Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 26 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Ο νομος δεν ειναι διαφορετικος για τους ηλικιωμενους. Ουτε για χωριατες, ουτε για αθιγγανους, ουτε για αλλοδαπους, ουτε για μη εχοντες ιντερνετ, ουτε για κανεναν. Ο νομος ειναι ενας και ισχυει για ολους. Το αν σε καποιον θα υπαρξει επιεικια δεν ειναι θεμα που θα το προδικασουμε εδω στο φορουμ, οπως σπευδεις εσυ, εκτος αν εχεις να μας δειξεις καποιο δεδικασμενο που καποιος επικαλεστηκε αγνοια και ελαβε επιεικια για το συγκεκριμενο λογο. Μεχρι τοτε , θα πουμε και θα ξαναπουμε τι λεει ο νομος, οποτε μαθε εσυ το νομο πρωτα κι ελα μετα να μου πεις τι να μαθω εγω για τις υποθετικες σου ιστοριες, δικαιολογιες κλπ. Το ξαναλεω παλι: Ειτε εισαι ηλικιωμενος, ειτε δεν εχεις τελειωσει δημοτικο, ειτε δεν εχεις ιντερνετ, ειτε ζεις στο τελευταιο χωριο της Πινδου, απο το πρωτο λεπτο που αποκτας κατοικιδιο οφειλεις να γνωριζεις πώς να το προστατευεις. ΔΕΝ ειναι οψιον, ΔΕΝ εξαρταται απο την ηλικια σου, ουτε κι απο την προσβαση σου στην πληροφορια. Τελεια-παυλα. Για ολα τα αλλα, τον λογο τον εχουν οι δικαστες και οχι οι φορουμιστες του ινσομνια. Στο θεμα να σπασεις τζαμι, να βγαλεις το σκυλο εξω και να εξαφανιστεις δε καταλαβαινω πώς το βαφτιζεις τσαμπα μπαγκια. Ξερεις αν το ζωο εχρηζε πρωτων βοηθειων απο κτηνιατρο ή οχι οταν το πηρε κι εφυγε αυτος που το εσωσε; Η μηπως θα προτιμουσες να μεινει εκει, να σου φερει την αστυνομια, να σε κλεισουν στο αυτοφωρο και να κατεβει στη δικη σαν μαρτυρας κατηγοριας εναντιον σου να φας καμποσα χιλιαρικα προστιμο ενδεχομενως και μπουζου; Οτι τι δηλαδη; Οτι θελει cojones να το κανει κανεις αυτο; Προσωπικα θα το εκανα ΚΑΙ αυτο, σιγα τη μαγκια, αν εξαιρεσεις οτι θα πρεπει να τραβηχτω μια δυο φορες σε δικαστηριο να καταθεσω εναντιον σου ως μαρτυρας, χωρις καν δικηγορο, χωρις καν μηνυση και να σε κλεισω μεσα. Αλλα δε το θεωρω εξτρα μαγκια αυτο. Η μαγκια ειναι να μπει κανεις στη διαδικασια να σωσει το ζωο που κινδυνευει, εχοντας τριγυρω του ενα ματσο διποδα που ειναι ικανα να κανουν θεμα τη ζημια στο τζαμι, αντι να πουνε παλι καλα που σωθηκε το ζωντανο... Επισης οταν μιλαμε για διασωση ζωης, δεν μετραμε βαθμους μαγκιας, εχετε μπερδευτει απο λιγο εως πολυ ορισμενοι. Μιλαμε για κοινωνικη υπευθυνοτητα, ειναι κατι που ΟΦΕΙΛΕΙΣ να κανεις κι εσυ και να τρεξεις αμεσως μετα στον (κτην)ιατρο για να δωθουν πρωτες βοηθειες στο ζωντανο, ειτε μιλαμε για μωρο, ειτε για γατα, ειτε για σκυλο. Επιπλεον, το παραδειγμα με το μωρο διολου αστοχο δεν ειναι. ΑΥΤΟ ακριβως ειναι ενα κατοικιδιο και ΑΥΤΗ ακριβως την αντιμετωπιση εισαι υποχρεωμενος δια νομου να εχεις απεναντι του: Σαν να εχεις ενα μωρο. Απλοικα το λεω για τα διποδα που δεν αντιλαμβανονται την ευθυνη που εχουν απεναντι στο κατοικιδιο και θεωρουν οτι μπορουν ανα πασα στιγμη να επικαλεστουν ετσι αοριστως "αγνοια" δια πασα νοσον και μαλακιαν. Μπα. Οπως δεν μπορεις ετσι απλα να ισχυριστεις αγνοια και αμελεια αν θεσεις το παιδι σου σε κινδυνο (ποσο μαλλον να ισχυριστεις οτι δε προλαβες να μπεις σε φορουμ για να διαβασεις οτι τα μωρα...πνιγονται στη θαλασσα), ομοιως και για τα κατοικιδια, δεν ισχυει η μπαρουφα της αγνοιας, ιδιως για θεματα εξισου αυτονοητα, οπως αυτο με το κλεισιμο μεσα στο αμαξι σε συνθηκες ζεστης, ουτε καν καυσωνα. Ειλικρινα κιολας, δεν ξερω πώς σας ερχονται ολα αυτα στο μυαλο ως πιθανες δικαιολογιες. Παντως, ΔΕΝ ειναι δικαιολογιες. Μπορει να περνουσαν πριν καποιες 10ετιες που η Ελλαδα ηταν ενα γενικοτερο βλαχοχωρι αποτελουμενο απο πολλους μαλαγανες, αλλα σου ξαναλεω, στο θεμα των κατοικιδιων τα τελευταια αρκετα χρονια, αρχιζει ο πολιτισμος να αντικαθιστα την κουτοπονηρια... Τελος, ειναι μειοψηφια και συντομα θα αποτελουν περιθωριο αυτοι που εντοπιζουν τσαμπα μαγκιες στη διασωση του κατοικιδιου επειδη μεσολαβησε ..."θραυση κρυσταλλου" και ακολουθησε αποχωρηση με το ζωντανο (πχ για να παει σε ενα κτηνιατρο για πρωτες βοηθειες). Μειοψηφια και περιθωριο ειναι γενικα αυτοι που οταν μιλαμε για διασωση ζωων, καθονται να διυλισουν τον κωνωπα για το σπασμενο τζαμι ενος καρου και να μας κανουν μαθηματα....ηθικης. Κοίτα επειδή δεν έχω την όρεξη σου μάθε να διαβάζεις καλυτερα τι γράφει κάποιος. Δεν σου έγραψα πουθενά αν άλλος νόμος πρέπει να ισχύει για ηλικιωμένους άλλος για νέους και άλλος για όσους έχουν ίντερνετ. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν λιγότερα πράγματα από κάποιους άλλους, δεν μπορείς να το αντιληφθεις δικό σου πρόβλημα. Δεν ενημερώνονται όλοι το ίδιο από τις πηγές που ρωτάνε, δεν λαμβάνουν τις ίδιες απαντήσεις, αναζητούν διαφορετικές πληροφορίες, ο καθένας να του πει κάτι διαφορετικό η κατι που είναι λάθος, ο καθένας ξέρει κάποια πράγματα λιγότερα η περισσότερα. Δεν υπάρχει κάποια καθολική πηγή ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν τα κατοικίδια ζώα. Κακως ο νόμος λέει ότι οφείλει ο κάτοχος να γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι θεός, ας εκδόσει το κράτος εγχειρίδιο το οποίο θα είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες ζώων να το έχουν διαβάσει η ας υποχρεώσεις τους ιδιοκτήτες να περνάνε από σεμινάρια. Δεν θα μου πεις ούτε εμένα ούτε σε κανέναν με καλές προθέσεις να έχει και να μεγαλώσει ένα κατοικίδιο, αν προτιμώ να μου πάρουν τον σκύλο από το να με πάνε μέσα και δικαστήριο. Ναι να με πάνε μέσα και δικαστήριο από το να εξαφανιστεί το ζώο μου. Να μην αναφέρω εδώ ότι στο παρελθόν φιλοζωικες έχουν κλέψει σκύλους από ιδιοκτήτες υποστξριζοντας με fake μάρτυρες ότι ο ιδιοκτήτης είχε παρατημένο τον σκύλο και μετά τους πουλαγαν. Αν σπάσεις τζάμι και πάρεις τον σκύλο και εξαφανιστείς χωρίς ίχνος είσαι τζάμπα μάγκας και κλεφτης με περικεφαλαια. Το έγραψα και πριν αλλά που να διαβάσεις, αν σηκωθείς και φύγεις η για να πάει κτηνίατρο που είπες θα αφήσεις στοιχεία επικοινωνίας για τον ιδιοκτητη δεν θα εξαφανιστείς χωρίς ίχνος. Έγραψα και πριν αν πρέπει να έρθει η αστυνομία να πέσει πρόστιμο τότε να πέσει. Δεν εγραψα πουθενά να κάνει διάκριση η αστυνομία, εσύ το γράφεις και το υποθέτεις, ο τι θα αποφασίσει το δικαστήριο είναι θέμα των δικαστών. Κατι τετοια άτομα σαν εσένα και πολλούς άλλους πάντως έχουνε καταντήσει την φιλοζωια στα όρια της γραφικότητας και του φανατισμού και δεν τα λέω εγώ φυσικά τα λέει ο αρχηγός της ομάδας των angels. Αρέσκεστε στο να στηνετε στον τοίχο ανθρώπους που έχουν καλές προθέσεις και δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω, αντί να καταλάβεις αυτό που θέλω να θίξω και να γράψω μου την λες και από πάνω, είχα όλη την καλή διάθεση να κάνω διάλογο αλλά με τον φανατισμό που βγαίνει από τα λεγόμενα σου δεν θα συνεχίσω. Καλή συνέχεια. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Κοίτα επειδή δεν έχω την όρεξη σου μάθε να διαβάζεις καλυτερα τι γράφει κάποιος. Δεν σου έγραψα πουθενά αν άλλος νόμος πρέπει να ισχύει για ηλικιωμένους άλλος για νέους και άλλος για όσους έχουν ίντερνετ. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν λιγότερα πράγματα από κάποιους άλλους, δεν μπορείς να το αντιληφθεις δικό σου πρόβλημα. Δεν ενημερώνονται όλοι το ίδιο από τις πηγές που ρωτάνε, δεν λαμβάνουν τις ίδιες απαντήσεις, αναζητούν διαφορετικές πληροφορίες, ο καθένας να του πει κάτι διαφορετικό η κατι που είναι λάθος, ο καθένας ξέρει κάποια πράγματα λιγότερα η περισσότερα. Δεν υπάρχει κάποια καθολική πηγή ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν τα κατοικίδια ζώα. Κακως ο νόμος λέει ότι οφείλει ο κάτοχος να γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι θεός, ας εκδόσει το κράτος εγχειρίδιο το οποίο θα είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες ζώων να το έχουν διαβάσει η ας υποχρεώσεις τους ιδιοκτήτες να περνάνε από σεμινάρια. Δεν θα μου πεις ούτε εμένα ούτε σε κανέναν με καλές προθέσεις να έχει και να μεγαλώσει ένα κατοικίδιο, αν προτιμώ να μου πάρουν τον σκύλο από το να με πάνε μέσα και δικαστήριο. Ναι να με πάνε μέσα και δικαστήριο από το να εξαφανιστεί το ζώο μου. Να μην αναφέρω εδώ ότι στο παρελθόν φιλοζωικες έχουν κλέψει σκύλους από ιδιοκτήτες υποστξριζοντας με fake μάρτυρες ότι ο ιδιοκτήτης είχε παρατημένο τον σκύλο και μετά τους πουλαγαν. Αν σπάσεις τζάμι και πάρεις τον σκύλο και εξαφανιστείς χωρίς ίχνος είσαι τζάμπα μάγκας και κλεφτης με περικεφαλαια. Το έγραψα και πριν αλλά που να διαβάσεις, αν σηκωθείς και φύγεις η για να πάει κτηνίατρο που είπες θα αφήσεις στοιχεία επικοινωνίας για τον ιδιοκτητη δεν θα εξαφανιστείς χωρίς ίχνος. Έγραψα και πριν αν πρέπει να έρθει η αστυνομία να πέσει πρόστιμο τότε να πέσει. Δεν εγραψα πουθενά να κάνει διάκριση η αστυνομία, εσύ το γράφεις και το υποθέτεις, ο τι θα αποφασίσει το δικαστήριο είναι θέμα των δικαστών. Κατι τετοια άτομα σαν εσένα και πολλούς άλλους πάντως έχουνε καταντήσει την φιλοζωια στα όρια της γραφικότητας και του φανατισμού και δεν τα λέω εγώ φυσικά τα λέει ο αρχηγός της ομάδας των angels. Αρέσκεστε στο να στηνετε στον τοίχο ανθρώπους που έχουν καλές προθέσεις και δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω, αντί να καταλάβεις αυτό που θέλω να θίξω και να γράψω μου την λες και από πάνω, είχα όλη την καλή διάθεση να κάνω διάλογο αλλά με τον φανατισμό που βγαίνει από τα λεγόμενα σου δεν θα συνεχίσω. Καλή συνέχεια. Δεν ειναι δικο μου προβλημα το οτι δεν καθομαι να ακουω την δικαιολογια που εφευρισκει ο καθε πικραμενος στη ψωρωκωσταινα. Σου εξηγω οτι αυτα που επικαλεισαι ισχυουν στο μυαλο σου και μονο, διοτι απο εκει και περα κανεις αλλος δεν δικαιολογει ως "αγνοια" την εγκληματικη δραση κατα ενος ζωου. Κανεις δεν εξεταζει το επιπεδο γνωσης και μορφωσης σου, οταν θετεις σε κινδυνο μια ζωη, καταλαβε το, να τελειωνουμε. Το τι κανει καλως ή κακως ο νομοθετης, ειναι αποψη σου. Το ευτυχες ειναι οτι αυτος ειναι ο νομος, ειτε συμφωνεις, ειτε οχι. Αν καμια φορα σου ζητησουν να νομοθετησεις βαλε διακρισεις στο επιπεδο μορφωσης του καθενος, να γελασουμε. Πιο αυστηρος ο νομος για τους μορφωμενους εγκληματιες, πιο επιεικης για τους αμορφωτους που δεν ειχανε προσβαση στην πληροφορια για να ....μαθουν οτι ενας οργανισμος δεν αντεχει σε τετοιες συνθηκες. Αυτα περι τσαμπα μπαγκιας στα εξηγησα, και συνοψιζονται στο οτι λες επιεικως κουταμαρες. Δειχνεις επιπλεον και την παιδεια σου , σου ξαναλεω, οταν η πρωτη σου σκεψη ειναι να μετρησεις την μαγκια του καθενα, τη στιγμη που εχει σωθει ζωη... Σε καθε περιπτωση δεν σε τιμα να μιλας για τσαμπα μαγκιες για καποιον που θα σωσει ενα ζωο απο τα χερια ενος ανικανου (στην καλυτερη περιπτωση) , επειδη....εσπασε το...τζαμι του κι εφυγε . Καλα τα περι κλεψιας στη συγκεκριμενη περιπτωση, πανε σε αλλη σφαιρα, αλλα δε θελω να προσβαλλω. Αρκει αυτο που ειπα περι παιδειας. Για τις φιλοζωικες, μπορει να σε βολευει, αλλα μη με μπλεκεις γιατι δεν ειχα καμια σχεση μαζι τους. Αν φυσικα χρειαστει να σκισω καποιον που πειραξε ζωο και δεν εχω αλλο τροπο να το κανω, ευχαριστως να μπλεξω και μια φιλοζωικη, πχ για νομικες συμβουλες πώς να κινηθω για να τον κλεισω μεσα. Και για να κλεισω θα στο πω αλλη μια γιατι δεν εννοεις να το καταλαβεις με τιποτα. Το να επικαλεστεις αγνοια στο οτι εισαι υποχρεωμενος να βγαζεις το σκυλι δεμενο με λουρι εξω, ΜΠΟΡΩ να το ακουσω. Ειναι ενας νομος που ετυχε και δεν ακουσες, δεν διαβασες, δεν γνωρισες, οκ δε χαθηκε ο κοσμος, δεν εβλαψες κανεναν, να μην επαναληφθει. Το να θεσεις σε κινδυνο τη ζωη ενος ζωντανου και να επικαλεστεις αγνοια για το αυτονοητο οτι δεν ειχες ιντερνετ να διαβασεις οτι αν κλεισεις οποιοδηποτε οργανισμο σε συνθηκες ζεστης μεσα στο αμαξι θα πεθανει, δεν πειθει, γιατι ΔΕΝ απαιτει ουτε γνωση, ουτε πειρα. Κοινη νοημοσυνη απαιτει. Και ΙQ ραδικιου φτανει για να το αντιληφθει κανεις. Για ποια αγνοια μιλας λοιπον; Εκτος αν μου φερει χαρτι γιατρου οτι ειναι καθυστερημενος αυτος που παρατησε το σκυλι μεσα στο αμαξι. Τοτε οκ , μπορει να μην εχουμε να κανουμε ακριβως με αγνοια, αλλα ενδεχομενως να μπορει να υπαρξει κατανοηση σαν αυτη που προσπαθεις εσυ να δειξεις by default.... Διαφορετικα, καθε αιτιαση σου περι αγνοιας στο συγκεκριμενο ζητημα, ειναι απλα γραφικη και δεν πειθει ουτε τον εαυτο σου. Δεν γινεται να αγνοεις κατι τετοιο διοτι απλουστατα το εχεις βιωσει, εκτος αν εισαι εσκιμωος και κανεις πρωτη φορα διακοπες στη χωρα μας... Και βεβαιως αν επικαλεστεις αγνοια για κατι τετοιο, ΠΡΕΠΕΙ να σου παρουν οτι κατοικιδιο εχεις και να σου απαγορευσουν να ξαναπαρεις αλλο , διοτι εισαι επικινδυνος. Οπως "αγνοουσες" (λεμε τωρα) αυτο το θεμα, ετσι μπορει να αγνοεις αλλα τοσα, οποτε εισαι επικινδυνος για το κατοικιδιο. Καλως να σου παρουν το κατοικιδιο λοιπον μπας και γλυτωσει απο τα επομενα που προκειται να του κανεις "λογω αγνοιας". Για ποια κλεψια μιλας ακριβως; Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από BackFromHell
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 23 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Κοίτα επειδή δεν έχω την όρεξη σου μάθε να διαβάζεις καλυτερα τι γράφει κάποιος. Δεν σου έγραψα πουθενά αν άλλος νόμος πρέπει να ισχύει για ηλικιωμένους άλλος για νέους και άλλος για όσους έχουν ίντερνετ. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν λιγότερα πράγματα από κάποιους άλλους, δεν μπορείς να το αντιληφθεις δικό σου πρόβλημα. Δεν ενημερώνονται όλοι το ίδιο από τις πηγές που ρωτάνε, δεν λαμβάνουν τις ίδιες απαντήσεις, αναζητούν διαφορετικές πληροφορίες, ο καθένας να του πει κάτι διαφορετικό η κατι που είναι λάθος, ο καθένας ξέρει κάποια πράγματα λιγότερα η περισσότερα. Δεν υπάρχει κάποια καθολική πηγή ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν τα κατοικίδια ζώα. Κακως ο νόμος λέει ότι οφείλει ο κάτοχος να γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι θεός, ας εκδόσει το κράτος εγχειρίδιο το οποίο θα είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες ζώων να το έχουν διαβάσει η ας υποχρεώσεις τους ιδιοκτήτες να περνάνε από σεμινάρια. Δεν θα μου πεις ούτε εμένα ούτε σε κανέναν με καλές προθέσεις να έχει και να μεγαλώσει ένα κατοικίδιο, αν προτιμώ να μου πάρουν τον σκύλο από το να με πάνε μέσα και δικαστήριο. Ναι να με πάνε μέσα και δικαστήριο από το να εξαφανιστεί το ζώο μου. Να μην αναφέρω εδώ ότι στο παρελθόν φιλοζωικες έχουν κλέψει σκύλους από ιδιοκτήτες υποστξριζοντας με fake μάρτυρες ότι ο ιδιοκτήτης είχε παρατημένο τον σκύλο και μετά τους πουλαγαν. Αν σπάσεις τζάμι και πάρεις τον σκύλο και εξαφανιστείς χωρίς ίχνος είσαι τζάμπα μάγκας και κλεφτης με περικεφαλαια. Το έγραψα και πριν αλλά που να διαβάσεις, αν σηκωθείς και φύγεις η για να πάει κτηνίατρο που είπες θα αφήσεις στοιχεία επικοινωνίας για τον ιδιοκτητη δεν θα εξαφανιστείς χωρίς ίχνος. Έγραψα και πριν αν πρέπει να έρθει η αστυνομία να πέσει πρόστιμο τότε να πέσει. Δεν εγραψα πουθενά να κάνει διάκριση η αστυνομία, εσύ το γράφεις και το υποθέτεις, ο τι θα αποφασίσει το δικαστήριο είναι θέμα των δικαστών. Κατι τετοια άτομα σαν εσένα και πολλούς άλλους πάντως έχουνε καταντήσει την φιλοζωια στα όρια της γραφικότητας και του φανατισμού και δεν τα λέω εγώ φυσικά τα λέει ο αρχηγός της ομάδας των angels. Αρέσκεστε στο να στηνετε στον τοίχο ανθρώπους που έχουν καλές προθέσεις και δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω, αντί να καταλάβεις αυτό που θέλω να θίξω και να γράψω μου την λες και από πάνω, είχα όλη την καλή διάθεση να κάνω διάλογο αλλά με τον φανατισμό που βγαίνει από τα λεγόμενα σου δεν θα συνεχίσω. Καλή συνέχεια. Ξερεις ότι άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται;Και δεν χρειάζεται να έχεις πολύ μυαλό για να σκεφτείς ότι ένα ζωντανό όν θα βράσει μέσα στο αμάξι το καλοκαίρι. Εχεις κολλήσει με την περίπτωση που σας έκλεψαν τον σκύλο και την επαναλαμβάνεις συνέχεια λες και μονο αυτό συμβαίνει.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Αντί να το παιζεις τζάμπα μάγκας με το αμάξι το σκυλι και την ψυχολογία του άλλου καλυτερα να ξεκινήσεις φιλοζωικη δράση και να ενημερώσεις με διάφορους τρόπους όπως διαδικτυακά και όχι μόνο τον κόσμο και τυχόν ενδιαφερόμενους για την προσοχή που πρέπει να δίνει με το κατοικίδιο του. Επίσης το αν υπάρχει δικαιολογία για κάποιον που κάνει κάτι δεν θα το κρίνεις εσύ. Το '98 πήρε η γιαγιά μου στο σπίτι της έναν σκύλο που τον έβλεπε μέσα σε ένα κλουβί κλεισμενο σε petshop και ο σκύλος οπότε περνούσε και τον έβλεπε την κοίταζε στα μάτια. Μετά από 1 έτος πήγε για ψώνια σε κοντινό super market και τον πήρε μαζί της, τον άφησε μέσα στο αμάξι καλοκαίρι με μια χαραμαδα στο τζάμι. Κάποιοι ελληναρες σαν και εσένα πέρασαν έβαλαν το χέρι από την χαραμαδα άνοιξαν την ασφαλεια και πήραν το σκυλι, μετά ούτε ιχνος ύπαρξης του σκυλιού. Για δυο ημέρες έκλαιγε σαν να έχασε δικό της άνθρωπο και ξεσπουσε στο τηλέφωνο, μας ελεγε πόσο κακός είναι ο κόσμος και η κοινωνία. Και φυσικά αν ηξερε ότι κινδυνεύει η ζωή του σκύλου δεν θα το έβαζε μεσα. Είχανε γεμίσει όλη την περιοχή με χαρτάκια και φωτογραφίες αν είδε κανείς το σκύλο να πάρει στο τάδε τηλέφωνο, κάποιοι έκαναν φάρσες, πλάκες, βρισίδι μέχρι και απειλές για μήνυση λόγω των χαρτιών. Αν θες να είσαι μάγκας θα πας να σπάσεις το τζαμι και θα περιμένεις εκεί μέχρι να γυρισει ο ιδιοκτήτης να τον ενημερώσεις για το λάθος του, αν δεν έρθει κανείς αφήνεις χαρτάκι με στοιχεία επικοινωνίας, θα ακούσεις ότι έχεις να ακούσεις και να του πεις ότι πληρώνεις την ζημιά η αν θέλουν να σου κάνουν μήνυση. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές. καλα εκαναν, δεν αφηνουμε ζωντανα ή παιδια σε κλειστα αμαξια. αν δε ξερει τα βασικα ας μην επαιρνε σκυλο. οπως καλα τους ειπανε και για τα χαρτακια που γεμισαν σκουπιδια τη περιοχη δεν ειναι κακος ο κοσμος και η κοινωνια αμα εσεις οικογενειακως εισαστε ταρζαν
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε καλα εκαναν, δεν αφηνουμε ζωντανα ή παιδια σε κλειστα αμαξια. αν δε ξερει τα βασικα ας μην επαιρνε σκυλο. οπως καλα τους ειπανε και για τα χαρτακια που γεμισαν σκουπιδια τη περιοχη δεν ειναι κακος ο κοσμος και η κοινωνια αμα εσεις οικογενειακως εισαστε ταρζαν Δεν θα μας πεις εσύ τι είμαστε οικογενειακως, ούτε μας ξέρεις από εχτές, κοίτα καλυτερα την δική σου οικογένεια και άσε τι είναι οι άλλοι. Τραγικό και θλιβερό που επικροτείς και από πάνω τέτοιες ενέργειες. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από Βασίλης_29 1
giorgoskouro Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν οι άνθρωποι που θα πάρουν ένα ζώο αφού ψάξουν πρώτα χίλιες πληροφορίες για αυτό, υπάρχουν και οι άνθρωποι που θα αποφασισουν ξαφνικά ότι θα πάρουν ένα ζώο επειδή το είδαν κάπου, αδέσποτο σε δρόμο, σε pet shop, καπου παρατημένο σε άσχημη κατάσταση, αυτοί δεν έχουν ψάξει τίποτα και το μόνο που ξέρουν είναι ότι το ζώο χρειάζεται στέγη φαγητό και ύπνο. Αυτοί πρέπει να ψάξουν και να μάθουν ότι έκαναν και οι πρώτοι πριν πάρουν ζώο αλλιώς εμφανίζονται προβλήματα σαν αυτά με τα ζώα στα αυτοκίνητα και πολλά άλλα, δεν ήξερα δεν είδα δεν άκουσα κτλ, άγνοια κανονων και νόμων υπάρχει στον κόσμο, πολύ δυσκολα ως αδύνατον μπορεί να τεκμηριωθει όμως η άγνοια από τον κατηγορούμενο ώστε να τύχει χαλαρης μεταχείρισης. Στην παρανομία δεν απαντάμε με παρανομία, θεωρώ λάθος να δράσει κάποιος ανώνυμα, καλουμε τις αρχές και αναλαμβάνουν, αν δεν προλαβαίνουν να έρθουν και η ζωή του ζώου βρίσκεται σε κίνδυνο ενημερώνουμε πρώτα την αστυνομία για την κατάσταση, τις ενέργειες μας, δίνουμε τα στοιχεία μας βγάζουμε φωτογραφίες και σπάμε το τζαμι, περιμενουμε όσο μπορούμε μέχρι να έρθει ο ιδιοκτήτης, τώρα αυτός μπορεί να μην έρθει και πότε. Οι περισσότεροι συγγενείς μου πήραν ζώα και έγιναν σκυλομπαμπάδες και γατομαμάδες όταν βρήκαν κάποιο ζώο και το λυπήθηκαν, αργότερα πήραν και αλλα ζώα, έμαθαν πολλά με τον καιρό, το να μην αφήνεται το ζώο μέσα στο αμαξι το καλοκαίρι είναι κάτι βασικότατο και το ξέρουν όλοι, υπάρχουν όμως αλλά πράγματα που δεν τα ξέρουν, εκεί που υπάρχει πρόβλημα και έλλειψη ενημέρωσης είναι τα θέματα των στειρωσεων και η ηλικία αναπαραγωγής του ζώου, άλλο είναι το μήκος από το λουράκι που πρέπει να έχουμε το σκυλι ανάλογα το μέρος που το βγάζουμε βόλτα. Πριν λίγα χρόνια ο θείος μου εβγαλε τον σκύλο βόλτα με λουρί 3 μέτρα, με το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου ο σκύλος βγήκε έξω και έστριψε να βγει στον δρόμο πριν προλάβουν να επέμβουν και να το τραβήξουν, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στον δρόμο και πέθανε.... Σε άλλη περίπτωση γάτα έπεσε από τον τέταρτο όροφο και τραυματίστηκε σοβαρά με μόνιμο πρόβλημα, ή γάτα ανέβηκε την περίφραξη που υπήρχε στα κάγκελα του μπαλκονιού και έπεσε στο κενό, μέτρα ασφαλείας προφανώς είχαν παρθεί αλλά δεν ήταν αποτελεσματικά. Ας μην είμαστε τόσο επικριτικοι με τον οποιονδήποτε, είτε έχεις μάθει τα απαραίτητα είτε όχι, μπορείς να την πατήσεις, το θέμα είναι να βρεθούν τρόποι αποτροπής τέτοιων γεγονοτων. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από giorgoskouro 1
papoys1 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Αγαπάω τα ζώα δεν είμαι ιδιοκτήτης κάποιου αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω έχω μπερδευτεί. Δηλαδή τα ζώα που έχουν στα πετσόπ π.χ. κλεισμένα σε ένα τετράγωνο γυάλινο κλουβί στη βιτρίνα 50χ50χ50 εκατοστά για να τα βλέπει ο πελάτης μόνιμα εκεί και μάλιστα κάνουν και την ανάγκη τους είναι νόμιμο , ενώ αν κάποιος αφήσει το σκύλο του 2-3-5 λεπτά στο αμάξι του να πάει στο περίπτερο να μπει στο φαρμακείο ή στο μπακάλικο απαγορεύεται;;;;; 3
doa5 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πολλοι τζαμπα μαγκες (απο την στιγμη που και καλα σπας το παραθυρο αλλα δεν μενεις εκει να αντιμετωπισεις τις συνεπειες) και δηθεν φιλοζωοι εχετε μαζευτει εδω μεσα...ακου ειναι νομιμο να σπας το τζαμι (με την προυποθεση οτι ειναι ανοιχτο) για τον σκυλακο..αληθεια? δηλ εαν μετα εγω ή ο οποιοσδηποτε εγω ερθω και σου σπασω τα χερια γιατι παραβιασες-κατεστρεψες ιδιοκτησια μου και φας και μια μηνυσαρα, εαν εχεις τα @@ βεβαια να μεινεις εκει να περιμενεις, θα εχω αδικο? δηλ εαν τον εχεις μεσα στο σπιτι σου και τον δω, εγω μπορω να ερθω να σπασω την τζαμαρια σου γιατι θεωρω οτι ο σκυλος κινδυνευει απο τη στιγμη που δεν τον εχεις εξω στη φυση του? ρε πατε καλα? Και ΝΑΙ εχω σκυλι!! και ΝΑΙ αγαπαω τα ζωα, αλλα τετοιες μλκιες δεν μπορω να πιστεψω οτι νοημονες ανθρωποι θα τις εγραφαν ή ακομα χειροτερα θα τις εκαναν και μαλιστα προφασιζομενοι φιλοζωια!!! Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2020 από doa5 3 1
supermanbee Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, papoys1 είπε ενώ αν κάποιος αφήσει το σκύλο του 2-3-5 λεπτά στο αμάξι του να πάει στο περίπτερο να μπει στο φαρμακείο ή στο μπακάλικο απαγορεύεται; 12 λεπτά πριν, doa5 είπε Πολλοι τζαμπα μαγκες δηθεν φιλοζωοι εχετε μαζευτει εδω μεσα...ακου ειναι νομιμο να σπας το τζαμι (με την προυποθεση οτι ειναι ανοιχτο) για τον σκυλακο..αληθεια? https://hyaluronpet.gr/kalokairi-skilos-kleismenos-se-autokinito/ https://www.google.com/amp/s/www.zoosos.gr/purgos-astunomikoi-espasan-tzami-tou-ih-gia-na-sosoun-ta-skulia-apo-te-thermoplexia/amp/ 1
djcat Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Αν βρεις παιδάκι μέσα σε αυτοκίνητο με κλεισμένα τα τζάμια μέσα στον ήλιο τι θ ακάνεις; Θα το αφήσεις να πεθάνει γιατί ο γονέας μπορεί να μην ξέρει πως είναι επικίνδυνο; Το ίδιο ακριβώς θα κάνεις και για το σκυλί - γατί. Φωνάζεις αστυνομία και αν κρίνεις πως πρέπει να σώσεις το ζωντανό δρας αναλόγως. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, doa5 είπε Πολλοι τζαμπα μαγκες (απο την στιγμη που και καλα σπας το παραθυρο αλλα δεν μενεις εκει να αντιμετωπισεις τις συνεπειες) και δηθεν φιλοζωοι εχετε μαζευτει εδω μεσα...ακου ειναι νομιμο να σπας το τζαμι (με την προυποθεση οτι ειναι ανοιχτο) για τον σκυλακο..αληθεια? δηλ εαν μετα εγω ή ο οποιοσδηποτε εγω ερθω και σου σπασω τα χερια γιατι παραβιασες-κατεστρεψες ιδιοκτησια μου και φας και μια μηνυσαρα, εαν εχεις τα @@ βεβαια να μεινεις εκει να περιμενεις, θα εχω αδικο? δηλ εαν τον εχεις μεσα στο σπιτι σου και τον δω, εγω μπορω να ερθω να σπασω την τζαμαρια σου γιατι θεωρω οτι ο σκυλος κινδυνευει απο τη στιγμη που δεν τον εχεις εξω στη φυση του? ρε πατε καλα? Και ΝΑΙ εχω σκυλι!! και ΝΑΙ αγαπαω τα ζωα, αλλα τετοιες μλκιες δεν μπορω να πιστεψω οτι νοημονες ανθρωποι θα τις εγραφαν ή ακομα χειροτερα θα τις εκαναν και μαλιστα προφασιζομενοι φιλοζωια!!! Aνοιχτο ή κλειστο το τζαμι δεν κανει διαφορα για το σκυλι. Παρατα το παιδι σου μεσα στο αμαξι με ανοιχτο τζαμι κατω απο ζεστη, εφοσον εισαι αρκουντως κουτος να μην καταλαβαινεις οτι αυτο δεν κανει διαφορα για το σκυλι. Επισης αν πιστευεις οτι ολη η συζητηση για το κλεισμενο σκυλι μεσα σε ενα αμαξι γινεται γιατι "εμεινε ο σκυλος εξω απο τη φυση του 5 λεπτα" ή θεωρεις την περιπτωση του αμαξιου συγκρισιμη με του σπιτιου, οπως αναφερειες, τοτε παιρνω πισω το "αρκουντως κουτος" και ζητω συγγνωμη απο τους κουτους. Κατι τελευταιο. Δε χρειαζεται να εισαι φιλοζωος για να σωσεις μια ζωη που ειναι σε αμεσο κινδυνο, οπως δεν χρειαζεται να εισαι φιλανθρωπος για να σωσεις εναν ανθρωπο που κινδυνευει. Μπλεγμενες οι βουρτσες με τις οδοντοβουρτσες... Μιλας και για νοημονες ανθρωπους στο τελος, παναθεμα σε Κατσε μετρα μαγκιες πισω απο την οθονη σου , κατσε κανε αντιπαραβολες-συγκρισεις με "σπασμενα χερια" παλι πισω απο τις οθονες (τσουτσουριασαμε), και τα υπολοιπα αστα για ανθρωπους που αν τους ρωτησεις ποσο κανει 1+1 μπορουν να απαντησουν εντος 5 δευτερολεπτων. 4 ώρες πριν, papoys1 είπε Αγαπάω τα ζώα δεν είμαι ιδιοκτήτης κάποιου αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω έχω μπερδευτεί. Δηλαδή τα ζώα που έχουν στα πετσόπ π.χ. κλεισμένα σε ένα τετράγωνο γυάλινο κλουβί στη βιτρίνα 50χ50χ50 εκατοστά για να τα βλέπει ο πελάτης μόνιμα εκεί και μάλιστα κάνουν και την ανάγκη τους είναι νόμιμο , ενώ αν κάποιος αφήσει το σκύλο του 2-3-5 λεπτά στο αμάξι του να πάει στο περίπτερο να μπει στο φαρμακείο ή στο μπακάλικο απαγορεύεται;;;;; Ειναι νομιμο εφοσον στο κλουβι τηρουνται οι συνθηκες καλοζωιας του σκυλιου ή οποιου αλλου ζωου υπαρχει εκει. Εαν αυτες δεν τηρουνται, βεβαιως και ειναι παρανομο και χρειαζεται καταγγελια, αμεση. Οσον αφορα το αμαξι τιθεται η ζωη του σκυλιου σε αμεσο κινδυνο. Οταν λεμε αμεσο, εννοουμε οτι για καποιες ρατσες ειναι 5 λεπτα υποθεση, ειδικα αυτην την περιοδο. Για καποιες αλλες, ελαχιστα παραπανω. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2020 από BackFromHell
papoys1 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, djcat είπε Αν βρεις παιδάκι μέσα σε αυτοκίνητο με κλεισμένα τα τζάμια μέσα στον ήλιο τι θ ακάνεις; Θα το αφήσεις να πεθάνει γιατί ο γονέας μπορεί να μην ξέρει πως είναι επικίνδυνο; Το ίδιο ακριβώς θα κάνεις και για το σκυλί - γατί. Φωνάζεις αστυνομία και αν κρίνεις πως πρέπει να σώσεις το ζωντανό δρας αναλόγως. 'Αλλο ρώτησα εγώ φίλε μου και άλλα απαντάς. Εγώ είπα να το αφήσεις 2-3-5 λεπτά να πας να πάρεις κάτι και να επιστρέψεις.Δεν είπα να το αφήσεις να πας για μπάνιο στη θάλασσα , μετά να πας πιο πέρα στην ταβέρνα να την ταρατσώσεις , μετά να πας παραδίπλα για καφεδάκι και το απόγευμα να γυρίσεις στο αμάξι που έχεις αφήσει το ζώο.Ναι αυτό είναι έγκλημα αλλά μην κάνουμε εγκληματία και αυτόν που κατέβηκε 3-5 λεπτά να πάρει φάρμακα , ψωμί από το φούρνο ή 5 κιλά πατάτες από το μπακάλη.Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Μην τα κάνουμε όλα αχταρμά και πιάσουν τίποτε παλαβοί και σπάνε αυτοκίνητα επειδή κάποιοι άφησαν μέσα το σκυλάκι τους για 5 λεπτά. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε Μην τα κάνουμε όλα αχταρμά και πιάσουν τίποτε παλαβοί και σπάνε αυτοκίνητα επειδή κάποιοι άφησαν μέσα το σκυλάκι τους για 5 λεπτά. Στα 5 λεπτα το σκυλι ειναι νεκρο μεσα στο αμαξι, δεν υπαρχει χρονος δηλαδη, ειδικα τις ζεστες εποχες! Παλαβος δεν ειναι αυτος που θα επιχειρησει να το σωσει, αλλα εκεινος που θα το παρατησει μεσα επειδη δεν μπορει να αντιληφθει τι κανει.... Ακομα πιο παλαβο ειναι οτι σε μια τετοια συνθηκη που κινδυνευει μια ζωη εξαιτιας ενος ηλιθιου ανθρωπου, καθομαστε και συζηταμε ακομα για υλικες ζημιες σε ενα τζαμι, για να αποφασισουμε δηθεν αν πρεπει ή δεν πρεπει να σωθει η ζωη αυτη. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2020 από BackFromHell
djcat Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, papoys1 είπε 'Αλλο ρώτησα εγώ φίλε μου και άλλα απαντάς. Εγώ είπα να το αφήσεις 2-3-5 λεπτά να πας να πάρεις κάτι και να επιστρέψεις.Δεν είπα να το αφήσεις να πας για μπάνιο στη θάλασσα , μετά να πας πιο πέρα στην ταβέρνα να την ταρατσώσεις , μετά να πας παραδίπλα για καφεδάκι και το απόγευμα να γυρίσεις στο αμάξι που έχεις αφήσει το ζώο.Ναι αυτό είναι έγκλημα αλλά μην κάνουμε εγκληματία και αυτόν που κατέβηκε 3-5 λεπτά να πάρει φάρμακα , ψωμί από το φούρνο ή 5 κιλά πατάτες από το μπακάλη.Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Μην τα κάνουμε όλα αχταρμά και πιάσουν τίποτε παλαβοί και σπάνε αυτοκίνητα επειδή κάποιοι άφησαν μέσα το σκυλάκι τους για 5 λεπτά. Απάντησα σε αυτά που είπες; Σε έκανα παράθεση; Και είπα αν κρίνεις πως κινδυνεύει η ζωή του προχωράς στο σπάσιμο του παραθύρου. Αν είσαι βλάκας και σπας παράθυρα αυτοκινήτων έτσι για πλάκα, προφανώς έχεις θέμα.
papoys1 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 16 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Οσον αφορα το αμαξι τιθεται η ζωη του σκυλιου σε αμεσο κινδυνο. Οταν λεμε αμεσο, εννοουμε οτι για καποιες ρατσες ειναι 5 λεπτα υποθεση, ειδικα αυτην την περιοδο. Για καποιες αλλες, ελαχιστα παραπανω. 2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Αυτο ακριβως πρεπει να γινεται. Στα 5 λεπτα το σκυλι ειναι νεκρο μεσα στο αμαξι. Παλαβος δεν ειναι αυτος που θα επιχειρησει να το σωσει, αλλα εκεινος που θα το παρατησει μεσα επειδη δεν μπορει να αντιληφθει τι κανει.... Όταν ο άλλος κατέβει για 5 λεπτά θα αφήσει 5-10 πόντους ανοιχτό το τζάμι ώστε να μην πάθει ασφυξία το ζώο αν είναι μέσα στον ήλιο. Τόσο ηλίθιος θα είναι να κλείσει τελειώς τα παράθυρα;;;; Εγώ κάθε μεσημέρι που πάω να πάρω την κόρη από τη δουλειά με φουλ ζέστη μπορεί να περιμένω 10 και 15 λεπτά με σβηστό αυτοκίνητο και ανοιχτό παράθυρο.Θα πεθάνω επειδή κάνει ζέστη;;; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις