Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ε λογικό είναι και +4C/8T. Σε workstation πάντως θα τον τρέχεις stock τον 3900Χ και όχι τσιτωμένο και θα υπάρχει και airflow στα vrm..

Δεν διαφωνω . Αλλα νταξει λεμε για workstation . Εκει παιζεις και στοκ που λεει ο λογος τις μνήμες μαξ ενα xmp. Θες να ναι solid το μηχάνημα. Δεν λεμε για γκειμινγκ

Απλα να ξεκαθαρισουμε οτι ενας 2700χ με το ιδιο tdp ζοριζει λιγότερο τ; vrm απο εναν 3900χ

Επεξ/σία από Dragonitelvl100
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Ρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Έτσι όπως η Β450 ήταν και είναι αρκετή για συστήματα μέχρι 3700Χ, έτσι και η Β550 είναι τώρα υπερ-αρκετή για συστήματα μέχρι και 3950Χ. Έχει τερατώδη VRMs τα οποία είναι και overkill αφού μέχρι 200-300MHz μπορείς να κάνεις OC τους Ryzen χωρίς να χρειάζεσαι degrade levels of voltage, bios flashback, IO shield, cooler για τους nvme, κτλ. Για το 99% του κόσμου είναι μια χαρά. Και έτσι και αλλιώς κάποιος που θα φτιάξει workstation δεν θα κάνει OC, ακόμη και τις μνήμες πιθανώς θα τις τρέχει XMP για σιγουριά, οπότε θεωρητικά ακόμη και η Β450 Tomahawk θα κάνει μια χαρά την δουλειά αφού δεν θα throttle-άρουν τα vrms τον stock cpu, αλλά εντάξει ίσως είναι και ψυχολογικό το θέμα να μην βάλεις μία μεσαία μητρική 2 χρόνων των 100 ευρώ σε σύστημα των ~2000 ευρώ. Επί της ουσίας για ένα workstation, ειδικά με Ryzen που δεν είναι τέρατα κατανάλωσης, μία τουμπανιασμένη μητρική των 300+ ευρώ δεν δίνει παραπάνω performance..

Α ναι;. Δεν είναι η b450 Tomahawk Μax super αρκετή να φορέσεις ότι γουστάρεις ακόμα και 3950x;

Έγινε η b550 Tomahawk Mag τώρα; ? Γιατί μέχρι χθες άλλα λέγατε.

2 ώρες πριν, malakudi είπε

Γενικότερα θα συμφωνήσω. Ειδικότερα η ASUS από μένα έχει μπει σε black list από τη στιγμή που πρωτοστάτησε στο να μην λάβουν υποστήριξη Zen 3 τα B450/X470. Ήταν η μόνη από τις 4 μεγάλες που η θέση της ήταν αρνητική. Gigabyte/Asrock ήταν ουδέτερες ενώ η MSI ήταν υπέρ της υποστήριξης. Για να προτιμήσω πάλι ASUS θα πρέπει να είναι κάτι εξαιρετικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σημειωτέον πως έχω αγοράσει 2 φορές ASUS, Prime X370 Pro το 2017 και Prime X470 Pro αρχές 2019.

Εσύ αγόρασε ότι θες. Μόνο μην τα σουτάρεις αμέσως εδώ στο insomnia. Άλλο να στήνεις PC για σουτ και άλλο για να γουστάρεις! (για την πάρτη σου)...

• Like 2
Δημοσ.

Kαι από πού κρινατε τι ακριβώς χρειάζεται ο ts ρε παιδιά? Απορία το χω.ορισμενοι καιγεστε να προτείνετε συγκεκριμένα μοντέλα vfm.Αφηστε να μας πει ο ιδιος

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, LfcYNWA είπε

Α ναι;. Δεν είναι η b450 Tomahawk Μax super αρκετή να φορέσεις ότι γουστάρεις ακόμα και 3950x;

Έγινε η b550 Tomahawk Mag τώρα; ? Γιατί μέχρι χθες άλλα λέγατε.

Μα είπα ότι για stock καταστάσεις μια χαρά είναι η Β450, απλά λέω ότι ίσως για ψυχολογικούς λόγους να θέλει κάποιος να βάλει Β550 αν χτίζει νέο σύστημα και θέλει πιο καινούργια μητρική. Εγώ άνετα έβαζα 3950Χ στην Tomahawk μου αν τον χρειαζόμουν για δουλειά..

25 λεπτά πριν, billeiros είπε

Kαι από πού κρινατε τι ακριβώς χρειάζεται ο ts ρε παιδιά? Απορία το χω.ορισμενοι καιγεστε να προτείνετε συγκεκριμένα μοντέλα vfm.Αφηστε να μας πει ο ιδιος

Μα είπε ότι θέλει workstation, άρα stock τη cpu, άρα δεν χρειάζεται κάποια τουμπανιασμένη μητρική των 300+ ευρώ. Ο TS ανέφερε "δεν χρειαζεται να υπερβαλουμε στα χρηματα"..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μα είπα ότι για stock καταστάσεις μια χαρά είναι η Β450, απλά λέω ότι ίσως για ψυχολογικούς λόγους να θέλει κάποιος να βάλει Β550 αν χτίζει νέο σύστημα και θέλει πιο καινούργια μητρική. Εγώ άνετα έβαζα 3950Χ στην Tomahawk μου αν τον χρειαζόμουν για δουλειά..

Μα είπε ότι θέλει workstation, άρα stock τη cpu, άρα δεν χρειάζεται κάποια τουμπανιασμένη μητρική των 300+ ευρώ. Ο TS ανέφερε "δεν χρειαζεται να υπερβαλουμε στα χρηματα"..

3950 σε τομαχωκ? Εγω πάλι μ αυτά που χω δει με τιποτα

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Αυτοί είναι έτοιμοι να βάλουν και το starship στην b450 Tomahawk max! Ειδικά αν έχει το πορτοκαλί αυτοκόλλητο που λέει ryzen 3000 series ready.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billeiros είπε

Από αυτό:

Αναφορά σε κείμενο

Καλησπερα ,υπαρχει αποψη για αγορα επεξεργαστη σε νεο set μητρικη -επεξεργαστη -μνημης .Εχω δει τον ολοκαινουργιο επεξεργαστη της Intel 10900K  αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα τιμης με τον AMD RYZEN 3900X . Aξιζει  o Intel σαν αγορα 580 ευρω εναντι των 420 ευρω του 3900X .Και υπαρχει και θεμα σταθεροτητας γιατι το pc θα κανει σημαντικες εργασιες σε cad/cam προγραμματα με πολυωρο σχεδιασμο. Aν υπαρχει καποιος να με βοηθησει με σοβαρη αποψη η να ειναι κατοχος των συγκεκριμενων επεξεργαστων,γιατι αφορα μεγαλα ποσα και επισης μετα ειναι και η επιλογη μητρικης αφου εχουν διαφορετικες πλατφορμες.  Eψω ηδη Intel συστημα με Ιntel 5 ετιας με τον  3770Κ και εχω μεινει ευχαριστημενος . Αλλα αν αξιζει να αλλαξω πλατφορμα  σε AMD θα ηθελα 2 και +γνωμες .

• Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billeiros είπε

Τι έχεις δει;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, billeiros είπε

Ο 3950 τραβάει λιγότερο ρεύμα από τον 3900 και αν δουλεύει στοκ (όχι PBO) τον σηκώνει μια χαρά η B450 Tomahawk, έχει κάνει σχετικό τεστ το HWU.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ο 3950 τραβάει λιγότερο ρεύμα από τον 3900 και αν δουλεύει στοκ (όχι PBO) τον σηκώνει μια χαρά η B450 Tomahawk, έχει κάνει σχετικό τεστ το HWU.

Xug3U.gif

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LfcYNWA είπε

Εσύ αγόρασε ότι θες. Μόνο μην τα σουτάρεις αμέσως εδώ στο insomnia. Άλλο να στήνεις PC για σουτ και άλλο για να γουστάρεις! (για την πάρτη σου)...

Στήνω PC για σουτ;  Είχα στήσει δεύτερο PC με parts που είχαν περισσέψει από τις αναβαθμίσεις που κάνω, το οποίο το έβγαλα προς πώληση γιατί δε χρησιμοποιείται τελικά. Δε το έστησα για σουτ. Είχε μητρική X370 Prime Pro και αφού πουλήθηκε, πήρα MSI X470 Gaming Plus Max. Είχε Ryzen 2700X και αφού πουλήθηκε (σε πολύ καλή τιμή μάλιστα) του έβαλα έναν 3600. Έχω 3900X από όταν βγήκαν με μητρική X470 Prime Pro και τον δουλεύει άψογα, δε χρειάζεται πουθενά να πάρεις 300-400 ευρώ μητρική. Οι ακριβές μητρικές προσφέρουν δυνατότητες για extreme overclocking σε CPU και RAM, κάτι που δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία. Την μειοψηφία που την ενδιαφέρει, τα σκάει και τις αγοράζει. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να προτείνουμε μητρική των 300 ευρώ σε όποιον σκέφτεται να πάρει 3900X. Αυτά και τέλος από μένα αυτό το offtopic.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, malakudi είπε

Στήνω PC για σουτ;  Είχα στήσει δεύτερο PC με parts που είχαν περισσέψει από τις αναβαθμίσεις που κάνω, το οποίο το έβγαλα προς πώληση γιατί δε χρησιμοποιείται τελικά. Δε το έστησα για σουτ. Είχε μητρική X370 Prime Pro και αφού πουλήθηκε, πήρα MSI X470 Gaming Plus Max. Είχε Ryzen 2700X και αφού πουλήθηκε (σε πολύ καλή τιμή μάλιστα) του έβαλα έναν 3600. Έχω 3900X από όταν βγήκαν με μητρική X470 Prime Pro και τον δουλεύει άψογα, δε χρειάζεται πουθενά να πάρεις 300-400 ευρώ μητρική. Οι ακριβές μητρικές προσφέρουν δυνατότητες για extreme overclocking σε CPU και RAM, κάτι που δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία. Την μειοψηφία που την ενδιαφέρει, τα σκάει και τις αγοράζει. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να προτείνουμε μητρική των 300 ευρώ σε όποιον σκέφτεται να πάρει 3900X. Αυτά και τέλος από μένα αυτό το offtopic.

Να μην λέμε όμως ότι είναι και το ίδιο. Η Asrock X570 Phantom Gaming X ή την Gigabyte Aorus X570 Ultra παραδείγματος χάριν με την b450 tomahawk max. 😉

Τι αλληθωρίζεις ειδικέ μου; Εξήγησε μας το γράφημα. Αφού βάζεις άνετα 3950x σε b450 Tomahawk max.

Screenshot_2020-07-22 Νεο συστημα για cad cam 10900Κ ή 3900Χ.png

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, LfcYNWA είπε

Να μην λέμε όμως ότι είναι και το ίδιο. Η Asrock X570 Phantom Gaming X ή την Gigabyte Aorus X570 Ultra παραδείγματος χάριν με την b450 tomahawk max. 😉

Τι αλληθωρίζεις ειδικέ μου; Εξήγησε μας το γράφημα. Αφού βάζεις άνετα 3950x σε b450 Tomahawk max.

Screenshot_2020-07-22 Νεο συστημα για cad cam 10900Κ ή 3900Χ.png

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δεν πιστεύω να βοήθησες τον τύπο με τα μούσια, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για το φονικό BSOD συνδυασμό MSI tomahawk, 3600, 5700xt αφού τους έπεισε όλους να κάνουν δίκη τους την max με το πορτοκάλι αυτοκόλλητο, στην κατασκευή του επιστημονικά τεκμηριωμένου ανωτέρω δημιουργήματος; ?

Πας στα σχόλια του review της τρομερής vfm b450 msi από τον συγκεκριμένο για να διαπιστώσεις τι τράβηξε οποίος τον εμπιστεύθηκε.

• Like 2
Δημοσ.

Επίτηδες δεω απάντησα στον malakudi για να μην γίνει η φάση VS.
@malakudi αφού λες σε όλους να μάθουν να διαβάζουν ίσως πρέπει να μάθεις και εσύ.
Λέω "υπολόγιζε κανα 300 αρι" και αναφερόμουν αν πάει σε inter h AMD αν διαβάσεις το ποστ μου καταλήγω στο
οτι ανεξαρτήτως CPU τα mobo/ram/cooler θα του στοιχίσουν τα ίδια +-.

Οσο για τα ΜΟΒΟ με 170, 200 κτλ υπάρχει Χ570 και με 160 ευρο, προσωπικά δεν θα την αγόραζα οπότε δεν μπορώ να την προτείνω.
Ουτε του πρότεινα του ανθρώπου συγκεκριμένη ΜΟΒΟ, προσωπικά έχω πάρει Χ570 Αurus Master γτ έκτος απο το "Κορυφαία VRM" ,
εχει 10 USB πίσω, pcie4, 3 m.2 θύρες, Realtek 2.5GbE + Intel® Gigabit LAN , Intel WIFI , Gen2 Type-C,  7 fan headers , 2 bios , back plate κτλ κτλ ..
Ολα αυτά λοιπόν δεν θα τα βρεις σε μητρικές τον 170-250 ευρο.
Απο την στιγμή που το μηχανάκι το θέλει για επιχείρηση του ΑΚΑ θα του φέρνει λεφτά δεν είναι τπτ να δόσεις +100 στα ~1000(?) της αρχικής επένδυσης.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...