Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να αναφέρω εξ'αρχης οτι ειναι η πρωτη πρωτη μου επαφή με ένα τέτοιο αντικείμενο οπότε ελπίζω να δείξετε κατανόηση της ασχετοσύνης μου 😂

Θέλω να στριμάρω ήχο από το pc προς καποιον άλλον σέρβερ (WEB RADIO) . και αποφάσισα να τσιμπήσω μια κονσόλα ήχου συγκεκριμενα την xtuga ct60s. Άσχετα την κονσόλα έχοντας διαβάσει σε γενικότερο πλαίσιο για το πώς να τη συνδέσω στο pc και να στριμάρω θέλω να αναφέρω τα συμπερασματα μου και να μου πειτε αν συμβαδιζουν με την πραγματικότητα. 

λοιπον

σύμφωνα με την κονσόλα που προανεφερα.

image.png.1f4013da3c1cacc2d75a8f2aa0906b27.png

στα πρωτα 5 κανάλια και συγκεκριμενα στα πρωτα τρια θα χωσω με XLR 3 μικροφωνακια 48volt που εχω. 

τωρα εκει που λεει 6/7 με ενα καλώδιο που απο τη μια εχει δυο ακρα ετσι 1/4 ιντσας νομιζω και καταληγουν σε 3,5mm θα συνδέσω το 3,5 στο "πρασινο" του pc ώστε υποτίθεται να διαχειρίζομαι τον ήχο του συστηματος στα καναλια 6/7.

μετα στο κομματι "mix out" εκει στις δυο τρυπες κάτω από τις μεγάλες με ένα ιδιο καλώδιο θα χώσω στο μπλε line in ωστε ο "επεξεργασμενος" ήχος από την κονσόλα να γυρίσει πίσω στο pc ως άλλη πηγή. 

έτσι αντίστοιχα θα βάλω στις ρυθμίσεις των windows σαν playback device τα "ηχεια" που στην ουσια θα ειναι τα καναλια 6/7 και στο πρόγραμμα που θα κάνει stream σε άλλο σέρβερ θα βάλω output το line in δηλαδη τον "τελικο ήχο" ας το πω. (το πρόγραμμα για stream δεν εχει input, απλως παιρνει ηχο και τον μεταδιδει σε σερβερ)

τέλος εκεί που λέει "ctrl out" παλι με ίδιο καλώδιο θα συνδέσω ηχεία ώστε να κάνω monitoring τον ήχο που θα μεταδίδω στον άλλον σέρβερ και αντιστοιχα με ανταπτοράκι στην τρύπα "phones" τα ακουστικά μου.

τα κατάλαβα σωστά; επαναλαμβάνω στόχος μου είναι να στριμάρω μουσική απο jazler και ήχο απο μικροφωνάκι σε κάποιον σέρβερ ήχου! 

ευχαριστώ πάρα πολύ για κάθε απάντηση

Επεξ/σία από geomalliv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, geomalliv είπε

Να αναφέρω εξ'αρχης οτι ειναι η πρωτη πρωτη μου επαφή με ένα τέτοιο αντικείμενο οπότε ελπίζω να δείξετε κατανόηση της ασχετοσύνης μου 😂

Θέλω να στριμάρω ήχο από το pc προς καποιον άλλον σέρβερ (WEB RADIO) . και αποφάσισα να τσιμπήσω μια κονσόλα ήχου συγκεκριμενα την xtuga ct60s. Άσχετα την κονσόλα έχοντας διαβάσει σε γενικότερο πλαίσιο για το πώς να τη συνδέσω στο pc και να στριμάρω θέλω να αναφέρω τα συμπερασματα μου και να μου πειτε αν συμβαδιζουν με την πραγματικότητα. 

λοιπον

σύμφωνα με την κονσόλα που προανεφερα.

image.png.1f4013da3c1cacc2d75a8f2aa0906b27.png

στα πρωτα 5 κανάλια και συγκεκριμενα στα πρωτα τρια θα χωσω με XLR 3 μικροφωνακια 48volt που εχω. 

τωρα εκει που λεει 6/7 με ενα καλώδιο που απο τη μια εχει δυο ακρα ετσι 1/4 ιντσας νομιζω και καταληγουν σε 3,5mm θα συνδέσω το 3,5 στο "πρασινο" του pc ώστε υποτίθεται να διαχειρίζομαι τον ήχο του συστηματος στα καναλια 6/7.

μετα στο κομματι "mix out" εκει στις δυο τρυπες κάτω από τις μεγάλες με ένα ιδιο καλώδιο θα χώσω στο μπλε line in ωστε ο "επεξεργασμενος" ήχος από την κονσόλα να γυρίσει πίσω στο pc ως άλλη πηγή. 

έτσι αντίστοιχα θα βάλω στις ρυθμίσεις των windows σαν playback device τα "ηχεια" που στην ουσια θα ειναι τα καναλια 6/7 και στο πρόγραμμα που θα κάνει stream σε άλλο σέρβερ θα βάλω output το line in δηλαδη τον "τελικο ήχο" ας το πω. (το πρόγραμμα για stream δεν εχει input, απλως παιρνει ηχο και τον μεταδιδει σε σερβερ)

τέλος εκεί που λέει "ctrl out" παλι με ίδιο καλώδιο θα συνδέσω ηχεία ώστε να κάνω monitoring τον ήχο που θα μεταδίδω στον άλλον σέρβερ και αντιστοιχα με ανταπτοράκι στην τρύπα "phones" τα ακουστικά μου.

τα κατάλαβα σωστά; επαναλαμβάνω στόχος μου είναι να στριμάρω μουσική απο jazler και ήχο απο μικροφωνάκι σε κάποιον σέρβερ ήχου! 

ευχαριστώ πάρα πολύ για κάθε απάντηση

καλησπερα ,αν δεν εχεις παρει την κονσολα δες και τις motu με το loopback που ειναι πιο απλα τα πραγματα, εκτος αν ζητας κατι πιο εξεζητημένο

https://motu.com/en-us/products/m-series/m4/

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

καλησπερα ,αν δεν εχεις παρει την κονσολα δες και τις motu με το loopback που ειναι πιο απλα τα πραγματα

https://motu.com/en-us/products/m-series/m4/

Δυστυχώς ναι την έχω ήδη πάρει! Καλό όμως προιόν θα το έχω στο wishlist. οσον αφορα τα παραπάνω είναι οκ ο τρόπος σύνδεσης που περιέγραψα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, geomalliv είπε

Δυστυχώς ναι την έχω ήδη πάρει! Καλό όμως προιόν θα το έχω στο wishlist. οσον αφορα τα παραπάνω είναι οκ ο τρόπος σύνδεσης που περιέγραψα;

Edit: λογικα ετσι οπως το εχεις σκεφτει θα δουλεψει αρκει να μπορει να ανταπεξελθει η ενσωματωμενη καρτα ηχου

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν καταλαβα λιγο πως θα παιρνεις τον ηχο απο την κονσολα για να τον streamαρεις. Το προγραμμα που θα κανει streaming πως θα παιρνει τον ηχο ?

το προγραμμα ειναι windows based και στην ουσια παιρνει τον ηχο απο μια πηγη συστηματος και τον μεταδιδει σε συγκεκριμενο σερβερ και θυρα (port) οποτε συμφωνα με οσα καταλαβα σαν πηγη για το προγραμμα θα βαλω το line in που το line in προκυπτει οπως ακριβως εγραψα στο πρωτο μηνυμα. 

1 ώρα πριν, geomalliv είπε

Aληθεια δεν ξερω αν εχω κατανοησει σωστα γι αυτο ανοιξα και το thread

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, geomalliv είπε

το προγραμμα ειναι windows based και στην ουσια παιρνει τον ηχο απο μια πηγη συστηματος και τον μεταδιδει σε συγκεκριμενο σερβερ και θυρα (port) οποτε συμφωνα με οσα καταλαβα σαν πηγη για το προγραμμα θα βαλω το line in που το line in προκυπτει οπως ακριβως εγραψα στο πρωτο μηνυμα. 

Aληθεια δεν ξερω αν εχω κατανοησει σωστα γι αυτο ανοιξα και το thread

Ναι καταλαβα εκανα edit ,εφοσον την εχεις παρει την κονσολα κανε δοκιμες και θα το βρεις, η λογικη σου μου φαινεται σωστη. Ποια ειναι η κονσολα?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Ναι καταλαβα εκανα edit ,εφοσον την εχει παρει την κονσολα κανε δοκιμες και θα το βρεις, η λογικη σου μου φαινεται σωστη

αυτο το pdf διαβασα και κατεληξα εκει. αν σε ενδιαφερει δες το! σε ευχαριMixerCables.pdfστω πολυ για την απαντηση σου (ειναι συγκεκριμενες οι σελιδες του pdf καποιες αλλες δεν αφορουν την περιπτωση μου)

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας 

ειδα τυχαία αυτό το ποστ και ίσως μπορέσετε να με βοηθήσετε . 
Είμαι αρχάριος - άσχετος με όλο αυτό αλλά λόγο καραντίνας ξεκίνησα να κάνω μια εκπομπή σε ενός φίλου το web radio , έτσι ξεκίνησα να κάνω εκπομπή μέσα απο ένα λαπ τοπ που έχω στην κάρτα ήχου που έχει βάζω μικρόφωνο πικνοτικο και κάτι ακουστικά που είχα όλα καλά με εδώ και έτσι κάνω την δίκη μου εκπομπή . 
λογο του ότι δεν βολεύει το πρόγραμμα που έχω mixx στο να κλείνεις μουσική να ανοίγεις μικρόφωνο με το ποντιακή είπα να πάρω μια κονσόλα έτσι ώστε να κάνω αυτή την λειτουργία πιο άνετα . 
έχω βρει αυτή την κονσόλα που είναι και κάρτα ήχου . Ο Φιλος μου είπε πως δεν θα μπορώ να το κάνω αυτό που θέλω με αυτήν την κονσόλα γιατί δεν έχει loopback . 
έχω μπερδευτεί γιατί όσα καταστήματα ρώτησα μου είπαν πως μπορώ να το κάνω όπως σκεφτικά ( η κονσόλα που έχω διαλέξει θα συνδεθεί με usb στον υπολογιστή ) 

αν θέλετε και μπορείτε ας με βοηθήσετε !!! 
συγνώμη για την φλυαρία μου !! 

D3E70AB8-9610-4D9D-89E4-23141A7B5256.png

Ο Φιλος έχει αυτή την κονσόλα 

BF98FBE9-B5E5-4156-A27F-01FA326F1EBE.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...