agnostos13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Τα έχουμε ξαναπεί για το παρκάρισμα, ο ΚΟΚ αυτή τη στιγμή λέει φλας αλλά το 90% στην Ελλάδα παρκάρει με alarm. Δεν ξέρω αν για το alarm ίσχυε κάποτε και έμεινε πάντως και έμενα μου φαίνεται πιο βολικό από το φλας. 2
Salvation81 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 51 λεπτά πριν, odys03 είπε τι ισχυει σήμερα? Εδω και αρκετα χρονια φλας. 46 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Εγώ 2004 και αν θυμάμαι καλά πάντα ήξερα με φλας κανονικά ειδοποιείς και όχι με αλαρμ. Το οτι μετα αλλαξε το γνωριζω, το γιατι οχι. 37 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Τα έχουμε ξαναπεί για το παρκάρισμα, ο ΚΟΚ αυτή τη στιγμή λέει φλας αλλά το 90% στην Ελλάδα παρκάρει με alarm. Δεν ξέρω αν για το alarm ίσχυε κάποτε και έμεινε πάντως και έμενα μου φαίνεται πιο βολικό από το φλας. Πρακτικα εχουμε ενα φλας που ο ΚΟΚ δεν αναφερει πλεον (η ισως αναφερει μονο σε περιπτωση αναγκης η κατι αναλογο, δεν εχω διαβασει τον νεο).
Greektrooper Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Το έχουμε ρημάξει στο off topic βέβαια αλλά δεν υπάρχει - υπήρξε ΚΟΚ που να έδινε στάση με alarm. 1
Salvation81 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Greektrooper είπε Το έχουμε ρημάξει στο off topic βέβαια αλλά δεν υπάρχει - υπήρξε ΚΟΚ που να έδινε στάση με alarm. To 99 υπηρχε και μαλιστα ειναι σιγουρο αυτο γιατι οταν εμαθα πως το καταργησαν με τα φλας ετριβα τα ματια μου. Ισως και πιο πριν να μην υπηρχε, αφου το αλλαξαν μια φορα ισως να το ξαναλαξαν.
Green Dragon Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά που γράφουν στο νήμα. Σας ευχαριστώ όλους. Το θέμα με το φλας το ανέφερα όταν πρόκειται να αλλάξεις λωρίδα, για κάποιο προσπέρασα κ.λ.π Έχει την έννοια ότι προειδοποιεί αυτόν που ακολουθεί και τον προστατεύει και αυτόν και εσένα τον ίδιο. Ακόμη και μια λάθος εκτίμηση να έχεις κάνει, η αντίδραση του με ένα κορνάρισμα, μπορεί να σε σταματήσει. Τώρα σχετικά με την τύχη του αυτοκινήτου, αποφασίσαμε να βγάλουμε φωτογραφίες από όλα τα σημεία που μπορεί να προκαλέσουν ενδιαφέρον για ανταλλακτικά και να την βάλουμε στο car για λίγες μέρες για να δούμε το ενδιαφέρον που υπάρχει. Θέλω να σας πω ότι πολλά αυτοκίνητα σταμάτησαν με προσοχή στο σημείο. Έβαλαν προειδοποιητικά τρίγωνα και έτρεξαν να βοηθήσουν την κόρη μου και να της προσφέρουν ότι μπορούσαν. Ήταν πολύ συγκινητικό όλο αυτό και αν μπορούσαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους έναν έναν θα το κάναμε. Το ίδιο άψογοι ήταν οι αστυνομικοί της άμεσης δράσης που έφτασαν εκεί και οι διασώστες του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Τέλειοι όλοι επαγγελματίες με ανθρωπιά και ενδιαφέρον. Μοναδικό μελανό σημείο και θα κλείσω το σεντόνι, η συμπεριφορά του αστυνομικού της τροχαίας. Έγινε έξαλλος όταν του είπαν ότι είχαν καλέσει την οδική βοήθεια της ασφαλιστικής. Άρχισε να φωνάζει ότι αυτός είναι υπεύθυνος να καλέσει γερανό ( λογικό μέχρις εδώ). Πήρε τηλέφωνο ο ίδιος έναν ιδιώτη γερανατζή, που ήρθε σε ένα τέταρτο, φόρτωσε το αμάξι άρον άρον με την επίβλεψη του αστυνομικού και το μετέφερε στο συνεργείο 1,5 χιλιόμετρο απόσταση. Εκεί για να το κατεβάσει ζήτησε από την κοπέλα 210 ευρώ. Είχε πάει 2 η ώρα το πρωί και δεν είχε μαζί της χρήματα. Δεν δεχόταν καμμία συζήτηση και την απειλούσε ότι θα πάρει το αμάξι και θα φύγει. Ούτε πιστωτική, ούτε χρεωστική δεχόταν, ούτε καμμία άλλη εγγύηση. Μόνο μετρητά απαιτούσε. Τελικά μας ανάγκασε να ψάχνουμε τράπεζα για ανάληψη, όπως και έγινε. Αυτό το αφιερώνω στη τροχαία της Ν. Ιωνίας για να δει με ποιους συνεργάζεται και με ποιον τρόπο. Μου έφερε στο νου τα γραφεία τελετών που ειδοποιούνται από ανθρώπους των νοσοκομείων. Έχω όλα τα στοιχεία της αισχροκέρδειας και του εκβιασμού. Τη Δευτέρα θα μιλήσω με τη νομική προστασία της ασφαλιστικής και τον συνήγορο του καταναλωτή. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από Green Dragon 8 1 5
paylidis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Εδώ σηκώνει έως και ΕΔΕ για τον τσεο αν έγινε έτσι. Πιθανότατα τα παίρνει από τον τύπο... 15
Green Dragon Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, paylidis είπε Εδώ σηκώνει έως και ΕΔΕ για τον τσεο αν έγινε έτσι. Πιθανότατα τα παίρνει από τον τύπο... Έχω όλα τα στοιχεία για τα γεγονότα και πως λειτούργεί η υπηρεσία με τους ιδιώτες γερανατζήδες. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ή να αποδείξω οποιαδήποτε συναλλαγή. Διαμαρτυρήθηκα απόψε τηλεφωνικά στον αξιωματικό υπηρεσίας της τροχαίας για τον "συνεργάτη" τους. Η απάντηση του ήταν: "Εμένα με ενδιαφέρει να καλέσω τον πιο γρήγορο για να μου αποκαταστήσει την κυκλοφορία. Το πώς θα συμπεριφερθεί αυτός ή τι θα χρεώσει το θύμα του ατυχήματος μου είναι αδιάφορο. Αν έχετε πρόβλημα μαζί του κάντε του μήνυση" Αυτά! Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από Green Dragon 1
meletis_m Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Έχω όλα τα στοιχεία για τα γεγονότα και πως λειτούργεί η υπηρεσία. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ή να αποδείξω οποιαδήποτε συναλλαγή. Διαμαρτυρήθηκα απόψε τηλεφωνικά στον αξιωματικό υπηρεσίας της τροχαίας για τον "συνεργάτη" τους. Η απάντηση του ήταν: "Εμένα με ενδιαφέρει να καλέσω τον πιο γρήγορο για να μου αποκαταστήσει την κυκλοφορία. Το πώς θα συμπεριφερθεί αυτός ή τι θα χρεώσει το θύμα του ατυχήματος μου είναι αδιάφορο. Αν έχετε πρόβλημα μαζί του κάντε του μήνυση" Αυτά! Μάλλον θα βγάζει και το ανάλογο ποσοστό . Βέβαια πώς θα αποδείξεις και τη συναλλαγή αφού δεν υπάρχει παραστατικό ; Πρώτη φορά το ακούω , ξέρω ότι είναι σε θέση η τροχαία να ρυθμίσει τη κυκλοφορία , και να καλέσει ασθενοφόρο , και έρχεται συνεργαζόμενο της ασφαλιστικής εταιρείας. 1
Green Dragon Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, meletis_m είπε Μάλλον θα βγάζει και το ανάλογο ποσοστό . Βέβαια πώς θα αποδείξεις και τη συναλλαγή αφού δεν υπάρχει παραστατικό ; Πρώτη φορά το ακούω , ξέρω ότι είναι σε θέση η τροχαία να ρυθμίσει τη κυκλοφορία , και να καλέσει ασθενοφόρο , και έρχεται συνεργαζόμενο της ασφαλιστικής εταιρείας. Και εγώ φίλε μου δεν πίστευα στα μάτια και τα αυτιά μου. Δυστυχώς η τροχαία απέκλεισε την οδική βοήθεια της ασφαλιστικής και μας έστειλε υποχρεωτικά και χωρίς καμμία δυνατότητα αντίδρασης από μέρους μας στα νύχια ενός ιδιώτη αλήτη. Νταβατζηλίδικα. όπως ακριβώς το λέω. 210 ευρώ για να μεταφέρει το αυτοκίνητο 1,5 χιλιόμετρο. Και να μας τα ζητάει μόνο μετρητά στις 2 η ώρα το πρωί. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από Green Dragon 3
calico Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, great είπε Εγω τράκαρα το 206 με ηλιοροφή, το 2009, μοντέλο 2001 Κοστος να το φτοιαξεις ασύμφορο, μαντράς η λύση. Είχα γνωστο γνωστου που ήρθε το πήρε με δικό του γερανό και πήρα 1000€ Θα μου πεις οτι αυτος θα το φτοιαξει και θα το πουλήσει σαν καινούριο και μετά είναι κρίμα να την πατήσει κάποιος, και ίσως να ήταν καλύτερα να το πας ανακύκλωση να το λιώσουν τι το κάνουν για 100€. δεν ξέρω. Το πιο σημαντικό που με ρώτησε πάντως είναι εαν έχει ανοίξει ο αερόσακος. Στην ανακύκλωση το κάνουν ανταλλακτικά 1
odys03 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Σε παρακαλώ γράψε τα στοιχεία του γερανατζή ΄που ζήτησε 210 ευρώ για την μεταφορά. 8
bill999r Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Φίλε @Green Dragon όταν λες ότι είναι ασύμφορο να επισκευαστεί για τι ποσό μιλαμε; Αν το ποσο ξεπερνάει την αξία του αυτοκινήτου σίγουρα δεν αξίζει. Αν όμως το ποσό φτάνει περίπου στη μέση της αξίας ή και πλησιάζει την τιμήενός καλού μεταχειρισμένου τότε ίσως αξίζει η επισκευή. Με τα λεφτά που θα δώσεις να το φτιάξεις παίρνεις κάτι καλύτερο; Κάτι που δεν θέλει μάζεματα; Κάτι με τον ίδιο αριθμό Χλμ;;;; Αν οι απαντήσεις είναι αρνητικές φτιάξε αυτό που έχεις. Άλλωστε στη φαναρτζοδουλεια να ξέρεις ότι παίζει πολύ σκοντο όταν μιλάμε για δουλειά άνευ τιμολογίων. Τα ανταλλακτικά από παλιατζήδες έχουν τιμή χώμα. Οπότε πρώτα απ' όλα πάρε όσες προσφορές μπορείς από φαναρτζηδες. Δεύτερον κάνε μια προσωπική έρευνα στο car για τα κομμάτια που θέλουν αντικατάσταση. Τρίτον. Τα κρύσταλλα στα καλύπτει η ασφάλεια αν έχει θραύση κρυστάλλων.( Αφού το επισκευάσεις λες ότι στα έσπασαν). Αν δεν θες να ασχοληθείς με επισκευή βάζεις αγγελία στο car και παίρνεις και 2-4 εταιρίες ανακύκλωσης για προσφορά αλλά να ξέρεις πως θα απογοητευτείς από τις τιμές. Σε αντίστοιχη περίπτωση δική μου που μου το χτύπησαν παρκαρισμένο η ασφάλεια του υπαιτίου με κάλυπτε έως ένα ορισμένο ποσό και για την ολοκλήρωση της επισκευής έπρεπε να βάλω κ από την τσέπη μου. Απευθύνθηκα σε 3 συνεργεία εκ των οποίων το πιο ακριβό κοστολογησε τη ζημιά στα διπλάσια ακριβώς χρήματα από αυτά που τελικά πλήρωσα. Ωστόσο ακολούθησα όλα τα παραπάνω βήματα. Είδα πόσο κοστίζουν τα ανταλλακτικά μου, και κυρίως αν με τα συγκεκριμένα χρήματα έπαιρνα κάτι καλύτερο. Όμως λόγω αποζημίωσης από ασφαλιστική και έκδοσης τιμολογίων δεν μπορούσα να πετύχω μεγάλες εκπτώσεις στα συνεργεία. Παρόλα αυτά με συνέφερε η επισκευή. Δες και αυτή τη λύση. Ίσως αποδειχθεί καλύτερη επιλογή. 1 1
Green Dragon Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, odys03 είπε Σε παρακαλώ γράψε τα στοιχεία του γερανατζή ΄που ζήτησε 210 ευρώ για την μεταφορά. Την απόδειξη πληρωμής στον γερανατζή 210 ευρώ, καθώς και την απόδειξη ανάληψης των 210 ευρώ από ATM της τράπεζας Πειραιώς ξημερώματα Παρασκευής τα έχει η κόρη μου και αυτή τη στιγμή είναι στο σπίτι της. Δεσμεύομαι όμως πως το πρωί θα τα ανεβάσω, επειδή δεν είναι απόρρητα και επειδή αποδεικνύουν τα γεγονότα. Φίλε @bill999r είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη σου. Έχω μιλήσει με ένα φαναρτζή που είναι γείτονας και σε γενικές γραμμές τον θεωρώ εντάξει απέναντι μου. Ο αδερφός μου που είχε κάποιες εμπειρίες μαζί του είναι πολύ επιφυλακτικός και τον βλέπω ότι δεν δίνει πολύ βάση. Αυτός λοιπόν μου είπε επί λέξει ότι: " Εμένα είναι η δουλειά μου αυτή και θα βγάλω χρήματα. Όμως σου λέω ότι δεν αξίζει να προχωρήσεις σε επισκευή." Βέβαια στο τέλος μου είπε ότι: "γνωρίζω 1-2 ανθρώπους που μπορεί να ενδιαφερθούν και να μας δώσουν μια προσφορά, για να το πάρουν έτσι όπως είναι, αλλά μη φανταστείς κανένα σπουδαίο πόσο". Για να είμαι ειλικρινής, το τελευταίο μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά κάπως μου χτύπησε ένα καμπανάκι. Επειδή επαγγελματικά είμαι πολύ μακριά, από αυτοκίνητα, επισκευές, συνεργεία, σε αυτή τη φάση έχω ανοιχτά τα αυτιά μου και εάν κάποιος φίλος έχει κάποιο αξιόπιστο συνεργείο να μου προτείνει, μπορώ να ζητήσω μια δεύτερη και τρίτη γνώμη. Την περιοχή ας την πούμε ευρύτερα Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από Green Dragon
Klausx Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 42 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Την απόδειξη πληρωμής στον γερανατζή 210 ευρώ, καθώς και την απόδειξη ανάληψης των 210 ευρώ από ATM της τράπεζας Πειραιώς ξημερώματα Παρασκευής τα έχει η κόρη μου και αυτή τη στιγμή είναι στο σπίτι της. Δεσμεύομαι όμως πως το πρωί θα τα ανεβάσω, επειδή δεν είναι απόρρητα και επειδή αποδεικνύουν τα γεγονότα. Φίλε @bill999r είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη σου. Έχω μιλήσει με ένα φαναρτζή που είναι γείτονας και σε γενικές γραμμές τον θεωρώ εντάξει απέναντι μου. Ο αδερφός μου που είχε κάποιες εμπειρίες μαζί του είναι πολύ επιφυλακτικός και τον βλέπω ότι δεν δίνει πολύ βάση. Αυτός λοιπόν μου είπε επί λέξει ότι: " Εμένα είναι η δουλειά μου αυτή και θα βγάλω χρήματα. Όμως σου λέω ότι δεν αξίζει να προχωρήσεις σε επισκευή." Βέβαια στο τέλος μου είπε ότι: "γνωρίζω 1-2 ανθρώπους που μπορεί να ενδιαφερθούν και να μας δώσουν μια προσφορά, για να το πάρουν έτσι όπως είναι, αλλά μη φανταστείς κανένα σπουδαίο πόσο". Για να είμαι ειλικρινής, το τελευταίο μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά κάπως μου χτύπησε ένα καμπανάκι. Επειδή επαγγελματικά είμαι πολύ μακριά, από αυτοκίνητα, επισκευές, συνεργεία, σε αυτή τη φάση έχω ανοιχτά τα αυτιά μου και εάν κάποιος φίλος έχει κάποιο αξιόπιστο συνεργείο να μου προτείνει, μπορώ να ζητήσω μια δεύτερη και τρίτη γνώμη. Την περιοχή ας την πούμε ευρύτερα Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια. Ότι και να πεις είναι λίγο, να έχεις χάσει το αυτοκίνητο σου, να είσαι χάλια ψυχολογικά και ευτυχώς όχι σωματικά και να σου κάνουν αυτό το πράγμα δηλαδή να σε αποτελειώσουν....Απορώ άνθρωποι είναι αυτοί; Τώρα σχετικά με το αυτοκίνητο, η γνώμη μου είναι όλα φτιάχνονται. Το θέμα είναι αν αξίζει. (Αν π.χ μηχανικά ήταν άψογο δεν έκαιγε λάδια/νερά, δεν έβγαζε βλάβες κτλ) Πρέπει να βρεις φαναρτζή με καλυμπρα, να έχεις δει δουλείες του να ασχολείται με "μεγάλα" τρακαρίσματα με αποτέλεσμα, όποιος λέει δεν αξίζει πρέπει να σου πει και ένα κόστος. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Να κάνω και εγώ μια ερώτηση μήπως κάποιος γνωρίζει. Είχε ο αδερφός μου πρόσφατα ένα τρακάρισμα, πέρασε διασταύρωση με ΣΤΟΠ η οποία έχει καθρέφτες κτλ που δεν φαίνονται όπως ανεβαίνεις και επίσης είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβεις ότι είναι διασταύρωση λόγω σπιτιών κτλ. Το Στοπ που παραβίασε ήταν καλυμμένο από κλαδιά το όποιο έχει γραφτεί από την τροχαία στην έκθεση "Το Στοπ δεν ήταν ευδιάκριτο υπήρχαν φύλλα δέντρου και κάτι λέει για οικία" Στο τρακάρισμα δήλωσε υπαιτιότητα οπότε έχει αποζημιωθεί ο άλλος οδηγός , υπάρχουν ελπίδες αν κινηθεί προς τον Δήμο; Η ζημία είναι περίπου 3,000κ ευρώ. 1
barimagas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Πάλι καλά δεν χτύπησε η κοπέλα το μόνο ουσιωδες θετικό από το συμβαν. Όσο για τα 210€ του γερανού για 1,5 χμ μάλλον στα δύο πήγε η μοιρασιά... Όσον αφορά τα τουμπαρισματα, ξέρω ένα σωρό περιπτώσεις νέων αρσενικών που καταφέραν να τουμπαρουν τα αυτοκίνητα των γονιών τους, με χοιροφρενα, σε κράσπεδα, λοφάκια στο πλαί του δρόμου. Ειδικά σε χωριά τις επαρχίας με ή χωρίς δίπλωμα οδήγησης. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα