vagelisfil Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Έχω στο σπίτι μου το Speedport Entry 2i της COSMOTE το οποίο δυστυχώς δεν έχει από πίσω θύρα USB για να συνδέσω εξωτερικό δίσκο ή κάποιον εκτυπωτή και να το βλέπω στο δίκτυο μου. Ξέρει κανείς πως λέγεται η συσκευή ή ο αντάπτορας που να συνδέεται σε μια θύρα LAN με RJ45 και να έχει είσοδο USB για να μπορώ να συνδέσω πάνω ένα φλασάκι (δεν με ενδιαφέρει εκτυπωτής - print server) και να το βλέπω στο δίκτυο μου και ακόμα καλύτερα να μπορώ να το κάνω και ένα port-forward για να έχω και πρόσβαση εκτός δικτύου? Θέλω κάτι απλό και όσο πιο φθηνό γίνεται χωρίς πολλές δυνατότητες, μη μου προτείνετε δηλαδή NAS Servers, δικτυακούς δίσκους κλπ
mikevchq Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Παλιότερα υπήρχε το HomeBase της Belkin. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα στην αγορά. Αλλιώς χρειάζεσαι ένα NAS box
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, vagelisfil είπε Έχω στο σπίτι μου το Speedport Entry 2i της COSMOTE το οποίο δυστυχώς δεν έχει από πίσω θύρα USB για να συνδέσω εξωτερικό δίσκο ή κάποιον εκτυπωτή και να το βλέπω στο δίκτυο μου. Όντως, μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Έχω κι εγώ το ίδιο, αλλά έχω και το ZTE H108NS συνδεδεμένο σαν Access point, το οποίο έχει USB θύρα. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από Τέρης Α.
vagelisfil Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Σίγουρα γίνεται, το θέμα είναι να βρω μια φθηνή συσκευή να το κάνω. Εντομεταξύ κάπου είχα ένα τέτοιο module (σαν δικτυακό hub) που συνέδεες πάνω διάφορες συσκευές και τις έβλεπες στο δίκτυο αλλά δε θυμάμαι που το έχω βάλει.
vagelisfil Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Η ταχύτητα είναι ανάλογα το δίκτυο σου. Σίγουρα δε θα είναι σαν να μεταφέρεις αρχεία μέσω USB στον υπολογιστή σου αλλά για να αποθηκεύεις δικτυακά μικρά αρχείαόπως θέλω εγώ και να τα μοιράζεσαι κάνει τη δουλειά. Ασφάλεια σου παρέχει η συσκευή που μπορείς να κλειδώσεις τον FTP Server και να μπορείς να συνδεθείς με κωδικό ή και να αποκλήσεις από το router την πρόσβαση εκτός τοπικού δικτύου. Ψάχνοντας βρήκα αυτό TP-Link TL-PS310U αλλά συμπέρανα ότι με τα μισά λεφτά μπορώ να πάρω ένα router ή access point με θύρα USB, να το συνδέσω στο δίκτυο για να παίζει το ρόλο του NAS Server και να κάνω τη δουλειά μου. 1
Mourgolikos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Πολύ φθηνή λύση δεν υπάρχει λόγω απαιτούμενης τροφοδοσίας για το usb και την ανάγκη ενεργής μεταγλώττισης μεταξύ πρωτοκόλλων επικοινωνίας. Ίσως υπάρχουν λύσεις από eBay με κάτω από 15€ κι ερχόμενες από την άκρη της Ανατολής. Οι οικονομικές (και σχετικά φθηνές) λύσεις: Αγορά συσκευής δικτύου (router/ap) με υποστήριξη USB και FTP (απλός FTP Server είναι συνήθως), αλλά σε φθηνές συσκευές η ταχύτητα εγγραφής/ανάγνωσης θα είναι πολύ χαμηλότερη των 100mbps. Χρήση ενός Raspberry Pi και με λίγη όρεξη και μερικές ωρίτσες ετοιμάζεις ένα φθηνό NAS (ως File Server) με δυνατότητα σύνδεσης επιπλέον αποθηκευτικών μέσων. Τέλος υπάρχουν διαφορές μεταξύ FTP, SMB και WEBDAV σε ταχύτητες και ευκολία ορισμού πρόσβασης (ασφάλεια), όπου τα δύο τελευταία δεν συνηθίζονται σε routers.
vagelisfil Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 FTP Server θέλω να στήσω με μικρές ταχύτητες και μικρά αρχεία (πχ να μπορώ να αποθηκεύσω δικτυακά ένα PDF των 2Mb). Το έχω κάνει και σε άλλα Router που έχω και με εξυπηρετεί πολύ. Παλιά στο συγκεκριμένο σπίτι είχα ένα WD My Book World Edition (NAS) και έκανα τη δουλειά μου αλλά χάλασε και τον πέταξα και δε θέλω να δώσω πάλι 200+€ για κάτι τόσο απλό. Από eBay κλπ δεν βρήκα κάτι οικονομικό (υπολόγιζα να βρω με κάπου 10-20€) να κάνω αυτό που θέλω αλλά μάλλον δεν υπάρχει ή δεν έψαξα σωστά. Raspberry Pi ακούγεται πολύ καλό αλλά δεν έχω γνώσεις επί του συγκεκριμένου και ούτε τόσο χρόνο να ασχοληθώ για κάτι τόσο απλό όσο αυτό που θέλω να κάνω. Αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω με κάπου 25€ μπορώ να πάρω ένα Access Point με USB και να κάνω αυτό που θέλω ή να βρω ένα παλιό Router με θύρα USB από αυτά που δίνουν οι πάροχοι.
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vagelisfil είπε να βρω ένα παλιό Router με θύρα USB από αυτά που δίνουν οι πάροχοι. Αν ενδιαφέρεστε στείλτε π.μ. Έχω ένα αχρησιμοποίητο για χάρισμα. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2020 από Τέρης Α.
vagelisfil Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου. Έχω και εγώ πάρα πολλά που κάθονται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα