xrdoc Δημοσ. 29 Απριλίου 2004 Δημοσ. 29 Απριλίου 2004 Γειά σας. Είμαι καινούργιο μέλος του insomnia και θα ήθελα τη βοήθειά σας για επιλογή φορητού. Διάβασα τις σχετικές δημοσιεύσεις εδώ και κατατοπίστηκα σε πολλά θέματα, αλλά έχω μερικές απορίες ακόμα. Βασικά σκέφτομαι να διαθέσω μέχρι 1500ε μαζί με το φπα, με τον υπολογιστή να διαθέτει επεξεργαστή από 2,6GΗz και πάνω, 512 μνήμη, 60 σκληρό και πάνω, dvd-r ει δυνατόν, σχετικά καλή κάρτα γραφικών (πχ radeon 9600) και όθόνη 15άρα με καλή ανάλυση. Με αυτά τα δεδομένα βρήκα αρκετά μοντέλα αλλά ψιλοκατέληξα σε 2 μοντέλα Αcer από το πλαίσιο, το aspire 1613lc με Ρ4 στα 3,06 και το aspire 1501lmi με AMD64 3000+. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά η διαφορά των 2 επεξεργαστών στην ταχύτητα, στην αναπτυξη θερμοκρασίας, στον θόρυβο και εν γένει στην όλη συμπεριφορά του υπολογιστή. Κοινώς τι εστί AMD64 σε δυνατότητες, σε σχέση με Ρ4 ?? Επίσης θεωρώ καλή περίπτωση το Αspire 1703esm, με μόνο μελανό σημείο το βάρος του ( 7κιλά, υπερβολικά για φορητό),αν είχε βάρος στα 3 κιλά θα το ΄παιρνα (αν και ο πωλητής στο πλαίσιο μου είπε ότι σταμάτησε η παραγωγή της σειράς 1700 λόγω ποικίλλων προβλημάτων που παρουσίασαν!!??) Τέλος , θα ήθελα να ρωτήσω για τις κάρτες γραφικών radeon 9200 και την DVMT, που είδα σε κάποιους centrino, αν αξίζουν σε σχέση με τη radeon 9600, και επίσης αν τα 2 μοντέλα που ανέφερα στην αρχή έχουν ικανοποιητική αυτονομία. Ελπίζω να μην κούρασα, θα βοηθούσατε πολύ αν απαντούσατε στις ερωτήσεις μου ή/και αντιπροτείνατε κάποιον άλλο φορητό
lisaki Δημοσ. 29 Απριλίου 2004 Δημοσ. 29 Απριλίου 2004 IBM R40, γρήγορο σχετικά, αξιόπιστο, πολύ ελαφρύ. Μην το ψάχνεις άλλο... This is the laptop you always wanted... Trust me! Και μην το παρακουράζεις, πάρε κάτι να γουστάρεις... Ελπίζω να μην διαφωνεί κανείς... :evil:
georgeadams Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Με αυτά τα δεδομένα βρήκα αρκετά μοντέλα αλλά ψιλοκατέληξα σε 2 μοντέλα Αcer από το πλαίσιο, το aspire 1613lc με Ρ4 στα 3,06 και το aspire 1501lmi με AMD64 3000+. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά η διαφορά των 2 επεξεργαστών στην ταχύτητα, στην αναπτυξη θερμοκρασίας, στον θόρυβο και εν γένει στην όλη συμπεριφορά του υπολογιστή. Κοινώς τι εστί AMD64 σε δυνατότητες, σε σχέση με Ρ4 ?? Πήρε ο αδερφός μου το 1501LMi πριν από 10 ημέρες. Απλά καταπληκτικό!! Θόρυβο κάνει ελάχιστο, όταν λειτουργεί το ανεμιστηράκι του (για λίγο και μόνο αν "ζορίσεις" αρκετά τον επεξεργαστή). Το δοκίμασε κυρίως σε βαριές επαγγελματικές εφαρμογές (Medal Of Honor, Far Cry κλπ) Επίσης θεωρώ καλή περίπτωση το Αspire 1703esm, με μόνο μελανό σημείο το βάρος του ( 7κιλά, υπερβολικά για φορητό),αν είχε βάρος στα 3 κιλά θα το ΄παιρνα (αν και ο πωλητής στο πλαίσιο μου είπε ότι σταμάτησε η παραγωγή της σειράς 1700 λόγω ποικίλλων προβλημάτων που παρουσίασαν!!??) Όντως, τα 7 κιλά είναι πρόβλημα. Πάντως μην εμπιστεύεσαι και πολύ τους πωλητές του Πλαισίου. Αρκετοί insomniacs έχουν αγοράσει το 1703 και κανένας δεν είχε προβλήματα (το αντίθετο μάλιστα, όλοι έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι' αυτό) Τέλος , θα ήθελα να ρωτήσω για τις κάρτες γραφικών radeon 9200 και την DVMT, που είδα σε κάποιους centrino, αν αξίζουν σε σχέση με τη radeon 9600 H κάρτα γραφικών του centrino απλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Η radeon 9600 ακόμα και με 64MB είναι καλύτερη από την 9200 με 128MB. και επίσης αν τα 2 μοντέλα που ανέφερα στην αρχή έχουν ικανοποιητική αυτονομία. Αυτό δεν το ξέρω. Και το 1501LMi δεν το έχουμε δοκιμάσει με μπαταρία ακόμα. Αν θες μεγάλη αυτονομία μπαταρίας και μικρό βάρος (αλλά κατώτερες επιδόσεις στα παιχνίδια λόγω χάλια γραφικών) πάρε centrino... Όσο για το IBM R40, εε, καλούτσικο φάινεται, αν θες μικρό βάρος και εφαρμογές office. Υστερεί όμως στη μνήμη, το δίσκο, τα γραφικά, το DVD-R, και δεν ξέρω και πόσο κάνει...
xrdoc Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Σ ¨ ευχαριστώ για τις πληροφορίες georgeadams, αλλά θα ήθελα να επιμείνω στο σημείο των δυνατοτήτων του amd64 3000+ σε σχέση με ρ4 στους φορητούς. Ποιά η πραγματική ισχύς του amd64 3000+? Υπερτερεί του Ρ 4 στα 3,06 ? Επίσης δοκιμάσατε το dvd-r ? Tί μάρκα είναι ? Είναι burnproof ? Η οθόνη πάντως , αν δεν κάνω λάθος , έχει πολύ καλή ανάλυση (1400 χ 1050) και πρέπει να είναι αρκετά ξεκούραστη
clairvoyant Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 μπορείς να κάνεις λίγη υπομονή αν δεν βιάζεσαι.. ήδη στο εξωτερικό κυκλοφορούν (και στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι σε 1 μήνα το πολύ), οι Acer Aspire 2012WLMi και 2023WLMi... ο 1ος έχει Centrino 1.5GHz, DVD+-R, Radeon 9600 64MB, 60GB δίσκο κλπ ο 2ος Centrino 1.7+Ghz*, DVD+-R, Radeon 9600 128MB κλπ... Οι τιμές τους βέβαια είναι ένα άλλο θέμα. Στην ιταλία ο 1ος κοστίζει περίπου 1800€ αλλά στην Ελλάδα τον βλέπω τουλάχιστον 2100€ (Ελλαδάρα...). Για τον 2ο θα πρέπει να περιμένεις. Επίσης, η σειρά 2020 θα έρχεται από κάποια στιγμή και μετά με τους Dothan (PentiumM-2MB Cache) επεξεργαστές, που θα έχουν ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, οπότε μπορείς να φανταστείς ότι οι τιμές θα είναι αρχικά για λίγους...
Panahs Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Οι Athlon64 στηρίζονται στην αρχιτεκτονική των 64 bit έναντι των 32 στους Pentium. Υπερτερούν από τους παλιούς Athlon XP και ακόμα και από τους P4 μιας και είναι νεα γενιά επεξεργαστών βασισμένη σε καινούρια τεχνολογία. Το θέμα τώρα είναι κατά πόσο αυτό φαίνεται ή διαφέρει σε έναν φορητό... Εγώ απλά θα σου πω ότι πριν περίπου δύο μήνες αγόρασε ο αδελφός μου τον Acer με τον Athlon 64. O μέχρι στιγμής δεν έχουμε λόγο να παραπονιόμαστε, δουλεύει κανονικά και είναι πολύ καλός και γρήγορος. Η κάρτα γραφικών του (9600) πιστεύω ότι δεν έχει σχέση με 9200 αν και στα 64 Mb, μιας και από ότι ξέρω βοηθιέται από την κεντρική RAM. Δοκίμασα παιχνίδια όπως το UT2004 καθώς επίσης και το 3D Mark 2003, και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικότατα. Το μόνο πρόβλημα είναι η οθονούλα του η οποία δεν φαίνεται να πιάνει τόσα FPS όσα η κάρτα την ίδια στιγμή, οπότε αναγκαστικά η κίνηση είναι κάπως κοφτή. Αυτά για τα παιχνίδια. Το DVD-R/CD-R είναι ένα Pioneer και μέχρι στιγμής έχουμε γράψει μερικά DVDs, εκ των οποίων σε όσα έκανα data verification με το Nero, βγήκε επιτυχημένο. Η ταχύτητα του είναι μάλλον 2x - 2.4x, δεν έχω καταφέρει να γράψω σε μεγαλύτερη. Ένα επίσης προβληματάκι που πρέπει να παρατηρήσω είναι ότι από τα 10 περίπου DVD που γράψαμε, τα 2 από αυτά παρότι παίζουν κανονικά στο φορητό, δεν αναγνωρίζονται πουθενά αλλού (υποψιάζομαι μήπως φταίει και το ηλίθιο το Nero 6 για αυτό!... ! Τα υπόλοιπα παίζουν παντού μια χαρά. Από άλλα χαρ/στηκά είναι υπερπλήρης (LAN, 4 USB θήρες, υποδοχές για κάρτες μνήμης, 6κάναλός ήχος, Windows XP Home φυσικά, BlueTooth- λέει ότι έχει και υπέρυθρες αλλά δεν το έχω ψάξει-, συνδέεται με κανονικό monitor υπολογιστή μέσω κατάλληλης θύρας) Αν θες να μάθεις τίποτα άλλο, ρώτησέ με.
xrdoc Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Σ ΄ ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, τα μηχανήματα που προτείνεις φαίνονται πολύ ικανοποιητικά σε σχέση με τις ανάγκες μου, το θέμα όμως είναι ότι μπορώ να διαθέσω μέχρι 1500ε συμπεριλαμβανομένου φπα, και συν τοις άλλοις σκέφτομαι να καταλήξω κάπου και να παραγγείλω μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες...άρα μάλλον θα ήθελα κάτι που να κυκλοφορεί στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα όμως να επιμείνω στην ερώτησή μου για τον AMD64 και τις διαφορές του σε σχέση με Ρ4, καθώς και την σημασία της μάρκας του DVD-R στον aspire 1501lmi και γενικά στους φορητούς ( επίσης είναι burnproof ?)
babinos Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 θα ηθελα να ρωτησω τι γνωμη εχετε για τα συναρμολογουμενα laptop του πλαισιου ή και αλλων κατασκευαστων........ Ιδιαίτερα αν καποιος εχει στην κατοχη του καοποιο laptop του πλαισιου
xrdoc Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Με κατατόπισες Panahs και βρήκα ενθαρρυντικά τα όσα είπες. Το μόνο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν όλα τα aspire 1501lmi με AMD64 έχουν Pioneer DVD-R. Φαντάζομαι ότι τα windows xp home μπορείς να τα αλλάξεις σε pro χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και επίσης φαντάζομαι ότι ο ήχος του θα είναι τουλάχιστον ικανοποιητικός ( υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης επιπλέον εψωτερικών ηχείων ? τα σηκώνει ?)
georgeadams Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Και του αδερφού μου το Acer, Pioneer DVD±R φοράει. Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Ααα, δεν χρειάζεται πλέον να ρωτάτε αν τα Drive έχουν BurnProof. ΟΛΑ τα CDR και DVDR που κυκλοφορούν τα τελευταία 2 χρόνια ΕΧΟΥΝ Burnproof. Βέβαια, πολλοί για λόγους copywrite το ονομάζουν αλλιώς, πχ Justlink, Safeburn, Smartburn, writeproof κλπ. Το θέμα είναι πως ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ -- EDIT -- Κι ο Athlon64 δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τον P4. Άσε που ο P4 3.06 δεν φημίζεται και για τη... δροσιά του οπότε πιστεύω πως ο AMD είναι καλύτερος και εκεί...
spiros Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 file mhn pareis afto me to p4 3.06 (aspire 1613lc), giati kanei san treno. sou milaw apo diki mou peira mias kai ayton ehw. :cry: to Pc otan eine sthn priza, kanei san TRENO. den to dianoeise, kai an den to akouseis na doulevei MHN TO AGORASEIS. an to akouseis kane oti thes. pantws gia na eheis mia taksi megethous, otan eine sthn priza kanei 2-3 fores parapanw thoribo apo ena desktop, kai otan doulevei apo mpataria kanei san desktop... milame adianohth katastash!
Panahs Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Με κατατόπισες Panahs[/b'] και βρήκα ενθαρρυντικά τα όσα είπες. Το μόνο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν όλα τα aspire 1501lmi με AMD64 έχουν Pioneer DVD-R. Φαντάζομαι ότι τα windows xp home μπορείς να τα αλλάξεις σε pro χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και επίσης φαντάζομαι ότι ο ήχος του θα είναι τουλάχιστον ικανοποιητικός ( υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης επιπλέον εψωτερικών ηχείων ? τα σηκώνει ?) Για τα Windows XP PRO δεν ξέρω αν θα χρειαστείς ειδική έκδοση για φορητό, δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να ρωτήσεις. Πάντως αν δεν χρειάζεσαι τον φορητό για ειδικές internet εργασίες και και δεν θέλεις να επεμβαίνεις σε "ψαγμένες" ρυθμίσεις (κυρίως για network) δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των 2 λειτουργικών. Όσο για τον ήχο τώρα, το τσιπάκι που χρησιμοποιείται είναι το στάνταρ εξακάναλο που μπαίνει σε όλες σχεδόν τις μητρικές, το AC97, ο ήχος δε είναι άριστος για τις συνηθισμένες δουλειές (μουσική, ταινίες κλπ). Φυσικά και υπάρχει line-out έξοδος και μάλιστα νομίζω ότι μετατρέπεται και σε ψηφιακή με μια επιλογή, έτσι ώστε αν έχεις αποκωδικοποιητή να μπορείς να εκμεταλλευτείς τις surround δυνατότητές του. Μην το ψάχνετε, οι φορητοί πλέον έχουν ξεφύγει! Οι δυνατότητές τους συναγωνίζονται στα ίσα τους desktop πλέον. Οι φίλοι μου έχουν πάρει 3 desktop υπολογιστές τους τελευταίους μήνες και αυτός εδώ τους έχει σε χαρακτηριστικά! Είναι πολύ παράδοξο! Μάλιστα κάπου διάβασα ότι αυτό το πράμα θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια καθώς οι εταιρίες θέλουν να προωθήσουν το φορητό πρότυπο υπολογιστή στον καθημερινό χρήστη... Εμείς αυτόν τον βρήκαμε στο RamShop στη Στουρνάρη γύρω στα 1600 ευρώ και κάτι (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) Εκείνη την εποχή δεν τον βρήκαμε αλλού φτηνότερα.
spiros Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 nai exoune ksefigi kai se thoribo omws. egw eime poli disarestimenos apo apopsi thoribou. se shmeio na mou spaei ta nevra.
clairvoyant Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 spiros, με έσωσες.. Κοίταζα τον aspire 1613lc με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και -έχοντας απελπιστεί λιγάκι με τις τιμές των Centrino- σκεφτόμουν να τον αγοράσω! :?
xrdoc Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 Μπορώ να πω ότι βοηθήθηκα πολύ από όλα τα σχόλια. Μάλλον καταλήγω προς το aspire 1501 lmi , κατά 90%. Ένα μικρό ποσοστό αφήνω για κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής , κάποια προσφορά ίσως. Τέλος εβδομάδας θα ανήκω στην οικογένεια των κατόχων φορητού. Καλή Πρωτομαγιά σε όλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.