Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Anthony3091 είπε

Ρε παλικάρια, αν ο ενοικιαστής φτάσει για παράδειγμα 3000€ χρέος στη ΔΕΗ πως θα κάνει μεταβίβαση πάλι στον ιδιοκτήτη αν δεν κάνει έναν διακανομισμό στην καλύτερη η αποπληρωμή στη χειρότερη? 

Δεν κάνει , ρώτα λογιστή 

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, GreenPixel είπε

Ερώτηση που προέκυψε απο τα παραπάνω. Αν φύγει ο ενοικιαστής και δεν κάνει αίτηση μεταφοράς / διακοπής τι γίνεται; Πως μπαίνει άλλο όνομα στο ρολόι;

έγραψα πιο πριν το πως

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε

Ναι, μας παρακαλούσαν και έλεγαν ότι ο λογιστής μας δεν έκανε ακόμη αποδοχή. Μας είχαν ζαλίσει στα τηλέφωνα ότι αλλιώς δεν θα μπορέσουν να πάρουν το επίδομα ενοικίου γιατί έληγε η προθεσμία αιτήσεων! Κοντέψαμε να μαλώσουμε με τον λογιστή μας που το άφησε για τελευταία μέρα. Μόλις τα πήραν όμως καλά καλά έκαναν τον κινέζο και μας κοροιδεύουν κανονικότατα! 
Αν δεν κάναμε αποδοχή εντός της προθεσμίας δεν θα πληρωναν μετά και θα έλεγαν ότι εμείς φταίμε γιατί τα χρήματα αυτά ήταν για το ενοίκιο.
Άρα παίζαμε εμείς τον μεγαλύτερο ρόλο στην ουσία.

Τα μπερδεψες. Παμε παλι.

Επαιξες τον μεγαλυτερο ρολο στο να γινει το συμβολαιο ενοικιου οχι στο να παρει το επιδομα. Προφανως για να παρει καποιος το επιδομα ενοικιου πρεπει να υπαρχει ενα σπιτι το οποιο νοικιαζει!

Με την ιδια λογικη επαιξε τον ιδιο ακριβως ρολο με εσενα και η τραπεζα που του εδωσε λογαριασμο για να μπαινουν τα χρηματα. Αν δεν του εδινε, δεν θα επαιρνε τα χρηματα...

Ναι τα χρηματα προοριζονται για το ενοικιο αλλα ειναι χρηματα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. Το οτι τα χρησιμοποιουν για τον Χ Ψ λογο ειναι δικο τους θεμα. Το κρατος τα δινει για να διευκολυνει τον ενοικιαστη οχι τον ιδιοκτητη.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε

Ναι, μας παρακαλούσαν και έλεγαν ότι ο λογιστής μας δεν έκανε ακόμη αποδοχή. Μας είχαν ζαλίσει στα τηλέφωνα ότι αλλιώς δεν θα μπορέσουν να πάρουν το επίδομα ενοικίου γιατί έληγε η προθεσμία αιτήσεων! Κοντέψαμε να μαλώσουμε με τον λογιστή μας που το άφησε για τελευταία μέρα. Μόλις τα πήραν όμως καλά καλά έκαναν τον κινέζο και μας κοροιδεύουν κανονικότατα! 
Αν δεν κάναμε αποδοχή εντός της προθεσμίας δεν θα πληρωναν μετά και θα έλεγαν ότι εμείς φταίμε γιατί τα χρήματα αυτά ήταν για το ενοίκιο.
Άρα παίζαμε εμείς τον μεγαλύτερο ρόλο στην ουσία.

Θρασύδειλα ανθρωποειδή

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε

Είναι ο 4ος χρόνος που έχουν στο σπίτι.

Είναι στο όνομά τους, τέτοιο πρόβλημα θα υπήρχε αν ήταν στο όνομα του ιδιοκτήτη, το δικό μας δηλαδή. Ρώτησα παλαιότερα επειδή είχαμε απατεώνες που έφυγαν και τα άφησαν απλήρωτα. Η ΔΕΗ κυνηγούσε αυτούς, όχι εμάς.

Mα μας έπαιρναν τηλέφωνο και επικοινώνησαν με τον λογιστή μας για να μας πούνε να αποδεχτούμε την αίτηση έτσι ώστε να παίρνουν το επίδομα ενοικίου. Δηλαδή εαν δεν λέγαμε εμείς τον λογιστή μας δεν μπορούσαν αυτο΄πι να πάρουν το επίδομα. Με λίγα λόγια, επάνω στο συμβόλαιο αναγράφει ότι το επίδομα που δίνει το κράτος είναι για πληρωμή ενοικίου του τάδε σπιτιού στη τάδε πόλη τάδε διεύθυνση. Μας παρακαλούσαν να κάνουμε αποδοχή γιατί είχε καθυστερήσει ο λογιστής μας. Άρα, το επίδομα που παίρνουν το παίρνουν επειδή εμείς δώσαμε εντολή! Τι άλλο να σας πω;

Είχαμε παλαιότερα απατεώνες που έφυγαν και άφησαν λογαριασμούς, η ΔΕΗ αυτούς κυνήγησε. Άρα είμαι σίγουρος γι'αυτό,

ειναι δικα τους και τα κανουν οτι θελουν, αμα το κρατος ηθελε να ηταν δικα σου θα τα εδινε σε εσενα απ ευθειας.

εσυ πρεπει να παρεις τα νοικια σου. αμα τα χρηματα που θα σου δωσουν ειναι απ το επιδομα ή απο καμια θεια απ την αμερικη ΔΕ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ

για να στο πω απλα, δεν αλλαζει τιποτα αν παιρνουν επιδομα ή οχι. και ΑΝ παιζει αυτο το ξερει μονο ενας καλος δικηγορος οποτε τραβα μιλα με εναν και ασε τα φορουμ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vforvaggelis είπε

Τα μπερδεψες. Παμε παλι.

Επαιξες τον μεγαλυτερο ρολο στο να γινει το συμβολαιο ενοικιου οχι στο να παρει το επιδομα. Προφανως για να παρει καποιος το επιδομα ενοικιου πρεπει να υπαρχει ενα σπιτι το οποιο νοικιαζει!

Με την ιδια λογικη επαιξε τον ιδιο ακριβως ρολο με εσενα και η τραπεζα που του εδωσε λογαριασμο για να μπαινουν τα χρηματα. Αν δεν του εδινε, δεν θα επαιρνε τα χρηματα...

Ναι τα χρηματα προοριζονται για το ενοικιο αλλα ειναι χρηματα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. Το οτι τα χρησιμοποιουν για τον Χ Ψ λογο ειναι δικο τους θεμα. Το κρατος τα δινει για να διευκολυνει τον ενοικιαστη οχι τον ιδιοκτητη.

ΚΑι το σπίτι είναι δικό μου και τα χρήματα του ενοικίου δικά μου και δεν μου τα δίνουν. Ζούνε ήδη 3 μήνες τώρα στο σπίτι μου χωρίς να πληρώνουν ενώ παίρνουν το επίδομα ενοικίου. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το περίεργο. Τα δικαιούνται γιατί προφανώς έχουν ένα συγκεκριμένο εισόδημα. Αλλά το κράτος το ονομάζει επίδομα ενοικίου, αν ήταν έτσι να το ονόμαζαν κοινωνικό επίδομα να το φάνε όπου θέλουν. Αν έπαιρναν επίδομα αλληλεγγύης δεν θα ασχολιόμουν, αλλά όταν λέμε επίδομα ενοικίου, στο δίνει το κράτος να πληρώσεις την υποχρέωση του σπιτιού που μένεις και να μη ρίχνεις φέσια στους ιδιοκτήτες. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου πραγματικά. Υπάρχουν ένα σωρό επιδόματα και δεν με ενδιαφέρουν, αλλά το επίδομα ενοικίου γι'αυτό το παίρνουν το γ....μένο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Τα μπερδεψες. Παμε παλι.

Για να εγκριθεί το επίδομα πρέπει να βλέπει το "σύστημα" ότι το συμβόλαιο έχει μπροστά άλλους 6-8 μήνες για να λήξει. Οπότε ακόμα και αν είναι σε ισχύ, πρέπει ο ιδιοκτήτης να το ανανεώσει νωρίτερα. Δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Δεν λέω ότι του κάνει χάρη αλλά ούτε είναι υποχρεωμένος. Όταν υπάρχει συνεργασία δεν υπάρχουν τέτοια θέματα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kapou Kapote είπε

ΚΑι το σπίτι είναι δικό μου και τα χρήματα του ενοικίου δικά μου και δεν μου τα δίνουν. Ζούνε ήδη 3 μήνες τώρα στο σπίτι μου χωρίς να πληρώνουν ενώ παίρνουν το επίδομα ενοικίου. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το περίεργο. Τα δικαιούνται γιατί προφανώς έχουν ένα συγκεκριμένο εισόδημα. Αλλά το κράτος το ονομάζει επίδομα ενοικίου, αν ήταν έτσι να το ονόμαζαν κοινωνικό επίδομα να το φάνε όπου θέλουν. Αν έπαιρναν επίδομα αλληλεγγύης δεν θα ασχολιόμουν, αλλά όταν λέμε επίδομα ενοικίου, στο δίνει το κράτος να πληρώσεις την υποχρέωση του σπιτιού που μένεις και να μη ρίχνεις φέσια στους ιδιοκτήτες. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου πραγματικά. Υπάρχουν ένα σωρό επιδόματα και δεν με ενδιαφέρουν, αλλά το επίδομα ενοικίου γι'αυτό το παίρνουν το γ....μένο.

Εγω παιρνω επιδομα τεκνου, αρα πρεπει να το βαζω στον κουμπαρα της μικρης;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ειναι δικα τους και τα κανουν οτι θελουν, αμα το κρατος ηθελε να ηταν δικα σου θα τα εδινε σε εσενα απ ευθειας.

εσυ πρεπει να παρεις τα νοικια σου. αμα τα χρηματα που θα σου δωσουν ειναι απ το επιδομα ή απο καμια θεια απ την αμερικη ΔΕ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ

για να στο πω απλα, δεν αλλαζει τιποτα αν παιρνουν επιδομα ή οχι. και ΑΝ παιζει αυτο το ξερει μονο ενας καλος δικηγορος οποτε τραβα μιλα με εναν και ασε τα φορουμ

Αν ήξερα ότι περνούσαν δύσκολα και δεν έπαιρναν επίδομα πολύ απλά θα τους έδινα περιθώριο και θα ήμουν πιο διαλλακτικός. Ξέρω ότι έχουν, ξέρω ότι κοροιδεύουν και αυτό δεν μπορώ.
Υποτίθεται ότι το επίδομα το παίρνουν γιατί δεν τους φτάνει να πληρώσουν το ενοίκιο και μπαίνει γι'αυτό το σκοπό. Αλλά όταν το παίρνεις δε γίνεται να τα τρώνε αλλού και να λένε μετά δεν έχουν. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kapou Kapote είπε

Από ηθικής απόψεως έχεις δίκιο.

Ο νόμος έτσι όπως εφαρμόζεται είναι σύμφωνα με τη λογική που σου λέμε. Δηλαδή δεν ενισχύει το δίκιο σου αλλά δείχνει πόσο ελεεινοί είναι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vforvaggelis είπε

Όχι αλλά αν το παιδί σου πέφτει κάτω απο λιποθυμία και δεν του δίνεις ούτε ένα ποτήρι γάλα και πας και φτιάχνεις την πειραγμένη bmw σου είναι ανήθικο, πολύ απλά!

Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Από ηθικής απόψεως έχεις δίκιο.

Ο νόμος έτσι όπως εφαρμόζεται είναι σύμφωνα με τη λογική που σου λέμε. Δηλαδή δεν ενισχύει το δίκιο σου αλλά δείχνει πόσο ελεεινοί είναι.

Ηθικά μιλάμε. Ο νόμος αλλάζει οποιαδήποτε στιγμή. Μπορεί το επόμενο εξάμηνο να μεριμνήσουν για τέτοια προβλήματα και να ζητάνε λογαριασμό του ιδιοκτήτη να τα βάζουν κατ'ευθείαν στον ίδιο. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Μη μου πεις ότι τα τρως στα στριπτιτζάδικα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kapou Kapote είπε

Δεν μπορώ να το χωνέψω πως το κράτος σου δίνει χρήματα να πληρώσεις το σπίτι που μένεις κι εσύ κοροιδεύεις και εκμεταλλεύεσαι μια κατάσταση. Το κράτος γι'αυτό τα δίνει, δίνει ακριβώς το ποσό που ενοικιάζουν το σπίτι. Δεν γίνεται να μη με αφορά ότι τρώνε τα δικά μας στην ουσία χρήματα.

Όχι το κράτος τα δίνει για αυτό.

Είναι γιατί νομίζεις ότι το επίδομα ενοικίου έχει δωθεί για να πληρώνονται νοίκια ενώ στην ουσία έχει δοθεί για να εξαγοραστεί η ψήφος τους.  

Το νοίκι ήταν απλά η πρόφαση.

Ποτέ δεν ένοιαξε το κράτος αν θα πληρώνει τον ιδιοκτήτη ο άλλος, από τη στγιμή που η δική τους συναλλαγη "λεφτά-ψήφος" διεκπεραιώνεται εσύ να πας να πνιγείς.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε

Αν ήξερα ότι περνούσαν δύσκολα και δεν έπαιρναν επίδομα πολύ απλά θα τους έδινα περιθώριο και θα ήμουν πιο διαλλακτικός. Ξέρω ότι έχουν, ξέρω ότι κοροιδεύουν και αυτό δεν μπορώ.
Υποτίθεται ότι το επίδομα το παίρνουν γιατί δεν τους φτάνει να πληρώσουν το ενοίκιο και μπαίνει γι'αυτό το σκοπό. Αλλά όταν το παίρνεις δε γίνεται να τα τρώνε αλλού και να λένε μετά δεν έχουν. 

σου ειπα εγω να χαρισεις κανα ενοικιο? οτι αυτα τα χρηματα δεν ειναι δικα σου σου εξηγω και πως πρεπει να μιλησεις με δικηγορο να παρεις κανα ευρω (δυσκολο αν δεν εχουν τιποτα) και να τους διωξεις στη τελικη αν δε μπορουν να πληρωσουν

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε

Όχι αλλά αν το παιδί σου πέφτει κάτω απο λιποθυμία και δεν του δίνεις ούτε ένα ποτήρι γάλα και πας και φτιάχνεις την πειραγμένη bmw σου είναι ανήθικο, πολύ απλά!

Ηθικά μιλάμε. Ο νόμος αλλάζει οποιαδήποτε στιγμή. Μπορεί το επόμενο εξάμηνο να μεριμνήσουν για τέτοια προβλήματα και να ζητάνε λογαριασμό του ιδιοκτήτη να τα βάζουν κατ'ευθείαν στον ίδιο. 

Προς το παρόν όμως το να σε εξοργίζει το συγκεκριμένο δεν βοηθάει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...