Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά χαρά...

Θα 'θελα να ρωτήσω μια απορία που έχω για το skype ,  όσον αφορά κάτι το οποίο εγώ προσωπικά σίγουρα δεν έκανα.

Σήμερα , μπήκα στο skype μου και κλικάρωντας στην search bar ''People,groups & messages'' ,

βλέπω ότι στο πλαίσιο ''PEOPLE'' είναι ορατό ένα άτομο , το οποίο δεν αναζήτησα ποτέ . 

Πατώντας το ''X'' , για να φύγω από το search bar ''People,groups & messages'' , βλέπω πως στα contacts του skype από το κύριο μενού , 

το συγκεκριμένο άτομο δεν υπάρχει , γιατί όντως ποτέ δεν έγινε από εμένα η προσθήκη αυτής της επαφής . 

Κλικάροντας πάνω στο προφίλ του συγκεκριμένου ατόμου , βλέπω ότι μου δίνεται η δυνατότητα για προσθήκη στις επαφές.

Με βάση αυτό σκέφτηκα πως αν κάνω το συγκεκριμένο skype profile , προσθήκη στις επαφές μου ,

τότε μετά θα μπορέσω να το διαγράψω για να εξαφανιστεί από το πλαίσιο ''PEOPLE'' ,

που είναι ορατό , όταν κλικάρω το search bar ''People,groups & messages'' . 

Δυστυχώς , αφότου έκανα όλο αυτό που μόλις περιέγραψα , το συγκεκριμένο skype profile ,

παραμένει στο πλαίσιο ''PEOPLE'' , που εμφανίζεται όταν κλικάρω το search bar ''People,groups & messages'' . 

Με βάση όλα τα παραπάνω θα 'θελα να ρωτήσω τα εξής :

1)Σας έχε τύχει ποτέ κάτι ανάλογο ;

2)Για ποιό λόγο το συγκεκριμένο skype profile , εμφανίζεται στο πλαίσιο ''PEOPLE'' , αφότου κλικάρω στο search bar ''People,groups & messages'' 

και αφότου δεν το έχω αναζητήσει ποτέ εντός skype ; 

Επεξ/σία από j.g.!!!
Δημοσ.

Στο "People" εμφανίζονται γενικά άτομα που έχεις μπλοκάρει, έχεις διαγράψει, ή και άτομα που πιθανόν να σου είχαν στείλει πρόσκληση αλλα δεν την αποδέχτηκες ποτέ (και το αντίστροφο).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Στο "People" εμφανίζονται γενικά άτομα που έχεις μπλοκάρει, έχεις διαγράψει, ή και άτομα που πιθανόν να σου είχαν στείλει πρόσκληση αλλα δεν την αποδέχτηκες ποτέ (και το αντίστροφο).

Το συγκεκριμένο άτομο που εμφανίζεται στο ''PEOPLE'' , δεν το ξέρω προσωπικά ,

οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μου έστελνε κάποια πρόσκληση ,

που στο skype μου έτσι κι αλλιώς δεν είναι ορατή , γιατί δεν υπάρχει !

Επίσης , για το συγκεκριμένο άτομο πάλι , δεν το είχα και δεν το έχω μπλοκάρει , αλλά όπως είπα και πριν , επειδή υπήρχε στο πλαίσιο ''PEOPLE'' , χώρις να ξέρω το λόγο

το έκανα προσθήκη στις επαφές μου , έτσι ώστε διαγράφοντας το μετά , να εξαφανίζονταν πλήρως από το skype μου .

Δυστυχώς , αυτό δεν συναίβει ποτέ , καθώς το συγκεκριμένο άτομο συνεχίζει να φαίνεται στο πλαίσιο ''PEOPLE'' !

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, htaccess είπε

Έκανες διαγραφή, έκανες και μία επανεκκίνηση στο skype ?

Προφανώς είναι από παλιά πρόσκληση.

Έκανα αρκετές επανεκκινήσεις στο skype μου ,  αλλά τίποτα .

Το skype profile , του συγκεκριμένου αγνώστου ατόμου , παραμένει ακόμα στο ''PEOPLE'' του skype μου . 

Αυτό που λες περί πρόσκλησης , ειλικρίνα δεν μπορώ να το καταλάβω :

1)Πως γίνεται ένα άγνωστο άτομο να μου στέλνει πρόσκληση ;

2)Έστω ότι σκόπευε να μου στείλει πρόσκληση , μέσα στο skype μου η πρόσκληση του συγκεκριμένου ατόμου δεν φαίνεται πουθενά !

3)Και επίσης αν κάποιος άγνωστος στείλει σε έναν άλλο άγνωστο πρόσκληση μέσω skype  , 

υπάρχει περίπτωση  αυτή η πρόσκληση να διαφραφεί αυτόματα σε περίπτωση που δεν διαβαστεί ;

Αν ναι , για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να παραμείνει αδιάβαστη μέχρι να διαγραφεί ;

Το γεγονός του ότι το skype profile μου μπορεί να χακαρίστηκε , αποκλείεται ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, j.g.!!! είπε

Έκανα αρκετές επανεκκινήσεις στο skype μου ,  αλλά τίποτα .

Το skype profile , του συγκεκριμένου αγνώστου ατόμου , παραμένει ακόμα στο ''PEOPLE'' του skype μου . 

Αυτό που λες περί πρόσκλησης , ειλικρίνα δεν μπορώ να το καταλάβω :

1)Πως γίνεται ένα άγνωστο άτομο να μου στέλνει πρόσκληση ;

Ένα ενδεχόμενο π.χ. να στήλει κάποιος πρόσκληση από λάθος.

Βλέπεις την επαφή και μέσα settings / contacts / privacy / view list ?

761132795_Screenshotfrom2020-07-1523-24-21.png.395e000b3590d91c67267cab91c72921.png

Αν έχεις άλλη συσκευή με το skype, κάνε την ίδια διαδικασία, διαγραφή.

Επίσης αν δεν επιθυμείς να φαίνεσαι στην αναζήτηση, μπορείς να κάνεις opt out μέσα από τα settings / contacts / privacy / (appear in search results).

694854046_Screenshotfrom2020-07-1523-22-00.png.ded42edd94e8fa42b5a9968dcc799502.png

Παρεμπιπτόντως, είχα 5 επαφές μέσα στο people πάνω από 6 χρόνια (από πρόσκλησεις που δεν αποδέχτηκα), με αφορμή το post σου μπήκα στην διαδικασία να τις διαγράψω.

42 λεπτά πριν, j.g.!!! είπε

2)Έστω ότι σκόπευε να μου στείλει πρόσκληση , μέσα στο skype μου η πρόσκληση του συγκεκριμένου ατόμου δεν φαίνεται πουθενά !

3)Και επίσης αν κάποιος άγνωστος στείλει σε έναν άλλο άγνωστο πρόσκληση μέσω skype  , 

υπάρχει περίπτωση  αυτή η πρόσκληση να διαφραφεί αυτόματα σε περίπτωση που δεν διαβαστεί ;

Αν ναι , για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να παραμείνει αδιάβαστη μέχρι να διαγραφεί ;

Το γεγονός του ότι το skype profile μου μπορεί να χακαρίστηκε , αποκλείεται ;

Όλα τα παραπάνω σενάρια μπορούν να συμβούν και να οφείλονται σ` ένα bug του προγράμματος.

Επεξ/σία από htaccess
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε τα εξής:

1) κάνε κλικ στην καρτέλα "People"
2) τότε, στην μπάρα Search People που θα αναβοσβήνει γράψε το όνομα του

μ' αυτόν τον τρόπο θα μάθεις πότε έγινε η όποια επαφή, είτε αυτό ήταν απλά μια πρόσκληση, είτε αν γενικά μιλούσατε και απλά στην πορεία τον ξέχασες :D (ή άλλαξε όνομα αυτός)
π.χ. όπως βλέπεις παρακάτω στην pic

skypesearch.png.d4083265e30647e9ef798e0e636a7746.png

ΥΓ. Δεν είναι δύσκολο για κάποιον να σε βρεί στην αναζήτηση, πολλές φορές γίνεται μπέρδεμα και αντί να στείλουν πρόσκληση στον σωστό π.χ. kostas5 στέλνουν στον kostas.5 και έτσι σου έρχονται άκυρες προσκλήσεις.
ΥΓ.2. Τα μηνύματα διαγράφονται με τον καιρό (δυστυχώς δεν είναι όπως στο παλιό skype που κρατούσε βάση δεδομένων στο PC σου) αλλά τα άτομα με τα οποία είχε γίνει κάποιο interaction (ακόμα και μια απλή πρόσκληση να ήτανε, δεν έχει σημασία) παραμένουν στην λίστα.

Edit: αν και.. το πιο πιθανό να σου εμφανίζει ως τελευταία επικοινωνία τη στιγμή που τον έκανες προσθήκη εσύ (για να τον διαγράψεις μετά, όπως ανέφερες).

Επεξ/σία από nikos032
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, htaccess είπε

Ένα ενδεχόμενο π.χ. να στήλει κάποιος πρόσκληση από λάθος.

Βλέπεις την επαφή και μέσα settings / contacts / privacy / view list ?

761132795_Screenshotfrom2020-07-1523-24-21.png.395e000b3590d91c67267cab91c72921.png

Αν έχεις άλλη συσκευή με το skype, κάνε την ίδια διαδικασία, διαγραφή.

Επίσης αν δεν επιθυμείς να φαίνεσαι στην αναζήτηση, μπορείς να κάνεις opt out μέσα από τα settings / contacts / privacy / (appear in search results).

694854046_Screenshotfrom2020-07-1523-22-00.png.ded42edd94e8fa42b5a9968dcc799502.png

Παρεμπιπτόντως, είχα 5 επαφές μέσα στο people πάνω από 6 χρόνια (από πρόσκλησεις που δεν αποδέχτηκα), με αφορμή το post σου μπήκα στην διαδικασία να τις διαγράψω.

Όλα τα παραπάνω σενάρια μπορούν να συμβούν και να οφείλονται από ένα bug του προγράμματος.

Σ'αυτό που λες για settings / contacts / privacy / view list , εγώ τουλάχιστον βλέπω επαφές που επικοινωνώ συνειδητά , με άτομα που γνωρίζω και που ανταλάξαμε τα skype μας . 

Το άγνωστο άτομο , εννοείται ότι δεν βρίσκεται μέσα σε αυτή τη λίστα...

Τώρα με βάση αυτό που είπες για το άγνωστο άτομο (settings / contacts / privacy / view list) , θες να πεις ότι με είχε αποθηκευμένο μέσα στις επαφές του skype του ;

Άλλη συσκευή , δε νομίζω να έχω συνδεδεμένη με το skype !

Αυτό που λες , περί απενεργοποιήσης του ''Appear in search results'',΄ώστε να μην φαίνομαι στην αναζήτηση , το έχω κάνει ήδη ,

αλλά δυστυχώς μετά την εμφάνιση του συγκεκριμένου προβλήματος μου !

Οι 5 επαφές που λες ότι είχες μέσα στο ''PEOPLE'' , για πάνω από 6 χρόνια , από προσκλήσεις που δεν αποδέχτηκες , ήταν από άγνωστα άτομα ; 

30 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Κάνε τα εξής:

1) κάνε κλικ στην καρτέλα "People"
2) τότε, στην μπάρα Search People που θα αναβοσβήνει γράψε το όνομα του

μ' αυτόν τον τρόπο θα μάθεις πότε έγινε η όποια επαφή, είτε αυτό ήταν απλά μια πρόσκληση, είτε αν γενικά μιλούσατε και απλά στην πορεία τον ξέχασες :D (ή άλλαξε όνομα αυτός)
π.χ. όπως βλέπεις παρακάτω στην pic

skypesearch.png.d4083265e30647e9ef798e0e636a7746.png

ΥΓ. Δεν είναι δύσκολο για κάποιον να σε βρεί στην αναζήτηση, πολλές φορές γίνεται μπέρδεμα και αντί να στείλουν πρόσκληση στον σωστό π.χ. kostas5 στέλνουν στον kostas.5 και έτσι σου έρχονται άκυρες προσκλήσεις.
ΥΓ.2. Τα μηνύματα διαγράφονται με τον καιρό (δυστυχώς δεν είναι όπως στο παλιό skype που κρατούσε βάση δεδομένων στο PC σου) αλλά τα άτομα με τα οποία είχε γίνει κάποιο interaction (ακόμα και μια απλή πρόσκληση να ήτανε, δεν έχει σημασία) παραμένουν στην λίστα.

Edit: αν και.. το πιο πιθανό να σου εμφανίζει ως τελευταία επικοινωνία τη στιγμή που τον έκανες προσθήκη εσύ (για να τον διαγράψεις μετά, όπως ανέφερες).

Όσον αφορά το 1) και 2) που είπες , δεν φαίνεται το πότε έγινε η επαφή , ούτε το ότι γενικά μιλούσαμε και στην πορεία τον ξέχασα ...

Κι όντως λογικό να μην φαίνονται οι περιπτώσεις 1) και 2) , γιατί ποτέ δεν είχα επαφή με αυτό το συγκεκριμένο άγνωστο άτομο !

Αρά ουσιαστικά μήπως μιλάμε για πρόσκληση ;

Τώρα με βάση το skype name μου , πιστεύω πως είναι απίθανο να μπερδεύτηκε , στην περίπτωση πρόσκλησης που ανέφερες !

Επίσης πριν την προσπάθεια διαγραφής του συγκεκριμένου ατόμου απο εμένα (που ουσιαστικά δεν κατάφερα ποτέ να κάνω) ,

υπήρχε πάλι μέσα στο ''PEOPLE'' και δυστυχώς συνεχίζει να παραμένει !

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Ανέβασε μια εικόνα να δούμε τι σου εμφανίζει..

Print Screen από αυτό που περιέγραφα ...

print screen.png

Δημοσ.
4 ώρες πριν, htaccess είπε

Υπάρχει πιθανότητα να είναι και προτεινόμενη/ες επαφή/ες.

Σχετικό άρθρο >> https://answers.microsoft.com/en-us/skype/forum/all/how-do-you-turn-off-suggested-contacts-list-in/b2d8f0fd-0668-4616-ae3b-73ed78d15357?tab=AllReplies

Όπως λες , ελπίζω να είναι μια προτεινόμενη επαφή . 

Κατα τ'άλλα , αν δεν είναι μια προτεινόμενη επαφή ,

ελπίζω να μην συνέβη τίποτα άλλο σοβαρότερο στο skype μου και να μην το πήρα χαμπάρι (αναφέρομαι για περίπτωση hacking). 

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που εμφανίζεται εκεί, κάποια αλληλεπίδραση υπήρξε μεταξύ σας, είτε αυτό το άτομο είτε κάποιος μέσω του λογαριασμού σου, έστειλε πρόσκληση.
Αυτό δε σημαίνει κι ότι ο αποδέκτης έκανε αποδοχή. Πάντως δε χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos032 είπε

Απο τη στιγμή που εμφανίζεται εκεί, κάποια αλληλεπίδραση υπήρξε μεταξύ σας, είτε αυτό το άτομο είτε κάποιος μέσω του λογαριασμού σου, έστειλε πρόσκληση.
Αυτό δε σημαίνει κι ότι ο αποδέκτης έκανε αποδοχή. Πάντως δε χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι.

Δεν υπήρξε καμία αλληλεπίδραση , διότι ουσιαστικά το άτομο που εμφανίστηκε ήταν και είναι άγνωστο .

Το να στείλει κάποιος μέσω του λογαριασμού μου πρόσκληση , σημαίνει ότι χρησιμοποιεί τον λογαριασμό μου χωρίς να το γνωρίζω , σωστά ;

Αν ναι , τότε σίγουρα χρειάζεται να ανησυχώ !

Εντωμεταξύ , με του που άνοιξα σήμερα τον υπολογιστή μου και ξαναμπήκα στο skype μου , 

είδα ότι στην καρτέλα ''PEOPLE'' , προστέθηκαν άλλα δύο άγνωστα άτομα , με τα οποία δεν είχα ποτέ καμία επαφή !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...