redmedusa Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Με το παραπανω MacBook δινει προσφορα ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ AirPod, η προσφορα ισχύει μεχρι 19/7/2020. Σκεφτομαι να το αγορασω για απλα τρισδιαστατα AutoCAD σχεδια και απλο edit σε μεγαλες εικονες (7000x4000), τωρα τρεχουν μια χαρα σε: i5 Quad Core 8GB 2666Mhz RAM 512GB NVMe GTX 1050 Δεν ξερω τι επιδοσεις να περιμενω, φοβαμαι με τον διπυρηνο δεν θα μπορω να κανω τιποτα.
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 21 minutes ago, redmedusa said: φοβαμαι με τον διπυρηνο δεν θα μπορω να κανω τιποτα. +1 Δεν ξέρω τις απαιτήσεις για τις δουλειές που λες αλλά κατά τη γνώμη μου από 'δω και πάνω, και πάλι φοβάμαι αρκετά τη σύγκριση με τη 1050. Ψάξτο μη βρεθείς με καμμιά external GPU. 😋 Επίσης, τα προγράμματα που δουλεύεις είναι όλα 64bit?
redmedusa Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 51 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε +1 Δεν ξέρω τις απαιτήσεις για τις δουλειές που λες αλλά κατά τη γνώμη μου από 'δω και πάνω, και πάλι φοβάμαι αρκετά τη σύγκριση με τη 1050. Ψάξτο μη βρεθείς με καμμιά external GPU. 😋 Επίσης, τα προγράμματα που δουλεύεις είναι όλα 64bit? Τα γραφικα δεν με πειραζουν, ειναι καλυτερα απο UHD 620 που βλεπω σε κατι 2,000 ευρω λαπτοπ. Το προβλημα ειναι ο επεξεργαστης...
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 6 minutes ago, redmedusa said: Τα γραφικα δεν με πειραζουν, ειναι καλυτερα απο UHD 620 που βλεπω σε κατι 2,000 ευρω λαπτοπ. Το προβλημα ειναι ο επεξεργαστης... Αν μιλάς για τον 2πύρινο ή τον παλιό i5 ναι, μπορεί να είναι πρόβλημα. Ποιο μοντέλο κοιτάς;
redmedusa Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 13 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Αν μιλάς για τον 2πύρινο ή τον παλιό i5 ναι, μπορεί να είναι πρόβλημα. Ποιο μοντέλο κοιτάς; i3 Dual Core 1.1Ghz Base Clock 3.2Ghz Boost Clock
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 6 minutes ago, redmedusa said: i3 Dual Core 1.1Ghz Base Clock 3.2Ghz Boost Clock 56€ δεν είναι η διαφορα ή κάτι δεν βλέπω σωστά; Δεν νομίζω να αξίζει ο i3.
redmedusa Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε 56€ δεν είναι η διαφορα ή κάτι δεν βλέπω σωστά; Δεν νομίζω να αξίζει ο i3. Ο i5 αξιζει?
CheOnWeb Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Σε σχέση με i3 σίγουρα με τη διαφορά τιμής που έχει. Έτσι όπως τα περιγράφεις νομίζω θα σε καλύψει.
Ribopaido Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 i5 Τούμπανο οντως, ΜΗΝ το σκεφτεσαι καν για την αναβάθμιση.. Τέλος το μηχάνημα πετάει για απλά cad, η 8αρα ραμ σε καλυπτει ομως?
redmedusa Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ribopaido είπε Τέλος το μηχάνημα πετάει για απλά cad, η 8αρα ραμ σε καλυπτει ομως? 9 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Σε σχέση με i3 σίγουρα με τη διαφορά τιμής που έχει. Έτσι όπως τα περιγράφεις νομίζω θα σε καλύψει. Δεν εχω προβλημα με τα specs της iGPU, RAM και NVMe. Σχεδιαζω κτιρια για τη σχολη, δεν εχουν πολυ λεπτομερεια αλλα δεν ειναι και δισδιαστατα. Ακομα δεν ειμαι σιγουρος για την αγορα με 1.1Ghz Base Clock. Τα φωτα σας! Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από redmedusa
haHa Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, redmedusa είπε Δεν εχω προβλημα με τα specs της iGPU, RAM και NVMe. Σχεδιαζω κτιρια για τη σχολη, δεν εχουν πολυ λεπτομερεια αλλα δεν ειναι και δισδιαστατα. Ακομα δεν ειμαι σιγουρος για την αγορα με 1.1Ghz Base Clock. Τα φωτα σας! Μην παρεις το 2πυρηνο, παρε το 4πυρηνο. Αν θελεις κατι αισθητα πιο γρηγορο που θα εχει και μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, δες για windows laptop(ειδικα για CAD) με ryzen 7 επεξεργαστη. Μιλαμε για διπλασιες επιδοσεις, οχι για ενα απλο 10-20%. Χωρια οτι τα windows εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware, ειδικα οσον αφορα εργασιες σχετικες με CAD. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από haHa 1
onelonelystar Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Έχε υπόψιν πως η έκδοση AutoCAD για Mac, ενδέχεται να έχει διαφορές. Δες εδώ και τα specs https://knowledge.autodesk.com/support/autocad-for-mac/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-for-Mac.html
redmedusa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 17/7/2020 στις 1:52 ΠΜ, CheOnWeb είπε Σε σχέση με i3 σίγουρα με τη διαφορά τιμής που έχει. Έτσι όπως τα περιγράφεις νομίζω θα σε καλύψει. Στις 17/7/2020 στις 9:03 ΠΜ, Ribopaido είπε i5 Τούμπανο οντως, ΜΗΝ το σκεφτεσαι καν για την αναβάθμιση.. Τέλος το μηχάνημα πετάει για απλά cad, η 8αρα ραμ σε καλυπτει ομως? Στις 17/7/2020 στις 12:48 ΜΜ, haHa είπε Μην παρεις το 2πυρηνο, παρε το 4πυρηνο. Αν θελεις κατι αισθητα πιο γρηγορο που θα εχει και μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, δες για windows laptop(ειδικα για CAD) με ryzen 7 επεξεργαστη. Μιλαμε για διπλασιες επιδοσεις, οχι για ενα απλο 10-20%. Χωρια οτι τα windows εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware, ειδικα οσον αφορα εργασιες σχετικες με CAD. 22 ώρες πριν, onelonelystar είπε Έχε υπόψιν πως η έκδοση AutoCAD για Mac, ενδέχεται να έχει διαφορές. Δες εδώ και τα specs https://knowledge.autodesk.com/support/autocad-for-mac/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-for-Mac.html Χθες παραγγειλα το MacBook Air 2020 i5 Silver και σημερα σκεφτομαι να ακυρωσω την παραγγελια. Ξερω οτι παω σε πιο γρηγορη RAM, πιο γρηγορο NVMe και καρτα γραφικων σαν την RX Vega 8 που ειναι αρκετα καλη, ομως ο επεξεργαστης με φοβιζει. Θα χρειαστει να κανω τετοια σχεδια με αρκετη λεπτομερεια σε μονιμη βαση: Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από redmedusa
onelonelystar Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής αλλά και η κάρτα γραφικών που πρέπει να είναι δυνατή. Επίσης τα 256GB και τα 8GB RAM θα σου είναι οριακά. Προσωπικά πιστεύω πως αν θες ντε και καλά mac, θα πρέπει να πας τουλάχιστον σε 15"-16" Pro μοντέλο. Το Air δεν είναι για αυτό που θες. Γενικά σε Mac θα πρέπει να τα στάξεις. Αν θεωρείς ότι αξίζει αυτή η επένδυση και ότι θα γουστάρεις περισσότερο και τη δουλειά σου, go for it. Αν μπορείς να το πάρεις και με απαλλαγή ΦΠΑ θα σου βγει 2200. https://e-mac.eu/mac/foritoi-apple/apple-16-inch-macbook-pro-2-6ghz-6-core-512gb-space-gray-english-mvvj2z-a.html Διαφορετικά με 1000 ευρώ στήνεις ένα τουμπανο pc που θα σου ανοίγει το AutoCAD με το που το κοιτάς. Γενικά, τα Mac βγάζουν τα λεφτά τους σε native εφαρμογές, του στυλ Final Cut, Logic Pro... Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από onelonelystar
najinblue3 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Στις 16/7/2020 στις 8:51 ΜΜ, redmedusa είπε Με το παραπανω MacBook δινει προσφορα ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ AirPod, η προσφορα ισχύει μεχρι 19/7/2020. Σκεφτομαι να το αγορασω για απλα τρισδιαστατα AutoCAD σχεδια και απλο edit σε μεγαλες εικονες (7000x4000), τωρα τρεχουν μια χαρα σε: i5 Quad Core 8GB 2666Mhz RAM 512GB NVMe GTX 1050 Δεν ξερω τι επιδοσεις να περιμενω, φοβαμαι με τον διπυρηνο δεν θα μπορω να κανω τιποτα. Βασικα μακρια απο air, δεν κανουν τα μηχανακια αυτα για σοβαρη δουλεια. Εγω θα προτεινα να πας σε pro αν μπορεις, η να βρεις καποιο μεταχειρισμενο. Αν δουλεψεις σε pro δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξεις ποτε, k αξιζουν φουλ τα λεφτα τους 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα