Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό μεσημέρι στους forumistes και τις forumistries και ας μπούμε στο θέμα έχω καιρό που έχω ενημερωθεί από τον κολλητό μου πως η σκύλα του γέννησε 5 κουταβάκια εκ των οποίων τα 3 έχουν είδη δωριστεί και από Δευτέρα και άλλο ένα θα φύγει για το νέο του σπίτι. Έτσι και εγώ λόγω του αρκετού χρόνου μου , το ότι έχω και έναν μεγάλο χώρο αλλά και το βρίσκομαι στην φάση της ζωής μου που έχω κάποια χρήματα παραπάνω σκέφτομαι να τον υιοθετήσω (είναι αρσενικό). Ξέρω πως πρόκειτε για μια μεγάλη ευθύνη αλλά και δέσμευση αλλά πιστεύω πως έχω προετοιμαστεί και ψυχολογικά και μπορώ να τον φροντίσω οπότε θα ήθελα να μάθω τις ανάγκες του που αφορούν μόνο τον τομέα για τα ταξίδια μέσα στην χώρα. Αλλά και οδικά έξω από αυτήν Δηλαδή ένα τζακ ράσελ γιατί (τέτοιο είναι) θα αντέξει λίγες ώρες ταξίδι με διαλύματα. Θα ήθελα κάποια tip για το θέμα  . Στην περίπτωση που χρειαστεί να φύγω λίγο πιο μακριά έχω τον αδερφό μου που έχει και αυτός ένα σκυλάκι και βοηθάει πολλές φορές σε ανάγκη άλλους.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο σκύλος δεν έχει πρόβλημα να κάτσει σε αυτοκίνητο για ταξίδι. Θα χαζέψει έξω, θα κοιμηθεί, θα περάσει την ώρα του. Αν όπως λες, κάνεις και κανένα διάλειμμα για να κάνει την ανάγκη του και να τρέξει / παίξει λίγο δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν μιλάμε όμως για κτελ, τραίνα, πλοία και αεροπλάνα, τότε αλλάζει λίγο η κατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον δεν ειναι απαραιτητα τοσο απλα τα πραγματα

Πχ ο δικος μου σκυλος οταν μπει σε αυτοκινητο για ταξιδι,το ξερασμα ειναι σχεδον σιγουρο,οπως καποιοι ανθρωποι ζαλιζονται ευκολα και καποιοι οχι.

Επισης δεν ειναι καθολου βεβαιο οτι αν βαλεις τον σκυλο σου μαζι με εναν του ιδιου φυλου δεν θα εχετε καυγα,ισως εχετε και μαλιστα μεγαλο,trial and error και συνεχης παρακολουθηση

Αν ειναι του αλλου φυλου και δεν ειναι στειρωμενα,εκει υπαρχουν αλλα προφανη θεματα

Μπορει να μην χρειαστεις τιποτε απο ολα αυτα,μπορει ο σκυλος σου να σε ακολουθει ευκολα παντου,αυτο ηλπιζα κι εγω με τον δικο μου,ουτε καν στην δουλεια δεν θελει να με ακολουθησει 🤪

https://www.koutipandoras.gr/article/pos-na-proetoimasteite-gia-taxidi-me-skylo

Παρα πολυ βασικο: Μην διανοηθεις ποτε να τον αφησεις μεσα στο αυτοκινητο και να φυγεις καλοκαιριατικα "για 5 λεπτα"

Θα ειναι σαν να προσπαθεις να τον δολοφονησεις.Καμια δικαιολογια δεν θα γινει ανεκτη.Αν σε πετυχω θα σου σπασω το τζαμι για να βγαλω εξω τον σκυλο!

Επεξ/σία από vagos789
  • Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

Εγώ μάλλον ήμουν τυχερός γιατί πήγαινα Αθήνα - Βόρεια Εύβοια με 2 σκυλιά στο πίσω κάθισμα και ήταν πολύ ήρεμα τα πράγματα.

Δημοσ.

Εγώ έφερα το παληκάρι μου (Labrador) από Γερμανία οδικώς και δεν έβγαλε κιχ... Φυσικά συχνές στάσεις να ξεπιαστεί και την ανάγκη του  🐕

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Λοιπον δεν ειναι απαραιτητα τοσο απλα τα πραγματα

Πχ ο δικος μου σκυλος οταν μπει σε αυτοκινητο για ταξιδι,το ξερασμα ειναι σχεδον σιγουρο,οπως καποιοι ανθρωποι ζαλιζονται ευκολα και καποιοι οχι.

Επισης δεν ειναι καθολου βεβαιο οτι αν βαλεις τον σκυλο σου μαζι με εναν του ιδιου φυλου δεν θα εχετε καυγα,ισως εχετε και μαλιστα μεγαλο,trial and error και συνεχης παρακολουθηση

Αν ειναι του αλλου φυλου και δεν ειναι στειρωμενα,εκει υπαρχουν αλλα προφανη θεματα

Μπορει να μην χρειαστεις τιποτε απο ολα αυτα,μπορει ο σκυλος σου να σε ακολουθει ευκολα παντου,αυτο ηλπιζα κι εγω με τον δικο μου,ουτε καν στην δουλεια δεν θελει να με ακολουθησει 🤪

https://www.koutipandoras.gr/article/pos-na-proetoimasteite-gia-taxidi-me-skylo

Παρα πολυ βασικο: Μην διανοηθεις ποτε να τον αφησεις μεσα στο αυτοκινητο και να φυγεις καλοκαιριατικα "για 5 λεπτα"

Θα ειναι σαν να προσπαθεις να τον δολοφονησεις.Καμια δικαιολογια δεν θα γινει ανεκτη.Αν σε πετυχω θα σου σπασω το τζαμι για να βγαλω εξω τον σκυλο!

Για αυτες της καταστασεις πριν κανεις ταξιδι μιλας με κτηνιατρο και σου δινει χαπι (αντιστοιχο της δραμαμινης) , οποτε ειτε ρισκαρεις και ξεκινας το ταξιδι για να δεις πως τα παει η του το δινεις νωριτερα να εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχεις θεματα

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούριο thread,
Μίλησα με μια φιλοζωική για να υιοθετήσω μια μικρούλα απο αθήνα.
Ολα καλά,αλλά μένει το θέμα της μεταφοράς.
Βρισκομαι θεσνικη,βρίσκεται αθήνα.
Γνωρίζει κανείς τι τιμές παίζουν περίπου με τις διάφορες μεταφορικές ζώων/pet taxi για δρομολογιο θεσνικη-αθηνα?

Δημοσ.

Ενα pet taxi θα σου στοιχισει ακριβα πιστευω

Συνηθως απο τις φιλοζωικες προσπαθουν να βρουν καποιον φιλοζωο που κανει την διαδρομη και να τον πεισουν να το παρει στο αυτοκινητο του

Αν ειναι μικροσωμο ειναι πιο απλα τα πραγματα γιατι μπαινει σε καθε ΜΜΜ

Δημοσ.
Στις 15/7/2020 στις 3:10 ΜΜ, vagos789 είπε

Αντί να το παιζεις τζάμπα μάγκας με το αμάξι το σκυλι και την ψυχολογία του άλλου καλυτερα να ξεκινήσεις φιλοζωικη δράση και να ενημερώσεις με διάφορους τρόπους όπως διαδικτυακά και όχι μόνο τον κόσμο και τυχόν ενδιαφερόμενους για την προσοχή που πρέπει να δίνει με το κατοικίδιο του. Επίσης το αν υπάρχει δικαιολογία για κάποιον που κάνει κάτι δεν θα το κρίνεις εσύ. 

Το '98 πήρε η γιαγιά μου στο σπίτι της έναν σκύλο που τον έβλεπε μέσα σε ένα κλουβί κλεισμενο σε petshop και ο σκύλος οπότε περνούσε και τον έβλεπε την κοίταζε στα μάτια. Μετά από 1 έτος πήγε για ψώνια σε κοντινό super market και τον πήρε μαζί της, τον άφησε μέσα στο αμάξι καλοκαίρι με μια χαραμαδα στο τζάμι. Κάποιοι ελληναρες σαν και εσένα πέρασαν έβαλαν το χέρι από την χαραμαδα άνοιξαν την ασφαλεια και πήραν το σκυλι, μετά ούτε ιχνος ύπαρξης του σκυλιού. Για δυο ημέρες έκλαιγε σαν να έχασε δικό της άνθρωπο και ξεσπουσε στο τηλέφωνο, μας ελεγε πόσο κακός είναι ο κόσμος και η κοινωνία. Και φυσικά αν ηξερε ότι κινδυνεύει η ζωή του σκύλου δεν θα το έβαζε μεσα.  

Είχανε γεμίσει όλη την περιοχή με χαρτάκια και φωτογραφίες αν είδε κανείς το σκύλο να πάρει στο τάδε τηλέφωνο, κάποιοι έκαναν φάρσες, πλάκες, βρισίδι μέχρι και απειλές για μήνυση λόγω των χαρτιών. 

Αν θες να είσαι μάγκας θα πας να σπάσεις το τζαμι και θα περιμένεις εκεί μέχρι να γυρισει ο ιδιοκτήτης να τον ενημερώσεις για το λάθος του, αν δεν έρθει κανείς αφήνεις χαρτάκι με στοιχεία επικοινωνίας, θα ακούσεις ότι έχεις να ακούσεις και να του πεις ότι πληρώνεις την ζημιά η αν θέλουν να σου κάνουν μήνυση. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές. 

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αντί να το παιζεις τζάμπα μάγκας με το αμάξι το σκυλι και την ψυχολογία του άλλου καλυτερα να ξεκινήσεις φιλοζωικη δράση και να ενημερώσεις με διάφορους τρόπους όπως διαδικτυακά και όχι μόνο τον κόσμο και τυχόν ενδιαφερόμενους για την προσοχή που πρέπει να δίνει με το κατοικίδιο του. Επίσης το αν υπάρχει δικαιολογία για κάποιον που κάνει κάτι δεν θα το κρίνεις εσύ. 

Το '98 πήρε η γιαγιά μου στο σπίτι της έναν σκύλο που τον έβλεπε μέσα σε ένα κλουβί κλεισμενο σε petshop και ο σκύλος οπότε περνούσε και τον έβλεπε την κοίταζε στα μάτια. Μετά από 1 έτος πήγε για ψώνια σε κοντινό super market και τον πήρε μαζί της, τον άφησε μέσα στο αμάξι καλοκαίρι με μια χαραμαδα στο τζάμι. Κάποιοι ελληναρες σαν και εσένα πέρασαν έβαλαν το χέρι από την χαραμαδα άνοιξαν την ασφαλεια και πήραν το σκυλι, μετά ούτε ιχνος ύπαρξης του σκυλιού. Για δυο ημέρες έκλαιγε σαν να έχασε δικό της άνθρωπο και ξεσπουσε στο τηλέφωνο, μας ελεγε πόσο κακός είναι ο κόσμος και η κοινωνία. Και φυσικά αν ηξερε ότι κινδυνεύει η ζωή του σκύλου δεν θα το έβαζε μεσα.  

Είχανε γεμίσει όλη την περιοχή με χαρτάκια και φωτογραφίες αν είδε κανείς το σκύλο να πάρει στο τάδε τηλέφωνο, κάποιοι έκαναν φάρσες, πλάκες, βρισίδι μέχρι και απειλές για μήνυση λόγω των χαρτιών. 

Αν θες να είσαι μάγκας θα πας να σπάσεις το τζαμι και θα περιμένεις εκεί μέχρι να γυρισει ο ιδιοκτήτης να τον ενημερώσεις για το λάθος του, αν δεν έρθει κανείς αφήνεις χαρτάκι με στοιχεία επικοινωνίας, θα ακούσεις ότι έχεις να ακούσεις και να του πεις ότι πληρώνεις την ζημιά η αν θέλουν να σου κάνουν μήνυση. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές. 

Και όμως είναι διακαιολογημένη ζημιά γιατί κινδυνευει το ζωντανό.Και φυσικά θα περιμένεις εκεί και θα έχεις καλεσει την αστυνομία να κόψει και πρόστιμο στον ιδιοκτήτη γιατί το έθεσε σε κίνδυνο.Οπως θα έκανες αν έβλεπες ένα παιδί σε αμάξι.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και όμως είναι διακαιολογημένη ζημιά γιατί κινδυνευει το ζωντανό.Και φυσικά θα περιμένεις εκεί και θα έχεις καλεσει την αστυνομία να κόψει και πρόστιμο στον ιδιοκτήτη γιατί το έθεσε σε κίνδυνο.Οπως θα έκανες αν έβλεπες ένα παιδί σε αμάξι.

Δεν σχολίασα τα της ζημιάς στο τζάμι αλλά την ζημιά στην ψυχολογία του κατόχου ο οποίος μπορεί άνετα να μην γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν αρκετοί και άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν το ξέρουν αυτό, από τα γραφόμενα του χρήστη αμφιβάλλω αν θα κάτσει να περιμένει εκεί μέχρι να γυρίσει ο ιδιοκτήτης. Δεν εχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις τον άλλον ως υποψήφιο δολοφόνο αν δεν τον ξέρεις και πολύ περισσότερο να πάρεις τον σκύλο και να εξαφανιστείς μαζί με αυτόν η ακόμα και να τον έχεις αφήσει ελεύθερο διότι κανένας δεν ξέρει τις προθέσεις που έχεις. Αν κάτσεις εκεί και περιμένεις δεν υπάρχει κανένα θέμα από μένα. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν σχολίασα τα της ζημιάς στο τζάμι αλλά την ζημιά στην ψυχολογία του κατόχου ο οποίος μπορεί άνετα να μην γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν αρκετοί και άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν το ξέρουν αυτό, από τα γραφόμενα του χρήστη αμφιβάλλω αν θα κάτσει να περιμένει εκεί μέχρι να γυρίσει ο ιδιοκτήτης. Δεν εχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις τον άλλον ως υποψήφιο δολοφόνο αν δεν τον ξέρεις και πολύ περισσότερο να πάρεις τον σκύλο και να εξαφανιστείς μαζί με αυτόν η ακόμα και να τον έχεις αφήσει ελεύθερο διότι κανένας δεν ξέρει τις προθέσεις που έχεις. Αν κάτσεις εκεί και περιμένεις δεν υπάρχει κανένα θέμα από μένα. 

Τα εχεις μπερδεψει λιγο. Οταν αναλαμβανεις να παρεις στην κατοχη σου ενα κατοικιδιο θεωρειται αυτονοητο οτι ενημερωνεσαι, γνωριζεις & λαμβανεις ολα τα απαιραιτητα μετρα προφυλαξης του απο κινδυνους. Εισαι υποχρεωμενος να γνωριζεις απο τη στιγμη που αποκτας κατοικιδιο, απο το πρωτο κιολας λεπτο και οχι προαιρετικο option οπως νομιζετε ορισμενοι... Οφειλεις λοιπον να εχεις γνωση πώς προστατευεις το κατοικιδιο και ιδιως πως να ΜΗΝ το εκθετεις σε κινδυνο. Αρα η αγνοια οχι απλα δεν ειναι δικαιολογια, αλλα επιβαρυνει τη θεση σου...

Σκεψου το και πιο λογικα: Ποσο πειστικο σου μοιαζει να αποκτησεις ενα μωρο και να το παρατησεις μεσα στη θαλασσα να πνιγει κι αν καποιος παει να το βουτηξει να το σωσει να βγεις εσυ να πεις οτι δεν ηξερες πως μπορει να πνιγει; Κι οχι μονο αυτο αλλα να διαμαρτυρηθεις κι απο πανω οτι σου διαταραξανε την οικογενειακη σου γαληνη με τη φασαρια που δημιουργησανε για να σωσουν το παιδι σου καθως και οτι σε πιτσιλισανε βουτωντας, εκει που εφτιαχνες χρωματακι στον ηλιο...

Ως προς την αγνοια αυτην καθ'εαυτην. ΙΣΩΣ να ηταν κατανοητη σε καποια ζητηματα πιο περιπλοκης φυσεως, πχ στειρωση-ζευγαρωματα-συμπεριφορα του ζωντανου κλπ που πραγματι απαιτουν γνωση κι ενημερωση. Αλλα να επικαλεστεις αγνοια τυπου οτι δεν ηξερες πως αν παρατησεις το ζωντανο μεσα στο αμαξι θα κινδυνευσει η ζωη του, ειναι αστειο και γραφικο, εκτος αν εχεις κανενα χαρτι οτι πασχεις απο νοητικη υστερηση, διοτι εδω μιλαμε για στοιχειωδη ανθρωπινη νοημοσυνη. Ουτε για γνωση, ουτε για μορφωση.

Εαν δεν απατωμαι δε, (νομικος δεν ειμαι αρα τα επομενα τα γραφω με πασα επιφυλαξη) το συγκεκριμενο με το παρατημενο ζωο μεσα στο αμαξι μπορει να θεωρηθει ως βια κατα του ζωου που συνεπαγεται αυτοφωρο και αυτεπαγγελτη μηνυση, ητοι δεν χρειαζεται καν συμμετοχη πολιτη στην ολη διαδικασια πλην του τηλεφωνηματος στο 100... Καταλαβαινεις οτι δεν εχεις πολλες πιθανοτητες να κανεις πολλα σε αυτον που θα σπασει το τζαμι του αυτοκινητου για να σωσει το ζωντανο σε μια τετοια περισταση, αντιθετως αν του κανεις τον "πολύ" για το τζαμι που εσπασε, μαλλον θα εχεις σοβαροτερο προβλημα οταν εκεινος επιμεινει να σε κυνηγησει στη συνεχεια (πχ ως μαρτυρας για την υποθεση).

Σε καθε περιπτωση οι εποχες του "δεν ηξερα" και λοιπων ελληνικων μαλαγανιων, ειδικα οταν εχουμε να κανουμε με ΖΩΕΣ, εχουν περασει ανεπιστρεπτι. Εχουν γινει στα θεματα των κατοικιδων, μικρα αλλα σημαντικα βηματα προς τον πολιτισμο. Καλα θα ειναι οσοι συνεχιζετε να σκεφτεστε κατ'αυτον τον τροπο να το παρετε αλλιως, ειδικα αν διαθετετε ηδη κατοικιδιο ή αν σκοπευετε να αποκτησετε. Πρωτα για το ιδιο το κατοικιδιο και δευτερον διοτι ειναι θεμα χρονου να βρεθειτε κι εσεις οι ιδιοι σε σοβαρους μπελαδες.

Συμβουλη: Αν παρατησεις ζωντανο μεσα στο αμαξι και βρεις το τζαμι σπασμενο, το καλυτερο που εχεις να κανεις, σε αυτον που θα σε περιμενει εκει, ειναι να πεις ενα ειλικρινες ευχαριστω που σου σωσανε το σκυλακι να παιξεις ενα θεατρο ανακουφισης μπροστα του κι επειτα να απολογηθεις για την εγκληματικη σου συμπεριφορα με καμια δικαιολογια τυπου οτι το ξεχασες πανω στη θολουρα σου και τις εννοιες σου και γυρισες "εσπευσμενα" πισω με το που το "θυμηθηκες" για να το βγαλεις εξω και το σωσεις... Οχι να πας να του βγεις κι απο πανω, α λα ελληνικά. ΧΑΡΗ χρωστας σε οποιον σου σπασει το τζαμι για να σωσει το κατοικιδιο σου, κι οχι το αναποδο οπως κατα περιεργο τροπο νομιζεις.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Τα εχεις μπερδεψει λιγο. Οταν αναλαμβανεις να παρεις στην κατοχη σου ενα κατοικιδιο θεωρειται αυτονοητο οτι ενημερωνεσαι, γνωριζεις & λαμβανεις ολα τα απαιραιτητα μετρα προφυλαξης του απο κινδυνους. Εισαι υποχρεωμενος, νομικα να το προστατευεις κι οχι να το εκθετεις σε κινδυνο. Η αγνοια δεν ειναι δικαιολογια...Οποτε το "δεν ηξερα και το παρατησα μεσα στο αμαξι και τωρα μου διαταρεξατε την ψυχολογια", ειναι σαν να αποκτησεις παιδι, να το παρατησεις μεσα στη θαλασσα να πνιγει κι αν καποιος παει να το βουτηξει να το σωσει να βγεις εσυ να πεις οτι δεν ηξερες πως μπορει να πνιγει ενα μωρο και οτι σου διαταραξανε την οικογενειακη σου γαληνη με τη φασαρια που δημιουργησανε για να σωσουν το παιδι σου...

Και κατι ακομα. Την αγνοια να την δεχτω σε καποια ζητηματα πιο περιπλοκης φυσεως, πχ στειρωση-ζευγαρωματα-συμπεριφορα του ζωντανου κλπ. Αλλα να επικαλεστεις αγνοια τυπου οτι δεν ηξερες πως αν παρατησεις το ζωντανο μεσα στο αμαξι το βαζει αμεσα σε κινδυνο, ειναι πιθανοτερο να σε φερει σε δυσχερεστερη θεση, παρα να τα μπαλωσει.

Επειδη περίμενα ακριβώς ένα τέτοιο σχόλιο περί ενημέρωσης. Μάθε λοιπόν ότι αρκετά ηλικιωμένα ατομα δεν έχουν το διαδίκτυο για να ψάχνουν και να διαβάζουν κατεβατά στα φόρουμ, φροντίζουν και ενημερώνονται, αλλα πως; Με ερωτήσεις μέσω φίλων και γνωστών για διάφορα πράγματα και ότι θυμηθούν αυτοί, ο φίλος και ο γνωστός θα σου πει με την σειρά του αυτά που θα θυμηθεί εκείνη την στιγμή και όχι τα πάντα, θα ρωτήσεις και κανέναν κτηνίατρο που αμφιβάλλω αν θα στα πει όλα, επειδή λοιπόν η ενημέρωση είναι ανεπαρκής πολλά δεν θα τα μάθεις από την αρχή αλλά ετεροχρονισμενα. Πολλοί λοιπόν δεν γνωρίζουν ότι δεν αντέχει το σκυλι ούτε 5 λεπτά στο αμάξι, το ίδιο ισχύει και για τις γάτες που όταν παίρνουν μια δίνουν γαλα που πίνει ο άνθρωπος, το κάναμε εμείς στις πρώτες γάτες που ειχαμε και κάποιες έκαναν διαρροιες, μετά αναφέραμε στον ιδιοκτήτη του petshop και μας ελεγε να μην δίνουμε γαλα γιατί δημιουργεί πρόβλημα στο στομαχι της γάτας, δεν το ξέραμε το μάθαμε. 

Επισης μάλλον δεν κατάλαβες πάλι τι έθιξα, δεν εστιάζομαι στο αν πρέπει να γίνει ζημιά στο τζάμι και στο αν θα σου δημιουργήσει ψυχολογικό βάρος η ζημιά στο τζάμι, μιλαω για την περίπτωση να βγάλεις τον σκύλο έξω και να εξαφανιστείς τόσο εσύ όσο και ο σκύλος, το έγραψα δύο φορές ήδη. Αν είναι να σώσεις την ζωη του σκύλου βεβαίως και να την σώσεις αλλά με τον σωστό τρόπο όχι με τζάμπα μαγκιές. Η αστυνομία και τα πρόστιμα καλώς να έρθουν, είναι προτιμότερα από το να εξαφανιστεί ο σκύλος, θα το προτιμούσε και η γιαγιά μ μου αυτό από το να θρηνεί για μέρες. Δεν έχεις δικαίωμα να κλέψεις τον σκύλο από τον άλλον επειδή τα ξέρεις όλα και θεωρείς τον άλλον δολοφόνο άσχετο άχρηστο και ότι άλλο. Από τα γραφόμενα του αρχικου χρήστη αυτό κατάλαβα ότι θα πάρει το σκύλο και θα φύγει. 3

Τα παραδείγματα με τα μωρά και τα παιδιά είναι αστοχα. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Επειδη περίμενα ακριβώς ένα τέτοιο σχόλιο περί ενημέρωσης. Μάθε λοιπόν ότι αρκετά ηλικιωμένα ατομα δεν έχουν το διαδίκτυο για να ψάχνουν και να διαβάζουν κατεβατά στα φόρουμ, φροντίζουν και ενημερώνονται, αλλα πως; Με ερωτήσεις μέσω φίλων και γνωστών για διάφορα πράγματα και ότι θυμηθούν αυτοί, ο φίλος και ο γνωστός θα σου πει με την σειρά του αυτά που θα θυμηθεί εκείνη την στιγμή και όχι τα πάντα, θα ρωτήσεις και κανέναν κτηνίατρο που αμφιβάλλω αν θα στα πει όλα, επειδή λοιπόν η ενημέρωση είναι ανεπαρκής πολλά δεν θα τα μάθεις από την αρχή αλλά ετεροχρονισμενα. Πολλοί λοιπόν δεν γνωρίζουν ότι δεν αντέχει το σκυλι ούτε 5 λεπτά στο αμάξι, το ίδιο ισχύει και για τις γάτες που όταν παίρνουν μια δίνουν γαλα που πίνει ο άνθρωπος, το κάναμε εμείς στις πρώτες γάτες που ειχαμε και κάποιες έκαναν διαρροιες, μετά αναφέραμε στον ιδιοκτήτη του petshop και μας ελεγε να μην δίνουμε γαλα γιατί δημιουργεί πρόβλημα στο στομαχι της γάτας, δεν το ξέραμε το μάθαμε. 

Επισης μάλλον δεν κατάλαβες πάλι τι έθιξα, δεν εστιάζομαι στο αν πρέπει να γίνει ζημιά στο τζάμι και στο αν θα σου δημιουργήσει ψυχολογικό βάρος η ζημιά στο τζάμι, μιλαω για την περίπτωση να βγάλεις τον σκύλο έξω και να εξαφανιστείς τόσο εσύ όσο και ο σκύλος, το έγραψα δύο φορές ήδη. Αν είναι να σώσεις την ζωη του σκύλου βεβαίως και να την σώσεις αλλά με τον σωστό τρόπο όχι με τζάμπα μαγκιές. Η αστυνομία και τα πρόστιμα καλώς να έρθουν, είναι προτιμότερα από το να εξαφανιστεί ο σκύλος, θα το προτιμούσε και η γιαγιά μ μου αυτό από το να θρηνεί για μέρες. Δεν έχεις δικαίωμα να κλέψεις τον σκύλο από τον άλλον επειδή τα ξέρεις όλα και θεωρείς τον άλλον δολοφόνο άσχετο άχρηστο και ότι άλλο. Από τα γραφόμενα του αρχικου χρήστη αυτό κατάλαβα ότι θα πάρει το σκύλο και θα φύγει. 3

Τα παραδείγματα με τα μωρά και τα παιδιά είναι αστοχα. 

Ο νομος δεν ειναι διαφορετικος για τους ηλικιωμενους. Ουτε για χωριατες, ουτε για αθιγγανους, ουτε για αλλοδαπους, ουτε για μη εχοντες ιντερνετ, ουτε για κανεναν. Ο νομος ειναι ενας και ισχυει για ολους. Το αν σε καποιον θα υπαρξει επιεικια δεν ειναι θεμα που θα το προδικασουμε εδω στο φορουμ, οπως σπευδεις εσυ, εκτος αν εχεις να μας δειξεις καποιο δεδικασμενο που καποιος επικαλεστηκε αγνοια και ελαβε επιεικια για το συγκεκριμενο λογο. Μεχρι τοτε , θα πουμε και θα ξαναπουμε τι λεει ο νομος, οποτε μαθε εσυ το νομο πρωτα κι ελα μετα να μου πεις τι να μαθω εγω για τις υποθετικες σου ιστοριες, δικαιολογιες κλπ. Το ξαναλεω παλι: Ειτε εισαι ηλικιωμενος, ειτε δεν εχεις τελειωσει δημοτικο, ειτε δεν εχεις ιντερνετ, ειτε ζεις στο τελευταιο χωριο της Πινδου, απο το πρωτο λεπτο που αποκτας κατοικιδιο οφειλεις να γνωριζεις πώς να το προστατευεις. ΔΕΝ ειναι οψιον, ΔΕΝ εξαρταται απο την ηλικια σου, ουτε κι απο την προσβαση σου στην πληροφορια. Τελεια-παυλα. Για ολα τα αλλα, τον λογο τον εχουν οι δικαστες και οχι οι φορουμιστες του ινσομνια.

Στο θεμα να σπασεις τζαμι, να βγαλεις το σκυλο εξω και να εξαφανιστεις δε καταλαβαινω πώς το βαφτιζεις τσαμπα μπαγκια. Ξερεις αν το ζωο εχρηζε πρωτων βοηθειων απο κτηνιατρο ή οχι οταν το πηρε κι εφυγε αυτος που το εσωσε; Η μηπως θα προτιμουσες να μεινει εκει, να σου φερει την αστυνομια, να σε κλεισουν στο αυτοφωρο και να κατεβει στη δικη σαν μαρτυρας κατηγοριας εναντιον σου να φας καμποσα χιλιαρικα προστιμο ενδεχομενως και μπουζου; Οτι τι δηλαδη; Οτι θελει cojones να το κανει κανεις αυτο; Προσωπικα θα το εκανα ΚΑΙ αυτο, σιγα τη μαγκια, αν εξαιρεσεις οτι θα πρεπει να τραβηχτω μια δυο φορες σε δικαστηριο να καταθεσω εναντιον σου ως μαρτυρας, χωρις καν δικηγορο, χωρις καν μηνυση και να σε κλεισω μεσα. Αλλα δε το θεωρω εξτρα μαγκια αυτο. Η μαγκια ειναι να μπει κανεις στη διαδικασια να σωσει το ζωο που κινδυνευει, εχοντας τριγυρω του ενα ματσο διποδα που ειναι ικανα να κανουν θεμα τη ζημια στο τζαμι, αντι να πουνε παλι καλα που σωθηκε το ζωντανο...

Επισης οταν μιλαμε για διασωση ζωης, δεν μετραμε βαθμους μαγκιας, εχετε μπερδευτει απο λιγο εως πολυ ορισμενοι. Μιλαμε για κοινωνικη υπευθυνοτητα, ειναι κατι που ΟΦΕΙΛΕΙΣ να κανεις κι εσυ και να τρεξεις αμεσως μετα στον (κτην)ιατρο για να δωθουν πρωτες βοηθειες στο ζωντανο, ειτε μιλαμε για μωρο, ειτε για γατα, ειτε για σκυλο.

Επιπλεον, το παραδειγμα με το μωρο διολου αστοχο δεν ειναι. ΑΥΤΟ ακριβως ειναι ενα κατοικιδιο και ΑΥΤΗ ακριβως την αντιμετωπιση εισαι υποχρεωμενος δια νομου να εχεις απεναντι του: Σαν να εχεις ενα μωρο. Απλοικα το λεω για τα διποδα που δεν αντιλαμβανονται την ευθυνη που εχουν απεναντι στο κατοικιδιο και θεωρουν οτι μπορουν ανα πασα στιγμη να επικαλεστουν ετσι αοριστως "αγνοια" δια πασα νοσον και μαλακιαν. Μπα. Οπως δεν μπορεις ετσι απλα να ισχυριστεις αγνοια και αμελεια αν θεσεις το παιδι σου σε κινδυνο (ποσο μαλλον να ισχυριστεις οτι δε προλαβες να μπεις σε φορουμ για να διαβασεις οτι τα μωρα...πνιγονται στη θαλασσα), ομοιως και για τα κατοικιδια, δεν ισχυει η μπαρουφα της αγνοιας, ιδιως για θεματα εξισου αυτονοητα, οπως αυτο με το κλεισιμο μεσα στο αμαξι σε συνθηκες ζεστης, ουτε καν καυσωνα. Ειλικρινα κιολας, δεν ξερω πώς σας ερχονται ολα αυτα στο μυαλο ως πιθανες δικαιολογιες. Παντως, ΔΕΝ ειναι δικαιολογιες. Μπορει να περνουσαν πριν καποιες 10ετιες που η Ελλαδα ηταν ενα γενικοτερο βλαχοχωρι αποτελουμενο απο πολλους μαλαγανες, αλλα σου ξαναλεω, στο θεμα των κατοικιδιων τα τελευταια αρκετα χρονια, αρχιζει ο πολιτισμος να αντικαθιστα την κουτοπονηρια...

Τελος, ειναι μειοψηφια και συντομα θα αποτελουν περιθωριο αυτοι που εντοπιζουν τσαμπα μαγκιες στη διασωση του κατοικιδιου επειδη μεσολαβησε ..."θραυση κρυσταλλου" και ακολουθησε αποχωρηση με το ζωντανο (πχ για να παει σε ενα κτηνιατρο για πρωτες βοηθειες). Μειοψηφια και περιθωριο ειναι γενικα αυτοι που οταν μιλαμε για διασωση ζωων, καθονται να διυλισουν τον κωνωπα για το σπασμενο τζαμι ενος καρου και να μας κανουν μαθηματα....ηθικης μετρωντας τα κιλα της μαγκιας για το...σπασμενο τζαμι και την αποχωρηση απο το σημειο. Ωραια λογικη παντως, δε μπορω να πω, προυποθετει τρομερη παιδεια μια τετοια συλλογιστικη, ευγε.

Επεξ/σία από BackFromHell
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...