Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Κύριο κάτι άσχετο,όταν είχα κάνει την μεταβίβαση πριν 4 χρόνια στο υπουργείο μου έδωσαν μια προσωρινή άδεια (χαρτί),τώρα δεν έτυχε να ξαναπάω να πάρω την κανονική,παίζει να πάω να την πάρω τώρα αν θέλω η μπα;

Αν την έχουν τυπωμένη, θα την πάρεις άμεσα.

Αν δεν την έχουν τυπωμένη θα στην τυπώσουν προσεχώς, με την προϋπόθεση βέβαια να μην έχουν ξεμείνει πάλι από πράσινο χαρτί.

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/7/2020 στις 2:03 ΜΜ, odys03 είπε

Θέλω να ρωτήσω κάτι στο forum,  με τέτοια ατυχήματα, πριν λίγο καιρό γνωστή κόρη φίλης μου περίπου 23 ετών,  έκανε παρόμοιο ατύχημα να αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο.  Έμεινε με τις ρόδες πάνω.

Και έχω και ίδιο ατύχημα με άλλη μικρή σε ηλικία κοπέλα παλιότερα εκεί υπήρξε και σοβαρός τραυματισμός.

Επειδή δεν θέλω να είμαι προκαταλελειμένος αλλά παρατηρώ πως νέες γυναίκες που πιάνουν για πρώτη φορά αυτοκίνητα κάνουν πολύ σοβαρά τροχαία δηλαδή εδώ φαίνεται τελείως περιέργη συμπεριφορά σαν να μην έχουν ιδέα από αυτοκίνητο. Μιλώ για αναποδογύρισμα σε σημεία που δεν νοείται τέτοιο ατύχημα προκαλεί έκπληξη  το πως έγιναν. Eννοώ σε τελείως απλό δρόμο, σαν να έχουν κάνει τελείως λάθος χειρισμό.

ειναι πολυ ευκολο να αναποδογυρισει ενα οχημα χρειαζεται 3 πραγματα. 1)Υπερβολικη ταχυτητα 2)αποτομο γυρισμα τιμονιου 3) επαφη τροχων στο πεζοδρομιο. Πιθανο σεναριο τρεχει να προλαβει το πρασινο , το προλαβαινει ομως πρεπει να στριψει και ...μπουμ . Την θυμαμαι να μου λεει ¨¨ποτε δεν το προλαβαινα το φαναρι πρασιν﨨...(...@#$@%) 

Επεξ/σία από YpsilonPi
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν την έχουν τυπωμένη, θα την πάρεις άμεσα.

Αν δεν την έχουν τυπωμένη θα στην τυπώσουν προσεχώς, με την προϋπόθεση βέβαια να μην έχουν ξεμείνει πάλι από πράσινο χαρτί.

Μετά από 4 χρόνια θα είναι εκεί ακόμα λες ; 🤣 επίσης το υπουργείο μεταφορών στον Πειραιά (εκεί έγινε η μεταβίβαση) άλλαξε διεύθυνση ; Μπορώ να απευθυνθώ αλλού ; στα ΚΕΠ ίσως ; η κάπου στα βόρεια προάστια έχει κάποια δημόσια υπηρεσία που μπορώ να το πάρω ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dark_Nightfall είπε

Μετά από 4 χρόνια θα είναι εκεί ακόμα λες ; 🤣 επίσης το υπουργείο μεταφορών στον Πειραιά (εκεί έγινε η μεταβίβαση) άλλαξε διεύθυνση ; Μπορώ να απευθυνθώ αλλού ; στα ΚΕΠ ίσως ; η κάπου στα βόρεια προάστια έχει κάποια δημόσια υπηρεσία που μπορώ να το πάρω ;

Εφόσον η μεταβίβαση έγινε στον Πειραιά, τότε στον φάκελο του αυτοκινήτου στον Πειραιά θα είναι η άδεια. Αν δεν έχει εκτυπωθεί, μόνο στον Πειραιά μπορεί να γίνει.

Και ναι, μπορείς να κάνεις και αίτημα μέσω ΚΕΠ, απλά θα αργήσει πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε

4 χρονια μετα δεν θα την βρεις, εγω ειχα παει 2 χρονια μετα και επρεπε να την επανεκτυπωσουν και το αφησα (και εγω το ασπρο εχω).

Εγω θα σου ελεγα πριν πας μεχρι τον Πειραια να πας στο Μπουρναζι που ειναι το "υποκαταστημα" του Υπουργειου μεταφορων, ισως εκει σε βολεψουν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μη τσιγκουνεύεστε το 20αρικάκι στα γραφεία έξω από τα υπουργεία

Θα τελειώνετε τη μεταβίβαση μπαμ μπαμ και τις περισσότερες φορές θα παίρνετε την άδεια την ίδια μέρα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, warlock9_0 είπε

Μη τσιγκουνεύεστε το 20αρικάκι στα γραφεία έξω από τα υπουργεία

Θα τελειώνετε τη μεταβίβαση μπαμ μπαμ και τις περισσότερες φορές θα παίρνετε την άδεια την ίδια μέρα

Έτσι, δίνετε 20αρικάκια χωρίς δεύτερη σκέψη, επιβεβαιώστε ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται για πάντα.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 17/7/2020 στις 11:31 ΜΜ, Green Dragon είπε

Μοναδικό μελανό σημείο και θα κλείσω το σεντόνι, η συμπεριφορά του αστυνομικού της τροχαίας. Έγινε έξαλλος όταν του είπαν ότι είχαν καλέσει την οδική βοήθεια της ασφαλιστικής. Άρχισε να φωνάζει ότι αυτός είναι υπεύθυνος να καλέσει γερανό ( λογικό μέχρις εδώ). Πήρε τηλέφωνο ο ίδιος έναν  ιδιώτη γερανατζή, που ήρθε σε ένα τέταρτο, φόρτωσε το αμάξι άρον άρον με την επίβλεψη του αστυνομικού και το μετέφερε στο συνεργείο 1,5 χιλιόμετρο απόσταση. Εκεί για να το κατεβάσει ζήτησε από την κοπέλα 210 ευρώ. Είχε πάει 2 η ώρα το πρωί και δεν είχε μαζί της χρήματα. Δεν δεχόταν καμμία συζήτηση και την απειλούσε ότι θα πάρει το αμάξι και θα φύγει. Ούτε πιστωτική, ούτε χρεωστική δεχόταν, ούτε καμμία άλλη εγγύηση. Μόνο μετρητά απαιτούσε. Τελικά μας ανάγκασε να ψάχνουμε τράπεζα για ανάληψη, όπως και έγινε. Αυτό το αφιερώνω στη τροχαία της Ν. Ιωνίας για να δει με ποιους συνεργάζεται και με ποιον τρόπο. Μου έφερε στο νου τα γραφεία τελετών που ειδοποιούνται από ανθρώπους των νοσοκομείων.

Έχω όλα τα στοιχεία της αισχροκέρδειας και του εκβιασμού. Τη Δευτέρα θα μιλήσω με τη νομική προστασία της ασφαλιστικής και τον συνήγορο του καταναλωτή.

Κατσίμπας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, eMike είπε

Κατσίμπας?

@eMikeΓια τον γερανατζή ρωτάς?

Επειδή αύριο θα πάω στη Υπηρεσία Μεταφορών & επικοινωνιών με τον αγοραστή, αν έχετε εμπειρία, παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας.

Έχουμε συνεννοηθεί να καταθέσω τις πινακίδες και να βγει μια άδεια στο όνομα του αγοραστή με την ένδειξη ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. Αυτό προβλέπεται από το νόμο για τρακαρισμένα και μη επισκευασμένα αυτοκίνητα. Αυτός μετά ( υποτίθεται ) όταν το επισκευάσει θα πρέπει να το περάσει ΚΤΕΟ και μετά θα πρέπει να πάει στο υπουργείο με το χαρτί του ΚΤΕΟ, να πάρει πίσω τις πινακίδες και κανονική άδεια. Αν το θέλει για ανταλλακτικά και διαγραφή, φυσικά θα πουλήσει τα ανταλλακτικά και θα το διαγράψει. Ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα κάνει.

Ωστόσο από αύριο θα έχει φύγει από την κυριότητα της κόρης μου, και θα έχει μεταβιβαστεί στον αγοραστή.

Είμαστε κατοχυρωμένοι με την διαδικασία αυτή; Εγώ νομίζω πως ναι.

Τι να προσέξω και το κυριότερο τι χαρτί θα πρέπει να μου δώσει η υπηρεσία, αν ξέρετε;;; @Joshua21;

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.

Αν κατατεθούν οι πινακίδες και αναγράφεται πως δεν είναι για κυκλοφορία μπορεί να ξαναβγάλει πινακίδες; Δεν πάει για διαγραφή και ανταλλακτικά;

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Burgos είπε

Αν κατατεθούν οι πινακίδες και αναγράφεται πως δεν είναι για κυκλοφορία μπορεί να ξαναβγάλει πινακίδες; Δεν πάει για διαγραφή και ανταλλακτικά;

Παίρνει προσωρινή άδεια και εφόσον το επισκευάσει, το περνάει ΚΤΕΟ και μετά στο υπουργείο με το χαρτί του ΚΤΕΟ παίρνει πίσω τις πινακίδες και κανονική άδεια.

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

@eMikeΓια τον γερανατζή ρωτάς?

Επειδή αύριο θα πάω στη Υπηρεσία Μεταφορών & επικοινωνιών με τον αγοραστή, αν έχετε εμπειρία, παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας.

Έχουμε συνεννοηθεί να καταθέσω τις πινακίδες και να βγει μια άδεια στο όνομα του αγοραστή με την ένδειξη ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. Αυτό προβλέπεται από το νόμο για τρακαρισμένα και μη επισκευασμένα αυτοκίνητα. Αυτός μετά ( υποτίθεται ) όταν το επισκευάσει θα πρέπει να το περάσει ΚΤΕΟ και μετά θα πρέπει να πάει στο υπουργείο με το χαρτί του ΚΤΕΟ, να πάρει πίσω τις πινακίδες και κανονική άδεια. Αν το θέλει για ανταλλακτικά και διαγραφή, φυσικά θα πουλήσει τα ανταλλακτικά και θα το διαγράψει. Ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα κάνει.

Ωστόσο από αύριο θα έχει φύγει από την κυριότητα της κόρης μου, και θα έχει μεταβιβαστεί στον αγοραστή.

Είμαστε κατοχυρωμένοι με την διαδικασία αυτή; Εγώ νομίζω πως ναι.

Τι να προσέξω και το κυριότερο τι χαρτί θα πρέπει να μου δώσει η υπηρεσία, αν ξέρετε;;; @Joshua21;

Αυτό στα bold το επιβεβαίωσες κάπως, διάβασες τον νόμο, διάβασες την διαδικασία στο site του υπουργείου, στο επιβεβαίωσαν από τη διεύθυνση μεταφορών? Ή απλά είναι ισχυρισμοί του αγοραστή?

Εγώ πάντως στη θέση σου θα απαιτούσα να γίνει κανονική μεταβίβαση (φαντάζομαι έχεις ΚΤΕΟ σε ισχύ), και μετά ας κάνει αυτός ότι θέλει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Αυτό στα bold το επιβεβαίωσες κάπως, διάβασες τον νόμο, διάβασες την διαδικασία στο site του υπουργείου, στο επιβεβαίωσαν από τη διεύθυνση μεταφορών? Ή απλά είναι ισχυρισμοί του αγοραστή?

Εγώ πάντως στη θέση σου θα απαιτούσα να γίνει κανονική μεταβίβαση (φαντάζομαι έχεις ΚΤΕΟ σε ισχύ), και μετά ας κάνει αυτός ότι θέλει.

Συνοψίζω τι μου έχει προταθεί και το σκέφτομαι, διαβάζοντας και ψάχνοντας το νομοθετικό πλαίσιο:

1. Το δελτίο ΚΤΕΟ έχει λήξει 22 Ιουνίου και δεν ανανεώθηκε, από αμέλεια προφανώς. Από εκεί ξεκινάει και η εμπλοκή στη μεταβίβαση.

2. Η αγορά θα γίνει από εταιρεία που έχει συνεργείο επισκευής και συγχρόνως εμπορία. Θα εκδοθεί τιμολόγιο αγοράς με αιτιολογία: αγορά του υπ. αριθ. ...............ΙΧΕ, τρακαρισμενου και μη επισκευασμένου αυτοκινήτου. Τα χρήματα θα κατατεθούν από την εταιρεία που εξέδωσε το τιμολόγιο, στο λογαριασμό της.

3. Στο υπουργείο θα κατατεθούν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Θα εκδοθεί νεα άδεια στο όνομα του εξουσιοδοτημένου προσώπου, από την εταιρεία.

4. Αφού πάρω το παραστατικό με υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου και στρογγυλή σφραγίδα του υπουργείου, παραδίδω το αυτοκίνητο.  

5. Ήδη έχει φύγει από το όνομα της κόρης μου και έχει περάσει στην εταιρεία.

Που πάσχει παιδιά αυτή η διαδικασία και τι θα  μπορούσε να συμβεί, για το οποίο να υπάρχει δική μας ευθύνη;

Αυτό στα bold μου το πρότεινε αρχικά διευθυντής ιδιωτικού ΚΤΕΟ και αργότερα μου το πρότεινε και ο ίδιος ο υποψήφιος αγοραστής.

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Συνοψίζω τι μου έχει προταθεί και το σκέφτομαι, διαβάζοντας και ψάχνοντας το νομοθετικό πλαίσιο:

1. Το δελτίο ΚΤΕΟ έχει λήξει 22 Ιουνίου και δεν ανανεώθηκε, από αμέλεια προφανώς. Από εκεί ξεκινάει και η εμπλοκή στη μεταβίβαση.

2. Η αγορά θα γίνει από εταιρεία που έχει συνεργείο επισκευής και συγχρόνως εμπορία. Θα εκδοθεί τιμολόγιο αγοράς με αιτιολογία: αγορά του υπ. αριθ. ...............ΙΧΕ, τρακαρισμενου και μη επισκευασμένου αυτοκινήτου. Τα χρήματα θα κατατεθούν από την εταιρεία που εξέδωσε το τιμολόγιο, στο λογαριασμό της.

3. Στο υπουργείο θα κατατεθούν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Θα εκδοθεί νεα άδεια στο όνομα του εξουσιοδοτημένου προσώπου, από την εταιρεία.

4. Αφού πάρω το παραστατικό με υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου και στρογγυλή σφραγίδα του υπουργείου, παραδίδω το αυτοκίνητο.  

5. Ήδη έχει φύγει από το όνομα της κόρης μου και έχει περάσει στην εταιρεία.

Που πάσχει παιδιά αυτή η διαδικασία και τι θα  μπορούσε να συμβεί, για το οποίο να υπάρχει δική μας ευθύνη;

Αυτό στα bold μου το πρότεινε αρχικά διευθυντής ιδιωτικού ΚΤΕΟ και αργότερα μου το πρότεινε και ο ίδιος ο υποψήφιος αγοραστής.

Πρώτα από όλα εφόσον έχει λήξει το ΚΤΕΟ, όντως δεν μπορεί να γίνει η κανονική διαδικασία της μεταβίβασης.

Επίσης ψάχνοντας λίγο βρήκα το παρακάτω, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο ισχύει εδώ και κανα χρόνο, οπότε μάλλον σωστά στα είπαν:

"Ποιός είναι όμως ο μόνος τρόπος να μεταβιβάσει κάποιος ένα όχημα, στον τεχνικό έλεγχο του οποίου έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις;

Ο μόνος τρόπος είναι να επισκεφθεί ο ιδιοκτήτης του την αρμόδια διεύθυνση μεταφορών και να ζητήσει την έκδοση άδειας κυκλοφορίας, στην οποία θα αναγράφεται η παρατήρηση «ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ». Το ίδιο μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος που είναι τρακαρισμένο ή έχει κάποια σοβαρή βλάβη και θέλει να το μεταβιβάσει ή απλώς δεν θέλει να επιβαρύνεται με πρόστιμα για την μη προσκόμισή του σε ΚΤΕΟ για τον τεχνικό έλεγχο."

https://gonews.gr/νεα/δεν-θα-γίνεται-μεταβίβαση-οχήματος-αν/

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο πάντα, η άδεια με τη σήμανση "όχι για κυκλοφορία" θα εκδοθεί στο δικό σου όνομα, και με αυτή θα μπορέσει να γίνει η μεταβίβαση στο όνομα του αγοραστή.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πραγματικά το ψάξαμε παρα πολύ και εγώ που δεν είμαι σε θέση να διαβάσω ένα νόμο - έχω μια άρνηση και απέχθεια - και η σύζυγος που έχει τελειώσει Νομική, αλλά έγινε τραπεζικός και η κόρη μας.

Ρωτήσαμε γνωστούς γνωστών, υπευθύνους ΚΤΕΟ και 2-3 εμπόρους. Η μόνη διαδικασία που μας δίνει μια λύση, από την στιγμή που υπάρχει τρακάρισμα και αδυναμία μετάβασης του αυτοκινήτου στο ΚΤΕΟ, έστω και εκπρόθεσμα, είναι αυτή.

Η κατάθεση την πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας στο υπουργείο. Ακολουθεί η έκδοση προσωρινής άδειας με την ένδειξη ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. Μάλιστα κατά ένα περίεργο τρόπο, ότι σχετικό βρήκαμε, κατά 90% το συνδυάζει με ταυτόχρονη μεταβίβαση του αυτοκινήτου. Ο νέος ιδιοκτήτης παίρνει την ειδική άδεια και όταν το επισκευάσει, το περνάει ΚΤΕΟ, πηγαίνει το χαρτί στο υπουργείο και παίρνει την κανονική άδεια κυκλοφορίας.

Πραγματικά δεν ξέρω τι παγίδες κρύβει αυτή η διαδικασία, αν υπάρχει κακοπροαίρετος αγοραστής. Και τι μπορεί να έχει στο μυαλό του.

Φαντάστηκα ότι τα λαμόγια θα έπαιρναν δρόμο, όταν τους εξηγούσα ότι θα κατατεθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας και η άδεια του αυτοκινήτου. Και ότι θα τα έπαιρναν αργότερα υπ' ευθύνη τους βέβαια και υπό προϋποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση η μεταβίβαση γίνεται άμεσα, με την έγκριση του υπουργείου, νόμιμα και η κόρη μου παύει να είναι ιδιοκτήτρια επίσημα από αύριο.

Ο υποψήφιος αγοραστής δεν είχε αντίρρηση σε τίποτα από αυτά.

Οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...