Προς το περιεχόμενο

θεμa pc

hd1515

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας έχω λειτουργικό σύστημα windows 10  

ξαφνικά μου βγάζει μήνυμα  ότι εμφάνισε σφάλμα και κάνει επανεκκίνηση

Αυτό μπορεί να συμβεί μια με δυο φoρες την ήμερα

Τι να κάνω ?

ευχαριστώ προκαταβολικα

Επεξ/σία από hd1515
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, hd1515 είπε

Γεια σας έχω λειτουργικό σύστημα windows 10

Δε φτάνει μόνο αυτό. Δώσε αναλυτικές πληροφορίες για το σύστημα όπως CPU, VGA, RAM, MOTHERBOARD. Επίσης αν βγάζει το σφάλμα κάποιον κωδικό σημείωσε τον και δώστον μας.

Για αρχή τρέξε για αρχή το hdsentinel (στην trial) και δες την υγεία του δίσκου, πρέπει να είναι 100%

Μετά κατέβασε το hwinfo, τρέξτο και τσεκάρισε το sesors only. Δες αν σου εμφανίζει θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών. Αν είναι οκ δούλεψε το σύστημα και τσεκάριζε μήπως ανεβάζει θερμοκρασίες πάνω από τους 75 βαθμούς ο επεξεργαστής. Αν δεν εμφανίζει σωστά θερμοκρασίες κατέβασε το openhardware monitor.

Επεξ/σία από micos000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hd1515 είπε

MSI B450 A PRO MAX + CRUCIAL 16GB DDR4 3200Mhz

Κατά πάσα πιθανότητα εδώ είμαστε. Αλλά θέλω περισσότερες πληροφορίες.

Το έχεις καιρό το σύστημα και ξαφνικά εμφανίστηκε το πρόβλημα ή είναι νέο σύστημα ή πρόσφατα άλλαξες μνήμη; 

Σύμφωνα με την qvl list της msi για την μητρική και τον επεξεργαστή σου, η μόνη crucial είναι η Crucial CT32G4DFD8266.16FB1 32gb στα 2666MHz με 1.2volt και αποκλείεται να είναι η δικιά σου γιατί εσύ έχεις την 3200Mhz. Αυτό βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό να φταίει, απλά η μνήμη σου δεν είναι στην λίστα και ίσως αν ψαχτείς και βρεις τις manual ρυθμίσεις να σου δουλέψει στα 3200. Αν όχι ή θα την δώσεις ή θα την ρίξεις στα 1066.

Η μνήμη είναι χρονισμένη στα 3200 από το bios ή το έχεις στο dafault; Αν είναι το 2ο, σε τι είναι χρονισμένη η μνήμη; Έλεγξε στο bios πως είναι ρυθμισμένη η μνήμη και αν είναι στο 3200 profile βάλτο default και δες πως θα συμπεριφερθεί. Με το cpuid μπορείς να δεις τον χρονισμό της μνήμης από τα windows.

EDIT:

Σόρυ, έχει και παρακάτω στη λίστα μια Crucial CT16G4DFD832A.16FE1 16gb 3200MHz αλλά λέει ότι η υποστηριζόμενη ταχύτητα είναι στα 2400 MHz

Επεξ/σία από micos000

Το σύστημα είναι καινούργιο

Το πρόβλημα δεν το κάνει συνεχεία (1- 2 φορες )  

Γιατί είμαι λιγo άσχετος πως το κάνω από τα bios;

αυτό μετά θα επηρεάσει τις επιδόσεις του συστήματος?

άλλη ram δεν γίνεται no money ...........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έστησες μόνος σου, το πήρες έτοιμο ή στο έστησε κάποιος φίλος/γνωστός/τεχνικός;

Για αρχή κατέβασε και τρέξε το cpu-z, το zip είναι portable, τρέξε την 64bit  έκδοση. Πάτα στο Tools και σώσε ένα txt report και ανέβασε το εδώ. Στο bios πας στο OC menu και βλέπεις πως αναγνωρίστηκαν οι μνήμες και εάν είναι ενεργό κάποιο XMP profile.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...