Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, grifind είπε

τα Coolermaster οσον αφορα την ανεση δε θα τα συγκρινα με τα DT770 ουτε με καποιο καλο non-gaming over ear ακουστικο στα αντιστοιχα χρηματα μιας και τα θεωρω κινεζια απο ποιοτητα εκτως και αν δε σε αφορα η ποιοτητα κατασκευης.

Και οτι ειπα πιο πριν και στο πρωτο μου post, το λεω με σιγουρια γιατι στο πισι εχω καρτα ηχου + Sennheiser G4me zero 240ohm για games και για μουσικη DT990 pro 240 ohm επισης. αλλα επεσαν στα χερια μου και τα dt770 80ohm τα οποια προτεινω ανεπιφυλακτα. τα 240 ohm ειναι υπερβολη γενικα και τα πηρα γιατι μπορουσα να παρω και καλη καρτα ηχου.

Το έψαξα σε κριτικές του εξωτερικού όσον αφορά τα coolermaster και όντως υστερούν στον τομέα ποιότητας τα coolermaster.

Ξαναγυρνάμε λοιπόν στο προηγούμενο στάδιο.

Παραθέτω κομμάτι από την κριτική κάποιου που τα έχει πάρει και αναφέρει διαφορές με τα άλλα μοντέλα καθώς και για τα ohm

" Οσον αφορά στα μοντέλα εδώ είναι εύκολα τα πράγματα. 770 φουλ κλειστά, δεν ακους τίποτα, πιο μπάσατα, τα 880 έτσι κι έτσι λιγότερο μπάσο και τα 990 φουλ ανοιχτά ελάχιστο μπάσο. Επέλεξα τα 770.

Για τα ohms τώρα. Παίζει ρόλο που θα τα συνδέεις ΚΑΙ πόσο μακρύ καλώδιο θες. Τα 32 βγαίνουν μόνο με 1,8μ καλώδιο, ενώ τα 80 και 250 με 3μ καλώδιο. Τα 32 για χρήση σε κινητό, λάπτοπ ενσωματωμένη κάρτα υπολογιστή. Τα 80 για mix χρήση και τα 250 για σύνδεση με ενισχυτή ή κάρτα ήχου απαραίτητα."

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εσάς που γνωρίζετε αφορά τα ohm.

Από ότι καταλαβαίνω αν πάρω τα 80ohm αν θελήσω να συνδέσω κάποια στιγμή σε κινητό θα υπάρχει θέμα ενώ τα 32ohm δεν έχουν.

Ποια η διαφορά που ακούει κάποιος αν συνδέσει την έκδοση 32Ohm και 80ohm στον ίδιο υπολογιστή ; 

Δημοσ.

Ξέχασέ τα τα audiophile ακουστικά αν δεν σκοπεύεις να τα βάλεις πάνω σε ένα καλό dac/amp ή ανάλογη κάρτα. Θα δώσεις πολλά. 

Η καλύτερη λύση είναι τα Creative SXFI(όποιο μοντέλο αντέχει η τσέπη σου). Έχουν πατενταρισμένη τεχνολογία εξατομικευμένου virtual surround και λειτουργούν στις ταινίες σαν ένα βελτιωμένο dolby headphone. Απλά αυτή η τεχνολογία δεν έχει εγγυημένα καλά αποτελέσματα για όλους.

Η άλλη λύση με έμφαση στην 3d αίσθηση του ήχου(σαν να παίζουν και ηχεία μέσα στο δωμάτιο) που ξεκουράζει το αυτί είναι τα HD 559 και 599 με κάποιο καλό μικρό DAC/amp όπως αυτό στα ~30€: https://en.sharkoon.com/product/27415

Dolby Headphone και γενικά όλα τα surround τα βρίσκεις συγκετρωμένα στο δωρεάν πρόγραμμα hesuvi.

υ.γ.: Τα DT 770/990 λόγω της κλειστής/ημικλειστής κατασκευής έχουν ισχυρότερο μπάσο από τα καθαρόαιμα ανοικτά, αλλά κουράζουν περισσότερο με surround. Ο ήχος ασκεί μεγαλύτερη πίεση στο τύμπανο του αυτιού αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Μάλλον δεν θα το καταλάβεις αν δεν ακούσεις πρώτα ανοικτού τύπου που μιμούνται την εμπειρία του ήχου μέσα σε δωμάτιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Ξέχασέ τα τα audiophile ακουστικά αν δεν σκοπεύεις να τα βάλεις πάνω σε ένα καλό dac/amp ή ανάλογη κάρτα. Θα δώσεις πολλά. 

Η καλύτερη λύση είναι τα Creative SXFI(όποιο μοντέλο αντέχει η τσέπη σου). Έχουν πατενταρισμένη τεχνολογία εξατομικευμένου virtual surround και λειτουργούν στις ταινίες σαν ένα βελτιωμένο dolby headphone. Απλά αυτή η τεχνολογία δεν έχει εγγυημένα καλά αποτελέσματα για όλους.

Η άλλη λύση με έμφαση στην 3d αίσθηση του ήχου(σαν να παίζουν και ηχεία μέσα στο δωμάτιο) που ξεκουράζει το αυτί είναι τα HD 559 και 599 με κάποιο καλό μικρό DAC/amp όπως αυτό στα ~30€: https://en.sharkoon.com/product/27415

Dolby Headphone και γενικά όλα τα surround τα βρίσκεις συγκετρωμένα στο δωρεάν πρόγραμμα hesuvi.

υ.γ.: Τα DT 770/990 λόγω της κλειστής/ημικλειστής κατασκευής έχουν ισχυρότερο μπάσο από τα καθαρόαιμα ανοικτά, αλλά κουράζουν περισσότερο με surround. Ο ήχος ασκεί μεγαλύτερη πίεση στο τύμπανο του αυτιού αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Μάλλον δεν θα το καταλάβεις αν δεν ακούσεις πρώτα ανοικτού τύπου που μιμούνται την εμπειρία του ήχου μέσα σε δωμάτιο.

δεν ειπε καποιος για audiophile ακουστικα σε αυτο το post. Εκτως και αν θεωρεις τα 80ohm 770, audiophile που ειναι απλα τα 32ohm λιγο Upgraded σε συχνοτητες. οταν λεμε audiophile - amp dac Κτλ μιλαμε παντα για 240Ohm. πραγμα που δε του προτεινε κανεις.

22 ώρες πριν, MINDER είπε

Το έψαξα σε κριτικές του εξωτερικού όσον αφορά τα coolermaster και όντως υστερούν στον τομέα ποιότητας τα coolermaster.

Ξαναγυρνάμε λοιπόν στο προηγούμενο στάδιο.

Παραθέτω κομμάτι από την κριτική κάποιου που τα έχει πάρει και αναφέρει διαφορές με τα άλλα μοντέλα καθώς και για τα ohm

" Οσον αφορά στα μοντέλα εδώ είναι εύκολα τα πράγματα. 770 φουλ κλειστά, δεν ακους τίποτα, πιο μπάσατα, τα 880 έτσι κι έτσι λιγότερο μπάσο και τα 990 φουλ ανοιχτά ελάχιστο μπάσο. Επέλεξα τα 770.

Για τα ohms τώρα. Παίζει ρόλο που θα τα συνδέεις ΚΑΙ πόσο μακρύ καλώδιο θες. Τα 32 βγαίνουν μόνο με 1,8μ καλώδιο, ενώ τα 80 και 250 με 3μ καλώδιο. Τα 32 για χρήση σε κινητό, λάπτοπ ενσωματωμένη κάρτα υπολογιστή. Τα 80 για mix χρήση και τα 250 για σύνδεση με ενισχυτή ή κάρτα ήχου απαραίτητα."

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εσάς που γνωρίζετε αφορά τα ohm.

Από ότι καταλαβαίνω αν πάρω τα 80ohm αν θελήσω να συνδέσω κάποια στιγμή σε κινητό θα υπάρχει θέμα ενώ τα 32ohm δεν έχουν.

Ποια η διαφορά που ακούει κάποιος αν συνδέσει την έκδοση 32Ohm και 80ohm στον ίδιο υπολογιστή ; 

δεν υπαρχει λογος να κοιτας οτιδηποτε πανω απο 80 Ohm. εκτως και αν θελεις να μπεις στο τρυπακι ενισχυτες ampdac κτλ κτλ που θελεις αλλλοοο τοσο διαβασμα και ψαξιμο οπως και το διπλασιο budget. Απο αυτα που ειπες οτι κανεις, και θελεις ακουστικα δε θα σου προτεινα να πας σε κατι τετοιο.
Τα 80ohm ειναι το οριο που θα σου καλυψει η Onboard καρτα ηχου του πισι σου και η τιβι. και αυτα υπερβολη ειναι απλα εχουν τα ιδια χρηματα με τα 32ohm σχεδον οποτε το θεωρω αμαρτια να παρεις τα 32 Ohm.Δεν θα κολησεις πουθενα με τα 80ohm σε γενικες γραμμες εκτως και αν τα συνδεσεις σε ραδιοφωνο του 1999.
Γενικα ολα τα cans παιζουν απο 32 μεχρι 80 το πολυ σε αυτη την κατηγορια. Αν θελεις κλειστα πας 770 αλλιως 990 οσον μιλαμε για beyerdynamic.

Εννοειται υπαρχουν πολλες ακομη επιλογες απο audio technica ath mx - sennheiser κτλ στα 100-150 ευρω μαξ αλλα τα beyer ειναι με διαφορα τα πιο τιμια

22 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

Προσωπικά συμφωνώ σε ότι είπες στο πρώτο σου post. Μόνο στο ότι όλα τα gaming είναι ακουστικά των 20-30 ευρώ διαφωνώ λίγο, αλλά στο ότι κατά κανόνα είναι κατώτερα των σκετων ακουστικών συμφωνώ. 

Αν και λίγο off topic, πες και μια γνώμη αν θες για τα 770 και τα 990. Πρόσφατα τα κοιτούσα και τα δύο. Πιο πολύ για gaming και μουσική τα έψαχνα. Από τα game zero είναι με διαφορά ανώτερα? Γενικά ποιό τα 770 και 990 θα πρότεινες? Μόνο το κομμάτι της ποιότητας με ενδιαφέρει, όχι η ηχομόνωση κτλ. 

θα σου πω οτι δεν ειμαι audiophile αρχικα. απλα μου αρεσαν τα game zero, τα πηρα, και αναγκαστικα μπηκα στο τριπακι μετα.
Συγκριτικα και τα 2 στο ιδιο dac τα 770 και τα 990 παιζουν καλυτερα στο κομματι μουσικης για το γουστο μου.
τα 770 με τα 990 προσωπικα η μονη διαφορα που καταλαβα ειναι το open-closed back οπου στο closed εχει λιγο πιο αισθητο μπασο. Με κανενα απο τα 2 δε θα μεινεις δυσαρεστημενος παντως.
Και αν αγοραζα τωρα ακουστικα εννοειται δε θα επαιρνα τα game zero για 240-250 ευρω που τα ειχα παρει τοτε και γενικα 240Ohm ακουστικα για pc gaming

Επεξ/σία από grifind
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, grifind είπε

δεν ειπε καποιος για audiophile ακουστικα σε αυτο το post. Εκτως και αν θεωρεις τα 80ohm 770, audiophile που ειναι απλα τα 32ohm λιγο Upgraded σε συχνοτητες. οταν λεμε audiophile - amp dac Κτλ μιλαμε παντα για 240Ohm. πραγμα που δε του προτεινε κανεις.

Τα 770 είναι audiophile κατηγορία με ειδικές απαιτήσεις οδήγησης ακόμα και στην 32 Ohm έκδοση. Τα λίγα Ohm εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ένταση σε βάρος της παραμόρφωσης(τραβάνε περισσότερο ρεύμα). Ακόμα και σε αυτά να πάει, το Sharkoon DAC που πρότεινα έχει εκπληκτικά specs για τα λεφτά του και φοράει ειδικό ενισχυτή ακουστικών(έστω και λίγο αδύναμο) σαφώς καλύτερο από μια τυπική κάρτα των 50€ ή μια onboard. Άνετα θα οδηγήσει τα 770 μέχρι την 80Ohm έκδοση όπως επίσης και αυτά που πρότεινα.

Σχετικά με το ανοικτό-κλειστό είπα την αποψή μου ως κάτοχος και των 770 pro στην ανώτερη 250 Ohm έκδοση. Παίζουν πολύ καλά τα 770 ειδικά μετά από λίγο EQ. Απλά δεν έχουν το ίδιο soundstage με κάποιο ανοικτό της Sennheiser σε παρόμοια λεφτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ενισχυτές ακουστικών παίζουν για το pc για τα DT770 80ohms ; 

Από ότι έψαξα η xonar d2x δεν έχει ενισχυτή ακουστικών ή ξεχωριστό βύσμα για τα ακουστικά.

Πρέπει να αποσυνδέσω το βύσμα για 2 ηχεία των Z5500 και να συνδέσω τα ακουστικά.

Ούτε η είσοδος ακουστικών στο control panel των Ζ5500 κάνει για τέτοια ακουστικά.

Το ίδιο πιστεύω και η ενσωματωμένη κάρτα ήχου της msi tomahawk b450 max

Επεξ/σία από MINDER
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, MINDER είπε

Τι ενισχυτές ακουστικών παίζουν για το pc για τα DT770 80ohms ; 

Από ότι έψαξα η xonar d2x δεν έχει ενισχυτή ακουστικών ή ξεχωριστό βύσμα για τα ακουστικά.

Πρέπει να αποσυνδέσω το βύσμα για 2 ηχεία των Z5500 και να συνδέσω τα ακουστικά.

Ούτε η είσοδος ακουστικών στο control panel των Ζ5500 κάνει για τέτοια ακουστικά.

Το ίδιο πιστεύω και η ενσωματωμένη κάρτα ήχου της msi tomahawk b450 max

Το sharkoon που πρότεινα πιο πάνω ξεπερνάει τα πάντα μέχρι τα 60€ περίπου. Και σαν κάρτα και σαν amp ακουστικών. Μόνο να μην υπερβείς τα 100 Ohm.

Θες 3d ήχο; Πας σε κάποιο ανοικτό Sennheiser σαν τα HD 559 και τους ρίχνεις και ένα EQ που θα σου πω για καλύτερο ήχο. Θες το καλύτερο δυνατό μπάσο και ηχομόνωση; Πας σε κάποιο κλειστό σαν τα Coolermaster ή τα Beyer. Beyer, έστω και 32Ohm, με onboard ή την αμφιβόλου ποιότητας έξοδο των logitech δεν αξίζει.

υ.γ.: Τα προβλήματα με τα βύσματα που λες λύνονται με αντάπτορα. Τα Sennheiser έχουν δικό τους. Τα beyer έχουν μικρό βύσμα που αποκαλύπτεται μόλις ξεβιδώσεις το μεγάλο(1/4") που κάθεται πάνω. Δεν θα έχεις θέμα.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.

Ήμουν αναποφάσιστος λόγω του κόστους που ανέβηκε αρκετά ψηλότερα από ότι υπολόγιζα.

Τελικά σήμερα τέτοια άγρια ώρα πήρα την απόφαση και τα έκανα παραγγελία γιατί δεν αντέχω.

Έκανα το κορόιδο μπας και εκτονωθεί η κατάσταση και γλυτώσω τα έξοδα αλλά που τέτοια τύχη. Είχα πάλι παράπονα και δεν άντεξα άλλο. Δεν βάζω δυνατά τον ήχο αλλά όταν έχεις να κάνεις με παράξενο άνθρωπο που ψάχνεται για να αρπάξει την ευκαιρία να κάνει παρατήρηση τι να πω.

Περίπτωση που λέει ο λαός της κακιάς ***** της φταίνε και οι τρίχες. 

Αναγκάστηκα λοιπόν και έκανα παραγγελία τα DT770 80ohms

Κατάστημα που να έχει και τα ακουστικά και τον ενισχυτή δεν βρήκα οπότε όταν τα πάρω θα τα συνδέσω στην κάρτα ήχου και θα δω πως πάνε από ένταση.

Δεν νομίζω να χάνουν σε ποιότητα.

Αν δεν με ικανοποιεί ή ένταση θα παραγγείλω και τον ενισχυτή ηχείων.

Ευχαριστώ για την βοήθεια και τα σχόλια όλους ανεξαιρέτως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/7/2020 στις 1:38 ΠΜ, pirmen56 είπε

Το sharkoon που πρότεινα πιο πάνω ξεπερνάει τα πάντα μέχρι τα 60€ περίπου. Και σαν κάρτα και σαν amp ακουστικών

Pirmen, αυτή είναι ωραία λύση για ένα tv box ακι ? που δεν έχει έξοδο 3.5αρα και θέλω να συνδέσω κάτι ακουστικά πάνω (ψείρες 32Ω). Πιστεύεις θα δουλέψει; Επειδή βλέπω αναφέρεται ότι λειτουργεί σε κονσόλες κλπ plug and play 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Pirmen, αυτή είναι ωραία λύση για ένα tv box ακι ? που δεν έχει έξοδο 3.5αρα και θέλω να συνδέσω κάτι ακουστικά πάνω (ψείρες 32Ω). Πιστεύεις θα δουλέψει; Επειδή βλέπω αναφέρεται ότι λειτουργεί σε κονσόλες κλπ plug and play 

Δεν ξέρω αντίσταση εξόδου για να σου πω πόσο καλά θα παίξει τις ψείρες. 32 Ohm πάντως είναι κάπως διαχειρίσιμα.

Δημοσ.

Παράγγειλα και τον ενισχυτή στον οποίο έκανε αναφορά ο φίλος pirmen56

Σήμερα παρέλαβα τα ακουστικά τα σύνδεσα στην xonar d2x και παίζουν πολύ ωραία και σε ικανοποιητική ένταση παρά τα όποια διαβάζω στο ίντερνετ.

Από το πρόγραμμα της κάρτας ήχου μπορώ να κανονίζω και το είδος του ήχου που θέλω με equalizer rock dance bass κτλ ή χειροκίνητα όπως θέλω. 

Ουσιαστικά δεν χρειάζομαι ενισχυτή αλλά αφού τον παραλάβω αύριο θα δοκιμάσω να δω τι διαφορά κάνει.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sorry για το μίνι-φτυάρι.

Γνωρίζει κανείς για τα Creative SXFI Theater :

1. Υπάρχουν πουθενά για αγορά στην Ελλάδα; 

2. Το usb dongle τους μπορεί να συνδεθεί σε TV και να δουλέψει as advertised? 

Edit: το 2 το βρήκα σε faq της creative. Θέλει ενα "sxfi tv box" το οποίο δεν έχει βγει ακόμα (;) οπότε άκυρο και για το 1.

Υπάρχουν παρόμοια τέτοια ακουστικά; με dolby atmos ας πούμε; 

Αυτό που θα ήθελα είναι να αντικαταστήσω ενα αρχαίο 7.1 home theatre που έχω με τέτοια (για το 7.1 effect) . 

Επεξ/σία από Agent_Orange

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...