StamTheMan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, johnieXoX είπε ενώ το να πάρω τηλέφωνο για delivery και να πω "σε πακέτο" είναι το λογικό εε? αλλιώς θα μου τα έφερνε στα χέρια ξέρω γω.. Δεν το λες,γιατι ειναι δεδομενο. Παραπερα τι θες να πεις,οτι το να πεις σε πακετο σημαινει "θελω μερίδα ";
logistoulis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kathytherion είπε Να ς ας κάνω να νιώσετε ένα χιλιοστό καλύτερα? Πριν αρκετα χρόνια ουσα νεαρή κοπέλα εν όψει καλοκαιριού αποφασίζω να κάνω δίαιτα να βγω παραλία κορμάρα καθώς είχαμε κ τις εξετάσεις στο σχολείο που για κανα μήνα έμπαιναν κεφάλια μέσα με το καθιερωμένο τσιμπολόγημα. Όποτε για κανα δίμηνο το σουβλάκι το έβλεπα μονάχα στην τηλεόραση. Μετά από κανα δίμηνο λοιπόν λέμε στο σπίτι δεν παίρνουμε κανα σουβλάκι? Πετάω από χαρά κ αναλαμβάνω παραγγελία. Ναι γεια σας μπλα μπλα μπλα κάντε δέκα τυλιχτά απ όλα χοιρινό καλαμάκι κ ένα απ όλα κοτόπουλο σως (το δικό μου) . Έπρεπε να πω κοτόπουλο σως καθώς εδώ στην επαρχία ήταν αρκετά νεοφερμένο μ παλιότερα έπαιζε μονάχα γύρος χοιρινός τζατζίκι κι άμα γούσταρες . Τα παίρνουμε σπίτι. ΑΝοιγω το πολυπόθητο σουβλάκι. Μικρουλι. Και βλέπω, είχαν βάλει κοτόπουλο και σως. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Νομίζω θα βάλω τα κλάμματα τώρα που το θυμήθηκα πάλι. εγώ όταν ήμουν φάνταρο στη θεσσαλονίκη θέλησα κάποια στιγμή να φάω σουβλάκι όπως το ξέρω (χωρίς κέτσαπ και μουστάρδα), οπότε σκάω σε ένα μαγαζί (γυράδικο νομίζω στην τοπική διάλεκτο) και παραγγέλνω ένα σαντουιτς πίτα με γύρο και τονίζω ότι θέλω τζατζίκι , κρεμμύδια , πατάτες ντομάτα και ενώ θεώρησα ότι τα κατάφερα και συνεννοήθηκα (ειδικά έχοντας μάθει πλέον το σάντουιτς πίτα αντί του σκέτου τυλιχτού) παίρνω ένα τυλιχτό τελοσπάντων όπως το ζήτησα, αλλά με υποχρωτική κέτσαπ και μουστάρδα μέσα (και τζατζίκι) δηλαδή ήταν default επιλογή το κέτσαπ-μουστάρδα άρα έπρεπε να ζητήσω να εξαιρεθούν τα συγκεκριμένα κάπου εκεί παραιτήθηκα από την προσπάθεια και απλά έτρωγα ότι μου έδιναν αδιαμαρτύρητα Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από logistoulis 1
nikoslion Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 ψιλοτρολ ποστ, Ειναι μεχρι να αλλαξεις περιοχη (φοιτητης πχ) και να φας την πικρα (ή και να μην φας) μια δυο φορες, μετα μαθαινεις και παραγγελνεις σωστα Spoiler Τα σαντουιτς μου και τις σαλατες μου μεσα, εγω το χα μαθει 2 χωρις κρεμμυδι και περιμενα γυρο,πατατες,ντοματα,γιαουρτι. Πρωτες μερες θεσσαλονικη και να μην μπορω να συννενοηθω. Σαλατα θες; Οχι, θελω πατατες,ντοματα,γιαουρτι.. Αρα ΘΕΣ σαλατα🤣 Δεν κοροιδευω προφανως, απλα ειναι αρκετα αστειο τον πρωτο καιρο να μην μπορεις να συννενοηθεις, το ιδιο ισχυει για τον καθεναν οταν ταξιδευει. Εκτος απο το τυρι. το τυρι ειναι τυρι, οπως το ορμηνευει ο καθενας🙄 1
johnieXoX Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 19 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δεν το λες,γιατι ειναι δεδομενο. Παραπερα τι θες να πεις,οτι το να πεις σε πακετο σημαινει "θελω μερίδα "; δεν είπα ότι "σε πακέτο" σημαίνει "θέλω μερίδα".. αντιθέτως, προσέχω ιδιαίτερα τις διατυπώσεις μου όταν λοιπόν το "σε πακέτο" είναι δεδομένο, όμως ο πελάτης στο τηλέφωνο στο επισημαίνει, το να σε θεωρήσει ο ταμίας/ τηλεφωνητής του σουβλατζίδικου πως όταν εννοεί πακέτο, εννοεί κουτάκι, και να βάλει μερίδα (που σερβίρεται σε κουτάκι) δεν είναι εξωπραγματικό.. δεν λέω πως είναι το λογικό πράγμα να κάνει κάποιος.. δεν είναι όμως και το παράλογο.. δεν υπάρχει πάντα μόνο άσπρο μαύρο 15 λεπτά πριν, nikos032 είπε Troll είναι ο τύπος, αγνόησε τον (ή δε γνωρίζει τον ορισμό του πακέτου). Που να ανέφερα και τις διαχρονικές διαφωνίες περί "καλαμάκι" , "σάντουιτς" και τι σως μπαίνει στο "απ' όλα". ποιος είναι ο ορισμός του πακέτου σε τηλεφωνική παραγγελία delivery.. για δώσε μου τα φώτα σου.. εγώ από εκεί που παραγγέλνω έχει στον κατάλογο γύρο σε κουτάκι.. αν του πω γύρο σε πακέτο, τι λες να καταλάβει? σε πακέτο θα τα έφερνε όπως και να χει.. για να το λέω κάτι άλλο θα εννοώ..
StamTheMan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 33 minutes ago, johnieXoX said: δεν είπα ότι "σε πακέτο" σημαίνει "θέλω μερίδα".. αντιθέτως, προσέχω ιδιαίτερα τις διατυπώσεις μου όταν λοιπόν το "σε πακέτο" είναι δεδομένο, όμως ο πελάτης στο τηλέφωνο στο επισημαίνει, το να σε θεωρήσει ο ταμίας/ τηλεφωνητής του σουβλατζίδικου πως όταν εννοεί πακέτο, εννοεί κουτάκι, και να βάλει μερίδα (που σερβίρεται σε κουτάκι) δεν είναι εξωπραγματικό.. δεν λέω πως είναι το λογικό πράγμα να κάνει κάποιος.. δεν είναι όμως και το παράλογο.. δεν υπάρχει πάντα μόνο άσπρο μαύρο ποιος είναι ο ορισμός του πακέτου σε τηλεφωνική παραγγελία delivery.. για δώσε μου τα φώτα σου.. εγώ από εκεί που παραγγέλνω έχει στον κατάλογο γύρο σε κουτάκι.. αν του πω γύρο σε πακέτο, τι λες να καταλάβει? σε πακέτο θα τα έφερνε όπως και να χει.. για να το λέω κάτι άλλο θα εννοώ.. Οπως και να εχει,καλο ειναι να μαθεις επιτελους να παραγγελνεις,για να γλυτωνεις τετοιες παρεξηγησεις ( και για να μη σπαταλας τον χρονο των υπαλληλων ). Θες ΜΕΡΙΔΑ,αυτο θα ζητας λοιπον.
vagos789 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Εχω παει να παρω καφε απο καφετερια,παραγγελνω,στεκομαι ορθιος στον παγκο Με ρωταει ο μπαριστα: Πακετο; Σκεφτομαι διαφορα σχετικα ανεκδοτα και λογοπαιγνια,σκεφτομαι αν θελει να φτιαξει ενα ωραιο κουτι και να συσκευασει μεσα τον καφε μου,τελικα κατανοω ομως οτι αυτο σημαινει : Στο χερι-οχι καθιστος-οχι σερβιρισμα,κατι που σε καποια φαση σημαινε αλλη τιμη (αλλο ΦΠΑ),δεν ξερω τι γινεται με αυτα,αλλαζουν συνεχεια 1
johnieXoX Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Οπως και να εχει,καλο ειναι να μαθεις επιτελους να παραγγελνεις,για να γλυτωνεις τετοιες παρεξηγησεις ( και για να μη σπαταλας τον χρονο των υπαλληλων ). Θες ΜΕΡΙΔΑ,αυτο θα ζητας λοιπον. Δεν είπα ποτέ πως δεν ξέρω να παραγγέλνω ή πως έχω κάνει λάθος παραγγελία ή σπαταλάω τον χρόνο των υπαλλήλων... παράδειγμα έφερα, αν και μάλλον δεν έγινε κατανοητό.. Μάλλον ο έντονος συμβουλευτικός σου τόνος αναφέρεται αλλού..
StamTheMan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 22 minutes ago, johnieXoX said: Δεν είπα ποτέ πως δεν ξέρω να παραγγέλνω ή πως έχω κάνει λάθος παραγγελία ή σπαταλάω τον χρόνο των υπαλλήλων... παράδειγμα έφερα, αν και μάλλον δεν έγινε κατανοητό.. Μάλλον ο έντονος συμβουλευτικός σου τόνος αναφέρεται αλλού.. Σορρυ,νομιζα οτι εισαι ο TS. Ολη μερα στο μαγαζι απανταω ενα τηλεφωνο,οποτε ακουω καθε ειδους βλακεια,συγχωρα με για το εντονο υφος,πληρωνεις τα σπασμενα των δικων μου πελατων Anyway,καλο ειναι να εξηγεις τι θελεις,χωρις ομως πολλες λεπτομερειες,γιατι και εκει παλι προβλημα δημιουργεις ( χαμενος χρονος κτλ ) . Εχω ενα πελατη, ο οποιος παραγγελνει ενα σαντουιτς με διπλο μπιφτεκι και πατατες. Εκει,απο καποιο λαθος,καποιος του εφτιαξε ενα σπεσιαλ σαντουιτς με διπλο μπιφτεκι. Αυτο εχει γινει πανω απο 2 μηνες,απο τοτε ο τυπος καθε φορα που παιρνει μας πρηζει τα ουμπαλα ,καθως παιρνει κυριολεκτικα μερα παρα μερα και μας τονιζει οτι δε θελει σπεσιαλ,και " να μην του φτιαξουμε σπεσιαλ οπως την αλλη φορα". Σκεψου ποσα νευρα δημιουργει ο τυπος,και ποσο χρονο χανουμε με αυτη τη συζητηση. Ακομα και αφου ο υπευθυνος του επισημανε οτι ειναι ενοχλητικο να μας το επισημαινει καθε φορα με αυτο τον τροπο,καθως ερχεται πολλες φορες και το παιρνει,αυτος συνεχιζει το ιδιο βιολι στο τηλεφωνο. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις