Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρώ τα '80s ως καλύτερη δεκαετία. Ήταν η εποχή που είχε ωριμάσει η μουσική και έβγαιναν όλο και περισσότερα είδη.

Όσο για αυτά που βγαίνουν τώρα; Εντάξει, νομίζω ότι γενικά η τέχνη έχει πάρει τον κατήφορο. Ίσως ο άνθρωπος φτάνει στα όριά του, από άποψη ιδεών και φιλοσοφίας.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 13/8/2020 στις 9:04 ΜΜ, xavier είπε

προφανως και ειναι χαζοσυζητηση αντικειμενικα...Μιλαω παντα με τα δικα μου γουστα...

Πάλι καλά που το κατάλαβες.

Δημοσ.

Γενικά 80s-90s έχουν αφησει το δικό τους στίγμα. Ίσως το ότι δεν υπηρχε internet και περιμέναμε πως και πως να τα ακούσουμε στο ράδιο, είχε τη δική του γοητεία.

Σήμερα αν βρεις ένα τραγούδι που σου αρέσει, το βρίσκεις παντού online και δωρεάν, το έχεις ακούσει 200 φορές σε 1 μέρα και μετά από 3 μέρες το έχεις ήδη βαρεθεί.

• 6 μήνες μετά...
  • 3 χρόνια αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως σχεδον σε όλα τα ελληνικά οι ενορχηστρώσεις των 80s, 90s ήταν πολύ προσεγμένες, ακόμα και στα τραγούδια με πιο ελαφρύ στιχο και γενικά κολλούσαν στο μυαλό. Επισης έπαιζαν πολύ και στίχοι με ατάκες. Από late 80s, αρχες 90s έχω ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια όλα τα ποπ κομμάτια, βέβαια κάποια τα άκουγα και σε συλλογές περιοδικών που έβγαιναν μετά το 1995. Υπάρχουν απίστευτες παραγωγές που με την τεχνολογία εκείνης της εποχής μου κάνει εντύπωση πόσο μπροστά ήταν όλοι. 

Και τα 00s είχαν πολύ κολλητικά τραγούδια και σε μικρότερο βαθμό μέχρι τα μέσα των 10s.

Τελευταία απλά βλέπω σιγά σιγά μια επιστροφή στον ήχο των 90s, δηλαδή σε πολλά καινούρια έχει αρχίσει να ξαναμπαίνει το μπουζούκι, βγαίνουν κάποια ζεϊμπέκικα, όπως επίσης κ τσιφτετέλια που θυμίζουν Φοίβο και έχουν ατάκες. Βέβαια παίζουν πολύ και οι επανεκτελέσεις που αυτό είναι πολύ κακό να βγαίνουν περισσότερες επανεκτελέσεις σε σχέση με καινούρια. Στα αρνητικά ότι έχει εισβάλει και η Τραπ, οπότε τα καινούρια καθαρά λαϊκά και λαικοποπ μπορεί να είναι μετρημένα, αλλά ξεχωρίζουν σίγουρα.

Στο ξένο ρεπερτόριο γενικά μέχρι το 2015 υπήρχε μεγάλη δισκογραφία από διεθνείς superstars και πολλά hits, εξαιρετικές παραγωγές. Εγώ είμαι πιο πολύ της εποχής του teen pop/rnb με καλλιτέχνες και συγκροτήματα, εποχής late 90s, early 00sωστόσο λατρεύω και τα 80s και τα 90s. Κάποιες χρονιές και στα 10s, υπήρχαν πολλά δυνατά dance hits.

Πλέον η ξένη μουσική μου φέρνει κατάθλιψη. Από τη μία ότι στη dance σκηνή τα πιο πολλά κομμάτια έχουν samples και μελωδίες από παλιότερα (πχ τα πρόσφατα του David Guetta, της Ava Max και αρκετών άλλων), από την άλλη απογοητεύομαι που παίζει και στο εξωτερικό rap μουσική αλλά πλέον με ήχο αντίστοιχο της δικής μας trap (πχ Minaj, Lil Nas X) και ασφαλώς ότι αυτά που είναι trends και έχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία είναι οι lofi παραγωγές (Taylor Swift, Billie Eilish, Kacey Musgraves) οι οποίες μου φέρνουν κατάθλιψη.

Τα κομμάτια της Dua Lipa έχουν μόνο κάποιο ενδιαφέρον και ο Weeknd καλός αλλά κάπου εχει κουρασει. Γενικά ακούω πολύ μεμονωμένα κομμάτια από ξένο ρεπερτόριο. Βλέπω ότι και στο εξωτερικό πλέον δεν υπάρχει η μουσική βιομηχανία που υπήρχε μέχρι περίπου πριν μια πενταετία.

Επεξ/σία από thebest201

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...