Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω και καιρό  η Motherboard μου MSI Big Bang-Marshal (B3)  άρχισε να μου δημιουργεί θέματα (restart infite loop ) το pc μου είναι περίπου 9 χρονών αποτι διάβασα σε forums τωρα που αρχισα να ασχολούμε έμαθα πως ειναι πρόβλημα με τα Bios γιατι πλεον η MSI δεν πλέον δεν βγάζει καινούργια update τα Bios όποτε αποφάσισα να αλλάξω motherboard και συνεπώς μνήμες γιατι εχω DDR3 απλα δεν ξερω αμα η  καινούργια motherboard θα ειναι συμβατή με τον επεξεργαστή που εχω Intel i5 2500k λόγο chipset και την GPU Sapphire Radeon HD 6950 οπότε ψάχνω για ΑΤΧ με 1151 socket αλλά επειδή ειμαι ακομα νεος στο θέμα δεν ξέρω τι  να κοιτάξω για Motherboard μπορεί να ειναι συμβατή οπότε κάθε βοήθεια δεκτή.Η χρήση είναι κυρίως για gaming αλλά όχι τίποτα απαιτητικό λόγο κάρτας γραφικών το budget εως 250 ευρω  

Επεξ/σία από Kalmin
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Kalmin είπε

Εδω και καιρό  η Motherboard μου MSI Big Bang-Marshal (B3)  άρχισε να μου δημιουργεί θέματα (restart infite loop ) το pc μου είναι περίπου 9 χρονών αποτι διάβασα σε forums τωρα που αρχισα να ασχολούμε έμαθα πως ειναι πρόβλημα με τα Bios γιατι πλεον η MSI δεν πλέον δεν βγάζει καινούργια update τα Bios όποτε αποφάσισα να αλλάξω motherboard και συνεπώς μνήμες γιατι εχω DDR3 απλα δεν ξερω αμα η  καινούργια motherboard θα ειναι συμβατή με τον επεξεργαστή που εχω Intel i5 2500k λόγο chipset και την GPU Sapphire Radeon HD 6950 οπότε ψάχνω για ΑΤΧ με 1151 socket αλλά επειδή ειμαι ακομα νεος στο θέμα δεν ξέρω τι  να κοιτάξω για Motherboard μπορεί να ειναι συμβατή οπότε κάθε βοήθεια δεκτή.Η χρήση είναι κυρίως για gaming αλλά όχι τίποτα απαιτητικό λόγο κάρτας γραφικών το budget εως 250 ευρω  

Αν μιλαμε για αυτη τη μητρικη https://www.msi.com/Motherboard/Big_BangMarshal_B3/Specification

Ειναι socket 1155 γιατι ψαχνεις για 1151?εχασα κατι?θα ειναι δυσκολο να βρεις καινουργια φοβαμαι

• Like 2
Δημοσ.

Φτιάξε κάτι καινούριο πουλώντας όλα τα λειτουργικά parts. Μια αρχική βάση θα ήταν αυτή:

spacer.png

Kαι στην πορεία αναβαθμίζεις cpu (με Ryzen 3600 π.χ.) +gpu (με μια GTX1650Super π.χ.) και προσθέτεις άλλη μια μνήμη. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή κάνε μια φθηνή ολικη αναβάθμιση ή ψάξε μεταχειρισμένη μητρική στα €30 κ αν σου κάνει καλώς . Δεν έχει νόημα κάτι άλλο . 

Ή μάλλον έχει νόημα να προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα σου , αν σε κάλυπτε το pc . 

Δε ξέρω αν λύνεται αλλά ότι σταμάτησαν τα bios update δε λέει κατι. Δε δικαιολογεί ότι ένα σύστημα που δούλευε κανονικά , ξαφνικά έχει θέματα . 

Επεξ/σία από nickk0kkav
  • Like 1
Δημοσ.

Οπως σου ειπαν παραπάνω εφοσον λειτουργουσε και ξαφνικα δεν λειτουργει σωστά.τοτε ειναι κάτι άλλο και οχι bios.Το ποιο πιθανό ειναι κάποιο προβλημα σε μητρική ή τροφοδοτικο χωρις όμως να αποκλείουμε και τις μνήμες.Αν θελεις ξεκινα με αυτές.Φτιαξε ενα boot usb/cd με το memtest86 και τρεξε το. Ακολουθει οπτικος έλεγχος στην μητρική για...φυσικές καταστροφες (κάποιο καμμενο chip ή φουσκωμενος πυκνωτης) και τελος εσωτερικος έλεγχος του τροφοδοτικού επίσης για πυκνωτες ή κάτι άλλο. Αν ειναι πυκνωτης τότε ειναι το πιο ευκολο.1 λεπτο δουλειά ειναι (χωρις το ξεμονταρισμα της μητρικής)

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά θα ανοίξω ενα καινούργιο topic επειδή θα κάνω αναβάθμιση τελικά  

Επεξ/σία από Kalmin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...