stevepap Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα από όσους γνωρίζουν την γνώμη τους ( τεκμηριωμένα αν γίνεται) σχετικά με θερμοκρασίες cpu. Όπως είδατε φαντάζομαι στον τίτλο έχω έναν 3800x και κάθετε επάνω σε μία gigabyte aorus x570 pro μητρική. Η υδρόψυξη που χρησιμοποιώ είναι μία kraken x62. Όσον αφορά το κουτί έχω ένα της corsair και συγκεκριμένα το 680x που πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα στην αγορά όσον αφορά το airflow. Τώρα η ερώτησή μου είναι ότι ο cpu χωρίς να τον έχω κλοκάρει φτάνει από μόνος του τα 4.4ghz με αποτέλεσμα η θερμοκρασία σε όλους τους πυρήνες να φτάνει από 63 μέχρι 70c στιγμιαία αν το λέω καλά. Ξέρω ότι δεν είναι τρελή αυτή η θερμοκρασία άλλα όπως λένε όσο χαμηλότερα τόσο καλύτερα. Αν άλλαζα υδρόψυξη θα έβλεπα καμιά διαφορά προς τα κάτω ή δεν αξίζει τον κόπο?? Και αν ναι ποια προτείνετε να βάλω?? Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από stevepap
malakudi Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Μια χαρά είναι η θερμοκρασία σου. Δοκίμασε και κάποιο benchmark που κρατάει αρκετή ώρα, πχ Blender benchmark, και δες κι εκεί πως συμπεριφέρεται. Η υδρόψυξή σου είναι από τις κορυφαίες AiO, για κάτι καλύτερο θα πρέπει να πας σε custom loop. 3
stevepap Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, malakudi είπε Μια χαρά είναι η θερμοκρασία σου. Δοκίμασε και κάποιο benchmark που κρατάει αρκετή ώρα, πχ Blender benchmark, και δες κι εκεί πως συμπεριφέρεται. Η υδρόψυξή σου είναι από τις κορυφαίες AiO, για κάτι καλύτερο θα πρέπει να πας σε custom loop. Οπότε μένω εδώ που είμαι λες?? Σε stress συνθήκες πάνω από 75c δεν ανεβάζει..
malakudi Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Νομίζω ναι αλλά ας δούμε τι θα πουν και άλλα μέλη. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από malakudi 1
kostas_anes Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Σαν χρήστης 3700Χ που τον έχω δοκιμάσει και με X62, τα νούμερα σου μου φαίνοντα μια χαρά! 2
ilos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Για τους 8 core zen2 overkill είναι και το custom loop, overkill είναι και η x62, overkill είναι ακόμα και τα dual towers. Με μια noctua nh-u14s θα έχεις ακριβώς τα ίδια temps, με μόνη διαφορά το χρόνο που θα κρατάνε τα boost κυρίως τα ΑΙΟ με μεγάλα radiators. Τρίχες δηλαδή. Το bottleneck είναι η μικρή επιφάνεια/μεγάλο density στα chiplets που δεν επιτρέπει την μεγαλύτερη απαγωγή, η κατανάλωση και κατ' επέκταση η παραγόμενη θερμότητα είναι της πλάκας σε αυτά τα parts. Μακάρι να υπήρχε πατέντα να μπορούμε να τους αυξήσουμε την επιφάνεια και θα έβλεπες αστείες θερμοκρασίες.😁 1
stevepap Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 8 ώρες πριν, ilos είπε Για τους 8 core zen2 overkill είναι και το custom loop, overkill είναι και η x62, overkill είναι ακόμα και τα dual towers. Με μια noctua nh-u14s θα έχεις ακριβώς τα ίδια temps, με μόνη διαφορά το χρόνο που θα κρατάνε τα boost κυρίως τα ΑΙΟ με μεγάλα radiators. Τρίχες δηλαδή. Το bottleneck είναι η μικρή επιφάνεια/μεγάλο density στα chiplets που δεν επιτρέπει την μεγαλύτερη απαγωγή, η κατανάλωση και κατ' επέκταση η παραγόμενη θερμότητα είναι της πλάκας σε αυτά τα parts. Μακάρι να υπήρχε πατέντα να μπορούμε να τους αυξήσουμε την επιφάνεια και θα έβλεπες αστείες θερμοκρασίες.😁 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για τις πληροφορίες.!!
mpl123 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 παιδια εχω τον 3800X και οι θερμοκρασιες με kraken x63 ειναι απο 40 μεχρι 60 και καποιες φορες 65 ειναι λογικες οι τιμες αυτες? ειναι πρωτη φορα που εκανα build και δεν γνωριζω πολλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα