Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, billeiros είπε

Απανωτά reboot με 3900x σε κολητου

Σε καλύπτει?

Τα reboot τι σχεση εχουν με το οτι εχει 3900x  ρε Βill  (φανταζομαι μιλας για το Μητσο)

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Τα reboot τι σχεση εχουν με το οτι εχει 3900x  ρε Βill  (φανταζομαι μιλας για το Μητσο)

Ε πως δεν έχουν ρε Χρήστο? Όλα καινούρια κομμάτια είναι.ραμ δοκιμασμενες ότι δουλεύουν σωστα.και σε άλλο νήμα για τομαχωκ πάλι διάβαζα για προβλήματα με 3000 series

Τα ρεύματα του 3900 είναι άλλη ιστορία.δεν είναι 3600

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Ε πως δεν έχουν ρε Χρήστο? Όλα καινούρια κομμάτια είναι.ραμ δοκιμασμενες ότι δουλεύουν σωστα.και σε άλλο νήμα για τομαχωκ πάλι διάβαζα για προβλήματα με 3000 series

Ρε Βill o Mητσος παιζει με Manual oc στο θεο και If 1900 κατι μπορει να φταιει στα settings του δεν ξερω. Εγω προσωπικα οποιον ξερω με το tomahawk δεν εχει θεματα. Του τα κανει και στοκ αυτα ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιφυλασσομαι βέβαια καθώς με τους υπολογιστές ποτέ δεν ξέρεις.

8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ρε Βill o Mητσος παιζει με Manual oc στο θεο και If 1900 κατι μπορει να φταιει στα settings του δεν ξερω. Εγω προσωπικα οποιον ξερω με το tomahawk δεν εχει θεματα. Του τα κανει και στοκ αυτα ?

Με manual oc το σύστημα δεν κάνει ούτε κιχ.στοκ όταν το γυρίζει ξεκινάνε τα θεματα.ισως είναι σύμπτωση.αλλα εγώ μητρική που δεν εχει βγει εξαρχής με συγκεκριμένους cpu κατά νου προσωπικά δε θα διαλεγα

Και ο Δημήτρης μόνο άπειρος δεν ειναι

Όλες οι μητρικές ΔΕΝ είναι ίδιες.μην τις απαξιωνετε.και τα 300 ευρώ δεν είναι δα και καμιά περιουσία.υπαρχουν και άλλες στα 250.οι οποίες επίσης είναι πολύ δυνατές.ο,τι πληρώσεις παίρνεις.και δε μιλάω για manual oc το οποίο είναι κατά βάσιν ανούσιο και μόνο για benchmark για τη χρήση που του κάνουμε οι περισσότεροι του πισι

Προηγουμένως είχα την 570 pro της gigabyte.η οποία μόνο φθηνή δεν ήταν.ε λοιπόν μέρα με τη νύχτα με την e gaming που πήρα

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Στήνω PC για σουτ;  Είχα στήσει δεύτερο PC με parts που είχαν περισσέψει από τις αναβαθμίσεις που κάνω, το οποίο το έβγαλα προς πώληση γιατί δε χρησιμοποιείται τελικά. Δε το έστησα για σουτ. Είχε μητρική X370 Prime Pro και αφού πουλήθηκε, πήρα MSI X470 Gaming Plus Max. Είχε Ryzen 2700X και αφού πουλήθηκε (σε πολύ καλή τιμή μάλιστα) του έβαλα έναν 3600. Έχω 3900X από όταν βγήκαν με μητρική X470 Prime Pro και τον δουλεύει άψογα, δε χρειάζεται πουθενά να πάρεις 300-400 ευρώ μητρική. Οι ακριβές μητρικές προσφέρουν δυνατότητες για extreme overclocking σε CPU και RAM, κάτι που δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία. Την μειοψηφία που την ενδιαφέρει, τα σκάει και τις αγοράζει. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να προτείνουμε μητρική των 300 ευρώ σε όποιον σκέφτεται να πάρει 3900X. Αυτά και τέλος από μένα αυτό το offtopic.

το δουλεύει άψογα  3900Χ με value μητρικές είναι σχετικό,το ίδιο ισχύει και για Intel , κανένας δεν έχασε με ακριβότερες μητρικές τόσο στην λειτουργία οσο τον δουλέψεις όσο και στην μεταπώληση μετά,πάντα έτσι ήταν το ανάποδο δεν έγινε ποτέ

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ICE-T είπε

το δουλεύει άψογα  3900Χ με value μητρικές είναι σχετικό,το ίδιο ισχύει και για Intel , κανένας δεν έχασε με ακριβότερες μητρικές τόσο στην λειτουργία οσο τον δουλέψεις όσο και στην μεταπώληση μετά,πάντα έτσι ήταν το ανάποδο δεν έγινε ποτέ

Αυτό με την μεταπώληση δεν νομίζω ότι ισχύει, πιο πολλά λεφτά θα χάσεις σε μια ακριβή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Αυτό με την μεταπώληση δεν νομίζω ότι ισχύει, πιο πολλά λεφτά θα χάσεις σε μια ακριβή.

δεν μιλάω για τα χρήματα ,εγώ αν ήθελα να αγοράσω μεταχειρισμένο δεν θα αγόραζα επεξεργαστή που δούλευε σε value Mobo , προσωπική άποψη πάντα no offense

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ICE-T είπε

δεν μιλάω για τα χρήματα ,εγώ αν ήθελα να αγοράσω μεταχειρισμένο δεν θα αγόραζα επεξεργαστή που δούλευε σε value Mobo , προσωπική άποψη πάντα no offense

Με την λογικη αυτη ρε συ εγω σκεφτομαι οτι αυτος που τον ειχε σε ακριβη Mobo θα του εχει πεταξει τα πεταλα σε Overclock ενω αυτος στην φθηνη θα τον δουλευει στοκ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Με την λογικη αυτη ρε συ εγω σκεφτομαι οτι αυτος που τον ειχε σε ακριβη Mobo θα του εχει πεταξει τα πεταλα σε Overclock ενω αυτος στην φθηνη θα τον δουλευει στοκ

δεν διαφωνώ εν μέρη αλλα δεν νομίζω όσοι αγοράζουν σχετικά ακριβές μητρικές τις αγοράζουν για OC,την αγοράζεις για να δουλεύει ποιο άνετα μαζί με τις μνήμες τους σκληρούς την κάρτα etc,βάζω παράδειγμα seasonic τροφοδοτικά πολύ ακριβότερα αλλα παίζει μπάλα μόνη τής, μπορεί να συγκριθεί με Corsair?Καλή συνέχεια.

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ICE-T είπε

δεν διαφωνώ εν μέρη αλλα δεν νομίζω όσοι αγοράζουν σχετικά ακριβές μητρικές τις αγοράζουν για OC,την αγοράζεις για να δουλεύει ποιο άνετα μαζί με τις μνήμες τους σκληρούς την κάρτα etc,βάζω παράδειγμα seasonic τροφοδοτικά πολύ ακριβότερα αλλα παίζει μπάλα μόνη τής, μπορεί να συγκριθεί με Corsair?Καλή συνέχεια.

Μάλλον συγκρίνεις Corsair CX με την ακριβή σειρά της Seasonic ?
Έχεις δει την σειρά AX, HX της Corsair ?
Απο την άλλη βγάζει και η Seasonic  PSU του 50αρικου.
Όπως πάντα ότι πληρώνεις παίρνεις ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, IntelInside είπε

Μάλλον συγκρίνεις Corsair CX με την ακριβή σειρά της Seasonic ?
Έχεις δει την σειρά AX, HX της Corsair ?
Απο την άλλη βγάζει και η Seasonic  PSU του 50αρικου.
Όπως πάντα ότι πληρώνεις παίρνεις ..

αφού ισχύει ότι πληρώνεις παίρνεις μην συγκρίνουμε μητρικές των 100/120 με μητρικές  200+ ευρώ , η Corsair δεν έχει τεχνογνωσία της τα φτιάχνει η seasonic,(δεν έχω κάτι με την Corsair σχήμα λόγου ήταν). 

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, IntelInside είπε

Επίτηδες δεω απάντησα στον malakudi για να μην γίνει η φάση VS.
@malakudi αφού λες σε όλους να μάθουν να διαβάζουν ίσως πρέπει να μάθεις και εσύ.
Λέω "υπολόγιζε κανα 300 αρι" και αναφερόμουν αν πάει σε inter h AMD αν διαβάσεις το ποστ μου καταλήγω στο
οτι ανεξαρτήτως CPU τα mobo/ram/cooler θα του στοιχίσουν τα ίδια +-.

Οσο για τα ΜΟΒΟ με 170, 200 κτλ υπάρχει Χ570 και με 160 ευρο, προσωπικά δεν θα την αγόραζα οπότε δεν μπορώ να την προτείνω.
Ουτε του πρότεινα του ανθρώπου συγκεκριμένη ΜΟΒΟ, προσωπικά έχω πάρει Χ570 Αurus Master γτ έκτος απο το "Κορυφαία VRM" ,
εχει 10 USB πίσω, pcie4, 3 m.2 θύρες, Realtek 2.5GbE + Intel® Gigabit LAN , Intel WIFI , Gen2 Type-C,  7 fan headers , 2 bios , back plate κτλ κτλ ..
Ολα αυτά λοιπόν δεν θα τα βρεις σε μητρικές τον 170-250 ευρο.
Απο την στιγμή που το μηχανάκι το θέλει για επιχείρηση του ΑΚΑ θα του φέρνει λεφτά δεν είναι τπτ να δόσεις +100 στα ~1000(?) της αρχικής επένδυσης.

Nα γίνει. Έχω πάρει ποπ κόρν 

Στις 21/7/2020 στις 1:57 ΠΜ, busellatos είπε

Το επιπεδο που λες ειναι σχεδιασμος αντικειμενων για εφαρμογη οδηγησης μηχανων cnc . Λιγο solidcam λιγο autocad λιγο blender και μετα εισαγωγη σε cam προγραμμα της μηχανης cnc , για εφαρμογη κοπτικων εργαλειων και toolpaths που ειναι ενα "αντιγραφο" του 3d studio ας πουμε . Φαντασου η μηχανη εχει εναν i7 intel του 2018 και το σηκωνει.  Δεν μας πειραζει ο χρονος αν ειναι 30% πιο γρηγορο αποσο το να ειναι σταθερο και να γινεται η δουλεια με ασφαλεια την ωρα της βελτιστοποιησης ωστε να ξεκουρασουμε λιγο τον υπολογιστη της μηχανης cnc απο τον φορτο αυτο και να δινεται ετοιμο το προγραμμα στην μηχανη...( μοιαζει με ενα τεραστιο txt file στο τελος). Επισης δεν θελω θερμοκρασιες υψηλες αλλα αυτο λυνεται με ενα rack τυπου υδροψυκτο ωστε να μπει εκει η μοναδα. Η επενδυση θα γινει απο το καταστημα αλλα δεν χρειαζεται να υπερβαλουμε στα χρηματα επειδη πληρωνει η επιχειρηση. Πχ αν ο ιντελ ειναι 150€ πιο ακριβος με 5% αποδοση τρωει ακυρο. Επισης τα χρηματα που εξοικονομουμε πανε πχ για διπλη ραμ η ecc . Η πλατφορμα θα εχει raid 1 .Επισης υπαρχει καρτα 2070 δεν χρειζεται αλλη.  Ο intel επισης τρομαζει με τα 300watt και γιαυτο υπαρχει η ερωτηη: amd or intel 

Για autocad και solidcam ειναι πιο γρήγορος ο 10900k πάντως. Σε blender έχει ελάχιστο προβάδισμα ο 3900x. Οι θερμοκρασίες του 10900k είναι κομπλέ, δεν θα έχεις θέμα. Η κατανάλωση είναι όντως ένα αγκάθι αν και τα 300watt δεν ισχύουν, μόνο άμα κλείσεις τα power limits και τον clockaris. Με τα plimits στα 125w θα παίζει σε sustained loads. Βέβαια με την τιμή που έχει τώρα δεν θα τον αγόραζα έναντι του 3900x για δουλειά

Επεξ/σία από CometRyzen
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Nα γίνει. Έχω πάρει ποπ κόρν 

Για autocad και solidcam ειναι πιο γρήγορος ο 10900k πάντως. Σε blender έχει ελάχιστο προβάδισμα ο 3900x. Οι θερμοκρασίες του 10900k είναι κομπλέ, δεν θα έχεις θέμα. Η κατανάλωση είναι όντως ένα αγκάθι αν και τα 300watt δεν ισχύουν, μόνο άμα κλείσεις τα power limits και τον clockaris. Με τα plimits στα 125w θα παίζει σε sustained loads. Βέβαια με την τιμή που έχει τώρα δεν θα τον αγόραζα έναντι του 3900x για δουλειά

Χωρίς να θέλω να σε αμφισβητησω,μπορείς να παραθέσεις πηγές αυτών που λες?

Και επίσης εφόσον προτείνεις τον 10900κ όντας 150 ευρώ ακριβοτερος του 3900x για ποιο λόγο δεν προτείνεις και τον 3950x,ο οποίος btw ισοπεδώνει τον 10900k,και είναι 190 ευρώ ακριβότερός του, εφόσον όπως λες θα τον προτιμούσες "για δουλεια"

Και όσον αφορά τις θερμοκρασιες του 10900 τώρα.απεχουν παρασάγγας του 3900x.Για κατανάλωση out of the box δεν το συζητώ.το χάος...

Αν τολμήσεις μάλιστα να κλοκαρεις τον 10900k κλαφτα Χαραλαμπε

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bασικα το θεμα ειναι οτι και να θελει ο χριστιανος να παρει 10900k που θα τον βρει ? Ολα τα καταστηματα εχουν αγνωστη διαθεσιμοτητα και καποια που λενε 1-3 τον εχουν 680ευρω

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...