dimakisk Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Οι φήμες θέλουν το Galaxy A72 να είναι η πρώτη mid-range συσκευή της Samsung με οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Ισχύουν; Δημοσίευμα του κορεατικού TheLec (μεταφρασμένο από το SamMobile) θέλει τη Samsung να εξετάζει την προσθήκη οπτικού σταθεροποιητή εικόνας στο Galaxy A72 της επόμενης χρονιάς. Αν οι φήμες ευσταθούν, τότε θα πρόκειται για την πρώτη mid-range συσκευή της Samsung που θα έρθει εξοπλισμένη με μία λειτουργία που μέχρι και σήμερα τουλάχιστον παραπέμπει στη high-end κατηγορία -η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δείχνει να υποφέρει περισσότερο από τις γενικότερες επιπτώσεις της Covid-19. H οπτική σταθεροποίηση εικόνας (το λεγόμενο OIS) επιτυγχάνεται με την προσθήκη ενός αισθητήρα γυροσκοπίου στην κάμερα προκειμένου ο φακός να αντισταθμίζει τις κινήσεις του χεριού του χρήστη, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη -με τη βοήθεια σχετικού λογισμικού- ακόμα και το παραμικρό τρέμουλο. Οι εικόνες που είναι σε θέση να χαρίσει μία κάμερα με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, είναι πιο ακριβείς και χωρίς θολώματα. Ο ανταγωνισμός στη μεσαία κατηγορία είναι έντονος με αρκετά κινεζικά brand να κάνουν δύσκολη τη ζωή μεγαλύτερων κατασκευαστών όπως η Samsung. Αν η τελευταία πάρει απόφαση να εφοδιάσει τις mid-range συσκευές της με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, τότε ναι μεν θα έχει αποκτήσει ένα σπουδαίο πλεονέκτημα, θυσιάζοντας όμως ένα εξίσου σημαντικό μέρος του περιθωρίου κέρδους της ανά συσκευή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
mitsarasdiamantidis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Θα είναι σαν αυτό που έχει τώρα το s10 lite ;
ELMastas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Ακου πράγματα,να "σκέφτονται"να βάλουν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας σε Mid range, OMG ! 😺
SeNNinhA Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Να υποθεσω με τιμη πωλησης ακοψη υψηλοτερη απο τις υπαρχουσες. Και μετα δεν θα υπαρχει καν διλλημα για τους αγοραστες που θα αποχωρησουν με ελαφρα πηδηματακια μιας και στην ιδια τιμη θα αγοραζουν ναυαρχιδες απο τους υπολοιπους κατασκευαστες! 3
Cosmo1a Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Το κακό με Samsung και xiaomi είναι ότι σε κάθε κατηγορία θα βγάλουν από 10 μοντέλα με πολύ μικρές τροποποιήσεις με αποτέλεσμα σε 1-2 χρόνια να εχει ξεπεράστει το μοντέλο που πήρες και η τιμή του να έχει καταποντιστεί εντελώς! Όταν πήρα το xiaomi mi note 3 με αναλογικό stabilizer πριν 2+ χρόνια ένιωσα προνομιούχος αλλά από τότε έχουν φτάσει στο 10 δηλαδή η mid-range κατηγορία έδωσε σχεδόν στην ίδια ακριβώς σειρά 7 μοντέλα σε μόλις 2 χρόνια! Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από Cosmo1a 1
ethereum Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) μπράβο στη Samsung που φέρνει το OIS στα mid range κινητά , το οτι θα χάσει λεφτά στην αρχή είναι σίγουρο αλλά θα τα κερδίσει διευρύνοντας τη βάση της απο αυτούς που θα έχουν έρθει απο τις άλλες εταιρίες , δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε οτι κυκλοφορεί πολλά κινητά , αν μελετήσει κανείς την γκάμα θα δεί οτι καλύπτει τέλεια ολες τις κατηγορίες ανάλογα με την αγοραστική δύναμη προσφέροντας ένα vfm και μια ποιότητα και style μια κλάση επάνω απο τα brands του κέντρου χονδρεμπορίου ηλεκτρονικών της πόλης της Σεντζέν πωπω , τροπο , ποκο , λοκο Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από ethereum 7 1 1
logistoulis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 29 λεπτά πριν, Cosmo1a είπε Το κακό με Samsung και xiaomi είναι ότι σε κάθε κατηγορία θα βγάλουν από 10 μοντέλα με πολύ μικρές τροποποιήσεις με αποτέλεσμα σε 1-2 χρόνια να εχει ξεπεράστει το μοντέλο που πήρες και η τιμή του να έχει καταποντιστεί εντελώς! Όταν πήρα το xiaomi mi note 3 με αναλογικό stabilizer πριν 2+ χρόνια ένιωσα προνομιούχος αλλά από τότε έχουν φτάσει στο 10 δηλαδή η mid-range κατηγορία έδωσε σχεδόν στην ίδια ακριβώς σειρά 7 μοντέλα σε μόλις 2 χρόνια! Τι πάει να πει ρε συ καταποντιστεί η τιμή; Τα φθηνά κινητά σε νοιάζει πόση αξία θα κρατήσουν; Εγώ τα χαρίζω αλλά και κάνα 80αρι να πιάσουν καλά θα είναι Τέτοιους προβληματισμούς είναι να έχεις σε κάτι που κάνει χιλιάρικο όχι 200€ 8 1
Cosmo1a Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, logistoulis είπε Τι πάει να πει ρε συ καταποντιστεί η τιμή; Τα φθηνά κινητά σε νοιάζει πόση αξία θα κρατήσουν; Εγώ τα χαρίζω αλλά και κάνα 80αρι να πιάσουν καλά θα είναι Τέτοιους προβληματισμούς είναι να έχεις σε κάτι που κάνει χιλιάρικο όχι 200€ Δεν σε νοιάζει η αξία αλλά είναι ένα δείγμα για το πόσο γρήγορα παράγουν μοντέλα χωρίς ουσιαστικά να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά το προϊόν... Δεν είναι τυχαίο ότι προσδόκιμο ζωής για κάθε κινητό που βγαίνει είναι οριακά τα δύο χρόνια. Επίσης mid-range κατηγορία είναι αν θέλαμε να δώσουμε μια τάξη μεγέθους είναι τα 200-400 ευρώ. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από Cosmo1a
Retromaniac Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Όχι ότι είναι καμία πανάκριβη τεχνολογία και μπαίνει στα High-End, απλά πρέπει κάπως να διαφοροποιούνται για να υπάρχει λόγος αγοράς. Όταν θα υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι για αγορά high end, τότε θα έρθει και αυτή τεχνολογία πιο χαμηλά.
sattack Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Cosmo1a είπε Δεν σε νοιάζει η αξία αλλά είναι ένα δείγμα για το πόσο γρήγορα παράγουν μοντέλα χωρίς ουσιαστικά να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά το προϊόν... Δεν είναι τυχαίο ότι προσδόκιμο ζωής για κάθε κινητό που βγαίνει είναι οριακά τα δύο χρόνια. Επίσης mid-range κατηγορία είναι αν θέλαμε να δώσουμε μια τάξη μεγέθους είναι τα 200-400 ευρώ. τοσα χρονια αγοραζα κινητα για 4 μελη της οικογενειας και αναγκαστικά κατεληγα παντα σε καποιο οικονομικο κινεζικο για να εχω περισσοτερη τεχνολογια σε χαμηλοτερη τιμη, διοτι πχ τα Samsung επρεπε να πληρωσω 4 ναυαρχιδες για ιδια χαρακτηριστικα ή να παρω πολυ χαμηλοτερα χαρακτηριστικα για ιδια τιμη. 2 χρονια ηταν παντα το max που επιβιωναν τα κινητα. Λες και ειχαν χρονοδιακοπτη, στα 2 χρονια τα εφτυναν... Η σειρα Α το αλλαξε αυτο και ετσι το πρωτο Samsung που πηρα ηταν το Α70 και μετα το Α71 και μαλλον θα συνεχισω να αγοραζω αυτο το μοντελο. Ειμαι ομως οντως περιεργος να δω αν και τα Samsung θα τα φτυνουν στα 2 χρονια σαν τα κινεζικα ή θα κρατανε περισσοτερο. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από sattack 1 1
dhm21911 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 8 λεπτά πριν, sattack είπε τοσα χρονια αγοραζα κινητα για 4 μελη της οικογενειας και αναγκαστικά κατεληγα παντα σε καποιο οικονομικο κινεζικο για να εχω περισσοτερη τεχνολογια σε χαμηλοτερη τιμη, διοτι πχ τα Samsung επρεπε να πληρωσω 4 ναυαρχιδες για ιδια χαρακτηριστικα ή να παρω πολυ χαμηλοτερα χαρακτηριστικα για ιδια τιμη. 2 χρονια ηταν παντα το max που επιβιωναν τα κινητα. Λες και ειχαν χρονοδιακοπτη, στα 2 χρονια τα εφτυναν... Η σειρα Α το αλλαξε αυτο και ετσι το πρωτο Samsung που πηρα ηταν το Α70 και μετα το Α71 και μαλλον θα συνεχισω να αγοραζω αυτο το μοντελο. Ειμαι ομως οντως περιεργος να δω αν και τα Samsung θα τα φτυνουν στα 2 χρονια σαν τα κινεζικα ή θα κρατανε περισσοτερο. Έχω το s7 και ακόμα πάει τρένο. 5
kallair Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 19 λεπτά πριν, sattack είπε τοσα χρονια αγοραζα κινητα για 4 μελη της οικογενειας και αναγκαστικά κατεληγα παντα σε καποιο οικονομικο κινεζικο για να εχω περισσοτερη τεχνολογια σε χαμηλοτερη τιμη, διοτι πχ τα Samsung επρεπε να πληρωσω 4 ναυαρχιδες για ιδια χαρακτηριστικα ή να παρω πολυ χαμηλοτερα χαρακτηριστικα για ιδια τιμη. 2 χρονια ηταν παντα το max που επιβιωναν τα κινητα. Λες και ειχαν χρονοδιακοπτη, στα 2 χρονια τα εφτυναν... Η σειρα Α το αλλαξε αυτο και ετσι το πρωτο Samsung που πηρα ηταν το Α70 και μετα το Α71 και μαλλον θα συνεχισω να αγοραζω αυτο το μοντελο. Ειμαι ομως οντως περιεργος να δω αν και τα Samsung θα τα φτυνουν στα 2 χρονια σαν τα κινεζικα ή θα κρατανε περισσοτερο. οταν λες κινεζικα, ποιας εταιρειας; κ ποια μοντελα;
sattack Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 5 λεπτά πριν, kallair είπε οταν λες κινεζικα, ποιας εταιρειας; κ ποια μοντελα; η τελευταια κινεζικη 4άδα ηταν τα Xiaomi Mi A2. Πιο πριν ηταν άλλα πολλα και διαφορα φτηνα bargain υποτιθεται, Elephone, LeEco Max2, Cubot κλπ που τωρα ακουγονται καπως, αλλα εκεινα τα χρόνια επρεπε να βρω κατι φτηνο απο τα γνωστα κινεζικα ιντερνετικά καταστηματα, καθως δεν μπορουσα καθε 6 μηνες κατα μέσο όρο να δινω ενα σωρό λεφτα, αλλα ούτε και μου πηγαινε η καρδια να παρω τα μικροτερα μοντελα της Samsung που δεν ειχαν σχεδον τιποτα απο χαρακτηριστικά. εγραψα αυτες τις απαντησεις γιατι ειμαι ακριβως αυτη εδω η κατηγορια που ανεφερε ο φιλος: 1 ώρα πριν, ethereum είπε μπράβο στη Samsung που φέρνει το OIS στα mid range κινητά , το οτι θα χάσει λεφτά στην αρχή είναι σίγουρο αλλά θα τα κερδίσει διευρύνοντας τη βάση της απο αυτούς που θα έχουν έρθει απο τις άλλες εταιρίες , δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε οτι κυκλοφορεί πολλά κινητά , αν μελετήσει κανείς την γκάμα θα δεί οτι καλύπτει τέλεια ολες τις κατηγορίες ανάλογα με την αγοραστική δύναμη προσφέροντας ένα vfm και μια ποιότητα και style μια κλάση επάνω απο τα brands του κέντρου χονδρεμπορίου ηλεκτρονικών της πόλης της Σεντζέν πωπω , τροπο , ποκο , λοκο
AntiCambeR Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 41 λεπτά πριν, sattack είπε τοσα χρονια αγοραζα κινητα για 4 μελη της οικογενειας και αναγκαστικά κατεληγα παντα σε καποιο οικονομικο κινεζικο για να εχω περισσοτερη τεχνολογια σε χαμηλοτερη τιμη, διοτι πχ τα Samsung επρεπε να πληρωσω 4 ναυαρχιδες για ιδια χαρακτηριστικα ή να παρω πολυ χαμηλοτερα χαρακτηριστικα για ιδια τιμη. 2 χρονια ηταν παντα το max που επιβιωναν τα κινητα. Λες και ειχαν χρονοδιακοπτη, στα 2 χρονια τα εφτυναν... Η σειρα Α το αλλαξε αυτο και ετσι το πρωτο Samsung που πηρα ηταν το Α70 και μετα το Α71 και μαλλον θα συνεχισω να αγοραζω αυτο το μοντελο. Ειμαι ομως οντως περιεργος να δω αν και τα Samsung θα τα φτυνουν στα 2 χρονια σαν τα κινεζικα ή θα κρατανε περισσοτερο. Αν τα προσέχεις, τα Samsung βγάζουν ακόμα και πενταετία.Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις πχ burn in σε amoled αν το έχεις συνεχώς σε υψηλή φωτεινότητα η να χαλάσει η πλακέτα. Τουλάχιστον η παλιά σειρά S ήταν καλά. Ομως δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από μεμονωμένες περιπτώσεις ως κανόνα. Νομίζω πως σε αντοχή hardware τα Samsung είναι ανώτερα απο Xiaomi και Huawei οι οποίες δεν έχουν R&D , αυτός είναι 1 απο τους λόγους που είναι φθηνότερα με ίδια η ανώτερα χαρακτηριστικά.Επίσης δεν έχουν πιστοποίηση αδιάβροχοποίησης IP 68, η οποία ανεβάζει την τιμή. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα