Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εμένα γιατί δεν μου φαίνεται η ζημιά ότι είναι για πέταμα;

Δεν το κατέχω, αλλά βλέπω αντικατάσταση σε 2 πόρτες , ένα καπό , προφυλακτήρα, μπροστινά φτερά, φανάρια. Αν βρεθούν από μάντρες και στο ίδιο χρώμα δεν θα πάνε πολύ. Το πίσω φτερό δεξιά θα το άφηνα έτσι.

Τον ουρανό δεν ξέρω πως τον φτιάχνουν. Σασί , μηχανικά δεν βλέπω να έχει κάτι.

Και πάλι, δηλώνω άσχετος με το αντικείμενο, απλά είχα ασχοληθεί πριν κάτι χρόνια.

Από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρή ζημιά που να έθετε ζήτημα ασφάλειας κυκλοφορίας του οχήματος, όμως το κόστος πιθανόν να είναι τόσο μεγάλο, που να μην συμφέρει να το φτιάξεις, παρά να πάρεις ένα μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση.

• Like 1
  • Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εμένα γιατί δεν μου φαίνεται η ζημιά ότι είναι για πέταμα;

Δεν το κατέχω, αλλά βλέπω αντικατάσταση σε 2 πόρτες , ένα καπό , προφυλακτήρα, μπροστινά φτερά, φανάρια. Αν βρεθούν από μάντρες και στο ίδιο χρώμα δεν θα πάνε πολύ. Το πίσω φτερό δεξιά θα το άφηνα έτσι.

Τον ουρανό δεν ξέρω πως τον φτιάχνουν. Σασί , μηχανικά δεν βλέπω να έχει κάτι.

Και πάλι, δηλώνω άσχετος με το αντικείμενο, απλά είχα ασχοληθεί πριν κάτι χρόνια.

Και εμενα επισκευασιμο μου φαινεται... ομοιως το πισω φτερό κ τιποτα ψιλα θα τα αφηνα ετσι...

TS κανε ενα τηλεφωνο και στο λαμπρινο, ειναι μεγαλος καλλιτεχνης, εβλεπα στην παλια μου γειτονια τι εφτιαχνε (το πριν κ το μετά) και δε πιστευε άνθρωπος ότι αυτο το αμαξι ειχε τρακαρει

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/7/2020 στις 2:23 ΜΜ, Green Dragon είπε

Φίλε @odys03, καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Πίστεψε με ότι έχω και εγώ την ίδια ανησυχία. Την κόρη μου και τον κάθε άνθρωπο που οδηγεί 8 χρόνια, δεν τον λες και τελείως άπειρο. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχουν και απόλυτη συναίσθηση ότι και η ελάχιστη διαδρομή μπορεί να κρύβει παγίδες και θέλει τέλεια προσήλωση. Επίσης πιστεύω ότι το απρόοπτο λίγοι οδηγοί έχουν γνώσεις για να το χειριστούν.

Εγώ πάντα έχω στο νου μου 3 πράγματα: 1. Μην τρέχεις 2. Κράτα απόσταση ασφαλείας και 3. Βγάλε φλας πριν ακόμη σκεφτείς να αλλάξεις λωρίδα. Έστω και όταν πιστεύεις ότι δεν είναι κάποιος κοντά σου. Πόσες φορές δεν έτυχε να υπάρχει μια μηχανή στο τυφλό σου σημείο;

να συμπληρώσω και ένα δικό μου.

4. σταματάω σε όλες τις διασταυρώσεις ακόμα και αν δεν έχω εγώ STOP

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς και μόνο το κόστος των αερόσακων+ προεταντηρων κάνει την επισκευή ασύμφορη.

Επίσης ο ουρανός θα χρειαστεί αλλαγή οπότε και κοπτοραπτικη κάτι που πέρα από το κόστος , μεταβάλει και την συμπεριφορά σε ενδεχόμενο νέο ατύχημα.

Άρα καλύτερα να πάει για ανταλλακτικά

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Ενεργητικη ασφαλεια οχι παθητικη. Ενα Grand Cherokee 20ετιας θα περασει μεσα απο ενα i10 πχ.

Ξεχνάς ενα σημαντικό παράγοντα που έχω ξαναναφέρει αλλού. Το αμάξι πρέπει να παραμορφωθεί ώστε να λάβει την ορμή και οχι ο σβέρκος σου.

Το πετάς και συνεχίζεις τη ζωή σου.

Τι σημασία έχει αν θα βγεις ολόκληρος σε 1 κομμάτι ωστε να σε θάψουν; Ολα τα παλαιότερα οχήματα δεν είχαν ζώνες παραμόρφωσης ή τουλάχιστον όχι αρκετές.

Οπότε το βάρος που επικαλείσαι σθεναρά δεν θα σε προστατέψει καλύτερα, απλά θα σε κλάψουν με ανοικτό φέρετρο.

Σόρι για τα μακάβρια αλλα έτσι είναι. Προσοχή στο δρόμο και οχι κινητά (πλέον σερφάρουμε δεν μιλάμε)

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν έχουν παρει οι κολώνες δεν φαίνεται απο αυτές τις φωτό.Που για να έχει τουμπαρει θα πήραν.

Αν προσέξεις λίγο τη δεξιά μεριά στο φιλστρίνι στην πόρτα του οδηγού (πίσω από τον καθρέπτη) θα διαπιστώσεις ότι η μπροστινή σίγουρα έχει πάρει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Τα ηλεκτρίκά έχουν μπαταρίες και κινητήρες στο πάτωμα που σημαίνει χαμηλό κέντρο βάρους οπότε δύσκολα γυρνάνε...

Ας μην χάσουμε το νόημα τότε...λογικά με ένα τέτοιο είμαστε εντάξει σε παν ενδεχόμενο!

crush trucks GIF by Cheezburger

Προς τι οι υπερβολες, δεν καταλαβαινω, και ενα τετοιο ειναι τελειο....

maxresdefault.jpg

58 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Ξεχνάς ενα σημαντικό παράγοντα που έχω ξαναναφέρει αλλού. Το αμάξι πρέπει να παραμορφωθεί ώστε να λάβει την ορμή και οχι ο σβέρκος σου.

Το πετάς και συνεχίζεις τη ζωή σου.

Τι σημασία έχει αν θα βγεις ολόκληρος σε 1 κομμάτι ωστε να σε θάψουν; Ολα τα παλαιότερα οχήματα δεν είχαν ζώνες παραμόρφωσης ή τουλάχιστον όχι αρκετές.

Οπότε το βάρος που επικαλείσαι σθεναρά δεν θα σε προστατέψει καλύτερα, απλά θα σε κλάψουν με ανοικτό φέρετρο.

Σόρι για τα μακάβρια αλλα έτσι είναι. Προσοχή στο δρόμο και οχι κινητά (πλέον σερφάρουμε δεν μιλάμε)

Ωραια, παρε τωρα την πιο ρεαλιστικη συγκριση, δυο νεα μοντελα, το ενα 800 κιλα, το αλλο 2+ τονοι, αν συγκρουστουν πιο θα ειναι το αποτελεσμα; Πιαστηκατε ολοι στο παραδειγμα 20ετιας και δεν το αφηνετε.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

προτείνω να επικεντρωθούμε στο θέμα του TS και όχι σε συγκρίσεις τέτοιου είδους... μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα

• Like 2
Δημοσ.
Στις 17/7/2020 στις 1:39 ΜΜ, Green Dragon είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Χτες είχε ένα ατύχημα η κόρη μου. Το αυτοκίνητο της, πάνω σε ένα φρενάρισμα, γλύστρισε, χτύπησε σε ένα κράσπεδο, αναποδογύρισε και σύρθηκε μερικά μέτρα στην άσφαλτο με τον ουρανό.

Στα σοβαρά και σημαντικά είναι ότι δεν χτύπησε κάποιον άνθρωπο, γιατί ευτυχώς 23.30 η ώρα δεν είχε κίνηση ο δρόμος. Ενώ η ίδια κατάφερε να λύσει τη ζώνη και να συρθεί έξω από το σπασμένο παράθυρο της. Μόνο με γρατσουνιές. Είχαμε Άγιο και δεν θρηνήσαμε όχι μόνο ζωές, αλλά ούτε τραυματισμους.

Αφού όλα τελείωσαν τώρα, βρέθηκα να διαχειριστώ ένα αυτοκίνητο που δεν φτιάχνεται, τουλάχιστον με λογικό κόστος. Αυτό κάπου πρέπει να πάει, κάτι να κάνω. Αν κάποιος απο τους φίλους στο φόρουμ έχει εμπειρία προσωπική ή επαγγελματική και θέλει να με βοηθήσει στο τι μπορώ να κάνω θα του είμαι ευγνώμων.

Ασφάλεια δεν έχεις, αυτό ολική δε πάει? Αφου το αυτοκίνητο δεν ειναι ασφαλές για να οδηγηθεί..

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να είναι μικτή για να σε αποζημιώσει αφού τράκαρες μόνος σου και για να μη το αναφέρει ο TS, μάλλον δεν είχε.

Εγω δεν είμαι απόλυτος στο ζήτημα να τη βοηθήσει ή οχι να πάρει αυτοκίνητο. Αν ήταν επικίνδυνη οδηγός και απλά το κακό ήταν θέμα χρόνου, συμφωνώ να μη τη βοηθήσει. Αν ήταν ένα στιγμιαίο λάθος, σα το παιδί του Πασχάλη ένα πράγμα, τότε να τη βοηθήσει. Βέβαια για οδηγό με 8 χρόνια στην πλάτη της, μάλλον ήταν η πρώτη περίπτωση...

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nosstrom είπε

Ασφάλεια δεν έχεις, αυτό ολική δε πάει? Αφου το αυτοκίνητο δεν ειναι ασφαλές για να οδηγηθεί..

Ασφαλισμένο είναι, αλλά δεν έχει μικτή. Οπότε δεν καλύπτεται από την ασφαλιστική.

2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Πρέπει να είναι μικτή για να σε αποζημιώσει αφού τράκαρες μόνος σου και για να μη το αναφέρει ο TS, μάλλον δεν είχε.

Σωστά!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Ασφαλισμένο είναι, αλλά δεν έχει μικτή. Οπότε δεν καλύπτεται από την ασφαλιστική.

και μεικτή να είχε πάλι θα έπρεπε να δώσεις ενα ποσο πχ 300-400€ ανάλογα με την αξίας που το έχεις δηλώσει , με τον ασφαλιστή σου μίλα... μόνο αυτος θα σου πει

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nosstrom είπε

και μεικτή να είχε πάλι θα έπρεπε να δώσεις ενα ποσο πχ 300-400€ ανάλογα με την αξίας που το έχεις δηλώσει , με τον ασφαλιστή σου μίλα... μόνο αυτος θα σου πει

Στην επισκευή δεν είναι η απαλλαγή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...