The_Judas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 28 λεπτά πριν, evabb είπε εγω εχω το αναποδο προβλημα. Πεταω τα παντα και η μανα μου με βριζει γιατι ακομα θυμαται οτι της πεταξα το καπακι απο τον παλιο βραστηρα. Το σπιτι πρεπει να ειναι αδειο, λιτο κι απαιρητο. Οι παπαριες που πιανουν χρησιμο χωρο δεν εχουν θεση μεσα στο σπιτι μου. Λες και θα τις παρω στον ταφο μου τις αναμνησεις απο το σχολειο ή τους ακυρους πρωην. Οτι ειναι σημαντικο μενει στην ζωη σου δεν γινεται απλως αναμνηση. αυτό ακριβώς... και εγώ προσπαθώ να κρατάω το σπίτι μου όσο το γίνεται πιο άδειο. Αντιθέτως ορισμένοι συγγενείς μου ότι επιπλέον δωμάτιο και να τους δώσεις θα το γεμίσουν με πράγματα. Ορισμένοι ψάχνουν ακόμη και δίπλα στα σκουπίδια για καμιά καλή καρέκλα ή τραπέζι. Αλλος πάλι μαζεύει ότι βρει από καλώδια, σκοινιά, καρφιά, καπάκια κλπ. Ο πατέρας μου δεν πετάει ούτε τα ρούχα ακόμη και αν είναι ξεπερασμένα ή σκισμένα/φθαρμένα. Τα έχει σε μια ντουλάπα και μπορεί να είναι εκεί αφόρετα για 10-20 χρόνια Κατά περιόδους βέβαια είχα και εγώ κάποιες συλλογές, από CD ή περιοδικά αλλά όχι σε φάση που να γεμίζουν 2 αποθήκες. επίσης και βιβλία αγοράζω που και που, αλλά και αυτά κατά περιόδους γίνεται εκκαθάριση. Τα cd πλέον είναι σε σκληρό δίσκο. Στα βιβλία και περιοδικά ακόμη δεν με έχει βολέψει η τεχνολογία, αλλά σιγά-σιγά θα φτάσουμε και εκεί στην ψηφιοποίηση. Είχε βέβαια την τάση παλιά για να κάνω συλλογές αλλά πλέον είμαι πιο επιλεκτικός. Σίγουρα όμως το να έχεις αποθηκευτικό χώρο πάντα χρειάζεται, αλλά όσοι ζουν μέσα σε πόλη συνήθως δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 'Έχω ένα κουτί με εισιτήρια από συναυλίες και ταξίδια. Για μένα είναι σημαντικά όπως οι αναμνηστικές φωτογραφίες.
Beefeater Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 το εχω κι εγω αυτό το πρόβλημα ακριβως όταν ημουν για πολύ καιρο μπακουρης , ειχα παει για ευγενικο πεσιμο σε μια που δουλευε σε παγωτατζιδικο και μου εδωσε κουταλακι να δοκιμασω γευσεις, πρεπει να το χω ακομα καπου "θαμμενο" αυτό το κουταλακι παγωτου κι ας εχω αλλαξει 4-5 γκομενες από τοτε μια χαρα, προχωραμ'
Dante80 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Να έχεις ένα κουτί με αδιάφορα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας είναι μια χαρά. Απολύτως φυσιολογικό. Όταν αρχίζεις να βλέπεις πως το κουτί έγινε ντουλάπα ολάκερη όμως, τότε έχουμε πρόβλημα. 4
spiros619 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Αν σου δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητα σου τότε καλό θα ήταν να επισκεπτείς έναν είδικό (ψυχολόγο) , διαφορετικά δε νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα πέρα του ότι είσαι ίσως λίγο υπερβολικός....Αλλα μάλλον για να ανοίγεις θέμα στο insomnia θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς κάποιον είδικό και όχι τους φίλους σου ,συγγενείς και τα λοιπά. 1
markoliaz Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 εχω φιλο που κραταει σε μια ντουλαπα ολα τα κουτια που εχει απο συσκευες, παραδειγμα playstation, κινητα, υπολογιστες, εχει κουτια nokia 3310, playstation 1, γερμανος παλια συμβολαια...δεν εχει τις συσκευες πλεον..μονο τα κουτια...και τα κοιταει και χερεται...τι να πεις ο καθενας εχει τα δικα του κουσουρια! 1
ChimairaX Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 18 λεπτά πριν, spiros619 είπε Αν σου δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητα σου τότε καλό θα ήταν να επισκεπτείς έναν είδικό (ψυχολόγο) , διαφορετικά δε νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα πέρα του ότι είσαι ίσως λίγο υπερβολικός....Αλλα μάλλον για να ανοίγεις θέμα στο insomnia θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς κάποιον είδικό και όχι τους φίλους σου ,συγγενείς και τα λοιπά. Για χαβαλέ το άνοιξα πιο πολύ και για να δω απόψεις από όλες τις μεριές! 1
mp123 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, evabb είπε εγω εχω το αναποδο προβλημα. Πεταω τα παντα και η μανα μου με βριζει γιατι ακομα θυμαται οτι της πεταξα το καπακι απο τον παλιο βραστηρα. Το σπιτι πρεπει να ειναι αδειο, λιτο κι απαιρητο. Οι παπαριες που πιανουν χρησιμο χωρο δεν εχουν θεση μεσα στο σπιτι μου. Λες και θα τις παρω στον ταφο μου τις αναμνησεις απο το σχολειο ή τους ακυρους πρωην. Οτι ειναι σημαντικο μενει στην ζωη σου δεν γινεται απλως αναμνηση. Ακριβως ετσι ολα πέταμα. Αμαξια μηχανές κάθε τρία χρόνια. Ρούχα κάθε χρόνο αντε δυο.Παίρνεις καινούριο το παλιό το πετάς. Το μόνο που έχω κρατήσει 20 χρόνια είναι η γυναίκα μου. Μήπως είναι καιρός να την αλλάξω ; Το θέμα που ανοίχτηκε με βάζει σε σκέψεις. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από mp123 2
patclo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 OCD λέγεται αυτό. Μπορείς να το λύσεις εύκολα αν την επόμενη φορά που σου έρθει να κρατήσεις κάτι ανούσιο αναγνωρίσεις ότι είναι απλά μια παράξενη σκέψη άνευ σημασίας σε ένα κουρασμένο μυαλό και το πετάξεις στο καλαθάκι. Μπορείς και να κάνεις πλούσιο έναν ψυχολόγο αναζητώντας τα αίτια, γιατί σε στραβοκοιταξε ο δάσκαλος στο δημοτικό, αν πέρασες μαγουλαδες κτλ χωρίς να κερδίσεις τίποτε. 1
Lennox Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 "Η μόνη λύση πάντως σε αυτό, καθώς περνούν τα χρόνια, είναι να φτιάξεις ενα μικρό "σεντούκι"- κουτί , όπου θα τα μαζευεις εκει." Αν δεν χωρά άλλο, τότε κάνεις χώρο βγάζοντας κάτι άλλο. "Παίρνεις καινούριο το παλιό το πετάς" Εγώ πέρα του ότι νομίζω οτι αυτό το θέμα είναι από τα καλύτερα που ξεκίνησαν στο ινσομνια (πόσες φωτό έχετε στο κινητό;) έχω ένα καλό κανόνα: Δεν κρατώ πράγματα που έχουν αξία μόνο σε μένα. 1
Black Demis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 ένα είδους ψυχαναγκασμού ειναι (η ζωή σου ειναι τόσο καλή που αρχίζεις να κολλάς σε τόσο μικρά θέματα επειδή δεν εχεις άλλα) ενα απο τα δυο το πρώτο λύνεται με φαρμακευτική αγωγή (έχει κάτι νέας γάνας φαρμακακια δεν ειναι μέρος να τα αναφέρω) το δεύτερο προφανώς και δεν ειναι θέμα
evabb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, The_Judas είπε αυτό ακριβώς... και εγώ προσπαθώ να κρατάω το σπίτι μου όσο το γίνεται πιο άδειο. Αντιθέτως ορισμένοι συγγενείς μου ότι επιπλέον δωμάτιο και να τους δώσεις θα το γεμίσουν με πράγματα. Ορισμένοι ψάχνουν ακόμη και δίπλα στα σκουπίδια για καμιά καλή καρέκλα ή τραπέζι. Αλλος πάλι μαζεύει ότι βρει από καλώδια, σκοινιά, καρφιά, καπάκια κλπ. Ο πατέρας μου δεν πετάει ούτε τα ρούχα ακόμη και αν είναι ξεπερασμένα ή σκισμένα/φθαρμένα. Τα έχει σε μια ντουλάπα και μπορεί να είναι εκεί αφόρετα για 10-20 χρόνια Κατά περιόδους βέβαια είχα και εγώ κάποιες συλλογές, από CD ή περιοδικά αλλά όχι σε φάση που να γεμίζουν 2 αποθήκες. επίσης και βιβλία αγοράζω που και που, αλλά και αυτά κατά περιόδους γίνεται εκκαθάριση. Τα cd πλέον είναι σε σκληρό δίσκο. Στα βιβλία και περιοδικά ακόμη δεν με έχει βολέψει η τεχνολογία, αλλά σιγά-σιγά θα φτάσουμε και εκεί στην ψηφιοποίηση. Είχε βέβαια την τάση παλιά για να κάνω συλλογές αλλά πλέον είμαι πιο επιλεκτικός. Σίγουρα όμως το να έχεις αποθηκευτικό χώρο πάντα χρειάζεται, αλλά όσοι ζουν μέσα σε πόλη συνήθως δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Η μανα μου εχει ΔΥΟ σπιτια και λεει οτι δεν εχει χωρο. Με μπουλντοζα θα μπω και θα το αδειασω το μεγαλο. Ο πατερας μου ευτυχως ειναι της δικιας μου νοοτροπιας οποτε πριν απο κατι χρονια πηγε και αδειασε ολο το παταρι που ειχε ενα τονο σαβουρα και μετα το ελεγε στην μανα μου και χαιροταν που την πικαρε. Σορυ αλλα αμα οσο παει χρειαζεσαι ολο και μεγαλυτερο σπιτι για να χωρεσουν τα πραματα σου, ε καποια στιγμη πρεπει να καταλαβεις οτι το προβλημα δεν ειναι το σπιτι αλλα εσυ. Για να μην αναφερω το ποσο πιο ευκολο ειναι το καθαρισμα οταν το σπιτι ειναι αδειο. 6
Salvation81 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 58 λεπτά πριν, mp123 είπε Ακριβως ετσι ολα πέταμα. Αμαξια μηχανές κάθε τρία χρόνια. Ρούχα κάθε χρόνο αντε δυο.Παίρνεις καινούριο το παλιό το πετάς. Το μόνο που έχω κρατήσει 20 χρόνια είναι η γυναίκα μου. Μήπως είναι καιρός να την αλλάξω ; Το θέμα που ανοίχτηκε με βάζει σε σκέψεις. Αν εχεις την ιδια γυναικα εδω και 20 χρονια ειναι πλεον αργα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα