Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά laptop

xrdoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To θεμα του acer το εχω ψαξει πολυ.

Το παλιο μου Laptop ηταν toshiba.

Ειχε ελαφρως καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.

Αλλα και με την ποιοτητα του acer ευχαριστημενος ειμαι. Ενταξει, ειναι και υποκειμενικο θέμα.

Αλλα, ΄μετά από 3μηνες συνεχούς χρήσης, αν αγόραζα πάλι, πάλι acer θα έπαιρνα.

Εντάξει, με το toshiba είχα ποιοτικό μηχάνημα αλλά με είχαν στραγγαλίσει οι επιδόσεις. Οχι γιατι ήταν μοντέλο του 2001. Αλλά γιατί ήταν ένα απλό laptop.

Ενώ το acer είναι υπερ-λαπτοπ.

Ενταξει, μπορεί να κουβαλώ κατι παραπάνω, αλλά το μηχανάκι ειναι κατά τη γνώμη μου βασιλιάς στις επιδόσεις.

Κάτι που οι λιγότεροι ενήμεροι δεν γνωρίζουν: όσο καλό Laptop να αγοράσετε, ο δίσκος του θα είναι πάντα στις 4200 στροφές....

Τερμα, καθαρίσατε απο επιδόσεις.

Ενω στον 1703 βάζεις σκληρο των κανονικών Pc στις 7200 στροφές, 8mb cache και το Pc είναι μια χαρά. Ο δίσκος οταν δεν ειναι γρηγορος, στραγγαλιζει τις επιδοσεις, οτι cpu κι αν εχετε κλπ.

Να μην πω οτι με 80 ευρώ πηρα αλλα 512Mb ram. Ram των desktop pc. Για ρωτηστε επέκταση μνήμης για Laptops...τιμούλα?

Θα ηταν παραλειψη αν δεν ανέφερα την 17αρα οθονη.

Μια ζωη με το toshiba καημό το είχα, να παιζω συνεχεια με scrollbars. Ειχε γινει πια παρωδια η εργασία μου.

Τωρα 17'' και με αναλυση 1280*1024... Ανετα, ξεκούραστα...

Anyway, ήθελα να κανω αυτο το σχολιο, ισως διαφωτίσω κάποια πτυχή που δεν ειπώθηκε.

Ο καθένα επιλέγει ότι τον βολεύει πιο πολύ. Αλλος με βάση το βάρος, άλλος με ποιοτητα κατασκευης, αλλος με επιδοσεις κλπ.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατ¨ αρχήν r3b , έχω να πω ότι θα είχες καλές προοπτικές σαν image maker ή και σαν opinion maker σε κάποιο μεγάλο think tank...Έθεσες αναλυτικά τις δυνατότητες του 1501lmi , αλλά θα μου επιτρέψεις κάποιες απορίες ακόμα ( ναι έχω ακόμη ερωτήματα!! )

Το χαρακτηρισμό image maker και opinion maker τον έγραψα για κοπλιμέντο , r3b. Σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να παρερμηνευτούν τα λόγια μου και να προσβάλλω τον οποιοδήποτε , πόσο μάλλον κάποιο άτομο που διέθεσε πολύτιμο χρόνο του για να με βοηθήσει και να απαντήσει σε ερωτήματά μου. Σε αυτό είμαι απόλυτος. Απλά οι απόψεις σου με επηρέασαν γι αυτό και είπα τους χαρακτηρισμούς αυτούς. Ελπίζω να ξεδιάλυνα την όποια παρεξήγηση (??). Επαναλαμβάνω : σέβομαι την κάθε άποψη στο φόρουμ είτε μου αρέσει είτε όχι , μιας και ο στόχος μου είναι να βρίσκομαι όσο πιο κοντά γίνεται στην αλήθεια και στην γνώση. Και φυσικά οι εμπειρίες σου- όπως και των άλλων παιδιών- είναι πολύ σημαντική βοήθεια και οδηγός για μένα στην επιλογή φορητού που θα κάνω , αλλά και για τυχόν άλλους.

oute image maker, oute opiniion maker 8elw na to pexw.

Kai epidi vlepw oti lew mia eilikrini apopsi kai den

ektimate deontws, to gurnaw:

Ελπίζω να ' χεις καταλάβει ότι εκτιμώ πολύ τις απόψεις σου

Ekana la8os se ola pio prin.

Mou exei spasei ta nevra to 1501LMI.

Poly argo mihanaki , savouro hardware , gia petama ola.

Sunexeia kolaei, eine argo, kamena pixels ena swro stin o9onh,

ta DVDR pou psinw eine gia souver, bataria den krata panw

apo misi wra, kai h CPU kanei san thgani pou thganizeis psaria.

Ase pou ama halasei 8a den 8a to ftiaxei kaneis!!!!

Meinete makria tou. Parte kanena Toshiba / IBM /DELL / Sony /

HP/Compaq / Fujitsu / TurboX /PouliadisOEM / MultiramaOEM.

Poly kalytera ola , apo to rimadi.

Το παραπάνω το θεωρώ απλώς μια κακιά στιγμή

Twra se voh8hsa kalutera na pswniseis ?

afta, kai den xanamilaw.

Ελπίζω να μην το εννοείς , θα 'θελα να μπορώ να έχω τις απόψεις σου σε προβληματισμούς μου.

Δημοσ.

Κάτι που οι λιγότεροι ενήμεροι δεν γνωρίζουν: όσο καλό Laptop να αγοράσετε' date=' ο δίσκος του θα είναι πάντα στις 4200 στροφές....

Τερμα, καθαρίσατε απο επιδόσεις.

Ενω στον 1703 βάζεις σκληρο των κανονικών Pc στις 7200 στροφές, 8mb cache και το Pc είναι μια χαρά. Ο δίσκος οταν δεν ειναι γρηγορος, στραγγαλιζει τις επιδοσεις, οτι cpu κι αν εχετε κλπ.

.[/quote']

ο σκληρός της σειράς 1500 στις πόσες στροφές είναι?

Δημοσ.

ο σκληρός της σειράς 1500 στις πόσες στροφές είναι?

Είμαι σχεδόν σίγουρος (ενταξει, ισως να πέφτω κι έξω) οτι ειναι στις 4200-5400.

Δημοσ.

στις 4200 είναι.

Η διαφορά ανάμεσα σε 4200 και 5400 απ'ότι διαβάζω δεν είναι και τόσο αισθητή, όσο ανάμεσα σε 4200 και 7200.

Πάντως διαφωνώ πλήρως με τα σχόλια για τον 1703.. αυτό το ΠΡΑΓΜΑ δεν είναι φορητός υπολογιστής, είναι -κατά τη γνώμη μου- ένα αντιαισθητικό κουτιί! Αν βέβαια κάποιος θέλει ένα ΣΤΑΘΕΡΟ σύστημα που θα μεταφέρει με αυτοκίνητο μία στο τόσο, σίγουρα αξίζει να το κοιτάξει, αλλά από εκεί και πέρα ο χαρακτηρισμός του ως "laptop" είναι για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα...

Δημοσ.

Αν βέβαια κάποιος θέλει ένα ΣΤΑΘΕΡΟ σύστημα που θα μεταφέρει με αυτοκίνητο μία στο τόσο, σίγουρα αξίζει να το κοιτάξει, αλλά από εκεί και πέρα ο χαρακτηρισμός του ως "laptop" είναι για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα...

Εχεις δικιο φιλε μου.

Αν εχεις αυτοκινητο είσαι ok. Μονο έτσι όμως.

Δημοσ.

Thn o8onh tou 1703 den 8a tin vreis se kanena laptop mexri simera.

(opws kia ta 7.5 kila tou)

exw ki egw enan 1703 (ton edwsa ston brother) , pou tou eiha kanei tis exhs anava8miseis:

1/ alaxa ton disko se WD-80G-JB-8MB kai anigei ta XP se 15seconds.

2/ Evala 2o 512MB DDR kai piga sto 1GB (me 80 euro kostos).

meionektimata:

1/ den exei 800FSB (ta 1710 na kainourgia 8a exoun)

2/ Eiha parei ta prwta komatia pou eihane SVGA 64M shared meta vgenane me Nvidia.

3/ Einai polla ta kila ARH.

H plaka eine oti to 1501 eine 15% taxutero !!! sta misa kila!!

Oson afora ton 2.5' disko, dikio exeis karib, opws ta les eine, alla:

http://www.cclcomputers.biz/acatalog/hitachi.htm

(o teleutaios o hitachi 7k60)

Den stelnoun ellada akoma, alliws 8a to eiha lhxei to 8ema.

afta.

Δημοσ.

a, kai kati allo, kai oi times twn SODIMM eine +15% se sxesi me tis DIMM an fugeis(e-shops) ap to elladistan kai pas se kapoia xwra opou den exartiese apo 5 sigekrimenes apo8hkes/eisagwgeis .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...