Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ενα switches για το καταστημα μου ώστε να μπορέσω να δώσω ίντερνετ σε 2 ταμειακές, 2 pos, και ένα pc.

Το καταγραφικό θα το έχω απευθείας πάνω στο ρούτερ.

Τι έχετε να προτείνετε, ώστε να έχω τις μέγιστες ταχύτητες?

Δημοσ.

θες να δώσεις πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 5 συσκευές, άρα θες 6 πόρτες (5 μηχανήματα συν μία πόρτα για το ρούτερ). 6πορτα δε θυμάμαι να υπάρχουν, άρα πας για 8πορτο switch. Ταμειακές και pos λογικά είναι fast ethernet, το pc μπορεί να έχει gigabit ethernet.

Αν χρειάζεσαι gigabit ethernet για κάποιο λόγο (έχεις κάποιο nas, π.χ. στο οποίο κάνεις backup τα δεδομένα του pc σου) θα σου πρότεινα ένα switch σαν το tp link sg108. Αλλιώς κάνεις τη δουλειά σου και με ένα σαν το tp link sf1008. Προσωπικά, για διάφορους λόγους (future proof, ποιότητα κατασκευής) θα πήγαινα στο sg108. Από την άλλη είναι ~3 φορές πιο ακριβό, οπότε είναι επιλογή σου.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε

θες να δώσεις πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 5 συσκευές, άρα θες 6 πόρτες (5 μηχανήματα συν μία πόρτα για το ρούτερ). 6πορτα δε θυμάμαι να υπάρχουν, άρα πας για 8πορτο switch. Ταμειακές και pos λογικά είναι fast ethernet, το pc μπορεί να έχει gigabit ethernet.

Αν χρειάζεσαι gigabit ethernet για κάποιο λόγο (έχεις κάποιο nas, π.χ. στο οποίο κάνεις backup τα δεδομένα του pc σου) θα σου πρότεινα ένα switch σαν το tp link sg108. Αλλιώς κάνεις τη δουλειά σου και με ένα σαν το tp link sf1008. Προσωπικά, για διάφορους λόγους (future proof, ποιότητα κατασκευής) θα πήγαινα στο sg108. Από την άλλη είναι ~3 φορές πιο ακριβό, οπότε είναι επιλογή σου.

Ναι σωστά, δεν το σκέφτηνα, μια θύρα την τρώω με το καλώδιο που θα έρχεται απο το ρουτερ. Οπότε πάω σε 8αρι.

Για το tp link sg108 ποιο απο όλα να πάρω?  https://www.skroutz.gr/c/124/network-switch/m/5702/TP-LINK.html?keyphrase=sf1008&o=tp+link+sf1008&order_by=pricevat&order_dir=asc

Επίσης για το  tp link sf1008 πιο απο όλα? https://www.skroutz.gr/c/124/network-switch/m/5702/TP-LINK.html?keyphrase=sg108&o=tp+link+sg108&order_by=pricevat&order_dir=asc

Για το pos και τις ταμειακές δεν με νοιάζει αν θα χάσω ταχύτητα, αλλά για το pc θέλω να έχει τα μέγιστα που μπορεί να πιάσει.

Τώρα έχω 24 αρα και πιάνω γύρο στα 15mbps αλλά για του χρόνου μπορεί να βάλω 50αρα, το αναφέρω μήπως παίζει ρόλο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, pavloa είπε

Πάρε την τελευταία έκδοση (v4 για το SG108 v12 για το άλλο). Όχι ότι παίζει ιδιαίτερη σημασία.

3 ώρες πριν, pavloa είπε

Τώρα έχω 24 αρα και πιάνω γύρο στα 15mbps αλλά για του χρόνου μπορεί να βάλω 50αρα, το αναφέρω μήπως παίζει ρόλο.

Για τις ταχύτητες αυτές που μιλάς δεν πρόκειται ποτέ να σε περιορίσει το switch. Αν μιλάμε για 15-50-100, πάρε το sf1008, κρίμα είναι να δώσεις 13€ παραπάνω.

Δημοσ.

οκ. οπότε θα πάρω το 8αρι απλά θα δω πιο απο τα 2, αν και μάλλον το sf1008 θα πάρω.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο το ethernet καλώδιο που θα έρχεται στο switches παίζει ρόλο σε πια θύρα θα το βάλω ?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/7/2020 στις 11:12 ΠΜ, foniki_melitzana είπε

Πάρε την τελευταία έκδοση (v4 για το SG108 v12 για το άλλο). Όχι ότι παίζει ιδιαίτερη σημασία.

Για τις ταχύτητες αυτές που μιλάς δεν πρόκειται ποτέ να σε περιορίσει το switch. Αν μιλάμε για 15-50-100, πάρε το sf1008, κρίμα είναι να δώσεις 13€ παραπάνω.

Θατο πάρω από το eshop μαζί με κάτι αλλα πράγματα, πως θα ξέρω αν είναι η έκδοση v12?

https://www.e-shop.gr/tp-link-tl-sf1008d-8-port-unmanaged-10-100m-desktop-switch-p-PER.612314

Το pc και το καταγραφικο  θα τα αφήσω πάνω στο ρούτερ. Τις 2 ταμειακές, τα 2 pos και ένα λαπτοπ (με πρόβλημα στο wifi) θα τα έχω στο switch.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
Στις 16/7/2020 στις 7:15 ΜΜ, pavloa είπε

το ethernet καλώδιο που θα έρχεται στο switches παίζει ρόλο σε πια θύρα θα το βάλω

όχι, καμία σημασία δεν έχει.

1 ώρα πριν, pavloa είπε

πως θα ξέρω αν είναι η έκδοση v12

θα το γράφει η συσκευασία, αν θυμάμαι καλά. Αλλά και 12 να μην είναι δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Αρκεί να μην είναι από τα πρώτα revisions (όχι ότι ξέρω να έχουν πρόβλημα, αλλά για το ψυχολογικό του θέματος) 😛

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε

όχι, καμία σημασία δεν έχει.

θα το γράφει η συσκευασία, αν θυμάμαι καλά. Αλλά και 12 να μην είναι δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Αρκεί να μην είναι από τα πρώτα revisions (όχι ότι ξέρω να έχουν πρόβλημα, αλλά για το ψυχολογικό του θέματος) 😛

Μίλησα με το eshop και μου είπαν ότι θα μου απαντήσουν από Δευτέρα τη version είναι. Να σου που και έχω για ψυχολογικό λόγο πάντα θέλω να αγοράζω την τελευταία έκδοση σε οποιοδήποτε προϊόν, μια φορά το αγοράζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...