makridis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Όποιος λέει ότι με το iPad δεν μπορεί να είναι παραγωγικός και να κάνει δουλειά, είτε είναι τρολ είτε αναφέρεται εξ' ολοκλήρου σε εφαρμογές που τρέχουν μόνο σε windows. Εγώ προσωπικά και linux-unix console μπορώ να τρέξω και να συνδεθώ όπου θέλω για δουλειά, και rdp για όλους τους servers ή σύνδεση σε όποιο pc θέλω, vpn για το tunneling όπου είναι αναγκαίο, Microsoft office για όλες τις βασικές και όχι μόνο εργασίες, mail boxes για τα πάντα όλα, video editing και photo editing software και άλλα χίλια δυο πράγματα που βαριέμαι να γράφω. Ότι θέλω να τρέξω σε windows περιβάλλον το τρέχω remotely από κάποιο vm είτε της δουλειάς είτε από το pc. Λύσεις υπάρχουν για όλα...και το σημαντικότερο από όλα, είναι ότι έχει κορυφαία αυτονομία, οθόνη, ηχεία, portability και επεξεργαστική ισχύ (ειδικά το iPad του 2020 με 6gb ram). 1
petasis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, makridis είπε Όποιος λέει ότι με το iPad δεν μπορεί να είναι παραγωγικός και να κάνει δουλειά, είτε είναι τρολ είτε αναφέρεται εξ' ολοκλήρου σε εφαρμογές που τρέχουν μόνο σε windows. Εγώ προσωπικά και linux-unix console μπορώ να τρέξω και να συνδεθώ όπου θέλω για δουλειά, και rdp για όλους τους servers ή σύνδεση σε όποιο pc θέλω, vpn για το tunneling όπου είναι αναγκαίο, Microsoft office για όλες τις βασικές και όχι μόνο εργασίες, mail boxes για τα πάντα όλα, video editing και photo editing software και άλλα χίλια δυο πράγματα που βαριέμαι να γράφω. Ότι θέλω να τρέξω σε windows περιβάλλον το τρέχω remotely από κάποιο vm είτε της δουλειάς είτε από το pc. Λύσεις υπάρχουν για όλα...και το σημαντικότερο από όλα, είναι ότι έχει κορυφαία αυτονομία, οθόνη, ηχεία, portability και επεξεργαστική ισχύ (ειδικά το iPad του 2020 με 6gb ram). Μάλλον δεν κατάλαβες, μιλάμε για εργασία. Για πράγματα δηλαδή που πρέπει να γίνουν. Όχι για το τι θα μπορούσε να γίνει αν είχες 30 μέρες να βγάλεις δουλειά μιας ώρας. 1
fsbmaniac Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 3 ώρες πριν, Gk2016 είπε Κάποια στιγμή, ας σηκωθεί κι ένα άρθρο που να αναφέρει πόσο αυξήθηκε η ανεργία από την ... εργασία στο σπίτι ... Εντάξει τώρα ένα τεραστιο κομμάτι του δυναμικού εργασίας δεν ειναι τιποτα αλλο από σύγχρονη γραφειοκρατία. Διαβαζε mail ,Πρωθηση tickets στα σωστα teams, παρακολούθηση αποθεμάτων αποθήκης και εκτέλεση παραγγελίας μετα από κάποιο threshold και ενα σωρο αλλα τετοια ... καλώς ή κακώς σκάνε σαν βόμβες στην αγορά εργαλεια αυτόματο-ποίησης ήδη εταιριες leader με την ευκαιρία του κοροναιου εφάρμοσαν εργαλεια και πλεον η remote εργασία είναι μια μόνιμη κατάσταση χωρίς να αποτελεί βλαπτικη μεταβολή. Θα χαθούν σιγουρα ενα 10% θέσεων εργασίας σε πρώτη φάση λόγω αυτόματο ποίησης. Και σίγουρα λόγω πτώσης τζίρου ισως άλλες τόσες... σε 10 χρονια οι 45ρηδες θα θεωρούνται bad weight για τιε ετσιριες ... remember this....
AntiCambeR Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν εργάζομαι και εγώ απο το σπίτι. 😆 Εντωμεταξύ στην δουλειά έχω 1 PC Core 2 Duo με W7 που χρειάζεται πχ κάπου 25" για να μπεί στο You Tube και παίζει τα βίντεο μέχρι σε ανάλυση 720P, στα 1080p κάνει "σπασίματα".Ακόμα και στο άνοιγμα απλών εγγράφων word χρειάζεται κάπου 10-15". 😂 Το παλιό PC που έχω σπίτι, μοιάζει υπερσύγχρονο μπροστά του. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2020 από AntiCambeR
v2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 οτι και να υποστηριζουν μερικοι περι ταμπλετων και κινητων δεν εχει καμια σχεση με λαπτοπ η σταθερο και για 8ωρο εργασιας, μονο pentium 3 δεν πουληθηκε εν μεσω κορονοιου για να εχει ο αλλος υπολογιστη και να κανει τη δουλεια του.
Philip Gazis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 12 ώρες πριν, karetsos είπε ο γνωστός πάντως τηλεπωλητής Ζερβουδάκης (Zer) επιμένει ότι τα chromebooks κάνουν ότι και τα laptops με windows (επειδή λέει τον ρωτάνε πολλοί πελάτες του) 😀 Θα ήθελα πολύ όμως να δω αν αυτός χρησιμοποιεί chrome book στο δικό του γραφείο ή στο σπίτι του.. όπως επίσης και με ποιο κινητό κυκλοφορεί. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 40 λεπτά πριν, Philip Gazis είπε Θα ήθελα πολύ όμως να δω αν αυτός χρησιμοποιεί chrome book στο δικό του γραφείο ή στο σπίτι του.. όπως επίσης και με ποιο κινητό κυκλοφορεί. 99,9 % το τελευταιο iPhone 50% macbook / 50% ενα αλλο εφαμιλλο laptop πωλητης ειναι δεν ειναι βλακας...
makridis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 9 ώρες πριν, petasis είπε Μάλλον δεν κατάλαβες, μιλάμε για εργασία. Για πράγματα δηλαδή που πρέπει να γίνουν. Όχι για το τι θα μπορούσε να γίνει αν είχες 30 μέρες να βγάλεις δουλειά μιας ώρας. Μάλλον δεν κατάλαβες ότι όλα αυτά τα κάνω καθημερινά στη δουλειά μου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, makridis είπε Μάλλον δεν κατάλαβες ότι όλα αυτά τα κάνω καθημερινά στη δουλειά μου. εγω σε καταλαβαινω τι λες, και εγω οταν δουλευα στο αεροδρομιο, την δουλεια μου, ενα οχταωρο, την εκανα με ενα κινητο. δεν ειναι ολες οι δουλειες rendering γραφικων και 3D σχεδιασμος. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
Stergios Kot Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Αν η δουλειά σου είναι μόνο e-mails το iPad μια χαρά είναι. Το PC δεν έφυγε και δεν θα φύγει ΠΟΤΕ. Όντως έχουν ξεστοκάρει τα μαγαζιά πολύ σαβούρα, μέχρι και laptop με celeron είδα!!! Χαχαχαχααα
NasstasjiaP Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 25 λεπτά πριν, Antilogos1975 είπε εγω σε καταλαβαινω τι λες, και εγω οταν δουλευα στο αεροδρομιο, την δουλεια μου, ενα οχταωρο, την εκανα με ενα κινητο. δεν ειναι ολες οι δουλειες rendering γραφικων και 3D σχεδιασμος. Νομίζω η διαφωνία είναι σε λάθος επίπεδο. Υπάρχουν επαγγέλματα που ένα iPad καλύπτει ωραιότατα και προφανώς κάποια άλλα που δεν καλύπτονται. Εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. Προσωπικά το έχω όλη μέρα παραμάσχαλα για τη δουλειά μου κ κάθομαι στο PC μόνο όταν είμαι στο γραφείο για λόγους διευκόλυνσης (μεγάλη οθόνη και άνετο πληκτρολόγιο κλπ). Ωστόσο, στο iPad κάνω πράγματα που στον υπολογιστή μου δεν μπορώ να κάνω. Προφανώς εξαρτάται από το αντικείμενο εργασίας, τον τύπο εφαρμογών και προγραμμάτων που χρειάζεται κανείς κλπ. Σε καμία περίπτωση πάντως η δήλωση του κυρίου δεν ήταν αληθής. Μη μου πείτε πως σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίου δεν έφτανε ένα τάμπλετ για την απομεμακρυσμένη συγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση? Η μήπως δεν φτάνει σε φοιτητές? Προσωπικά ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια και με πολλά ταξίδια (επιπλέον της εργασίας μου) αντικατέστησα πλήρως το λάπτοπ μου με ένα iPad. Και αν είμαστε και αντικειμενικοί... ένας μεγάλος αριθμός αυτών που εργάζονται από το σπίτι, εν Ελλάδι τουλάχιστον, δεν έχει τόσο "βαρειά" υπολογιστικά εργασία που να μην του φτάνει ένα τάμπλετ.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, NasstasjiaP είπε Νομίζω η διαφωνία είναι σε λάθος επίπεδο. Υπάρχουν επαγγέλματα που ένα iPad καλύπτει ωραιότατα και προφανώς κάποια άλλα που δεν καλύπτονται. Εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. Προσωπικά το έχω όλη μέρα παραμάσχαλα για τη δουλειά μου κ κάθομαι στο PC μόνο όταν είμαι στο γραφείο για λόγους διευκόλυνσης (μεγάλη οθόνη και άνετο πληκτρολόγιο κλπ). Ωστόσο, στο iPad κάνω πράγματα που στον υπολογιστή μου δεν μπορώ να κάνω. Προφανώς εξαρτάται από το αντικείμενο εργασίας, τον τύπο εφαρμογών και προγραμμάτων που χρειάζεται κανείς κλπ. Σε καμία περίπτωση πάντως η δήλωση του κυρίου δεν ήταν αληθής. Μη μου πείτε πως σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίου δεν έφτανε ένα τάμπλετ για την απομεμακρυσμένη συγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση? Η μήπως δεν φτάνει σε φοιτητές? Προσωπικά ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια και με πολλά ταξίδια (επιπλέον της εργασίας μου) αντικατέστησα πλήρως το λάπτοπ μου με ένα iPad. Και αν είμαστε και αντικειμενικοί... ένας μεγάλος αριθμός αυτών που εργάζονται από το σπίτι, εν Ελλάδι τουλάχιστον, δεν έχει τόσο "βαρειά" υπολογιστικά εργασία που να μην του φτάνει ένα τάμπλετ. εχω μια γνωστη που εργαζεται σε ενα Zalando Outlet. ολη μερα ειναι πισω απο γκισε και δινει καρτες στους πελατες, παιρνει στοιχεια, εκδιδει καρτες που χαθηκανε, κανει επιστροφες προιοντων, μπορει να κανει ολη της δουλεια και να βγαζει το μεροκαματο με ενα απιστευτο μηχανημα ....ενα ipad... σε γενικες γραμμες συμφωνω με ολα οσα λες σχετικα με την βαρεια εργασια του μεσου εργαζομενου που τις πιο πολλες φορες , οπως ηδη, αναφερθηκε ειναι απλα αναγνωση και προωθηση εμαιλ, επεξεργασια διαφορων δεδομενων ..λιστες excel κλπ... Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
DrFreeman Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, fsbmaniac said: σε 10 χρονια οι 45ρηδες θα θεωρούνται bad weight για τιε ετσιριες ... remember this.... Γιατί το λες αυτό; Αναφέρομαι σε περιπτώσεις ειδικευμένων ανθρώπων σε εξειδικευμένες θέσεις κι όχι ανειδίκευτες ή χειρωνακτικές εργασίες που απαιτούν αντοχή. Ενας 45άρης θα έπρεπε (λογικά πάντα) να αποτελεί τη χρυσή τομή κόστους/εμπειρίας/γνώσεων/απόδοσης για μια εταιρία. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2020 από DrFreeman typos
petasis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, makridis είπε Μάλλον δεν κατάλαβες ότι όλα αυτά τα κάνω καθημερινά στη δουλειά μου. Κατάλαβα και παρά-κατάλαβα. Αναμενόμενη η ανάρτησή σου (και μη πιστευτή). 1 ώρα πριν, Stergios Kot είπε Αν η δουλειά σου είναι μόνο e-mails το iPad μια χαρά είναι. Το PC δεν έφυγε και δεν θα φύγει ΠΟΤΕ. Όντως έχουν ξεστοκάρει τα μαγαζιά πολύ σαβούρα, μέχρι και laptop με celeron είδα!!! Χαχαχαχααα Δυστυχώς, ούτε για αυτό δεν κάνουν, (Και μην το περιορίζουμε στο ipad, όλα τα ίδια χάλια είναι). 1 ώρα πριν, NasstasjiaP είπε Νομίζω η διαφωνία είναι σε λάθος επίπεδο. Υπάρχουν επαγγέλματα που ένα iPad καλύπτει ωραιότατα και προφανώς κάποια άλλα που δεν καλύπτονται. Εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. Προσωπικά το έχω όλη μέρα παραμάσχαλα για τη δουλειά μου κ κάθομαι στο PC μόνο όταν είμαι στο γραφείο για λόγους διευκόλυνσης (μεγάλη οθόνη και άνετο πληκτρολόγιο κλπ). Ωστόσο, στο iPad κάνω πράγματα που στον υπολογιστή μου δεν μπορώ να κάνω. Προφανώς εξαρτάται από το αντικείμενο εργασίας, τον τύπο εφαρμογών και προγραμμάτων που χρειάζεται κανείς κλπ. Σε καμία περίπτωση πάντως η δήλωση του κυρίου δεν ήταν αληθής. Μη μου πείτε πως σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίου δεν έφτανε ένα τάμπλετ για την απομεμακρυσμένη συγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση? Η μήπως δεν φτάνει σε φοιτητές? Προσωπικά ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια και με πολλά ταξίδια (επιπλέον της εργασίας μου) αντικατέστησα πλήρως το λάπτοπ μου με ένα iPad. Και αν είμαστε και αντικειμενικοί... ένας μεγάλος αριθμός αυτών που εργάζονται από το σπίτι, εν Ελλάδι τουλάχιστον, δεν έχει τόσο "βαρειά" υπολογιστικά εργασία που να μην του φτάνει ένα τάμπλετ. Και τι δουλεία είναι αυτή που έχεις όλη μέρα το ipad παραμάσχαλα; Για να μην ρωτήσω τι το κάνεις το ipad στην τάξη στο μεταπτυχιακό... 55 λεπτά πριν, Antilogos1975 είπε εχω μια γνωστη που εργαζεται σε ενα Zalando Outlet. ολη μερα ειναι πισω απο γκισε και δινει καρτες στους πελατες, παιρνει στοιχεια, εκδιδει καρτες που χαθηκανε, κανει επιστροφες προιοντων, μπορει να κανει ολη της δουλεια και να βγαζει το μεροκαματο με ενα απιστευτο μηχανημα ....ενα ipad... σε γενικες γραμμες συμφωνω με ολα οσα λες σχετικα με την βαρεια εργασια του μεσου εργαζομενου που τις πιο πολλες φορες , οπως ηδη, αναφερθηκε ειναι απλα αναγνωση και προωθηση εμαιλ, επεξεργασια διαφορων δεδομενων ..λιστες excel κλπ... Δηλαδή είναι όλο το οκτάωρο στο ίδιο σημείο, έρχεται ο πελάτης και αντί να έχει υπολογιστή με κανονικό πληκτρολόγιο, ο πελάτης περιμένει να χειριστεί το μπλιμπλίκι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα