Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Για μενα τα 90ς ηταν η καλυτερη μουσικη δεκαετια. Για καποιον που αγαπαει τη μουσικη γενικα, ειχε απιστευτη ποικιλια. Απο το grunge, στο hip hop. Απο την brit pop και την indie σκηνη στην electronica. Απο το trip hop στο nu metal...

Δε ξερω, μπορει και να ειναι η νοσταλγια...Ο τροπος που ψαχναμε τις μουσικες πριν το ιντερνετ...

Επεξ/σία από xavier
  • Like 2
Δημοσ.

δεν μπορεις να πεις καποια εποχη καλυτερη η χειροτερη γιατι η καθε μια ειχε τα δικα της, απλα τα 90s ειχε πολυ ποικιλια απο διαφορα ειδη μουσικης, η καλυτερη θεωρειται απο θεμα πωλησεων αλλα και απο θεμα απηχησης στους ακροατες τα 70s-80s, λογο disco, funky, rock κ.τ.λ. δηλαδη τοτε γινοντουσαν φεστιβαλ που μαζευαν απειρο κοσμο για να δουνε queen, michael jackson και αλλους, ενω τα 90s αρχισε να σβηνει αυτο σιγα σιγα, ο κοσμος ειχε τοσα πολλα να ακουσει που χανοταν η μαγεια και ο ρομαντισμος και οι νεοι δεν ταυτιζοντουσαν με καποιον καλλιτεχνη οπως παλιοτερα, εποχες 70s-80s υπηρχαν ολοκληρες σκηνες με κοινο φανατικο, τα 90s το μονο που βγαλαν ετσι σαν κοινο ηταν οι ravers οποτε καταλαβαινεις, υπαρχουν πολλα ντοκυμαντερ που σου δειχνουν ολοκληρη την ιστορια σε καθε εποχη, οποτε βλεπεις και κατευθειαν θα σου λυθουν ολες οι αποριες για το ποια ηταν η καλυτερη εποχη για την μουσικη βιομηχανια...

αν δεις ακομα και εγχωρια...οσο εχει πουλησει η μαρινελα η ο νταλαρας δεν εχει καταφερει κανεις απο τα 90s εως σημερα, η βανδη και η βισση δεν πλησιασαν ουτε λιγο της καλες εποχες τους 90s

το μονο σιγουρο ειναι απο 00s εως σημερα η μουσικη ολο και χειροτερευει και κατρακυλαει...

Δημοσ.

Πολλά άτομα το ρίχνουν στη νοσταλγία αλλά δεν είναι η νοσταλγία, η μουσική είναι όντως σαβούρα πλέον και το καταλαβαίνεις και από τον περιοδικό τύπο που δεν έχει επιβιώσει τίποτα (και δε μιλάω για ελληνικές εκδόσεις αλλά διεθνείς, πέρα από μεγαθηρια τύπου MixMag που λογο ειδους καλυπτουν πολλα παρακλάδια της μουσικής).

Τα 90s είχαν όντως τα πάντα από οποιοδήποτε είδος μουσικής, ακόμα και στα ελληνικά (τα οποία παρεπιπτόντως μισώ πλην του τότε ελληνικού ραπ). Τα πάντα ήταν επικεντρωμένα γύρω από τον χορό. Η pop χορευότανε, η dance χορευοτανε, η rap ήταν για τα bboys και οχι για τους φιλους των ναρκωτικων και των βανδαλισμων. Τα 2000-2009 είχαν επίσης πολύ καλή μουσική με αποκορύφωμα την χορευτική σκηνή και την εναλλακτική rock (παρότι η τότε emo είχε τραβηχτεί από τα μαλλιά σα μόδα, έδωσε ουκ ολίγα άριστα συγκροτηματα και κομμάτια και εγώ προσωπικά έσπρωχνα σταθερά ενα σεβαστο ποσο καθε μηνα σε περιοδικα (Kerrang, Rock One, Rock Sound κτλ) και πάντα εβρισκα καινουργια διαμαντια.

Η δεκαετία 2010-2019 δεν έδωσε παρα ελαχιστα αξιολογα hits πολλά εκ των οποίων δε θα επρεπε καν να είχαν ακουστεί και ουσιαστικά το μόνο που έσωσε την έσωσε ήταν μερικοί pop και dance καλλιτέχνες με εντονη παρουσια στα social, ενώ η ελληνική μουσική απλά πέθανε και ζει από τη νέα γενιά των 15χρονων.

Και τα χειρότερα έπονται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλα προφανως καθε εποχη εχει τα δικα της, βγαίναν παντα και θα βγαίνουν ωραιες μουσικές...Απλα νομιζω οτι στα 90ς αρχικά με το MTV και μετα με τα mp3, η μουσικη εγινε πολυ πιο προσβασιμη χωρις να υπαρχει αυτη η υπερπροσφορα που υπαρχει σημερα με youtube/spotify κτλ...

Δηλαδη προλαβαμε ολο το ρομαντισμο της ανακαλυψης με τα fanzines, ποπ&ροκ, nme, uncut αργοτερα...

αυτο που μου αρεσε παντως ηταν οτι τα 90ς δεν ειχαν εναν ηχο...δεν ηταν μονο ροκ/ντισκο ή πανκ/ποπ... τα ειχαν ολα...

η playlist που εχω στο spoiler της αρχικης αναρτησης, νομιζω οτι ειναι χαρακτηριστικης της πληθώρας των μουσικων...

Επεξ/σία από xavier
  • Like 1
Δημοσ.

H καλύτερη εποχή είναι αυτή που ζούμε τώρα επειδή έχουμε ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.. αλλά απο άποψης δημιουργίας καλύτερης μουσικής προσωπικά τα 80ς είναι μακράν τα καλύτερα. Βέβαια παίζει ρόλο και το είδος μουσικής που αρέσει στον καθένα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι καθαρά θέμα τι μουσική σου αρέσει,για εμένα δηλαδή τα 90's και η δεκαετία 2010-2020 ήταν μακράν ότι χειρότερο,είδη όπως grunge, brit pop,hip hop,nu metal κλπ ήταν απλά σκουπίδια εκτός κάποιων εξαιρεσεων.

Καλύτερες δεκαετίες για εμένα προσωπικα τα 80's,μετά ή δεκαετία 2000-2010 και μετά τα 70's.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν λες 80s τι εννοεις? ειχε το punk στις αρχες, goth/darkwave,post punk αργοτερα, madchester/factory, 4ad  κτλ οκ, ειχαν ωραια πραγματα τα 80ς αλλα τα 90ς τα πηραν ολα αυτα και τα βελτιωσαν...Τωρα αν μιλας για τη καθαροαιμη pop, σε καμια δεκαετια μετα τα 60ς δεν μου αρεσε...οποτε οκ, ειναι καθαρα θεμα γουστου...

αν αναφερεσαι στο μεταλ, οκ, δεν μου αρεσε ποτε.

Επεξ/σία από xavier
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ούτε γι' αστείο

Είχα δισκάδικο τότε και ειδικά στο τελείωμά τους τα 90's, ήταν παντελώς αδιάφορα και οδήγησαν στο τέλμα της μουσικής  

Καμμία προσφορά τα 90's. Oλα είχαν παιχτεί και βγεί στα 60's - 70's. Aντε και λίγο 80's

Ισως το μόνο καλό τους, το Mtv που τότε εξέπεμπε Ελλάδα γιά λίγο και είχαμε ενημέρωση. Τα ελληνικά ΜΜΕ, ήταν πάντα αφιλόξενα στην μουσική ενημέρωση

Μετά...το χάος

Ο μόνος λόγος να τα ακούει κανείς, είναι να έχει γεννηθεί 12-18 χρόνια πριν και να τα έχει βιώσει. Σημαντικό μεν, αλλά όχι καθοριστικό  ώστε να τα ορίσει ως τα σημαντικότερα στην μουσική

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Coscas είπε

Ούτε γι' αστείο

Είχα δισκάδικο τότε και ειδικά στο τελείωμά τους τα 90's, ήταν παντελώς αδιάφορα και οδήγησαν στο τέλμα της μουσικής  

Καμμία προσφορά τα 90's. Oλα είχαν παιχτεί και βγεί στα 60's - 70's. Aντε και λίγο 80's

Ισως το μόνο καλό τους, το Mtv που τότε εξέπεμπε Ελλάδα γιά λίγο και είχαμε ενημέρωση. Τα ελληνικά ΜΜΕ, ήταν πάντα αφιλόξενα στην μουσική ενημέρωση

Μετά...το χάος

Ο μόνος λόγος να τα ακούει κανείς, είναι να έχει γεννηθεί 12-18 χρόνια πριν και να τα έχει βιώσει. Σημαντικό μεν, αλλά όχι καθοριστικό  ώστε να τα ορίσει ως τα σημαντικότερα στην μουσική

Ακριβως ετσι 

Ποιο 90 

Η μουσικη ηταν τα 60s -70s-80s απο το 90 και μετα αρχισε ο θανατος 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/7/2020 στις 8:01 ΜΜ, xavier είπε

οταν λες 80s τι εννοεις? ειχε το punk στις αρχες, goth/darkwave,post punk αργοτερα, madchester/factory, 4ad  κτλ

Αυτά που λες δεν έχουν καμμία σχέση με 80's,

Τι εννοώ,Pop,Rock,AOR,hard rock,heavy  metal.

Από madonna,Jackson,whitney,pet shop boys,ub 40,stranglers,pretenders,queen,depeche mode,the police,journey,toto,survivor,foreigner,iron maiden,def leppard,Metallica,megadeth,van halen,motley crue,bon jovi,slayer,saxon,dio και και και. 

Και πάρα πολλοί που ξεκίνησαν στα 70's,πολλοί από τους παραπάνω,και  γιγαντώθηκε στα 80's.

Φυσικά υπήρχαν και στα 90's πάρα πολλά διαμάντια,αλλά πολύ λιγότερα σε σχέση με 70's,80's.

Αφήνω την trance σκηνή που ξεκίνησε,π.χ. the KLF,και συνέχισε μετά με trance acid.

Τα άλλα στυλ που λες,σε κάνα καταγωγι για "πιωμενους" καλά είναι.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
Στις 18/7/2020 στις 2:00 ΠΜ, xavier είπε

Απο το grunge, στο hip hop. Απο την brit pop και την indie σκηνη στην electronica. Απο το trip hop στο nu metal...

🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/7/2020 στις 12:25 ΜΜ, xavier είπε

καλα προφανως καθε εποχη εχει τα δικα της, βγαίναν παντα και θα βγαίνουν ωραιες μουσικές...Απλα νομιζω οτι στα 90ς αρχικά με το MTV και μετα με τα mp3, η μουσικη εγινε πολυ πιο προσβασιμη χωρις να υπαρχει αυτη η υπερπροσφορα που υπαρχει σημερα με youtube/spotify κτλ...

Δηλαδη προλαβαμε ολο το ρομαντισμο της ανακαλυψης με τα fanzines, ποπ&ροκ, nme, uncut αργοτερα...

αυτο που μου αρεσε παντως ηταν οτι τα 90ς δεν ειχαν εναν ηχο...δεν ηταν μονο ροκ/ντισκο ή πανκ/ποπ... τα ειχαν ολα...

η playlist που εχω στο spoiler της αρχικης αναρτησης, νομιζω οτι ειναι χαρακτηριστικης της πληθώρας των μουσικων...

Το MTV ειναι της δεκαετιας του 80. Εκτος αν εννοεις στην Ελλαδα συγκεκριμενα οπου οντως απο το 89 και μετα αρχισε να εξαπλωνεται, μαζι με αλλες εκπομπες απο τα ελληνικα καναλια για βιντεοκλιπ. Επισης η ολη μοδα του βιντεοκλιπ ουσιαστικα ξεκινησε στα 80s και σχεδον αποτελουσε διαφορετικη μορφη τεχνης απο το σκετο κομματι.

Για τον ολο ρομαντισμο που λες δεν ξερω. Δεν εχω και τις καλυτερες αναμνησεις απο τα 90s. Μονιμως θυμαμαι να αγοραζω δισκους που τελικα με απογοητευανε γιατι δεν ειχαν τιποτα καλο περα απο τα 2-3 γνωστα hits. Να εξαρτωμαι απο το ραδιοφωνο για να ακουσω κομματια η να πρεπει να φτιαχνω κασετες δανειζομενος cd. Μαλλον δυσκολα ηταν. Απο το mp3 και μετα ενιωσα οτι μπορουσα επιτελους ανεξοδα να πειραματιζομαι και να ψαχνω πραγματα. Και κατεληξα να πηγαινω χρονικα πιο πισω γιατι τελικα οι ηχοι των 80s μου ταιριαζουν περισσοτερο. Αλλα μεχρι να γινει δημοφιλες το mp3 τα 90s ηταν προς το τελος τους

Τωρα ειναι ακομα πιο ευκολο βεβαια γιατι τα παντα υπαρχουν ελευθερα και χωρις πειρατεια.

Χαιρομαι παντως που βλεπω τα τελευταια χρονια μια ταση επιστροφης στους ηχους των 80s και πολλους σχετικα καινουριους καλλιτεχνες να εχουν ξεκαθαρες επιρροες απο εκει. Πολλοι νεοι επισης ψαχνουν τετοια κομματια με αφορμη ταινιες/σειρες/Games που τα χρησιμοποιουν ως soundtrack

Δεν ξερω αν ειναι μοδα που θα περασει, αλλα ελπιζω να κρατησει

Επεξ/σία από Bspus
Δημοσ.

@Bspus  τι ακους?

οταν μιλαω για ρομαντισμο, εννοω οτι παλιοτερα ψαχνομασταν πολυ περισσοτερο, διαβαζαμε περιοδικα, fanzines, στηνομουν στο ραδιο να ακουσω τον Πετριδη, τον Κομνηνο, τον Κανάκη και το Σημαντηρα που παιζαν ωραιες μουσικες , που μπορουσες να ακουσεις εδω βορεια Ελλαδα....Ηταν δυσκολο ναι...

Σήμερα εισαι 2-3 κλικ μακρυα απο τα παντα...

Απο εκει και περα, υπηρχαν  και θα υπαρχουν παντα καλες μουσικες, εγω δεν ειμαι κολλημενος σε ενα ηχο. Τεσπα γενικοτερα δεν υπαχει καλο και κακο στη μουσικη...οτι καθεται καλα στο αυτι του καθενος...προφανως και ειναι χαζοσυζητηση αντικειμενικα...Μιλαω παντα με τα δικα μου γουστα...

Δημοσ.
22 ώρες πριν, xavier είπε

@Bspus  τι ακους?

οταν μιλαω για ρομαντισμο, εννοω οτι παλιοτερα ψαχνομασταν πολυ περισσοτερο, διαβαζαμε περιοδικα, fanzines, στηνομουν στο ραδιο να ακουσω τον Πετριδη, τον Κομνηνο, τον Κανάκη και το Σημαντηρα που παιζαν ωραιες μουσικες , που μπορουσες να ακουσεις εδω βορεια Ελλαδα....Ηταν δυσκολο ναι...

Σήμερα εισαι 2-3 κλικ μακρυα απο τα παντα...

Απο εκει και περα, υπηρχαν  και θα υπαρχουν παντα καλες μουσικες, εγω δεν ειμαι κολλημενος σε ενα ηχο. Τεσπα γενικοτερα δεν υπαχει καλο και κακο στη μουσικη...οτι καθεται καλα στο αυτι του καθενος...προφανως και ειναι χαζοσυζητηση αντικειμενικα...Μιλαω παντα με τα δικα μου γουστα...

Ναι ξερω τι εννοεις, και εγω  καπως ετσι εκανα και αγοραζα και περιοδικα. Απλως δεν μπορω να πω οτι αναπολω εκεινη την εποχη.

Ραδιοφωνο ακουω τον Imagine 89.7. Εκπεμπει απο Θεσσαλονικη αλλα το ακουω μεσω web.

Μουσικη γενικως θα ακουσω οτιδηποτε εκτος απο ελληνικα λαικα και hip hop. Προτιμω rock/pop 80s και early 90s

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...