Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά laptop

xrdoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω αν το ανεφερες πριν, αλλα για τι το θες το λαπτοπ? Αν το θες για ιντερνετ, dvd κτλ τοτε ειναι κριμα να παρεις ενα μηχανημα με γρηγορη CPU και μικρη φορητοτητα-διαρκεια μπαταριας κτλ... Αν το θες για να αντικαταστησεις το desktop PC σου, τοτε ναι παρε ενα τετοιο δυνατο μηχανημα αλλα να ξερεις οτι θα κουβαλας καποια κιλα!

Η αλήθεια είναι ότι έχω έναν επιτραπέζιο υπολογιστή , αλλά είναι πλέον πολύ παλιός και δεν καλύπτει τις ανάγκες μου. Αρχικά σκεφτόμουν να στήσω πάλι επιτραπέζιο με 1000-1200ε , αλλά σε δεύτερο χρόνο θεώρησα καλύτερο να δώσω κάτι παραπάνω (1500ε) και να πάρω φορητό , όχι γιατί αμάν το χρειάζομαι οπωσδήποτε ,αλλά γιατί δεν θα ξαναδώσω λεφτά στα επόμενα 2-2,5 χρόνια για υπολογιστή και πιστεύω ότι η φορητότητα θα φανεί πολύ χρήσιμη σε δεδομένη ή και σε ανύποπτη ακόμα στιγμή στο κοντινό και στο απώτερο μέλλον. Άλλωστε οι τιμές στους φορητούς μου φαίνονται προσιτές και σε δυνατότητες δεν βλέπω να υστερούν - τουλάχιστον σημαντικά από τους σταθερούς.

Έτσι το λαπτοπ προορίζεται για αντικατάσταση του παλιού , άρα κύριος υπολογιστής με ότι αυτό συνεπάγεται , διαχείριση αρχείων , ίντερνετ, dvd , κανά παιχνίδι , μουσική κτλ. Το aspire 1501lmi νομίζω με καλύπτει και το βάρος του είναι ψιλονορμάλ (3,8 kg) . Τα σχόλια που είδα για το συγκεκριμένο μοντέλο τα βρήκα αρκούντως ικανοποιητικά , αν και θα συνεχίσω το ψάξιμο και αυτή την εβδομάδα , γιατί όταν δίνεις 1500ε θέλεις να είσαι σίγουρος για την επιιλογή σου...

Ρε παιδια εχω τον 1703. 3 μηνες τωρα.

Κανενα προβλημα.

Πότε σταμάτησε η παραγωγη?

Και για ποια προβληματα μιλανε οι πωλητες του Πλαισίου?

karib , είχα διαβάσει το τόπικ σου, τότε που έψαχνες για λαπτοπ και μπορώ να πω ότι δημιούργησα πολύ καλή άποψη για το 1703 από όλα τα σχόλια. Έτσι πήγα στο πλαίσιο της Θεσσαλονίκης (γερμανού και τσιμισκή) και ρώτησα για όλη τη σειρά 1700 και ο υπεύθυνος πωλητής μου είπε ότι η σειρά αυτή σταμάτησε την παραγωγή γιατί δημιουργήθηκαν προβλήματα. Όταν τον ρώτησα τί προβλήματα παρουσίασε , μου είπε "τα πάντα"..Παραξενεύτηκα πολύ μπορώ να πω , αλλά ήταν απόλυτος. Αnyway , πολύ καλό το λαπτοπ σου αλλά εκτός από λαπτοπ είναι και κιλάπτοπ και γι αυτό μάλλον καταλήγω σε κάτι πιο ελαφρύ. Αν το είχα μονίμως σταθερό θα το είχα πάρει ήδη..

Πάντως αν υπάρχουν προτάσεις για κάποιο μοντέλο/α που ίσως μου ξέφυγε ή δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία , θα χαρώ πολύ να τις μάθω.

Και φυσικά η εμπειρία ατόμων που έχουν ήδη το 1501lmi είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

+1 psifos sto 1502 Acer me ton 3200 sta 64bit.(einai sxedon idio me to 1501 me monh diafora to cpu) Den mporw na pw oti exw trelathei na ton xrisimopoiw giati douleuw kiriws me to desktop mou alla parola auta pros to paron eimai apolyta euxaristimenos kai pisteuw oti aksizei ta lefta tou.Oso afora thn klasiki aporia peri thermokrasiwn pou eixa kai egw sto parelthon ola einai mia xara.

Δημοσ.

Μια δεύτερη ματιά σε κάποια διαφημιστικά φυλλάδια και μια βόλτα στην αγορά , με έκανε να προσέξω ένα ακόμη μοντέλο της acer το Travelmate 291LMi με centrino στα 1,4 , 512 μνήμη , 40 σκληρό , κάρτα γραφικών DVMT 64MB , dvd-r toshiba 3usb θύρες , wireless κτλ.. στα 1400 ε.

Σε σχέση με το aspire 1501lmi , o centrino υστερεί στο σκληρό , στην κάρτα γραφικών και μάλλον ο επεξεργαστής του είναι λιγότερο δυνατός από τον amd64 3000+. Υπερτερεί βέβαια στην αυτονομία και στη δυνατότητα αυξομείωσης της ισχύος ανάλογα με το πρόγραμμα που εκτελείται και ίσως στο θόρυβο και τη θερμοκρασία.

Ερωτήσεις

Ο centrino 1,4 του travelmate 291lmi πιάνει τα 2,8 GHz ?? Η κάρτα γραφικών του αντέχει τα τελευταία παιχνίδια?? Μπορεί να προστεθεί σκληρός δίσκος αργότερα ?? Ή ακόμα καλύτερα θα μπορώ φαντάζομαι να προσθέσω εξωτερικό σκληρό για να καλύπτομαι από χωρητικότητα.. Κοινώς η ζυγαριά προς τα πού γέρνει ??

Σε τελική οι ανάγκες του κάθε χρήστη καθορίζουν την επιλογή του , αλλά όταν πρόκειται για μέσους χρήστες - όπως εγώ - που οι ανάγκες δεν είναι συγκεκριμένες και εξειδικευμένες τότε δημιουργείται πρόβλημα επιλογής.

Ψάχνω την φράση που θα με κάνει να αποφασίσω. Ίσως βέβαια και να ταλαιπωρώ το τόπι αλλά τί άλλο να γίνει , φαντάζομαι με καταλαβαίνετε..

Δημοσ.

as thn pw egw. Acer Aspire 1501LMi:

"Giati na min pareis to grigorotero kai pio exoplismeno laptop pou kukloforei kai kanei 1250euro+fpa ?"

--> Giati 8elw auximenh aftonomia.

exeis 3 wres. Ta cetrino pane stis 5 (kai ta kinita tilefwna pane stis 5 meres).

--> Giati 8elw apolyth hshxia.

Eise poly konta se afto, alla amma eise se full speed xefeugeis.

--> Ta Windows XP 64Edition ta xereis ?

Δημοσ.

xrdoc,

eine polla pramata pou den exeis dei kai eine krumena apo ola (sxedon) ta

specifications lists . As poume:

1/ DDR2700(333) mnimes (den exoun polloi laptops)

2/ Broadcom Gigabit (sxedon oloi pezoune se realtek-100 / sis-100 akoma)

3/ Broadcom 802.11g (sxedon oloi pezoune se 802.11b akoma)

4/ Dual Speed+Dual Format DVDRW (sxedon oloi eine akoma se X1 speed sto DVD-+R kai polloi mono to -R).

5/ Ati9600 den exei mpei se kanenan(sxedon) laptop akoma.

6/ 64Bit CPU to idio.

7/ 1400 x 1050 SVGA.

8/ 3 wres xwris mobile-pentium/Cetrino sta 3.7Kg varos den exoune polloi laptops.

9/ usb2/firewire/bluetooth/Infared/smartcard , 5 sta 5 den to vriskeis se polous.

8es na sou pw ena kolpaki na tsekareis:

Mpes sto ftp://ftp.acer-euro.com sta directories pou exoun drivers gia na deis ti hardware agorazeis kai na sigrineis.

afta.

Prepei na arxisw na pernw pososta apo tin Acer.

Δημοσ.

smartcard -> multimedia card reader enoousa (3 se 1 o klasikos gia tis kartes twn fotografikwn).

aaa...vale kai tis 2 PCMCIA (kai oxi 1, opws to megalutero pososto).

afta.

Δημοσ.

Κατ¨ αρχήν r3b , έχω να πω ότι θα είχες καλές προοπτικές σαν image maker ή και σαν opinion maker σε κάποιο μεγάλο think tank...Έθεσες αναλυτικά τις δυνατότητες του 1501lmi , αλλά θα μου επιτρέψεις κάποιες απορίες ακόμα ( ναι έχω ακόμη ερωτήματα!! )

--> Giati 8elw apolyth hshxia.

Eise poly konta se afto, alla amma eise se full speed xefeugeis

Σε ποιές περιπτώσεις δηλαδή είσαι full speed και έχεις θόρυβο ? Φαντάζομαι σε κανά παιχνίδι ή ίσως και σε κανένα dvd.

Επίσης ανεβάζει θερμοκρασία υψηλή ή είναι μύθος και αυτό ??

--> Ta Windows XP 64Edition ta xereis ?

Ξέρω ότι σύντομα θα είναι πραγματικότητα τα windows XP 64 και αυτό μάλλον σημαίνει προβάδισμα ταχύτητας στους 64μπιτους επεξεργαστές. Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι θα είναι από κάτω ?? Όσοι έχουν AMD 64 θα δουν σημαντική διαφορά ??

Τέλος , η εγγύηση είναι 2 χρόνια ( ο πρώτος διεθνής ), ή καλύπτεσαι μόνο για ένα χρονάκι ?? ( φαντάζομαι ότι η εγγύηση καλύπτει και καμμένα pixel )

Α, η τιμή που έχει το πλαίσιο , αλλά και άλλα μαγαζιά που έχω ρωτήσει , είναι 1299 + φπα (όχι 1250 + φπα , αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί)

Δημοσ.
xrdoc' date='

eine polla pramata pou den exeis dei kai eine krumena apo ola (sxedon) ta

specifications lists . As poume:

1/ DDR2700(333) mnimes (den exoun polloi laptops)

2/ Broadcom Gigabit (sxedon oloi pezoune se realtek-100 / sis-100 akoma)

3/ Broadcom 802.11g (sxedon oloi pezoune se 802.11b akoma)

4/ Dual Speed+Dual Format DVDRW (sxedon oloi eine akoma se X1 speed sto DVD-+R kai polloi mono to -R).

5/ Ati9600 den exei mpei se kanenan(sxedon) laptop akoma.

6/ 64Bit CPU to idio.

7/ 1400 x 1050 SVGA.

8/ 3 wres xwris mobile-pentium/Cetrino sta 3.7Kg varos den exoune polloi laptops.

9/ usb2/firewire/bluetooth/Infared/smartcard , 5 sta 5 den to vriskeis se polous.

8es na sou pw ena kolpaki na tsekareis:

Mpes sto ftp://ftp.acer-euro.com sta directories pou exoun drivers gia na deis ti hardware agorazeis kai na sigrineis.

afta.

Prepei na arxisw na pernw pososta apo tin Acer.[/quote']

Εγώ θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.

>Τι service έχει η ACER?

>Τι ποιότητα κατασκευής?

>Οθόνη, καμένα pixels? Υπάρχουν άλλες εταιρίες με οθόνες με ίδια ανάλυση (δεν είναι μόνο η ανάλυση σε μια οθόνη) αλλά απλα καμία σχέση (dell, toshiba κλπ κλπ).

Τώρα για τον συγκεκριμένο, αλλου χάνεις αλλου κερδίζεις (Τι σου κάνει το promotion...).

>3 ώρες αυτονομία κάνοντας τι? Κουνώντας το mouse? Βάλε ένα παιχνίδι και πες μου. Άρχισε να βλέπεις βιντεάκια και γενικά να ψιλοζορίζεις σκληρό, cd...πόσο κρατάει?? Centrino και στο πολύ ζόρισμα ρουφάνε την μπαταρία χαλαρά...

>3.7kg όχι και από τα πιο ελαφρυά δεν συμφωνείς?

>Θερμότητα? Μπορείς να αντέξεις να το έχεις στα πόδια σου για καμιά ωρίτσα? Ξέρεις νομίζω με τι συνεπάγεται η θερμότητα στα notebooks...

>DVDRW σχεδόν όλοι έχουν πάει στα 2x και άλλοι ανεβαίνουν. Αλλά και με 2x νομίζεις πως θα το χρησιμοποιείς τόσο πολύ? Η χρήση του είναι να γράφεις ένα dvd στην ανάγκη και όχι να κάνεις ripping.

Αν δεν έχεις dvdrw σε desktop πας για dvdrw σε εξωτερική firewire case (εγώ έτσι θα κάνω μιας και το 2x δεν είναι για πολλά πολλά). Το Dual συμφωνώ είναι +

>802.11g Ναι αλλά....(g= πολύ μικρότερη ευαισθησία=μικρότερη απόσταση=>θα παίζει μόνο σε πολύ κοντινές στο g αλλιώς θα γυρίζει σε b...φτάνουμε περίπου στα ίδια)

>gigabit sure αλλά πόσοι το χρησιμοποιούν η ξέρουν να το χρησιμοποιούν? (άλλα καλώδια, άλλα switches, αλλες nics)

>usb 2, firewire, infrared σχεδόν όλοι. Άλλοι δίνουν memory stick slot, άλλοι Secure Digital άλλοι πάρε να'χεις όλα σε ένα. Παίζει τι κάρτες προωθεί η κάθε εταιρία (βλέπε sony=memory stick κλπ)

No-offence έτσι? Απλά για μένα πάντα πίσω από ένα καλό promotion κρύβονται και μερικες λεπτομέριες που ίσως κάνουν την διαφορά...

Δημοσ.

Εγώ θα πω ότι καλός και άγιος ο Athlon64, αλλά από τη στιγμή που δεν βλέπω την Intel να ιδρώνει για τα 64bit, αυτό κάτι μου λέει... Αν είχε την αγωνία να υποστηρίξει 64bit σε desktop επίπεδο, η νέα γενιά pentium-M (dothan) θα υποστήριζαν 64bit.

Σκεφτείτε λογικά.. έστω ότι η Intel λέει "εγώ δεν θέλω 64bit ακόμη" (στην ουσία, αυτό λεει). Η Microsoft τι νομίζετε ότι θα κάνει; Θα πει "εγώ τα θέλω όμως, άρα πάω με την AMD"??? Η Microsoft δεν είναι χαζή και θα παίζει πάντα με βασικό συναίτερο την εταιρία που έχει πάνω από 80% ποσοστό στην παγκόσμια αγορά: αυτή η εταιρία είναι η Intel.

Τα windows 64bit edition, αν και σε beta ακόμη, δείχνουν το αυτονόητο: ο Athlon64 τρέχει 0,000001% γρηγορότερα στα 64bit-α windows για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν αρκεί να έχεις υποστήριξη στα 64bit. Πρέπει και κάθε εφαρμογή (και όχι μόνο τα windows) να ξαναγραφτεί για τα 64bit. Αν νομίζετε ότι αυτό είναι εύκολο όσο να πεις "1-2-3", κάνετε λάθος...

Σίγουρα, τα Unreal Tournament 2004, Far Cry κλπ, θα βγουν (μάλλον) σε 64bit έκδοση. Αλλά και πάλι... όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι το μέγιστο πλεονέκτημα σε επιδόσεις θα είναι 20%.

Το βασικό ερώτημα είναι αν και πότε θα καθιερωθούν τα 64bit ως "must have". Πότε θα γίνουν ελάχιστη απαίτηση. Εγώ νομίζω πως η εποχή αυτή αργεί πολύ ακόμη... εξάλλου, τα Windows Longhorn που θα κυκλοφορήσουν το 2006 παρακαλώ, θα είναι στα 32bit...

Η AMD θέλει να πιέσει αλλά φυσικά και δεν μπορεί...

Δημοσ.

Εγώ θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.

>Τι service έχει η ACER?

>Τι ποιότητα κατασκευής?

>Οθόνη' date=' καμένα pixels? Υπάρχουν άλλες εταιρίες με οθόνες με ίδια ανάλυση (δεν είναι μόνο η ανάλυση σε μια οθόνη) αλλά απλα [b']καμία σχέση[/b] (dell, toshiba κλπ κλπ).

Τώρα για τον συγκεκριμένο, αλλου χάνεις αλλου κερδίζεις (Τι σου κάνει το promotion...).

>3 ώρες αυτονομία κάνοντας τι? Κουνώντας το mouse? Βάλε ένα παιχνίδι και πες μου. Άρχισε να βλέπεις βιντεάκια και γενικά να ψιλοζορίζεις σκληρό, cd...πόσο κρατάει?? Centrino και στο πολύ ζόρισμα ρουφάνε την μπαταρία χαλαρά...

>3.7kg όχι και από τα πιο ελαφρυά δεν συμφωνείς?

>Θερμότητα? Μπορείς να αντέξεις να το έχεις στα πόδια σου για καμιά ωρίτσα? Ξέρεις νομίζω με τι συνεπάγεται η θερμότητα στα notebooks...

>DVDRW σχεδόν όλοι έχουν πάει στα 2x και άλλοι ανεβαίνουν. Αλλά και με 2x νομίζεις πως θα το χρησιμοποιείς τόσο πολύ? Η χρήση του είναι να γράφεις ένα dvd στην ανάγκη και όχι να κάνεις ripping.

Αν δεν έχεις dvdrw σε desktop πας για dvdrw σε εξωτερική firewire case (εγώ έτσι θα κάνω μιας και το 2x δεν είναι για πολλά πολλά). Το Dual συμφωνώ είναι +

>802.11g Ναι αλλά....(g= πολύ μικρότερη ευαισθησία=μικρότερη απόσταση=>θα παίζει μόνο σε πολύ κοντινές στο g αλλιώς θα γυρίζει σε b...φτάνουμε περίπου στα ίδια)

>gigabit sure αλλά πόσοι το χρησιμοποιούν η ξέρουν να το χρησιμοποιούν? (άλλα καλώδια, άλλα switches, αλλες nics)

>usb 2, firewire, infrared σχεδόν όλοι. Άλλοι δίνουν memory stick slot, άλλοι Secure Digital άλλοι πάρε να'χεις όλα σε ένα. Παίζει τι κάρτες προωθεί η κάθε εταιρία (βλέπε sony=memory stick κλπ)

No-offence έτσι? Απλά για μένα πάντα πίσω από ένα καλό promotion κρύβονται και μερικες λεπτομέριες που ίσως κάνουν την διαφορά...

Vasika, no-offence / no-offence, alla sta misa pramata rwtas (ara den xereis kai 8eleis na ma8eis) kai sta alla misa exeis apopsi.

Pws ginete twra afto.Ti ap ta 2 sumvenei. Telos pantwn. Apantw stis apories sou:

1/ exei to idio service pou exei kai to 90% twn Eisagwmenwn proiontwn en elladi, upo8etw(axreiasto na eine). Ap oso xerw ektos apo ta Toshiba tis IDEAL (oxi tou plaisiou) kai ta Compaq (xwris na eime veveos) KANENA ALLO LAPTOP DEN TO XEVIDWNEI ELLHNAS NA TO FTIAXEI. Eksw feugoune ola, otan halasoun.

2/ Metria poiothta kataskeuhs. Katwtero apo Toshiba/Sony/IBM , efamilo kai kalitero apo Dell/Compaq,HP/Fujitsu.Kalutero apo Pouliadh/turboX laptops/OEM.

3/ exw 2 Acer, to 1703 kai to 1501. to 1o me 17ari TFT kai to 2o me 15ari. Kai ta 2 xwris oute 1 kameno Pixel. Thn o8onh tou acer1703(500:1) den tin exei kanena toshiba/dell/ibm/fujitsu/ibm/sony!!! To 15ari exei metria o8oni alla kai pali poly kaluterh apo ola ta compaq pou exw sigrinei.

4/ kanontas douleia: Internet, Word , PDFmaker , mail , kai 2-3 alla.

OXI GAMING se full speed. Alla to anemistiraki pou kai pou anave.

Paixnidia stous diskous mou ta teleutaia 10 xronia 2-3 exoune treksei (kati redalert,civilizationIII). Genika den pezw.Alla to ati9600 rixnei sto kefali se

olous tous simerinous laptops kai me diafora.

5/ panalafro mou fenete. Eixes pote laptop ?

6/ poly kruos eine. to anemistiraki sto 80% eine off, akous mono ton disko. NAI BORO NA TON VALW KAI MAXILARI, KRUOS EINE.

7/ eise la8os. Twra xekinisane merikoi kai vazoune x2 sta DVDRW twn laptops, to "kai anevenoune" to ypo8eteis. Dvdrw kanw xrisi sunexws. Siga ta lahana amma grafeis ta 4.7GB sta 30mins enw sto desktop to grafeis sta 10. Afou otan grafeis den pianei panw apo 5% CPU, den se niazei kai poly. Ektos an poulas CDia stis kafetereies ta apogeumata: E, amma zorizese toso, pare ki ena x4 sto USB kai ka8arises. Kai to xanalew : KALITERO APO DUAL SPEED DUAL FORMAT se LAPTOP DEN VRISKEIS.

8/ Eise la8os. Ma8e oti to 802.11g eine pros ta pisw sumvato me to 802.11b, opote to na eise 11g den eine meionektima (epidi den eise 11b), apla extra feature. Ontws to 11g gia na vgalei full speed prepei na eise konta, alla eine anwtero apo to 11g gia ka8e xrisi.

9/ Egw exw kanei xrisi se ergasiako perivalon, sumfwnw oti o mesos xristis oute LAN mporei na min exei.

10/ e, afto ta dinei ola (kai ta 5) gia psaxe na deis posoi ta exoun ola (prin 10 mines den evrikses kan USB2.0!!!!!! eukola , ti na leme)

Vasika, exeis kanena laptop na mas peis ebeiria, I apla diafwneis se

osous lene tis dikies tous me afta pou upo8eteis oti 8A isxuoun?

enoeite no-offence.

Δημοσ.

Η AMD θέλει να πιέσει αλλά φυσικά και δεν μπορεί...

Ola la8os ta eipes.

den xerw an to exete parei habari, alla i AMD eine 1h sta DESKTOPS stin amerikh edw kai 1 week (gia 1h fora sthn istoria ths):

http://slashdot.org/articles/04/05/04/1856207.shtml?tid=118&tid=142&tid=187

http://arstechnica.com/news/posts/1083689661.html

opote, to "na piesei alla den mporei" den isxuei. H intel prepei na piesei pleon.

Hdh klevei me reverse eng. texnologies tis AMD:

http://www.extremetech.com/article2/0,3973,1561875,00.asp?kc=ETRSS02129TX1K0000532

afta.

Δημοσ.

Α' date=' η τιμή που έχει το πλαίσιο , αλλά και άλλα μαγαζιά που έχω ρωτήσει , είναι 1299 + φπα (όχι 1250 + φπα , αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί)[/quote']

des afta pou eipa ston xaotiko.

Egw to pira sta 1243+fpa apo to mgmanager.

Exei 1 xrono egguhsh.

Extension me 120 euro sta 3.

Den xerw an kaliptei kamena pixel h egguhsh, alla

2 Acer laptops pou exw stin katoxh mou kai ta

2 eine me mhdenika kamena.

oute image maker, oute opiniion maker 8elw na to pexw.

Kai epidi vlepw oti lew mia eilikrini apopsi kai den

ektimate deontws, to gurnaw:

Ekana la8os se ola pio prin.

Mou exei spasei ta nevra to 1501LMI.

Poly argo mihanaki , savouro hardware , gia petama ola.

Sunexeia kolaei, eine argo, kamena pixels ena swro stin o9onh,

ta DVDR pou psinw eine gia souver, bataria den krata panw

apo misi wra, kai h CPU kanei san thgani pou thganizeis psaria.

Ase pou ama halasei 8a den 8a to ftiaxei kaneis!!!!

Meinete makria tou. Parte kanena Toshiba / IBM /DELL / Sony /

HP/Compaq / Fujitsu / TurboX /PouliadisOEM / MultiramaOEM.

Poly kalytera ola , apo to rimadi.

Twra se voh8hsa kalutera na pswniseis ?

afta, kai den xanamilaw.

Δημοσ.

1) Για το service κοίτα τι support έχει στην Ελλάδα η acer. Πόσο καιρό θα σου πάρει για να πάει και να έρθει Ιταλία γνωρίζεις? (Χτύπα ξύλο πάντα).

2)Μέτρια ποιότητα, σε αυτή την κατηγορία ανήκει (αυτό είναι το κόστος της χαμηλής τιμής και καλά κάνει η acer). Αρκετά καλή για τα λεφτά που κοστίζει αλλά όχι και καλύτερο από dell τουλάχιστον(Φημίζεται εδώ και χρόνια για τα ποιοτικά notebooks)

..μην πάμε σε macintosh :D

3)Πάντα συγκρίνουμε όμοια πράγματα. 15" με 15" ,17" με 17". Κοίτα μια 15 SXGA toshiba/dell με μία 15 SXGA Acer. Δεν λέω ότι υπάρχει η τρομερή διαφορά αλλά υπάρχει..Όπως επίσης δεν μπορείς να συγκρίνεις μια wide με μια normal..

4) Γιαυτό σε ρώτησα. Με browsing και γράψιμο κειμένου φυσικό είναι να έχει κάθε μηχάνημα μεγάλη αυτονομία. Τι τα χρειάζεσαι τα 2+ GHz αν γράφεις κείμενο. Το βάζεις να κατεβάζει (όχι εσύ το notebook από τις ρυθμίσεις) την ισχύ αναλόγως των απαιτήσεων και κρατάει αρκετά. Η διαφορά φαίνεται σε σχετικά βαριές εφαρμογές (το gaming και οι ταινίες είναι κάποιες από αυτές). Εγώ προσωπικά θέλω να μπορώ να δω μια ταινία καα την διάρκεια ενός ταξιδιού χωρίς να έχω το φόβο να μείνει στην μέση.

5)Εξαρτάται για τι το θέλεις. Για να το έχει κάποιος από το γραφείο του δωματίου σου, στο γραφείο στο σαλόνι φυσικά δεν χρειάζονται λιγότερα. Όπως και τα 17άρια της acer που είναι 7+ κιλά. Για συχνές μεταφορές όμως (από το ένα σπίτι στο άλλο, στη δουλειά κλπ) το δικό μου που είναι 2.8 και μου φαίνεται κάπως βαρύ....

6) Εδώ δεν μπορώ να πω τίποτα. Τόσα χρόνια τα notebooks με μεγάλους επεξεργαστές συνήθως βράζουν. Ίσως η acer να έχει πετύχει την απόλυτη απαγωγή :D. O centrino που έχω θεωρώ ότι ζεστένεται ώρες ώρες (σε συνεχή χρήση και σχετικά βαριές εφαρμογές πάντα).

7) Δεν είναι και ότι καλύτερο να θέλεις να γράψεις 2 dvd και να χρειάζεσαι 1 ώρα. Με το bandwidth που φτάσαμε να έχουμε και τους σκληρούς, το backup είναι αναγκαίο. Αν η μισή ώρα για ένα dvd εσένα σου φαίνεται πλήρως ικανοποιητική εμένα όχι...

Τώρα για τα 4x σε notebooks...υπάρχει και το net. Ρίξε μια ματιά τι πουλιέτε τελευταία... 2x DVDRW και +- υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό

8)Γνωρίζω μερικά πράγματα για το wifi Δεν είπα ότι το 802.11b είναι ανώτερο σε ταχύτητα απλά ότι δύσκολα θα το χρησιμοποιήσεις..

9) Ομοίως με το 802.11g

10)Πριν 10 μήνες ίσως αλλά τα notebooks αναπτύσονται ραγδαία από ότι φαίνεται. 2x usb2.0, firewire, infrared ,pcmcia και ένα τουλάχιστον slot για μια άλλη καρτούλα είναι άπαραίτητα για ένα notebook που θέλει να πουλήσει.

Έχω το toshiba M30-221. Αγορασμένο πριν κανένα 3μηνο. Δεν θεωρώ ότι είναι το καλύτερο της κατηγορίας του και φυσικά υπάρχουν καλύτερα με τα ίδια περίπου λεφτά. Με βάση τις προτεραιότητές μου όμως ήταν το ιδανικό.

Δεν υποθέτω ότι ΘΑ ισχύουν όπως λες αλλά έχω δει τα περισσότερα και για τα υπόλοιπα διαβάζω σε πολλά sites.

Και για να μην παρεξηγούμε. Δεν θεωρώ τα acer χάλια notebooks. Ίσα ίσα έχει βγάλει πολλά value for money notebooks και εγώ ήμουν στο τσακ να πάρω ένα. Όμως άλλο "καλό για τα λεφτά του" και άλλο κορυφαίο όπως το παρουσιάζεις. Εκεί διαφωνώ. Επίσης θεωρώ ότι σε ότι αφορά τα notebooks το όνομα παίζει ρόλο και δεν είναι τυχαία που είναι κάπως πιο τσιμπιμένες οι "καλές" μάρκες.

Πάνω από όλα όμως σε μια αγορά παίζει το γιατί χρειάζεσαι το notebook και όχι μόνο το τι προσφέρει

Δημοσ.

Εχω τον 1703 της acer.

Τόσα χρόνια τα notebooks με μεγάλους επεξεργαστές συνήθως βράζουν. Ίσως η acer να έχει πετύχει την απόλυτη απαγωγή

Με την πολυωρη χρήση μπορει να ζεσταθει αλλα επεμβαινει ο ανεμιστηρας. Μεχρι και 15ωρες συνεχομενη χρηση χωρις κανενα προβλημα.

Το μονο παραπονο μου απο τον 1703 ειναι τα καμένα pixel.

Εμενα εχει ενα. Και ενας φίλος μου που αγορασε 1703, έχει και σε εκείνον.

Δεν μπορω να πω τίποτα, κανεις δεν δεχεται αλλαγή γι αυτο το θεμα, ειναι να μη σου τύχει. Εχω ανοιξει και topic για τα καμμενα Pixel...

Δημοσ.

r3b θα μας κρίνει η ιστορία!!

Εγώ ξέρω πως στην παρούσα φάση ο Athlon64 δεν ωφελείται ΚΑΘΟΛΟΥ από τα window64bit, και πως τα Longhorn θα κυκλοφορήσουν σε 32bit έκδοση.

Αν αυτό η AMD το θεωρεί επιτυχία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...