Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nosstrom είπε

τι απαλαγή?

Αυτό το ποσό των 300-400 ευρώ στο οποίο αναφέρθηκες ονομάζεται απαλλαγή, και δεν ισχύει στην περίπτωση που το αυτοκίνητο βγει ολική, ισχύει μόνο στην περίπτωση που βγει επισκευάσιμο. Και φυσικά όλα αυτά μόνο αν η ασφάλεια σου είναι μικτή (ίδιες ζημιές), αν δεν έχεις μικτή δεν παίρνεις απολύτως τίποτα.

Καλύτερα μίλα εσύ με τον ασφαλιστή σου μια και όπως διαπιστώνω δεν γνωρίζεις ούτε τις βασικές έννοιες της ασφάλισης.

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό το ποσό των 300-400 ευρώ στο οποίο αναφέρθηκες ονομάζεται απαλλαγή, και δεν ισχύει στην περίπτωση που το αυτοκίνητο βγει ολική, ισχύει μόνο στην περίπτωση που βγει επισκευάσιμο. Και φυσικά όλα αυτά μόνο αν η ασφάλεια σου είναι μικτή (ίδιες ζημιές), αν δεν έχεις μικτή δεν παίρνεις απολύτως τίποτα.

Καλύτερα μίλα εσύ με τον ασφαλιστή σου μια και όπως διαπιστώνω δεν γνωρίζεις ούτε τις βασικές έννοιες της ασφάλισης.

προφανώς. Άλλο ολική άλλο επισκεύη..

Αν βγει ολική ...παίρνεις ,έχεις δεν έχεις μεικτή

η ερωτηση στο κυριο επάνω ήταν γιατι δε βγήκε ολική?

και πως κρίνεις οτι δε ξέρω λόγω... "απαλαγής"  ενοω τι απαλαγη ποσο......

και προγανώς πρέπει να μιλήσει με τον ασφαλιστή του....και οχι να ρωτάει εδώ.. ημαρτον

μάλλον εσυ δεν ξέρεις που λες οτι δε παίρνεις τίποτα οταν έχεις κανονική ασφάλεια.. και οχι μεικτή

και κουλαρε δεν έθιξα κάποιον, ουτε μίλησα με ύφος....το κόμπλεξ βγάλτο αλλου ...

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nosstrom είπε

προφανώς. Άλλο ολική άλλο επισκεύη..

Αν βγει ολική ...παίρνεις ,έχεις δεν έχεις μεικτή

η ερωτηση στο κυριο επάνω ήταν γιατι δε βγήκε ολική?

και πως κρίνεις οτι δε ξέρω λόγω... "απαλαγής"  ενοω τι απαλαγη ποσο......

μάλλον εσυ δεν ξέρεις που λες οτι δε παίρνεις τίποτα οταν έχεις κανονική ασφάλεια.. και οχι μεικτή

και κουλαρε δεν έθιξα κάποιον, ουτε μίλησα με ύφος....το κόμπλεξ βγάλτο αλλου ...

Τι παίρνεις αν βγει ολική χωρίς μικτή (εκτός από το γνωστό "τρίπτυχο");

Και φυσικά αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν υπάρχει ευθύνη άλλου οδηγού...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Τι παίρνεις αν βγει ολική χωρίς μικτή (εκτός από το γνωστό τρίπτυχο);

παίδες μπορεί να κάνω και λάθος.... 

ασφαλιστής δεν ειμαι. 

εχει να κάνει με το αν φταις η οχι στη κανονική ...φταίει δε φταίει δε ξερω .Στη μεικτή φταις δε φταις παίρνεις.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nosstrom είπε

ασφαλιστής δεν ειμαι. 

εχει να κάνει με το αν φταις η οχι στη κανονική ...φταίει δε φταίει δε ξερω .Στη μεικτή φταις δε φταις παίρνεις.

Τώρα το λες αυτό, πριν όμως ήσουν σίγουρος ότι θα πάει "ολική", άλλο που δεν είχες ιδέα του τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, nosstrom είπε

ασφαλιστής δεν ειμαι. 

Αν φταίς πληρώνεις...αν φταίει άλλος σε πληρώνει στην απλή.

Εδώ δεν φταίει άλλος, ή τουλάχιστον δεν αναφέρθηκε οτι κάποιος την έκλεισε ή την εμβόλισε...

Η ουσία είναι αν ζμπαραλιάσεις μόνος σου το αυτοκίνητο μόνο στην μικτή αποζημιώνεσαι, όχι στην απλή!

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολική σημαίνει αν το κόστος επισκευής υπερβαίνει την ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου (αυτή που θεωρούν οι ασφαλιστικές και οχι αυτά που σε ασφαλίζουν).

Στην προκειμένη το αμάξι θα έβγαινε με ολική αν ειχε μεικτή. Το κόστος φαναρτζοδουλειάς και όλων των αερόσακων ειναι αρκετά μεγάλο. Μόνο οι αερόσακοι πρέπει να υπερβαίνουν το 1.5k

Μηχανικά θα είναι άρτιο βέβαια εξου και η καούρα να το αγοράσουν οι μαντράδες στα 800€ είτε για να το πουλήσουν ανταλλακτικά είτε να το φτιάξουν οπτικά δίνοντας το χωρίς κανένα αερόσακο :P και αφαιρώντας τις αντίστοιχες λυχνίες.

Επεξ/σία από Vagosman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Ολική σημαίνει αν το κόστος επισκευής υπερβαίνει την ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου (αυτή που θεωρούν οι ασφαλιστικές και οχι αυτά που σε ασφαλίζουν).

Στην προκειμένη το αμάξι θα έβγαινε με ολική αν ειχε μεικτή. Το κόστος φαναρτζοδουλειάς και όλων των αερόσακων ειναι αρκετά μεγάλο. Μόνο οι αερόσακοι πρέπει να υπερβαίνουν το 1.5k

Μηχανικά θα είναι άρτιο βέβαια εξου και η καούρα να το αγοράσουν οι μαντράδες στα 800€ είτε για να το πουλήσουν ανταλλακτικά είτε να το φτιάξουν οπτικά δίνοντας το χωρίς κανένα αερόσακο :P και αφαιρώντας τις αντίστοιχες λυχνίες.

Το μοτερ κ μονο σε τοσο καινουργιο μοντελο παει κατ ελάχιστον μια χιλιαρα μεταχειρισμένο, βαλε και παρελκομενα (δυναμό, κομπρεσσερ κλιμα, αντλίες κλπ) και εχεις διπλασιασει τα λεφτα σου χωρις καν να αγγιξεις ακομα ότι εμεινε στη καμπίνα (εγκεφάλους, καντραν, σαλόνι) και ότι άλλο έμεινε ανεπαφο απο φανοποιια (πχ πισω τζαμοπορτα)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πραγματα ειναι απλα, εγω οταν εκανα ολικη το Ibiza που ειχα (2 χρονια οδηγος) το ειχα ασφαλισμενο για 8.000ε μικτη οποτε μου εσκασε 8 χιλιαρικα η ασφαλιστικη. Βεβαια ειμουν τυχερος γιατι μου αφησαν και το αυτοκινητο (δεν θυμαμαι λεπτομερειες το γιατι) και το εδωσα και εκεινο 800ε για παλιοσιδερα.

Αν δεν ειχα μικτη θα επαιρνα μονο τα 800ε για παλιοσιδερα.

ΥΓ: 16 χρονια μετα επρεπε να ειχα παει δικαστικως, μπορει να ηταν δικο μου λαθος (λαθος + χαλικια στο οδοστρομα που κανεις δεν μαζευει εκει) αλλα οταν μου εφυγε απο τον δρομο εσκασε σε ενα τσιμεντενιο κομματι 1 μετρου που ειχε βαλει ενας τυπος για να μην μπαινουν αυτοκινητα στο οικοπεδο του. Οι αστυνομικοι παρκαρισμενοι στα 20 μετρα και μολις γινεται ολο αυτο ερχονται και λενε "εδω εχουμε ενα τετοιο ατυχημα καθε εβδομαδα". Θεωρω πως ο τυπος που εβαλε το τσιμεντενιο κομματι ανετα θα εχει σκοτωσει κοσμο.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nosstrom είπε

και μεικτή να είχε πάλι θα έπρεπε να δώσεις ενα ποσο πχ 300-400€ ανάλογα με την αξίας που το έχεις δηλώσει , με τον ασφαλιστή σου μίλα... μόνο αυτος θα σου πει

Δεν έχω ασφαλιστή, με την κλασσική έννοια. Είναι μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και η ασφάλεια δεν είναι μικτή. Δεν καλύπτει δηλαδή ίδιες ζημιές.

Υπάρχει λόγος να μιλήσω σε αυτή τη φάση με ασφαλιστή; Τι θα μπορούσα να περιμένω από την ασφαλιστική;

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τώρα το λες αυτό, πριν όμως ήσουν σίγουρος ότι θα πάει "ολική", άλλο που δεν είχες ιδέα του τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος.

οτι πεις ρε παλικάρι...έχεις δίκιο νιώθεις πιο καλα ψυχολογικά τώρα, ηταν κατεβασμένο το ηθικό σου και ανέβηκε πάλι. Μπράβο. 

αν πω κατι λάθος το παραδέχομαι, διαβασε πάλι τα μνματα ουτε καν αναφερθηκα σε εσενα ....και του είπα πολύ απλα να μιλήσει στον ασφαλιστη του τι πεταγεσαι εσυ δε καταλαβαίνω... αντε κάνε παρέα με τους υπόλοιπους αλάνθαστους και ασε με εμένα στο κόσμο το δικό μου. 

2 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Δεν έχω ασφαλιστή, με την κλασσική έννοια. Είναι μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και η ασφάλεια δεν είναι μικτή. Δεν καλύπτει δηλαδή ίδιες ζημιές.

Υπάρχει λόγος να μιλήσω σε αυτή τη φάση με ασφαλιστή; Τι θα μπορούσα να περιμένω από την ασφαλιστική;

αν συμβεί κάτι πρώτα  σε αυτον μιλάω επιτόπου.

2 ώρες πριν, Vagosman είπε

δε μετράνε την εμπορική αξία? 

3 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Αν φταίς πληρώνεις...αν φταίει άλλος σε πληρώνει στην απλή.

Εδώ δεν φταίει άλλος, ή τουλάχιστον δεν αναφέρθηκε οτι κάποιος την έκλεισε ή την εμβόλισε...

Η ουσία είναι αν ζμπαραλιάσεις μόνος σου το αυτοκίνητο μόνο στην μικτή αποζημιώνεσαι, όχι στην απλή!

οκ λάθος μου, είχα την εντυπωση οτι και στις 2 περιπτώσεις αν παει ολική παίρνεις τα λεφτα.

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
5 ώρες πριν, paylidis είπε

Το μοτερ κ μονο σε τοσο καινουργιο μοντελο παει κατ ελάχιστον μια χιλιαρα μεταχειρισμένο, βαλε και παρελκομενα (δυναμό, κομπρεσσερ κλιμα, αντλίες κλπ) και εχεις διπλασιασει τα λεφτα σου χωρις καν να αγγιξεις ακομα ότι εμεινε στη καμπίνα (εγκεφάλους, καντραν, σαλόνι) και ότι άλλο έμεινε ανεπαφο απο φανοποιια (πχ πισω τζαμοπορτα)

Έτσι όπως τα λες είναι. Αυτό το κατάλαβα αφού έβαλα την αγγελία στα 800 ευρώ, όπου έσπασαν τα τηλέφωνα και με παρακαλούσαν να μου καταθέσουν προκαταβολή επιτόπου και αβλεπί για να το κλείσουμε. Φυσικά είπα ότι είχε γίνει λάθος στην τιμή και η αγγελία κατέβηκε. Δυο μάλιστα από αυτούς επέμεναν ότι αν δέχομαι μέχρι 1000 - 1100 το θέλουν.

Σε αυτά που γράφεις να συμπληρώσω ότι ο κινητήρας είναι 1400cc / 98 hp του 2009 με 85.000km, αστέρι, σασμάν άθικτο και ότι υπόλοιπο ανταλλακτικό μπορεί να βγει από πάνω. Τώρα πιστεύω ότι αν πάρω 1200 ευρώ θα είναι ένα έντιμο deal. Τι γνώμη έχετε;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Έτσι όπως τα λες είναι. Αυτό το κατάλαβα αφού έβαλα την αγγελία στα 800 ευρώ, όπου έσπασαν τα τηλέφωνα και με παρακαλούσαν να μου καταθέσουν προκαταβολή επιτόπου και αβλεπί για να το κλείσουμε. Φυσικά είπα ότι είχε γίνει λάθος στην τιμή και η αγγελία κατέβηκε. Δυο μάλιστα από αυτούς επέμεναν ότι αν δέχομαι μέχρι 1000 - 1100 το θέλουν.

Σε αυτά που γράφεις να συμπληρώσω ότι ο κινητήρας είναι 1400cc / 98 hp του 2009 με 85.000km, αστέρι, σασμάν άθικτο και ότι υπόλοιπο ανταλλακτικό μπορεί να βγει από πάνω. Τώρα πιστεύω ότι αν πάρω 1200 ευρώ θα είναι ένα έντιμο deal. Τι γνώμη έχετε;

Βάλε το 1800 με 2000€ να κόψεις κίνηση.Αν δεν γίνει κάτι ρίξε τιμή.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βάλε το 1800 με 2000€ να κόψεις κίνηση.Αν δεν γίνει κάτι ρίξε τιμή.

Αυτό θα έλεγα κ εγώ. 1800 για να πάρεις 1600 πχ

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Για αρχή να πάρεις γνώμη και από άλλους φανοποιούς για το πόσο θα κοστίσει η επισκευή. Και εφόσον κρίνεις ότι δεν αξίζει, θα έλεγα με τπτ να μην το δώσεις κάτω από 2.000€.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...