akoinonitos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 11 λεπτά πριν, LfcYNWA είπε Απαγορεύεται να δώσει κάποιος 300 ευρώ για μόμπο η δεν υπάρχει καλύτερη μητρική απο την Β550 Tomahawk για τους Ryzen; ? Για καποιον που δεν ψαχνεται για overclock δεν υπαρχει νοημα να δωσει 300αρι για mobo κανει δουλεια με πολυ φθηνοτερες 2
LfcYNWA Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Στις 20/7/2020 στις 8:02 ΜΜ, billeiros είπε Έτσι ναι πάω πάσο.απλα να μη νομίζει ότι πήρε την καλύτερη μομπο από απόψεως vrm.αυτο τονισα Εγώ καταλαβαίνω απολυτά γιατί πας πάσο αδερφέ. Που να κάτσεις να συγχύζεσαι τώρα όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει τίποτα...Μην μας λέει όμως ότι δεν υπάρχει μητρική καλύτερη απο την b550 Tomahawk για όλους τους Ryzen. Άλλο αυτό και άλλο δεν γουστάρω να χώσω φράγκα. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια δηλαδή. Κοιτά μόμπο. Μόνο που την βλέπεις... 💖 36 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Για καποιον που δεν ψαχνεται για overclock δεν υπαρχει νοημα να δωσει 300αρι για mobo κανει δουλεια με πολυ φθηνοτερες Αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα. 3
akoinonitos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, LfcYNWA είπε Εγώ καταλαβαίνω απολυτά γιατί πας πάσο αδερφέ. Που να κάτσεις να συγχύζεσαι τώρα όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει τίποτα...Μην μας λέει όμως ότι δεν υπάρχει μητρική καλύτερη απο την b550 Tomahawk για όλους τους Ryzen. Άλλο αυτό και άλλο δεν γουστάρω να χώσω φράγκα. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια δηλαδή. Κοιτά μόμπο. Μόνο που την βλέπεις... 💖 Αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα. Yπαρχουν φθηνοτερες και καλυτερες μητρικες απο την συγκεκριμενη, η οποια εχει σε κακο σημειο το chipset fan και δεν εχει ουτε clear cmos button ουτε Bios flash back button ουτε vrm sensor ουτε post codes ,με λιγα λογια ειναι πολυ κακη επιλογη για τα λεφτα που στοιχιζει https://www.skroutz.gr/s/20913604/MSI-MEG-X570-Unify.html?o=msi+unify+x570 Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από akoinonitos 2
LfcYNWA Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Yπαρχουν φθηνοτερες και καλυτερες μητρικες απο την συγκεκριμενη https://www.skroutz.gr/s/20913604/MSI-MEG-X570-Unify.html?o=msi+unify+x570 Κοίτα αδερφέ μπορεί δεν αντιλέγω, αλλά αν εστιάσεις σε αυτό που λέει ο malakudi απλά δεν υπάρχει... Σε κάθε περίπτωση ταπεινή μου γνώμη ότι πληρώνεις παίρνεις. Δεν συγκρίνεται ένα σύστημα με μητρική κατηγορίας 300 ευρώ με αντίστοιχο μητρικής 150 ευρώ. Τώρα αν ο χρήστης είναι ή δεν είναι overclocker ή επρόκειτο να γίνει το σύστημα είναι το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις και δεν αλλάζει. 3
malakudi Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, LfcYNWA είπε Απαγορεύεται να δώσει κάποιος 300 ευρώ για μόμπο η δεν υπάρχει καλύτερη μητρική απο την Β550 Tomahawk για τους Ryzen; ? Μάθε να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος.Η κριτική μου ήταν στη συμβουλή προς τον νηματοθέτη να πάρει mobo των 300 ευρώ. Με τα δεδομένα που έθεσε ο νηματοθέτης θα κάνει άψογα τη δουλειά του με την B550 Tomahawk στα 180. Γιατί να πετάξει 120 ευρώ που μπορεί να τα δώσει για μνήμες ή κάποιο NVME; 1
Dragonitelvl100 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Καλο είναι να κοιταμε ολο το πακέτο μιας μητρικης και οχι μονο τα vrm. Γενικως στις μητρικες για μενα κορυφη ειναι asus msi. Η ασους χρεώνει κατιτις παραπανω για τις καλές μητρικες της με σωστο ram oc,και σωστη συνδεσιμότητα (usb και αλλα) αλλα ειναι και αυτές πολυ καλες!
akoinonitos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, LfcYNWA είπε Κοίτα αδερφέ μπορεί δεν αντιλέγω, αλλά αν εστιάσεις σε αυτό που λέει ο malakudi απλά δεν υπάρχει... Σε κάθε περίπτωση ταπεινή μου γνώμη ότι πληρώνεις παίρνεις. Δεν συγκρίνεται ένα σύστημα με μητρική κατηγορίας 300 ευρώ με αντίστοιχο μητρικής 150 ευρώ. Τώρα αν ο χρήστης είναι ή δεν είναι overclocker ή επρόκειτο να γίνει το σύστημα είναι το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις και δεν αλλάζει. το θεμα ειναι αν τα χρειαζεσαι αυτα τα εξτρα που σου προσφερει μια πιο ακριβη μητρικη και αν θα κανουν διαφορα στη χρηση που κανεις στο pc ,στο 90% των περιπτωσεων απλα θα εχει δωσει παραπανω λεφτα χωρις να βλεπεις διαφορα ,στο λεω εγω που εδωσα 420 ευρω για x570 4
akoinonitos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε Καλο είναι να κοιταμε ολο το πακέτο μιας μητρικης και οχι μονο τα vrm. Γενικως στις μητρικες για μενα κορυφη ειναι asus msi. Η ασους χρεώνει κατιτις παραπανω για τις καλές μητρικες της με σωστο ram oc,και σωστη συνδεσιμότητα (usb και αλλα) αλλα ειναι και αυτές πολυ καλες! Η asus κανει κατι ακυρα με τα bios update της κατα καιρους και τα γ@μ@ει ολα ,στο προηγουμενο Bios της δικης μου δεν δουλευε το docp ,στο προπροηγουμενο δεν επαιζε ο if 1900 ,αυτα στην msi δεν τα ειχα Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από akoinonitos 1
malakudi Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε Καλο είναι να κοιταμε ολο το πακέτο μιας μητρικης και οχι μονο τα vrm. Γενικως στις μητρικες για μενα κορυφη ειναι asus msi. Η ασους χρεώνει κατιτις παραπανω για τις καλές μητρικες της με σωστο ram oc,και σωστη συνδεσιμότητα (usb και αλλα) αλλα ειναι και αυτές πολυ καλες! Γενικότερα θα συμφωνήσω. Ειδικότερα η ASUS από μένα έχει μπει σε black list από τη στιγμή που πρωτοστάτησε στο να μην λάβουν υποστήριξη Zen 3 τα B450/X470. Ήταν η μόνη από τις 4 μεγάλες που η θέση της ήταν αρνητική. Gigabyte/Asrock ήταν ουδέτερες ενώ η MSI ήταν υπέρ της υποστήριξης. Για να προτιμήσω πάλι ASUS θα πρέπει να είναι κάτι εξαιρετικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σημειωτέον πως έχω αγοράσει 2 φορές ASUS, Prime X370 Pro το 2017 και Prime X470 Pro αρχές 2019. 1
Dragonitelvl100 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Η asus κατι κατι ακυρα με τα bios update τις κατα καιρους και τα γ@μ@ει ολα ,στο προηγουμενο Bios της δικης μου δεν δουλευε το docp ,στο προπροηγουμενο δεν επαιζε ο if 1900 ,αυτα στην msi δεν τα ειχα Το ειδα π τα ελεγες . Και γενικα εχεις αλλαξει πολλες ασους και εχω παρατηρήσει τα σχολια σ . Εγω θα πω το αλλο . Ποσο χρεωνει η ασους μητρικες χωρις debug led ή flashback bios (που ρε φιλε σημερα εχουν γινει 4 διακοπες ρευματος στη περιοχη μ) ?? Ειναι πολλα. Η καθε εταιρια εχει τα καλα και τα κακα αλλα εγω αυτη την εποχη θεωρω msi πολυ ανωτερη στη χαμηλη κατηγιρια . Εφάμιλλη στην ακριβή με asus. 2
elpenor Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Η asus κατι κατι ακυρα με τα bios update τις κατα καιρους και τα γ@μ@ει ολα ,στο προηγουμενο Bios της δικης μου δεν δουλευε το docp ,στο προπροηγουμενο δεν επαιζε ο if 1900 ,αυτα στην msi δεν τα ειχα Δεν λέω και εγώ στην X470 Asus είχα μερικά προβληματάκια με το OC στις μνήμες αλλα και η MSI από την άλλη κάνει αντίστοιχες πατάτες. Ένα χρόνο μετά με το τελευταίο beta bios έδωσε για πρώτη φορά έλεγχο στο ανεμιστηράκι του chipset και στο προηγούμενο beta bios χάλαγε το LED κλπ. Στο τελευταίο beta bios πολλοί αναφέρουν ότι έπρεπε να ρίξουν τις μνήμες (εμένα δεν άλλαξε τίποτα) ενώ στο changelog γράφει απλά για καλύτερο memory compatibility. Και εγώ προτιμώ MSI μετά Asus μετά Giga αλλά έχω δει προβλήματα σε όλες τις μάρκες.
akoinonitos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 29 λεπτά πριν, elpenor είπε Δεν λέω και εγώ στην X470 Asus είχα μερικά προβληματάκια με το OC στις μνήμες αλλα και η MSI από την άλλη κάνει αντίστοιχες πατάτες. Ένα χρόνο μετά με το τελευταίο beta bios έδωσε για πρώτη φορά έλεγχο στο ανεμιστηράκι του chipset και στο προηγούμενο beta bios χάλαγε το LED κλπ. Στο τελευταίο beta bios πολλοί αναφέρουν ότι έπρεπε να ρίξουν τις μνήμες (εμένα δεν άλλαξε τίποτα) ενώ στο changelog γράφει απλά για καλύτερο memory compatibility. Και εγώ προτιμώ MSI μετά Asus μετά Giga αλλά έχω δει προβλήματα σε όλες τις μάρκες. Αληθεια ? Στην ace το ρυθμιζες κανονικα απο day one αν θυμαμαι καλα
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Ρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Έτσι όπως η Β450 ήταν και είναι αρκετή για συστήματα μέχρι 3700Χ, έτσι και η Β550 είναι τώρα υπερ-αρκετή για συστήματα μέχρι και 3950Χ. Έχει τερατώδη VRMs τα οποία είναι και overkill αφού μέχρι 200-300MHz μπορείς να κάνεις OC τους Ryzen χωρίς να χρειάζεσαι degrade levels of voltage, bios flashback, IO shield, cooler για τους nvme, κτλ. Για το 99% του κόσμου είναι μια χαρά. Και έτσι και αλλιώς κάποιος που θα φτιάξει workstation δεν θα κάνει OC, ακόμη και τις μνήμες πιθανώς θα τις τρέχει XMP για σιγουριά, οπότε θεωρητικά ακόμη και η Β450 Tomahawk θα κάνει μια χαρά την δουλειά αφού δεν θα throttle-άρουν τα vrms τον stock cpu, αλλά εντάξει ίσως είναι και ψυχολογικό το θέμα να μην βάλεις μία μεσαία μητρική 2 χρόνων των 100 ευρώ σε σύστημα των ~2000 ευρώ. Επί της ουσίας για ένα workstation, ειδικά με Ryzen που δεν είναι τέρατα κατανάλωσης, μία τουμπανιασμένη μητρική των 300+ ευρώ δεν δίνει παραπάνω performance..
Dragonitelvl100 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Υπαρχει μια παραμετρος . Οσο πεφτει η ταση ανεβαίνει η ενταση για δεδομενα watt. Και ενταση τ ρευματος είναι αυτη π παραγει θερμοτητα. Αν είχες καταναλωση 100 w και 1v ταση θα χρειαζόταν 100A ρευμα . Εκει θα ειχες την ιδια θερμοτητα . Το θεμα ειναι πως και τα καινουργια ριζια τραβανε και λογω της λιθογραφίας γινονται ολο και λιγοτερα ανθεκτικα σε υψηλες τασεις. Οποτε θες παραπανω ενταση ρευματος. Εκεί είναι το θεμα ενας 2700x παλεύεται ανετα απο τα vrm ενω ενας τσιτωμενος 3900χ ίσως να ζορισει τη φάση.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε Υπαρχει μια παραμετρος . Οσο πεφτει η ταση ανεβαίνει η ενταση για δεδομενα watt. Και ενταση τ ρευματος είναι αυτη π παραγει θερμοτητα. Αν είχες καταναλωση 100 w και 1v ταση θα χρειαζόταν 100A ρευμα . Εκει θα ειχες την ιδια θερμοτητα . Το θεμα ειναι πως και τα καινουργια ριζια τραβανε και λογω της λιθογραφίας γινονται ολο και λιγοτερα ανθεκτικα σε υψηλες τασεις. Οποτε θες παραπανω ενταση ρευματος. Εκεί είναι το θεμα ενας 2700x παλεύεται ανετα απο τα vrm ενω ενας τσιτωμενος 3900χ ίσως να ζορισει τη φάση. Ε λογικό είναι και +4C/8T. Σε workstation πάντως θα τον τρέχεις stock τον 3900Χ και όχι τσιτωμένο και θα υπάρχει και airflow στα vrm.. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα