kostasSTi Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Καλημέρα σας, Έχω σαν τρίτο δίσκο στο σύστημα της υπογραφής έναν firecuda 2TB καθαρά για αποθήκευση αρχείων. Τον τελευταίο καιρό ο δίσκος εμφανίζει χρήση 100% χωρίς να τρέχω κάτι από αυτόν. Μάλιστα όταν ανοίγω αρχεία που βρίσκονται σε αυτόν μου καθυστερούν πολύ οι εφαρμογές που τα τρέχουν, σα να παγώνουν (photoshop για παράδειγμα). Τον έχω από το 2017. Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιο update των windows?
snbblp Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 ο δίσκος σου πεθαίνει πρόλαβε να πάρεις ότι μπορείς 1 1
kostasSTi Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 9 λεπτά πριν, snbblp είπε ο δίσκος σου πεθαίνει πρόλαβε να πάρεις ότι μπορείς Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι κι εγώ. Έχω ήδη backup σε 2 δίσκους, είναι επαγγελματικά αρχεία.
snbblp Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Ο δίσκος έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας και σταθερότητας. Περισσότερες λεπτομέρειες για την καταγραφή smart και για το είδος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει θα δεις με το Hard Disk Sentinel. 1
kkatzos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Ο δίσκος δεν πεθαίνει. Απλά είναι hybrid SSD-HDD και μάλλον όταν δείχνει 100% οργανώνει τον SSD buffer που περιέχει. Έχω και εγώ έναν τέτοιο. Είχα διάφορα παρόμοια θέματα τα οποία λύθηκαν όταν τον έκανα εξωτερικό - αποθήκη. Απλά αυτοί οι δίσκοι δεν κάνουν για κύριο δίσκο σε PC. Μόνο για δευτερεύουσες δουλειές. 1
snbblp Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 7 ώρες πριν, kkatzos είπε Ο δίσκος δεν πεθαίνει. Απλά είναι hybrid SSD-HDD και μάλλον όταν δείχνει 100% οργανώνει τον SSD buffer που περιέχει. Έχω και εγώ έναν τέτοιο. Είχα διάφορα παρόμοια θέματα τα οποία λύθηκαν όταν τον έκανα εξωτερικό - αποθήκη. Απλά αυτοί οι δίσκοι δεν κάνουν για κύριο δίσκο σε PC. Μόνο για δευτερεύουσες δουλειές. smart attributes 07, BC, C7
kkatzos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, snbblp είπε smart attributes 07, BC, C7 Τα SMART attributes της Seagate είναι αλλιώς κωδικοποιημένα. Γενικά κοιτάμε μόνο τα πρώτα 4 δεκαεξαδικά ψηφία του κάθε attribute για errors. Τα τελευταία 8 είναι το σύνολο των των reads/seeks κτλ κτλ. Εδώ η εικόνα του δικού μου FireCuda: Θα έπρεπε να έχω εκατομμύρια λάθη και να μη δουλεύει τίποτα. Και όμως κανένα πρόβλημα. Το HD Sentinel μου τον βγάζει 100%. Περισσότερα εδώ: http://web.archive.org/web/20131114053445/http://forums.seagate.com/stx/board/crawl_message?board.id=ata_drives&message.id=25651 Στις 18/7/2020 στις 9:55 ΠΜ, kostasSTi είπε Τον τελευταίο καιρό ο δίσκος εμφανίζει χρήση 100% χωρίς να τρέχω κάτι από αυτόν. Αυτό βρες τι είναι. Task Manager --> Processes και δες από εκεί ποιο process χρησιμοποιεί το δίσκο.
Mhlogiatros Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάνει κάποια υποψία θορύβου ; σε μένα έσκασε 2 μήνες μετά από όταν άρχισε κροτάλισμα . Και γμο τη τύχη μου 2 στα 2 fail έχω με αυτή τη σειρά και με πολύ ελαφριά χρήση .... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2020 από Mhlogiatros
kostasSTi Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, kkatzos είπε Ο δίσκος δεν πεθαίνει. Απλά είναι hybrid SSD-HDD και μάλλον όταν δείχνει 100% οργανώνει τον SSD buffer που περιέχει. Έχω και εγώ έναν τέτοιο. Είχα διάφορα παρόμοια θέματα τα οποία λύθηκαν όταν τον έκανα εξωτερικό - αποθήκη. Απλά αυτοί οι δίσκοι δεν κάνουν για κύριο δίσκο σε PC. Μόνο για δευτερεύουσες δουλειές. Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Τον τελευταίο καιρό μόνο και άρχισε να γίνεται συχνότερο. Το θέμα είναι ότι άκουγα ένα θόρυβο, ο οποίος πίστευα ότι είναι από το τροφοδοτικό (ανοιγοκλείνει τον ανεμιστήρα του) ενώ ήταν από το δίσκο (κεφαλή προφανώς). Επίσης σε 3 περιπτώσεις άργησε γύρω στα 5 λεπτά να φορτώσει το λειτουργικό. Μόλις έφυγε ο δίσκος διορθώθηκαν όλα. Να έχει θέμα ο controller το αποκλείω, αφού είναι πάνω άλλοι 2 δίσκοι. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2020 από kostasSTi
kkatzos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 13 λεπτά πριν, kostasSTi είπε Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Τον τελευταίο καιρό μόνο και άρχισε να γίνεται συχνότερο. Το θέμα είναι ότι άκουγα ένα θόρυβο, ο οποίος πίστευα ότι είναι από το τροφοδοτικό (ανοιγοκλείνει τον ανεμιστήρα του) ενώ ήταν από το δίσκο (κεφαλή προφανώς). Επίσης σε 3 περιπτώσεις άργησε γύρω στα 5 λεπτά να φορτώσει το λειτουργικό. Μόλις έφυγε ο δίσκος διορθώθηκαν όλα. Να έχει θέμα ο controller το αποκλείω, αφού είναι πάνω άλλοι 2 δίσκοι. Βάλε τον σε ένα enclosure, ρίξε του και ένα format και παρακολούθα τον.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. ο δικός μου άρχισε τα ίδια με το που έβαλα win10, το γύρισα πίσω στα win8, όλα καλά εκεί... Ξανά WIN10 και δεν κάνω τπτ με το που μπαίνω στο desktop ( έχω απενεργοποιήσει τα περισσότερα που φορτώνουν αυτόματα). Μετά από λίγα λεπτα, είναι οκ για χρήση χωρίς καμιά καθυστέρηση. Για Seagate χρησιμοποιώ το seatools γιατί άλλες εφαρμογές δεν βλέπουν σωστά την φθορά και παθαίνεις εγκεφαλικό άδικα. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2020 από Dragonlordcv2002 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα