nikos032 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Πόσες φορές είχα τσακωθεί με την μάνα μου κάθε φορά που πήγαινα να πετάξω εκκλησιαστικά χαρτιά όπως ημερολόγια, και πάντα μου έλεγε "μη, άστα, αμαρτία είναι" ή κάθε φορά που καθάριζα τα ντουλάπια και έβαζα σε μια σειρά όλα τα τάπερ (πετούσα πολλά) και την επόμενη μέρα ήταν πάλι άνω κάτω (ως συνήθως), μαζί με αυτά που είχα πετάξει.. Έχω ένα συρτάρι γεμάτο με διάφορα άχρηστα πράγματα όπως ένα κουτί γεμάτο με μπίλιες. Αποκλείεται να βγώ ξανά στους δρόμους για να αρχίσω να παίζω σαν 10χρονο αλλά όλο λέω κρίμα είναι να πεταχτούν
mp123 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 49 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Αν εχεις την ιδια γυναικα εδω και 20 χρονια ειναι πλεον αργα. Έχεις δικιο. Έπρεπε να την αλλάξω στην τριετία οπως τα αυτοκίνητα.τωρα πια είναι αργά . 2
adi32 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Σκέψου θετικά. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνεις και όλα αυτά θα είναι άχρηστα σκουπιδια που δε θα νοιαζουν κανέναν. Μην ξοδεύεις το χρόνο σου σε άχρηστες αηδίες 2
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 12 λεπτά πριν, adi32 είπε Σκέψου θετικά. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνεις και όλα αυτά θα είναι άχρηστα σκουπιδια που δε θα νοιαζουν κανέναν. Μην ξοδεύεις το χρόνο σου σε άχρηστες αηδίες Με τόση θετικότητα θα πάθει τίποτα!!!
tigergreg Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, markoliaz είπε εχω φιλο που κραταει σε μια ντουλαπα ολα τα κουτια που εχει απο συσκευες, παραδειγμα playstation, κινητα, υπολογιστες, εχει κουτια nokia 3310, playstation 1, γερμανος παλια συμβολαια...δεν εχει τις συσκευες πλεον..μονο τα κουτια...και τα κοιταει και χερεται...τι να πεις ο καθενας εχει τα δικα του κουσουρια! Ουσιαστικα ειναι αντανακλαστικα... Βλεπεις την ζωη σου να περναει μεσα απο αντικειμενα. Ειχα γνωρισει το 85 εναν καλο ανθρωπο που εμενε σε παλιο σπιτι αρχοντικο στην κερκυρα 500μ με κτημα 27,000μ στο κεφαλομαντουκο. Σε μια γωνια εξω απο το σπιτι ειχε φυλαγμενα 17,000 αδεια μπουκαλια απο κρασι. Και διπλα ενα JEEP M38 που το ειχε αφησει ενας αμερικανος αξιωματικος το 1949 τυφλα στο μεθυσι. Προσωπικα μαζευα γραμματοσημα απο το 70... Ειχα κουσουρι απο τοτε μαλλον. Το 74 βρηκα ενα συρταρι γεματο μικροπραγματα στο σπιτι του παππου μου στην τεγεα οπως παλια ξυριστικα παλιους αναπτηρες και πολλες επιστολες και γραμματα. Πηρα μια επιστολη του 1912 για τον καφε ερμη που ειχε για γραμματοσημο και το εχω ακομα. Το 2005 ανοιξα μια ξεχειλισμενη αποθηκη στο σπιτι μου και αρχιζα να χαριζω διαφορα πραγματα για να αδειασει. Τελικα σημερα εχω τρεις ξεχειλισμενες αποθηκες και δυο δωματια φουλαρισμενα...... Αυτο συνεβη γιατι γνωστοι και φιλοι μου εφερναν πραγματα για να σπρωξω.... Ειναι να μην αρχισει κανεις γιατι γινεται βιωμα..... Πριν ενα χρονο βρηκα σε συρταρι μου το βιβλιο του καρκαβιτσα "τα λογια της πλωρης" που μας ειχε δωσει ο δασκαλος μας το 70 στην ληξη της τεταρτης δημοτικου με ολες τις χειρογραφες ευχες των συμμαθητων μου. Μεσα στο βιβλιο βρηκα εντελως καινουργια 50δραχμα, 100δραχμα και χαρτινα μονα δολλαρια του 50-60! Και ενα τιμολογιο αγορας σκαφους του 76!!! 9 1
Agent_Orange Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εντελως τυχαία τις τελευτέες μέρες πεταξα 2 τόνους απο τέτοια πραγματα που κρατούσα σαν καμένος. πχ κατι 100δες copy cd games/music απο δεκατία του 90 κτλ εισιτήρια, αφισες, καλωδια συμπράγκαλα κατι αρχαια hardware. (μεταξύ αλλων μια disney sound source που είχα αρχες 90 και την έπαιρνα στην σχολή οπου πεζαμε samples με mod manager κατι κλανίδια και ρεψίματα σε slow motion την ώρα του μαθήματος 😆. το αναφέρω γιατι πετύχαινα διάφορα τέτοια αντικείμενα ενώ μάζευα, που μου θύμιζαν κατι ευχάριστο, αλλα στην τελικη έλεγα ναι ωραία και γέλαγα αλλα τωρα αντε γ.... και το πέταγα) Μιλάμε γέμισα 5 κάδους ανακύκλωσης για πάρτη μου και τον κάδο για τις ηλ.συσκευές στο δημάρχείο και εβαζα και τριγύρω γιατι δεν χώραγε, δεν κάνω πλακα. Ξαλάφρωσε το σπίτι, μιάζει μεγαλύτερο τωρα. Ξαλάφρωσα και εγω. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από Agent_Orange 6 1
tigergreg Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 https://www.insomnia.gr/forums/topic/677986-μην-πετάτε-τίποτα-χαρίστε-το-εδώ-part-3/page/702/?tab=comments&_fromLogout=1 Γι αυτο δημιουργηθηκε αυτο το νημα...... 1 1
Agent_Orange Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 oops, δεν το γνώριζα, σορρυ.. αλλα και πάλι δεν φαντάστηκα οτι θα ήθελε κανείς τις αρχαίες σαβούρες μου...ρωτησα φιλους γνωστούς και μου είπαν "ασε ρε φίλε, εδω ψάχνουμε να ξεφωρτοθούμε τα δικά μας"... ειχα παλια original games για Pc αγορασμενα retail και πολλά απο περιοδικά pc master κτλ και απο bundles μαζι με vga πχ. και πήγα να τα δώσω σε ενα πιτσιρικά εδώ στην πολυκατοικία και μονο που δεν έφαγα και ξύλο απο τη μάνα του... 1
LIGHT1NG Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 πιάσε την αδερφή σου και πες της το χρώμα από το ποτήρι σου αρέσει ακόμα ή τσάμπα το κρατάω 2 χρόνια? 😅 1
nullindex Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δεν είσαι μόνος, είμαστε πολλοί. Περιοδικά τεχνολογίας, εισιτήρια από συναυλίες και ταξίδια, cd δεν πετιούνται ΠΟΤΕ. Βιβλία δεν μπορώ ούτε να το διανοηθώ ότι τα πετάει κάποιος. Ιεροσυλία το λιγότερο. 4
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλοι κρατάμε πράγματα σε διάφορες γωνιές τα περισσότερα ξεχασμένα. Κάτι όμως που μου συνέβη πριν λίγα χρόνια.Πάω στην αδελφή μου επίσκεψη στο χωριό και μου λέει κάτσε να σου δείξω κάτι και μου φέρνει κάτι παλιές φωτογραφίες με γνωστές από τα νειάτα μου και αλληλογραφία (τότε δεν υπήρχαν κινητά και ίντερνετ). Τα βλέπω έφερα στο μυαλό μου παλιές ωραίες αναμνήσεις. -Τα θες;;;;; με ρωτάει. -Πως βρέθηκαν στα χέρια σου;;;; Γελάει. -Ξέρεις όταν παντρεύτηκες (πριν πολλά χρόνια) τα πήρα από το πατρικό μήπως τα βρει η σύζυγος και έχεις ζήλειες. -Μπα πέταξέ τα λέω γιατί ακόμη είμαι παντρεμένος. Κάποιες φορές κάποια πράγματα λειτουργούν διαφορετικά.Όχι ότι θα είχα κάποιο πρόβλημα με τη σύζυγο αλλά ορισμένα μας θυμίζουν ότι μεγαλώσαμε αρκετά και συνήθως μελαγχολούμε. Καλημέρα. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από papoys1 5 1
kathytherion Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 11 ώρες πριν, evabb είπε εγω εχω το αναποδο προβλημα. Πεταω τα παντα και η μανα μου με βριζει γιατι ακομα θυμαται οτι της πεταξα το καπακι απο τον παλιο βραστηρα. Το σπιτι πρεπει να ειναι αδειο, λιτο κι απαιρητο. Οι παπαριες που πιανουν χρησιμο χωρο δεν εχουν θεση μεσα στο σπιτι μου. Λες και θα τις παρω στον ταφο μου τις αναμνησεις απο το σχολειο ή τους ακυρους πρωην. Οτι ειναι σημαντικο μενει στην ζωη σου δεν γινεται απλως αναμνηση. Είσαι το είδωλο μου! Θέλω να γίνω σαν κι εσένα παρότι η φύση μου ρέπει προς την πλευρά του παιδιού που άνοιξε το θέμα... τρικυμία εν κρανίω! Θα έλεγα ότι πλέον ξεφορτώνομαι πολύ ευκολότερα αντικείμενα άχρηστα που λειτουργούν σαν ενθύμια μεν, αλλά εχω ακόμη δρόμο μπροστά μου με τα πιο κανονικά αντικείμενα που όντως δόθηκαν ως δωρο ς εμένα και είναι για να μεινουν( όχι δηλαδή συσκευασίες και τέτοια). στη δίκη μου προσπαθεια(που συνεχίζεται) βοήθησαν πολύ δυο παράγοντες. 1) πολλές μετακομίσει ς με κατάληξη μετακόμιση σε μικρότερο σπίτι ,που με ανάγκασε να ξεφορτωθώ πράγματα Για να εχω έναν πιο ήρεμο χώρο μέσα στο σπίτι και 2) η συνειδητοποίηση ότι πολλά ενθύμια μου θυμίζουν άτομα που δεν βρίσκονται δίπλα μου πλέον από επιλογή (όχι εκλειποντες δηλαδή) και το βασικότερο ότι τα καλύτερα ενθύμια είναι οι φωτογραφίες με τους αγαπημένους μας κ όλα τ αλλά έρχονται Δευτέρα. Που είναι κ αυτό μια ενδιάμεση λύση, όταν αποχωρίζεται κάτι να έχεις μια φωτογραφία του ειδικά με τις ευχετήριες κάρτες φεύγει πολύς όγκος χαρτούρας. Αυτά με βοήθησαν προσωπικά. Θα θελα να δω κ άλλες ιδέες και απόψεις καθώς εχω πολύ δρόμο μπροστά μου σε αυτό το κομμάτι 11 ώρες πριν, The_Judas είπε αυτό ακριβώς... και εγώ προσπαθώ να κρατάω το σπίτι μου όσο το γίνεται πιο άδειο. Αντιθέτως ορισμένοι συγγενείς μου ότι επιπλέον δωμάτιο και να τους δώσεις θα το γεμίσουν με πράγματα. Ορισμένοι ψάχνουν ακόμη και δίπλα στα σκουπίδια για καμιά καλή καρέκλα ή τραπέζι. Αλλος πάλι μαζεύει ότι βρει από καλώδια, σκοινιά, καρφιά, καπάκια κλπ. Ο πατέρας μου δεν πετάει ούτε τα ρούχα ακόμη και αν είναι ξεπερασμένα ή σκισμένα/φθαρμένα. Τα έχει σε μια ντουλάπα και μπορεί να είναι εκεί αφόρετα για 10-20 χρόνια Κατά περιόδους βέβαια είχα και εγώ κάποιες συλλογές, από CD ή περιοδικά αλλά όχι σε φάση που να γεμίζουν 2 αποθήκες. επίσης και βιβλία αγοράζω που και που, αλλά και αυτά κατά περιόδους γίνεται εκκαθάριση. Τα cd πλέον είναι σε σκληρό δίσκο. Στα βιβλία και περιοδικά ακόμη δεν με έχει βολέψει η τεχνολογία, αλλά σιγά-σιγά θα φτάσουμε και εκεί στην ψηφιοποίηση. Είχε βέβαια την τάση παλιά για να κάνω συλλογές αλλά πλέον είμαι πιο επιλεκτικός. Σίγουρα όμως το να έχεις αποθηκευτικό χώρο πάντα χρειάζεται, αλλά όσοι ζουν μέσα σε πόλη συνήθως δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. ΑΛλο ένα μεγάλο εμπόδιο στην εκκαθάριση είναι οι συλλογές παρελθοντικές και και τωρινές. Εχω κι εγώ πολλές αλλά η τεχνολογίας με έχει βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι ως προς τη μουσική για παράδειγμα. Απλά επειδή όντως έχει άλλη ομορφιά ένα mp3 ξερό κ άλλη ένα δισκάκι με το εξώφυλλο τους στίχους το artwork κλπ εχω κρατήσει και καμία δεκαριά δισκάκια αγαπημένα που τα εχω από την εφηβεία... και κάπως έτσι εξισορροπείται. Στα βιβλία είναι πιο δύσκολο κεφάλαιο αλλά εχω αρχίσει σιγά σιγά να βάζω χέρι σε κάποια μυθιστορήματα ,που πιθανόν να μην ξαναδιαβασω όσο ωραια και να ήταν γιατί βάλλομαστέ από παντού με νέο υλικό, τα οποία θα αντικατασταθούν σιγά σιγά από ebook. Φυσικά αρκετά βιβλία θα παραμείνουν στη χάρτινη εκδοχή τους. Και ταινίες, δεν υπάρχει λόγος. Μετά από πολύ σκέψη κράτησα τις Χάρι ποτερ που είναι στολίδια dvd και τις υπόλοιπες τις βλέπω σιγά σιγά όσες θέλω κ μετά πάνε. Σε φίλη που τα μαζεύει συλλογή. 5 ώρες πριν, Agent_Orange είπε Εντελως τυχαία τις τελευτέες μέρες πεταξα 2 τόνους απο τέτοια πραγματα που κρατούσα σαν καμένος. πχ κατι 100δες copy cd games/music απο δεκατία του 90 κτλ εισιτήρια, αφισες, καλωδια συμπράγκαλα κατι αρχαια hardware. (μεταξύ αλλων μια disney sound source που είχα αρχες 90 και την έπαιρνα στην σχολή οπου πεζαμε samples με mod manager κατι κλανίδια και ρεψίματα σε slow motion την ώρα του μαθήματος 😆. το αναφέρω γιατι πετύχαινα διάφορα τέτοια αντικείμενα ενώ μάζευα, που μου θύμιζαν κατι ευχάριστο, αλλα στην τελικη έλεγα ναι ωραία και γέλαγα αλλα τωρα αντε γ.... και το πέταγα) Μιλάμε γέμισα 5 κάδους ανακύκλωσης για πάρτη μου και τον κάδο για τις ηλ.συσκευές στο δημάρχείο και εβαζα και τριγύρω γιατι δεν χώραγε, δεν κάνω πλακα. Ξαλάφρωσε το σπίτι, μιάζει μεγαλύτερο τωρα. Ξαλάφρωσα και εγω. Πόνεσε η καρδούλα μου. Όση πρόοδο και να κάνω με ρετρό υλικό στο κομμάτι μουσικής ταινιών και τεχνολογίας και παιχνιδιών εχω ένα θέμα, ένα soft spot, και όταν βλέπω παλιές κονσόλες σε κάδους ηλεκτρονικών πονάω ! 10 ώρες πριν, mp123 είπε Ακριβως ετσι ολα πέταμα. Αμαξια μηχανές κάθε τρία χρόνια. Ρούχα κάθε χρόνο αντε δυο.Παίρνεις καινούριο το παλιό το πετάς. Το μόνο που έχω κρατήσει 20 χρόνια είναι η γυναίκα μου. Μήπως είναι καιρός να την αλλάξω ; Το θέμα που ανοίχτηκε με βάζει σε σκέψεις. Ίσως εδώ πάμε στην άλλη πλευρά, είμαι υπέρ του να χρησιμοπυμε κάτι μέχρι να σταματήσει να είναι λειτουργικό αλλιώς προκαλούμε απίστευτο σκουπίδι και δεν κάνει καλο ούτε στο περιβάλλον ούτε στην τσέπη μας. Ρούχα αγοράζω σπάνια (@ν και κοπέλα) καθώς πλέον είναι πολύ δύσκολο να χαλάσει τόσο εύκολα ένα ρούχο όποτε γιατί να το αντικαταστήσω? Κινητό το ίδιο , αν πάθει κάτι αύριο θα πάρω άλλο αλλά το κρατάω όσο πάει. 2
panagiotis1988 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Αν δεν έχεις κρατήσει για ενθυμιο την πρωτη καρότα που χρησιμοποίησες δεν έχεις θέμα...
The_Judas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Όλοι κρατάμε πράγματα σε διάφορες γωνιές τα περισσότερα ξεχασμένα. Κάτι όμως που μου συνέβη πριν λίγα χρόνια.Πάω στην αδελφή μου επίσκεψη στο χωριό και μου λέει κάτσε να σου δείξω κάτι και μου φέρνει κάτι παλιές φωτογραφίες με γνωστές από τα νειάτα μου και αλληλογραφία (τότε δεν υπήρχαν κινητά και ίντερνετ). Τα βλέπω έφερα στο μυαλό μου παλιές ωραίες αναμνήσεις. -Τα θες;;;;; με ρωτάει. -Πως βρέθηκαν στα χέρια σου;;;; Γελάει. -Ξέρεις όταν παντρεύτηκες (πριν πολλά χρόνια) τα πήρα από το πατρικό μήπως τα βρει η σύζυγος και έχεις ζήλειες. -Μπα πέταξέ τα λέω γιατί ακόμη είμαι παντρεμένος. Κάποιες φορές κάποια πράγματα λειτουργούν διαφορετικά.Όχι ότι θα είχα κάποιο πρόβλημα με τη σύζυγο αλλά ορισμένα μας θυμίζουν ότι μεγαλώσαμε αρκετά και συνήθως μελαγχολούμε. Καλημέρα. Σωστός, πέταξες όλα τα αποδεικτικά στοιχεία -------------------------------------------------------- Εγώ έχω πετάξει αυθεντικες κασέτες rock/metal και επίσης και μια παλιά κονσόλα της amstrad: https://en.wikipedia.org/wiki/Amstrad_GX4000 Δύσκολα τα αποχωρίζεσαι αλλά καμιά φορά δεν γίνεται και αλλιώς. Βλακεία μου που δεν τα χάρισα στο ινσομνια Οι γονείς μου είχαν πετάξει αρκετά παλιά κομιξ. Αυτά δεν θα τα πετούσα σίγουρα 😭 Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από The_Judas 1
darefail Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, kathytherion είπε Πόνεσε η καρδούλα μου. Όση πρόοδο και να κάνω με ρετρό υλικό στο κομμάτι μουσικής ταινιών και τεχνολογίας και παιχνιδιών εχω ένα θέμα, ένα soft spot, και όταν βλέπω παλιές κονσόλες σε κάδους ηλεκτρονικών πονάω ! Εγώ όταν βλέπω παλιές κονσόλες σε κάδους, τις μαζεύω από του χάρου τα δόντια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα