tigergreg Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Όλοι κρατάμε πράγματα σε διάφορες γωνιές τα περισσότερα ξεχασμένα. Κάτι όμως που μου συνέβη πριν λίγα χρόνια.Πάω στην αδελφή μου επίσκεψη στο χωριό και μου λέει κάτσε να σου δείξω κάτι και μου φέρνει κάτι παλιές φωτογραφίες με γνωστές από τα νειάτα μου και αλληλογραφία (τότε δεν υπήρχαν κινητά και ίντερνετ). Τα βλέπω έφερα στο μυαλό μου παλιές ωραίες αναμνήσεις. -Τα θες;;;;; με ρωτάει. -Πως βρέθηκαν στα χέρια σου;;;; Γελάει. -Ξέρεις όταν παντρεύτηκες (πριν πολλά χρόνια) τα πήρα από το πατρικό μήπως τα βρει η σύζυγος και έχεις ζήλειες. -Μπα πέταξέ τα λέω γιατί ακόμη είμαι παντρεμένος. Κάποιες φορές κάποια πράγματα λειτουργούν διαφορετικά.Όχι ότι θα είχα κάποιο πρόβλημα με τη σύζυγο αλλά ορισμένα μας θυμίζουν ότι μεγαλώσαμε αρκετά και συνήθως μελαγχολούμε. Καλημέρα. Το προβλημα ειναι οτι μπορει να μετανοιωσεις για κατι που πεταξες αλλα οχι για κατι που δεν πεταξες.🙂 22 λεπτά πριν, The_Judas είπε Οι γονείς μου είχαν πετάξει αρκετά παλιά κομιξ. Αυτά δεν θα τα πετούσα σίγουρα Εμενα μου πεταξαν τα τευχη των 4τ οταν πηγα στρατο (απο το 1 παρακαλω) auto-express και αυτοκινητο απο το 1970!!! Επισης ενα περιοδικο "δρομοι και πιστες" που ειχε βγει για πολυ λιγο. 1
evabb Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, kathytherion είπε Είσαι το είδωλο μου! Θέλω να γίνω σαν κι εσένα παρότι η φύση μου ρέπει προς την πλευρά του παιδιού που άνοιξε το θέμα... τρικυμία εν κρανίω! Θα έλεγα ότι πλέον ξεφορτώνομαι πολύ ευκολότερα αντικείμενα άχρηστα που λειτουργούν σαν ενθύμια μεν, αλλά εχω ακόμη δρόμο μπροστά μου με τα πιο κανονικά αντικείμενα που όντως δόθηκαν ως δωρο ς εμένα και είναι για να μεινουν( όχι δηλαδή συσκευασίες και τέτοια). στη δίκη μου προσπαθεια(που συνεχίζεται) βοήθησαν πολύ δυο παράγοντες. 1) πολλές μετακομίσει ς με κατάληξη μετακόμιση σε μικρότερο σπίτι ,που με ανάγκασε να ξεφορτωθώ πράγματα Για να εχω έναν πιο ήρεμο χώρο μέσα στο σπίτι και 2) η συνειδητοποίηση ότι πολλά ενθύμια μου θυμίζουν άτομα που δεν βρίσκονται δίπλα μου πλέον από επιλογή (όχι εκλειποντες δηλαδή) και το βασικότερο ότι τα καλύτερα ενθύμια είναι οι φωτογραφίες με τους αγαπημένους μας κ όλα τ αλλά έρχονται Δευτέρα. Που είναι κ αυτό μια ενδιάμεση λύση, όταν αποχωρίζεται κάτι να έχεις μια φωτογραφία του ειδικά με τις ευχετήριες κάρτες φεύγει πολύς όγκος χαρτούρας. Αυτά με βοήθησαν προσωπικά. Θα θελα να δω κ άλλες ιδέες και απόψεις καθώς εχω πολύ δρόμο μπροστά μου σε αυτό το κομμάτι ΑΛλο ένα μεγάλο εμπόδιο στην εκκαθάριση είναι οι συλλογές παρελθοντικές και και τωρινές. Εχω κι εγώ πολλές αλλά η τεχνολογίας με έχει βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι ως προς τη μουσική για παράδειγμα. Απλά επειδή όντως έχει άλλη ομορφιά ένα mp3 ξερό κ άλλη ένα δισκάκι με το εξώφυλλο τους στίχους το artwork κλπ εχω κρατήσει και καμία δεκαριά δισκάκια αγαπημένα που τα εχω από την εφηβεία... και κάπως έτσι εξισορροπείται. Στα βιβλία είναι πιο δύσκολο κεφάλαιο αλλά εχω αρχίσει σιγά σιγά να βάζω χέρι σε κάποια μυθιστορήματα ,που πιθανόν να μην ξαναδιαβασω όσο ωραια και να ήταν γιατί βάλλομαστέ από παντού με νέο υλικό, τα οποία θα αντικατασταθούν σιγά σιγά από ebook. Φυσικά αρκετά βιβλία θα παραμείνουν στη χάρτινη εκδοχή τους. Και ταινίες, δεν υπάρχει λόγος. Μετά από πολύ σκέψη κράτησα τις Χάρι ποτερ που είναι στολίδια dvd και τις υπόλοιπες τις βλέπω σιγά σιγά όσες θέλω κ μετά πάνε. Σε φίλη που τα μαζεύει συλλογή. Πόνεσε η καρδούλα μου. Όση πρόοδο και να κάνω με ρετρό υλικό στο κομμάτι μουσικής ταινιών και τεχνολογίας και παιχνιδιών εχω ένα θέμα, ένα soft spot, και όταν βλέπω παλιές κονσόλες σε κάδους ηλεκτρονικών πονάω ! Ίσως εδώ πάμε στην άλλη πλευρά, είμαι υπέρ του να χρησιμοπυμε κάτι μέχρι να σταματήσει να είναι λειτουργικό αλλιώς προκαλούμε απίστευτο σκουπίδι και δεν κάνει καλο ούτε στο περιβάλλον ούτε στην τσέπη μας. Ρούχα αγοράζω σπάνια (@ν και κοπέλα) καθώς πλέον είναι πολύ δύσκολο να χαλάσει τόσο εύκολα ένα ρούχο όποτε γιατί να το αντικαταστήσω? Κινητό το ίδιο , αν πάθει κάτι αύριο θα πάρω άλλο αλλά το κρατάω όσο πάει. Δεν γίνεσαι από την μια μέρα στην άλλη του πεταματος. Κάνεις καλά βήματα όμως ήδη. Κι εγώ αναθεωρώ όλη την ώρα τι μου χρειάζεται και τι όχι. Γίνομαι και πιο λιτή στις ανάγκες μου και βρίσκω τον εαυτό μου και μια ηρεμία. Πχ είναι κάτι manga που ξέρω ότι παράτησα την σειρά. Μάλλον θα πάω να τα πουλήσω ή στην χειρότερη θα τα κατεβάσω στην είσοδο της πολυκατοικίας να τα πάρει κανένας. Η βιβλιοθήκη μου χρειάζεται για άλλα βιβλία. 1
Bomber-21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Πιεστείτε και πετάξτε και θα δείτε πόσο καλύτερα θα νιώσετε. Σχεδόν ποτέ δεν μου έλειψε τίποτα από όσα έχω πετάξει. ΥΓ: Προφανώς δεν αναφέρομαι σε λίγα αντικείμενα που μας θυμίζουν κάποιον που έφυγε από τη ζωή (πχ το ρολόι του πατέρα ή άλλα αντίστοιχα αντικείμενα) 2
tigergreg Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Μ αρεσει που ο σταρτερ αναρωτιεται αν ειναι φυσιολογικο να κραταει 2-3 πραγματα η να ρωτησει ψυχολογο.... Τοτε εμεις ειμαστε για τα σιδερα.... Μηπως πρεπει ν αλλαξει ο τιτλος του θεματος?😀 2
Agent_Orange Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kathytherion είπε όταν βλέπω παλιές κονσόλες σε κάδους ηλεκτρονικών πονάω Μα δεν πέταξα καμια κονσόλα επίσης πέταξα αντεγραμμένα, περίφανος πλέον ότι δεν υπάρχει κλόπυ ούτε για δείγμα στο σπίτι. Τα ορίτζιναλ τα κράτησα (εκτός απο τα pc games). Δεν είπαμε ότι έγινα καλά απο τη μια μέρα στην άλλη @evabb μηπως να το σκεφτείς επαγγελματικά το θέμα; πχ ερχομαι σπίτι σας και πετάω πράματα έναντι αμοιβής Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από Agent_Orange 1
johnnieinlab Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφού βγάζουμε όλοι οι προβληματικοί τα εσώψυχά μας... Έχω κάποια κουτιά με καλώδια, παλιά backups από υπολογιστές που είχα πριν 20χρόνια, κάποια αναμνηστικά, ένα κουτί με ευχετήριες κάρτες, ένα TI-89 και έναν Canon X-07! Είναι αρκετά ρούχα που δε φοράω ποτέ και βρίσκονται ακόμα στην ντουλάπα μου. Πολλά από αυτά τα κρατάω just in case! Φυσικά είναι ζήτημα να έχω χρειαστεί το 1% μία φορά. Έκανα κάποια στιγμή ξεσκαρτάρισμα και πέταξα τρια κιβώτια πράγματα. Κυρίως χαρτιά και πολύ παλιά βιβλία, cd και dvd, ρούχα, άχρηστα και αχρησιμοποίητα διακοσμητικά και δώρα που έπρεπε να είχα αλλάξει. Οι μετακομίσεις βοηθούν πολύ, ειδικά εαν πηγαίνεις σε μικρότερο σπίτι ή μετακομίζεις με σύντροφο Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από johnnieinlab 1
Errik Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά ωραία όλα αυτά αλλά αν ασχολείσαι με κατασκευές, δυστυχώς πάρα πολλά "σκουπίδια" είναι γεμάτα με χρησιμα πράγματα. Έχω καταλήξει να έχω κούτες με καλώδια και ηλεκτρονικά, λειτουργικά και μη που ενώ τα μισώ, πάντα όλο και κάποιες φορές μου χρειάζονται. Τι σκατα να κάνω να αγοράσω ξεχωριστή αποθήκη; Είναι τρομακτική η διαχείριση τόσων πραγμάτων. Ειδικά αν έχεις "μπελαλίδικα" χόμπι όπως ηλεκτρονικές κατασκευές, 3D printing, drones, φωτογραφία καταλήγεις να πνίγεσαι σε γκατζετάκια. Επίσης υπάρχει άλλη μια διαταραχή που έχει σχέση με το hoarding, το data hoarding οπου δεν μπορείς να σβήσεις παλιά αρχεία. Παίζει να υπάρχει έντονα στο ινσομνια επίσης. Λέω εγώ. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από Errik 5
logistoulis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 κι εγώ είμαι τιτάνιος hoarder έχω απίστευτη σαβούρα κρατημένη από οτιδήποτε
l337 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω μια μανία (τρόπος του λέγειν) οτιδήποτε δεν το χρειάζομαι να το χαρίζω (κυρίως) ή να το πετάω (αν δεν το θέλει κάποιος). Από τα ελάχιστα πράγματα που κρατάω είναι όλα τα cd's της μουσικής, όλα τα βινύλια (πάνω από 1200) και όλα τα εισητήρια από παρτάκια, festivals κλπ που είχα δώσει πόνο μικρότερος. Επίσης κάτι μπλούζες (και όχι μόνο) από κάτι πάρτυ. Τα υπόλοιπα απλά χαρίζονται ή τα παίρνουν άλλοι. EDIT: Επίσης δεν πετάω ποτέ βιβλία Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από l337
Mhlogiatros Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Προχτές πέταξαν μια παλιά ηρωική μπάλα 40ετιας και τις έβαλα να ψάχνουν στα σκουπίδια μέχρι να τη βρουν έτσι να μάθουν τι πετάνε Data hoarding μπορεί να έχω πρόβλημα όπως και οι μισοί εδώ μέσα Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από Mhlogiatros 1
mary Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν βρίσκω καθόλου κακό να κρατάς μικρά ενθύμια. Έχω ένα μικρό κουτί που έχω μέσα μικροπραγματα όπως το κουτί από τις βέρες μας, το εισιτήριο σινεμά που πήγαμε πρώτη φορά. Τα κοκκαλακια που φορούσα στο γάμο και αρραβώνα μου. Γενικά τέτοια μικρά. Σε οτιδήποτε άλλο όμως είμαι το αντίθετο του hoarding. Δεν μου αρέσει να πετάω, οπότε ή πουλάω ή χαρίζω (πχ βαρέθηκα αυτή τη τσάντα που είχα, πήρα καινούρια, αλλά δεν θα πετάξω την παλιά ειδικά όταν είναι σε καλή κατάσταση) Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από mary 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, evabb είπε εγω εχω το αναποδο προβλημα. Πεταω τα παντα και η μανα μου με βριζει γιατι ακομα θυμαται οτι της πεταξα το καπακι απο τον παλιο βραστηρα. Το σπιτι πρεπει να ειναι αδειο, λιτο κι απαιρητο. Οι παπαριες που πιανουν χρησιμο χωρο δεν εχουν θεση μεσα στο σπιτι μου. Λες και θα τις παρω στον ταφο μου τις αναμνησεις απο το σχολειο ή τους ακυρους πρωην. Οτι ειναι σημαντικο μενει στην ζωη σου δεν γινεται απλως αναμνηση. εγω δε το εχω καταφερει εντελως, ακομα κανω βλακειες και κραταω πραματα που "μπορει να χρειαστω" αλλα σιγα σιγα το χαλαρωνω. η αληθεια ειναι πως οσο πιο πολλα ξεφορτωθεις τοτε τοσο πιο ευκολο ειναι να βαλεις πιο αυστηρους κανονες και να ξεφορτωθεις ακομα περισσοτερα. παντως να χεις μια γωνια, πχ κουτι ή ντουλαπι, να βαζεις τα "περιττα" που θες να κρατησεις νομιζω δεν ειναι προβλημα εφοσον εχεις το χωρο διαθεσιμο και δε σε περιοριζει Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
Salvation81 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Να πω και εγω την Αμαρτια μου... Εχω ενα τρενακι κεραμικο στο οποιο κραταω πραγματα που εχουν αφησει εδω πρωην (κρατουσα βασικα, καποια στιγμη σταματησα). Το ανοιξα τωρα και εχει μεσα 1 μπλουζα (απο εκεινες που ειναι μισες), ενα σουτιεν, ενα ζευγαρι γυαλια, ενα σκουλαρικι (απο εκεινα τα στρογγυλα τα μεγαλα) αρκετα πιαστρακια μαλλιων και ενα δαχτυλιδι. Το παραξενο ειναι πως αφενος το τρενακι μεσα μυριζει αρωμα ακομα (δεν ξερω τι και πως) και πως θυμαμαι σχεδον ολα απο ποιες ηταν. Α παλια εκανα συλλογη και απο Playboy, ισως να τα εχω καπου ακομα.
Maurikycli Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 7 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Να πω και εγω την Αμαρτια μου... Εχω ενα τρενακι κεραμικο στο οποιο κραταω πραγματα που εχουν αφησει εδω πρωην (κρατουσα βασικα, καποια στιγμη σταματησα). Το ανοιξα τωρα και εχει μεσα 1 μπλουζα (απο εκεινες που ειναι μισες), ενα σουτιεν, ενα ζευγαρι γυαλια, ενα σκουλαρικι (απο εκεινα τα στρογγυλα τα μεγαλα) αρκετα πιαστρακια μαλλιων και ενα δαχτυλιδι. Το παραξενο ειναι πως αφενος το τρενακι μεσα μυριζει αρωμα ακομα (δεν ξερω τι και πως) και πως θυμαμαι σχεδον ολα απο ποιες ηταν. Α παλια εκανα συλλογη και απο Playboy, ισως να τα εχω καπου ακομα. τα φοράς κιόλας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα