Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Έτσι όπως τα λες είναι. Αυτό το κατάλαβα αφού έβαλα την αγγελία στα 800 ευρώ, όπου έσπασαν τα τηλέφωνα και με παρακαλούσαν να μου καταθέσουν προκαταβολή επιτόπου και αβλεπί για να το κλείσουμε. Φυσικά είπα ότι είχε γίνει λάθος στην τιμή και η αγγελία κατέβηκε. Δυο μάλιστα από αυτούς επέμεναν ότι αν δέχομαι μέχρι 1000 - 1100 το θέλουν.

Σε αυτά που γράφεις να συμπληρώσω ότι ο κινητήρας είναι 1400cc / 98 hp του 2009 με 85.000km, αστέρι, σασμάν άθικτο και ότι υπόλοιπο ανταλλακτικό μπορεί να βγει από πάνω. Τώρα πιστεύω ότι αν πάρω 1200 ευρώ θα είναι ένα έντιμο deal. Τι γνώμη έχετε;

3:20

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει παιδιά είμαι κοντά να το κλείσω με άμεση μεταβίβαση στον αγοραστή. Με την βοήθεια σας, πιστεύω ότι όλα είναι οκ.

Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση και θέλω να το αναφέρω, είναι η βιασύνη που έδειχναν μερικοί να πάρουν το αμάξι. Το μοτίβο ήταν "σου φέρνω τα λεφτά στο χέρι, μου δίνεις το αμάξι και τα υπόλοιπα τα κανονίζω εγώ. Δεν θα ασχοληθείς εσύ καθόλου. Όταν τα τακτοποιήσω όλα θα σου στείλω το χαρτί της μεταβίβασης".

Όταν τους έλεγα: "Πρώτα μεταβίβαση στο ΚΕΠ και συγχρόνως χρήματα και αμάξι", μου έλεγαν θα το σκεφτώ, θα δούμε και άντε γεια. Αυτοί ήταν που έδιναν και κάτι παραπάνω. Περίεργο 😋

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Εντάξει παιδιά είμαι κοντά να το κλείσω με άμεση μεταβίβαση στον αγοραστή. Με την βοήθεια σας, πιστεύω ότι όλα είναι οκ.

Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση και θέλω να το αναφέρω, είναι η βιασύνη που έδειχναν μερικοί να πάρουν το αμάξι. Το μοτίβο ήταν "σου φέρνω τα λεφτά στο χέρι, μου δίνεις το αμάξι και τα υπόλοιπα τα κανονίζω εγώ. Δεν θα ασχοληθείς εσύ καθόλου. Όταν τα τακτοποιήσω όλα θα σου στείλω το χαρτί της μεταβίβασης".

Όταν τους έλεγα: "Πρώτα μεταβίβαση στο ΚΕΠ και συγχρόνως χρήματα και αμάξι", μου έλεγαν θα το σκεφτώ, θα δούμε και άντε γεια. Αυτοί ήταν που έδιναν και κάτι παραπάνω. Περίεργο 😋

Καθολου περιεργο μη σου φαίνεται............ εκει εξω κυκλοφορει πολυ λαμογια...

υ.γ. ετοιμασου σε κανε διμηνο να το δεις αγγελία (συνηθως και με αλλες πινακιδες) ατρακαριστο απο γυναικα οδηγό προσεγμένο βαμμενες μονο γρατζουνιες πολης

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Θα το σουλούπωναν, θα το έβγαζαν σε αγγελία ως αγρατζούνιστο-πρώτο χέρι-ιδιώτη και θα το μεταβίβαζαν μια και καλή στον νέο αγοραστή!

Έτσι και να βρεθεί αργότερα οτι ήταν τουμπαρισμένο ο "μεσάζοντας" θα σφύραγε αδιάφορα...

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Καθόλου περίεργο, είτε είχαν σκοπό να το φτιάξουν και να το πουλήσουν μετά (και φυσικά στο μεταξύ θα ήταν στο δικό σου όνομα), είτε είχαν σκοπό να το κόψουν ανταλλακτικά και να μην κάνουν μεταβίβαση ποτέ.

Επίσης έχε υπόψιν ότι τα ΚΕΠ δεν κάνουν μεταβιβάσεις, απλά δέχονται αιτήματα για μεταβιβάσεις, το καλύτερο θα ήταν η μεταβίβαση να γίνει μια και έξω στο υπουργείο.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Καθόλου εντύπωση , δε θα γινόταν ποτέ η μεταβίβαση ή η διαγραφή .Φυσικά μακρυά από εξουσιοδοτήσεις .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Επίσης έχε υπόψιν ότι τα ΚΕΠ δεν κάνουν μεταβιβάσεις, απλά δέχονται αιτήματα για μεταβιβάσεις, το καλύτερο θα ήταν η μεταβίβαση να γίνει μια και έξω στο υπουργείο.

Σωστά!  Δεν ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του αυτοκινήτου στο ΚΕΠ, όμως η διαδικασία εκεί σε κατοχυρώνει απόλυτα, σαν πωλητή και φεύγει από πάνω σου η όποια ευθύνη.

Το λέω από προσωπική εμπειρία. Πριν από αρκετά χρόνια, πούλησα ένα Ford Focus σε ένα νεαρό 25 χρονών αστυφύλακα στα ΜΑΤ. Ήταν 20 Μαρτίου και η διαδικασία έγινε το μεσημέρι στο ΚΕΠ της περιοχής. 

Την άλλη μέρα 21 Μαρτίου το μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο ένας άγνωστος μου κύριος.  " Κύριε τάδε, είμαι ο διοικητής των ΜΑΤ. Το αυτοκίνητο σας, ένα focus ασημί, χτύπησε το δικό μου μέσα στο parking των ΜΑΤ, στην Καισαριανή χτες νύχτα και σηκωθήκατε και φύγατε. Ευτυχώς, ο σκοπός κράτησε το νουμερό σας και σας βρήκα".

Έμεινα κάγκελο. Του εξήγησα, ότι είχα πουλήσει το αυτοκίνητο την προηγούμενη μέρα και αφού ψάχτηκε με τα ΚΕΠ, με πήρε πάλι τηλέφωνο, μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε ότι την βρήκε την άκρη.

Δεν θέλω να φανταστώ τι ακολούθησε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Σωστά!  Δεν ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του αυτοκινήτου στο ΚΕΠ, όμως η διαδικασία εκεί σε κατοχυρώνει απόλυτα, σαν πωλητή και φεύγει από πάνω σου η όποια ευθύνη.

Το λέω από προσωπική εμπειρία. Πριν από αρκετά χρόνια, πούλησα ένα Ford Focus σε ένα νεαρό 25 χρονών αστυφύλακα στα ΜΑΤ. Ήταν 20 Μαρτίου και η διαδικασία έγινε το μεσημέρι στο ΚΕΠ της περιοχής. 

Την άλλη μέρα 21 Μαρτίου το μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο ένας άγνωστος μου κύριος.  " Κύριε τάδε, είμαι ο διοικητής των ΜΑΤ. Το αυτοκίνητο σας, ένα focus ασημί, χτύπησε το δικό μου μέσα στο parking των ΜΑΤ, στην Καισαριανή χτες νύχτα και σηκωθήκατε και φύγατε. Ευτυχώς, ο σκοπός κράτησε το νουμερό σας και σας βρήκα".

Έμεινα κάγκελο. Του εξήγησα, ότι είχα πουλήσει το αυτοκίνητο την προηγούμενη μέρα και αφού ψάχτηκε με τα ΚΕΠ, με πήρε πάλι τηλέφωνο, μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε ότι την βρήκε την άκρη.

Δεν θέλω να φανταστώ τι ακολούθησε.

Σε αυτό στα bold είσαι εντελώς λάθος, αν δεν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση δεν είσαι κατοχυρωμένος. Διάβασε το παρακάτω το οποίο είναι copy/pase από το site του υπουργείου μεταφορών:

"Η διαδικασία της μεταβίβασης ολοκληρώνεται, μόνο εφόσον ελεγχθούν τα εκ του νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Μεταφορών & Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας και εκδοθεί από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη ή του νέου κατόχου και όχι με την κατάθεση της αίτησης στο ΚΕΠ."

http://www.sterea4people.gr/index.php/2014-10-17-12-45-05/2014-10-24-05-00-25/607-

Επίσης πλέον όταν πουλάς ένα αυτοκίνητο το ίδιο το taxis σου βάζει στη δήλωση ως ημερομηνία πώλησης την ημερομηνία που πραγματικά έγινε η μεταβίβαση, και όχι την ημερομηνία που έγινε η αίτηση στο ΚΕΠ. Έχει τύχει σε μένα να φάω 2 μήνες έξτρα τεκμήριο επειδή η διαδικασία μέσω ΚΕΠ άργησε λίγο παραπάνω.

Όσο για την εμπειρία σου, ο ματατζής δεν θα σε έπαιρνε καν τηλέφωνο στην περίπτωση που είχατε κάνει άμεσα μεταβίβαση. Άσε που αν έτρωγε καμιά κλήση θα ερχόταν σε σένα, και μετά θα έπρεπε εσύ να τρέχεις να αποδείξεις ότι δεν πρέπει να την πληρώσεις εσύ.

Επιπροσθέτως δες και αυτό:

https://www.newsauto.gr/news/kep-enimerose-politi-ich-oti-i-metavivasi-akirothike-meta-apo-6-mines/

Και μην κολλήσεις στην ηλικία του αγοραστή, στο δείχνω για να καταλάβεις πως η κατάθεση αίτησης μεταβίβασης στα ΚΕΠ δεν σε κατοχυρώνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά εντυπωσιακό. Μια ακόμη πρωτοτυπία του Ελλαδιστάν.

Δεν ολοκληρώνεται η μεταβίβαση στο ΚΕΠ. Μάλιστα είναι συνηθισμένο εκείνη την ημέρα, ο πωλητής να διακόπτει την ασφάλεια του αυτοκινήτου και ο αγοραστής να ασφαλίζει το αυτοκίνητο στο όνομά του.

Η μεταβίβαση οκληρώνεται μόνο όταν η αρμόδια υπηρεσία εκδώσει τη νέα άδεια κυκλοφορίας.

Άν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τότε, δεν υπάρχει θέμα ούτε για τον πωλητή, ούτε για τον αγοραστή. Τι γίνεται αν συμβεί κάτι στο ενδιάμεσο; Έλα ντε. Μεγάλο μπλέξιμο.

Υπάρχουν τουλάχιστον 3 έγγραφα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μια νομική εμπλοκή. Η αίτηση μεταβίβασης στο ΚΕΠ, οι υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 105 ( που είναι ισχυρά νομικά έγγραφα με ποινικές συνέπειες ) και τα νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Δεν ξέρω. Ού μπλέξεις.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Πραγματικά εντυπωσιακό. Μια ακόμη πρωτοτυπία του Ελλαδιστάν.

Δεν ολοκληρώνεται η μεταβίβαση στο ΚΕΠ. Μάλιστα είναι συνηθισμένο εκείνη την ημέρα, ο πωλητής να διακόπτει την ασφάλεια του αυτοκινήτου και ο αγοραστής να ασφαλίζει το αυτοκίνητο στο όνομά του.

Η μεταβίβαση οκληρώνεται μόνο όταν η αρμόδια υπηρεσία εκδώσει τη νέα άδεια κυκλοφορίας.

Άν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τότε, δεν υπάρχει θέμα ούτε για τον πωλητή, ούτε για τον αγοραστή. Τι γίνεται αν συμβεί κάτι στο ενδιάμεσο; Έλα ντε. Μεγάλο μπλέξιμο.

Υπάρχουν τουλάχιστον 3 έγγραφα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μια νομική εμπλοκή. Η αίτηση μεταβίβασης στο ΚΕΠ, οι υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 105 ( που είναι ισχυρά νομικά έγγραφα με ποινικές συνέπειες ) και τα νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Δεν ξέρω. Ού μπλέξεις.

Αν κάνεις τη μεταβίβαση απευθείας στο μεταφορών μπορεί να φας μισή μέρα, αλλά θα είσαι σίγουρος πως δεν θα έχεις τηλεφώνημα από κανα ματατζή και γενικότερα θα είσαι σίγουρος πως δεν θα έχεις καμία "νομική εμπλοκή". Μικρό το τίμημα, δεν βρίσκεις? ;)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αν κάνεις τη μεταβίβαση απευθείας στο μεταφορών μπορεί να φας μισή μέρα, αλλά θα είσαι σίγουρος πως δεν θα έχεις τηλεφώνημα από κανα ματατζή και γενικότερα θα είσαι σίγουρος πως δεν θα έχεις καμία "νομική εμπλοκή". Μικρό το τίμημα, δεν βρίσκεις? ;)

Θα κάνω τη μεταβίβαση απευθείας στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών για να εκδοθεί άμεσα η νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του αγοραστή και να αποφύγω οποιαδήποτε εμπλοκή.

Για να μην απαξιώσουμε την διαδικασία που ακολουθείται στα ΚΕΠ, παραθέτω και μία παράγραφο που βρήκα σε μια σελίδα που εξηγεί τα απαιτούμενα.

"....Αν γίνει η μεταβίβαση σε υπουργείο μεταφορών τότε παίρνεις αμέσως την καινούργια άδεια κυκλοφορίας οπότε η μεταβίβαση ολοκληρώνεται άμεσα.
Αν η μεταβίβαση γίνει στο ΚΕΠ τότε σου δίνουν σε φωτοτυπία την άδεια κυκλοφορίας με αναφερόμενους στο πίσω μέρος τον πωλητή και τον αγοραστή με τις υπογραφές τους καθώς και ένα χαρτί από το ΚΕΠ με στρογγυλή σφραγίδα αποδεικτικό της μεταβίβασης οπότε φαίνεται ότι έχει γίνει η μεταβίβαση.....".

Δημοσ.

Άμεσα στο μεταφορών και ας φας μισή μέρα. Έτσι έκανα και εγώ προσατα που αγόρασα μεταχειρισμενο . Και σε 10 μέρες πήγα πήρα τη άδεια .

Είχα τα αποδεικτικά των αιτησεων

• Like 1
Δημοσ.

@Green Dragon

Συγνώμη αλλά εγώ τουλάχιστον δεν θεωρώ ευαγγέλιο μια βλακεία που έγραψε κάποιος στο moto.gr, ειδικά όταν έρχεται σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται το ίδιο το υπουργείο.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

@Green Dragon

Συγνώμη αλλά εγώ τουλάχιστον δεν θεωρώ ευαγγέλιο μια βλακεία που έγραψε κάποιος στο moto.gr, ειδικά όταν έρχεται σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται το ίδιο το υπουργείο.

Οκ δεν έχω λόγο να αμφισβητίσω τίποτα από όσα ανέφερες. Ειδικά τώρα που δεν ξέρω αν αυτό που γράφτηκε στο moto.gr, γίνεται στα ΚΕΠ. Προσωπικά πάντως θα ακολουθήσω το δρόμο του υπουργείου.

Δημοσ.

Κύριο κάτι άσχετο,όταν είχα κάνει την μεταβίβαση πριν 4 χρόνια στο υπουργείο μου έδωσαν μια προσωρινή άδεια (χαρτί),τώρα δεν έτυχε να ξαναπάω να πάρω την κανονική,παίζει να πάω να την πάρω τώρα αν θέλω η μπα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...