Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, ψάχνω για tablet κυρίως για διάβασμα pdfs αλλά θα χρησιμοποιείται και για browsing/email/teleconferencing και θα ήθελα να με βγάλει για τα επόμενα χρόνια (μία τετραετία θα ήταν ιδανική).

Έχω ξεχωρίσει τα (τιμές περίπου):
1. Samsung S5e, 4GB (320€)
2. Samsung S5e, 6GB (420€)
3. Samsung S6 (540€)
4. ipad air 2019 (520€)

Σε όρους value for money (καθότι το budget είναι ευέλικτο μεν αλλά δεν θα ήθελα να πληρώνω για πράγματα που δεν χρειάζομαι) τί από τα παραπάνω (αν έχετε κάποια άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη) θα προτείνατε για τη χρήση που θέλω;

Σας ευχαριστώ

Επεξ/σία από getty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλημέρα,

όλα τα μοντέλα που έχεις επιλέξει υποστηρίζουν την χρήση που θέλεις και άνετα θα σε βγάλουν μια τετραετία+, αλλά έχουν 2 βασικές διαφορές. Το λειτουργικό (Android τα Samsung, iPadOS το Air) και το κυριότερο την αναλογία οθόνης (16:10 τα Samsung, 4:3 το Air). Πιστεύω ότι η αναλογία 4:3 είναι ιδανική για διάβασμα, browsing, teleconferencing κλπ συν ότι το iPadOS είναι πολύ καλύτερο λειτουργικό. Το βέλτιστο είναι να τα δεις κάπου δίπλα δίπλα ζωντανά (σχεδόν σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν) και να αποφασίσεις ΠΡΩΤΑ από όλα ποια αναλογία οθόνης σε ικανοποιεί.

Στις λεπτομέρειες, για το Samsung S5e έχω διαβάσει ότι έχει θέμα με το WiFi (αδύναμο), σε ότι αφορά τα άλλα δύο το Samsung S6 έχει μαζί το S Pen, καλύτερες κάμερες, ήχο κι επέκταση χωρητικότητας με SD Card (έως +1TB), ενώ το iPad Air 2019 έχει προκαθορισμένο χώρο (64 ή 256 GB), +100€ για το Pen, καλύτερα σχεδιασμένες και πιο λειτουργικές εφαρμογές, καλύτερο χειρισμό (κινήσεις των δακτύλων στην οθόνη), μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και την κλειστή πολιτική της Apple.

Τα υπόλοιπα επεξεργαστές, γραφικά, οθόνη, συνδέσεις, μπαταρία είναι κορυφαία και παραπλήσια με μικροδιαφορές. Μια διαφορά ακόμα είναι ότι το Air έχει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, ενώ τα Samsung όχι, χρησιμοποιείς μόνο Bluetooth.

Επεξ/σία από FonBac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thank you @Fonbac για τα πολύ χρήσιμα σχόλιά σου. Το προηγούμενο tablet μου ήταν ipad (αλλά έσπασε), οπότε για αυτό έχω ολοκληρωμένη εικόνα.

Επηρεάστηκα αρκετά κατά του Samsung από ένα review του notebookcheck που μιλάει για χαμηλά Hz οθόνης (pwm dimming) που μπορεί να συνεπάγεται κουραστική οθόνη στο διάβασμα οπότε νομίζω ότι όσο πάει απομακρύνομαι από τη λύση android και θα πάω προς ipad που είναι λίγο-πολύ standard (θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τα 65 περίπου γραμμάρια που ζυγίζει παραπάνω από το S5e και την ευκολία του 'drag and drop' που έχει το android). Συν ότι γράφεις για το aspect ratio/'ραφιναρισμένο' λειτουργικό. 

Επεξ/σία από getty
Δημοσ.

Πάνε σε iPad. Θα ξενοιάσεις από restart η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται και με το builds io μέσω σαφάρι θα σωθείς. Μη λυπηθείς και πάρεις 32αρη πάρε το αμέσως επόμενο. Μια φορά θα το πάρεις άπειρα χρόνια θα σου βγάλει. Εγώ τι έχω 2 χρόνια και με υπηρετεί απόλυτα.

Δημοσ.

Πριν πας στο Samsung S5e (αν πας) ψάξε και ρώτησε για το WiFi του. Εγώ δεν το πήρα και γι'αυτόν τον λόγο εκτός από την αναλογία οθόνης του (τελικά πήρα το ipad Air).

Δημοσ.

Τελικά πήρα το iPad Air 2019, πολύ ευχάριστο σε διάβασμα και γενικά γρήγορο και απροβλημάτιστο σε ότι κάνει (σας ευχαριστώ για τις απόψεις/βοήθεια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...