikin_altherma το οποιο είναι για τη μοναδα wifi της daikin που εχω , εσυ δε ξερω τι έχεις, ίσως να μη σου κανει επειδή υποπτεύομαι ότι έχεις το άλλο intergration Που είναι για το cloud δες μήπως εχεις adblockers ενεργούς κατα τη διαδικασία κ αν ναι κλειστους. btw με αυτά μη νομίζεις οτι θα κανεις κατι περισσότερο απο οτι θα εκανες απο το ιδιο το app στο κινητο 1
margaritagr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Να ρωτήσω κι εγώ για daikin altherma 3 με ενδοδαπεδια. την άναψα τώρα και με 25 εσωτερική θερμοκρασία ζήτησα από το madoka να με έχει στους 27 για θερμοκρασία χώρου. η αντλία μου δίνει θερμοκρασία νερού 25 έως 40. Εγώ το έχω 28 τώρα και νιώθουμε οκ. είναι σωστό που το έχω στους 28 ή είναι χαμηλά και έτσι καίει παραπάνω για να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος; Η λογική μου λέει ότι με το νερό στους 28 καίει λιγότερο από το να το βάλω πχ στους 30, ενώ δεν έχει και σοβαρά κρύα ακόμα. Διευκρίνιση : Περιοχή Νέα Σμύρνη Αθήνας
alefther Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2 λεπτά πριν, margaritagr είπε Να ρωτήσω κι εγώ για daikin altherma 3 με ενδοδαπεδια. την άναψα τώρα και με 25 εσωτερική θερμοκρασία ζήτησα από το madoka να με έχει στους 27 για θερμοκρασία χώρου. η αντλία μου δίνει θερμοκρασία νερού 25 έως 40. Εγώ το έχω 28 τώρα και νιώθουμε οκ. είναι σωστό που το έχω στους 28 ή είναι χαμηλά και έτσι καίει παραπάνω για να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος; Η λογική μου λέει ότι με το νερό στους 28 καίει λιγότερο από το να το βάλω πχ στους 30, ενώ δεν έχει και σοβαρά κρύα ακόμα. Διευκρίνιση : Περιοχή Νέα Σμύρνη Αθήνας για ενδοδαπεδια μια χαρα εισαι, εγω τερμα βορεια προαστια ειμαι 26 στα νερα παντως το 27 θερμοκρασια χωρου ειναι λιγο ακραιο, εγω στο 24 το χω χειμωνα καλοκαιρι και ειναι οριακα εξτριμ. Βεβαια οτι θες κανεις, αλλα για να συντηρησεις 27 οταν αρχισει να πιανει κρυο θα σου κοστισει 3
sndev Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, margaritagr said: Να ρωτήσω κι εγώ για daikin altherma 3 με ενδοδαπεδια. την άναψα τώρα και με 25 εσωτερική θερμοκρασία ζήτησα από το madoka να με έχει στους 27 για θερμοκρασία χώρου. η αντλία μου δίνει θερμοκρασία νερού 25 έως 40. Εγώ το έχω 28 τώρα και νιώθουμε οκ. είναι σωστό που το έχω στους 28 ή είναι χαμηλά και έτσι καίει παραπάνω για να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος; Η λογική μου λέει ότι με το νερό στους 28 καίει λιγότερο από το να το βάλω πχ στους 30, ενώ δεν έχει και σοβαρά κρύα ακόμα. Διευκρίνιση : Περιοχή Νέα Σμύρνη Αθήνας αρχικά πρεπει να δεις ποση καταναλωση εχει η αντλια με καποιο τροπο.. βαλε μετρητη στο πινακα πχ. επειδή εχω daikin altherma Με fancoil θα σου πω οτι τα παντα ειναι σχετικά. ας πουμε.. την εχω δει να καιει λιγοτερο στους 35 βαθμους τα νερα απο οτι στους 32.. Anyway και επειδή την εχω ξεψαχνίσει θα προσπαθήσω να σου δώσω ενα μπουσουλά για να δεις εαν είσαι καλα εαν βρεις τροπο να μετρήσεις. εαν καις 500-600 watt την ωρα ( ναι τοσο λιγο) κ είσαι οκ τοτε οι ρυθμισεις σου k η εγκατάσταση ειναι εξαιρετικη. εδώ δεν παίζει ρολο αν εισαι σε 25 βαθμούς 28 η 30 τα νερα. Μας νοιάζει να εισαι ανετα κ να καις μεταξύ 600-700 Watt το πολύ. εαν με τα νερα στους 28 πχ σου καινε ενα μεσο ορο πανω απο 750watt δεν είσαι καλα κατι δε παει καλα κ δεν παιζει ρολο αν ειναι 25 τα νερα η 30 βαθμους. αυτές οι θερμοκρασίες νερων ειναι παρα πολύ μικρές κ οι καταναλώσεις είναι αστείες συγκριτικά. εμένα σε Περιοχή που είναι -2 βαθμοί από τη νεα Σμύρνη ( κατοικούσα μεχρι πριν 2 ετη εκεί οποτε καταλαβαίνω την διαφορά στην αίσθηση) εχθές εκαιγε με fan coil 750 watt την ωρα. κ τα νερα ηταν στους 35οC ! Spoiler μιας κ τα εχω μετρήσει οταν τα νερα ειναι 30 παιζει στα 680 watt. οικονομικά καταλαβαινεις οτι δεν λεει κατι ουσιαστικο σε αυτα τα νούμερα θερμοκρασίας νερών με 680 watt vs 750 watt . επίσης να ξέρεις δε μπορει να αντέξει ανοιχτή η αντλία κάτω από 465 watt, θα κλίσει μονη της. οποτε αν ολα λειτουργούν σωστα .. τι 25.. 28 .. τι 30.. η λογική σου θα πρεπει να ειναι να ειναι τα νερα στους 24 που λεει ο λογος η οπου νιώθεις ανετα (μεταξυ μας με οσα εχω δει κανονικα πρεπει να νε στα 23.. ) και να μη κλίνει η αντλια απο λάθος ρυθμίσεις! Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου από sndev 2
gtok34 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, sndev είπε χρησιμοποιώ αυτό το intergration, https://github.com/tadasdanielius/daikin_altherma το οποιο είναι για τη μοναδα wifi της daikin που εχω , εσυ δε ξερω τι έχεις, ίσως να μη σου κανει επειδή υποπτεύομαι ότι έχεις το άλλο intergration Που είναι για το cloud δες μήπως εχεις adblockers ενεργούς κατα τη διαδικασία κ αν ναι κλειστους. btw με αυτά μη νομίζεις οτι θα κανεις κατι περισσότερο απο οτι θα εκανες απο το ιδιο το app στο κινητο Θα το δοκιμάσω. Εγώ έβαζα το Daikin onecta με API key ρύθμιση δεν έχει cloud να βάλεις ....αλλά ενώ όλα καλά στο τέλος δεν προχωρά στην παραχώρηση των δικαιωμάτων.
akou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Family Sprint RIELLO 16KW διαιρουμενη . Γνωμες Ευχαριστω
Aurumnus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 8 hours ago, sndev said: εαν καις 500-600 watt την ωρα ( ναι τοσο λιγο) κ είσαι οκ τοτε οι ρυθμισεις σου k η εγκατάσταση ειναι εξαιρετικη. εδώ δεν παίζει ρολο αν εισαι σε 25 βαθμούς 28 η 30 τα νερα. Μας νοιάζει να εισαι ανετα κ να καις μεταξύ 600-700 Watt το πολύ. 12-17kWh κατανάλωση την ημέρα μόνο για την λειτουργία της αντλίας; Δεν είναι πολλά; Ή εκεί κυμαίνεται ιδανικά η κατανάλωση με τις αντλίες;
marioboni Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου με αυτές τις θερμοκρασίες το 12-17 είναι μια καλή τιμή; ανάλογα το σπίτι, περιοχή κλπ
jkoukos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 16 λεπτά πριν, Aurumnus είπε 12-17kWh κατανάλωση την ημέρα μόνο για την λειτουργία της αντλίας; Δεν είναι πολλά; Εξαρτάται ποια πλευρά του νομίσματος βλέπεις. Αν το βλέπεις ως ηλεκτρική κατανάλωση, ναι είναι μεγάλη. Αλλά αν από την άλλη πλευρά σκεφτείς ότι σου κοστίζει μηνιαίως ~100-150€, ποια άλλη θέρμανση σε καλύπτει με αυτό το ποσό για το ίδιο διάστημα; 2
jkoukos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Για απόδοση ίδιων θερμίδων; Δε νομίζω και θα βρεις δεκάδες αντίστοιχες συγκρίσεις διαχρονικά ακόμη και από το ΕΜΠ (και η νεώτερη). Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου από jkoukos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα