Προς το περιεχόμενο

SPAM-Tώρα και από υπάλληλο μέσα από το Τραπεζικό Μεσολαβητή!

Highlander

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες στις 28-04-2004 και ώρα 21:12 έλαβα στο γραφείο μου το παρακάτω FAX.

SpamFax.jpg

Ψάνχω την αναγνώριση και βρίσκω ότι ήταν από το νούμερο 2103376700 το οποίο με έκπληξη διαπίστωσα ότι ανήκει στην ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ γνωστό στους περισσότερους ως "ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ".

Εξαγριώθηκα (με το δίκιο μου πιστεύω) και τους έστειλα το παρακάτω e-mail και με κοινοποίηση στην ΕΕΤΤ.

>

Αγαπητέ κύριε/κυρία,

Σήμερα την 28/04/2004 και ώρα 21:12 έλαβα στο γραφείο μου το ακόλουθο μήνυμα τηλεομοιοτυπίας.
Στην αναγνώριση της συσκευής μου εμφανίστηκε το νούμερο 2103376700.
Έψαξα στον κατάλογο του ΟΤΕ και είδα ότι ανήκει στην ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ).

Ουδέποτε ζήτησα την διαφήμιση από οποιονδήποτε.
Θεωρώ το μήνυμα ενοχλητικό (spam) και θα το προωθήσω στην ΕΕΤΤ για περαιτέρω εξηγήσεις.

Δυστυχώς δεν περίμενα ότι ο θεσμός θα γίνει μέσο κερδοφορίας για κάποιους επιτήδειους.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

******* ******** (Ονοματεπώνυμο)

Υ.Γ.
Ακολουθεί το ενοχλητικό μήνυμα. 

Και επισύναψα το παραπάνω αρχείο.

Δυστυχώς μέχρι αυτή στιγμή κανείς δεν απάντησε και έτσι θέλησα να κάνω το θέμα γνωστό.

Περιμένω τις απόψεις σας.....

Added: Να το προωθήσω στις τράπεζες, στα κανάλια και στις εφημερίδες;

Δημοσ.

E! Tο έχουν κάνει επάγγελμα οι κύριοι το spam....

Ουστ βρε τομάρια! :mad:

ΥΓ. Είναι και ανορθόγραφοι...

Δημοσ.

Καλά δεν είναι δα και τόσο πρωτότυπο!

Εδώ γνωστή και επώνυμη τράπεζα, έκδωσε στο όνομα μου 2 πιστωτικές χωρίς να έχω ζητήσει κάτι τέτοιο ποτέ! Φυσικά δεν τις δέχτηκα, αλλά όπως και να έχει είναι σπαστικό. Και στο τηλεφώνημα που έκανα στην αρμόδιο τράπεζα, συνομιλόντας με μια τύπισα και ρωτώντας την γιατί και πώς μου την εκδόσανε, έλεγε φυσικά τα δικά της!!!

- Μαααααα εαν δεν την θέλετε δεν πειράζει, δεν είσαστε υποχρεωμένος να την δεχτείτε.

- Κοπέλα μου, δεν ζήτησα κάτι τέτοιο, για ποιό λόγο μου την έκδωσες;;;

- Ααα δεν ξέρω, δεν είμαι αρμόδια για να απαντήσω εγώ σε αυτό

- Μαμιέσαι μωρή σκ*όφ* (δεν το είπα φυσικά, αλλά κάτι τέτοια θέλουν)

Δημοσ.
Καλά δεν είναι δα και τόσο πρωτότυπο!

Δεν τίθεται θέμα πρωτοτυπίας.

Τίθεται θέμα εκμετάλευσης ενός θεσμού από κάποιους επιτήδειους.

Γίνεται κατάχρηση και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Ακόμα χειρότερα είναι ότι πολλοί θα "ψαρώσουν" κανονικά και τότε δεν θα δεχόμαστε ένα FAX το μήνα αλλά 10 την ημέρα (FAX SPAM) με βλακείες και διαφημίσεις παντός είδους.

Δημοσ.

(...)

Ψάνχω την αναγνώριση και βρίσκω ότι ήταν από το νούμερο 2103376700 το οποίο με έκπληξη διαπίστωσα ότι ανήκει στην ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ γνωστό στους περισσότερους ως "ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ".

(...)

1) Αλλο η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και άλλο ο Τραπεζικός Μεσολαβητής. Μη τα μπερδεύεις.

2) Το τηλέφωνο αντιστοιχεί στον Τραπεζικό Μεσολαβητή

3) Από τη στιγμή που στο FAX δεν αναφέρεται ο Μεσολαβητής και ταυτόχρονα είσαι 1000% σίγουρος ότι αυτό είναι το τηλέφωνο που έστειλε το fax, τότε μάλλον κάποιος "κακός" υπάλληλος χρησιμοποίησε για ίδιον όφελος το fax του Μεσολαβητή. Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρεται κάποια εταιρεία με κινητό(!) τηλέφωνο.

Δημοσ.

Φάινεται πως η "Δικτυακή Α.Ε" που σου έστειλε το φαξ είναι τόσο μεγάλη εταιρία, που δεν έχει ούτε δικό της σταθερό τηλέφωνο, ούτε δικό της φαξ, και χρησιμοποιεί αυτό της "Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών".

Που βρήκε όμως το τηλέφωνο σου? Μήπως το δανίστηκε κι αυτό παράνομα?

Προφανώς ο αποστολέας είναι κάποιος τραπεζικός που αποφάσισε να βγάλει λίγα λεφτά παραπάνω. Μήπως όμως η βάση δεδομένων με πελάτες που προσφέρεται να σου πουλήσει ανήκει κι αυτή στην τράπεζα του? Στείλε κι ένα e-mail στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλού κακού...

Δημοσ.

1) Αλλο η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και άλλο ο Τραπεζικός Μεσολαβητής. Μη τα μπερδεύεις.

2) Το τηλέφωνο αντιστοιχεί στον Τραπεζικό Μεσολαβητή

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

1.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

21 03376700

2.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ

Καραγ. Σερβίας 12-14, ΚΕΝΤΡΟ 21 03376700

Αυτά βγάζει ο κατάλογος του ΟΤΕ.... τι να πω εγώ ;

Πάντως αν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχω πάρει μια απάντηση (έστω και χαζή) θα προωθήσω το e-mail σε όλες τις τράπεζες του Μεσολαβητή.

Δημοσ.

Εγώ δεν σου είπα για το τι βγάζει ο ΟΤΕ. Σου είπα πως είναι διαφορετικό πράγμα.

Σου είπα πως είναι επίσης φανερό πως κακόβουλα κάποιος υπάλληλος χρησιμοποίησε τo fax του Μεσολαβητή.

Εσύ δηλαδή αν είχες μία επιχείρηση με 20 υπαλλήλους θα είχες face control μπροστά στο fax; Μάλλον όχι; Απορώ γιατί έχεις κολλήσει τόσο πολύ με τον Μεσολαβητή και δεν επικοινωνείς με τον κύριο που αναφέρεται στο fax και να του πεις αυτού ό,τι θες. Στην τελική επικοινώνησε με τον υπεύθυνο στον Μεσολαβητή και κάνε τη διαμαρτυρία σου.

ΥΓ: Οι τράπεζες που συμμετέχουν στον Μεσολαβητή, τι σχέση έχουν με την όλη υπόθεση και τις μπλέκεις;

Δημοσ.
Εγώ δεν σου είπα για το τι βγάζει ο ΟΤΕ. Σου είπα πως είναι διαφορετικό πράγμα.

Σου είπα πως είναι επίσης φανερό πως κακόβουλα κάποιος υπάλληλος χρησιμοποίησε τo fax του Μεσολαβητή.

Εσύ δηλαδή αν είχες μία επιχείρηση με 20 υπαλλήλους θα είχες face control μπροστά στο fax; Μάλλον όχι; Απορώ γιατί έχεις κολλήσει τόσο πολύ με τον Μεσολαβητή και δεν επικοινωνείς με τον κύριο που αναφέρεται στο fax και να του πεις αυτού ό' date='τι θες. Στην τελική επικοινώνησε με τον υπεύθυνο στον Μεσολαβητή και κάνε τη διαμαρτυρία σου.

ΥΓ: Οι τράπεζες που συμμετέχουν στον Μεσολαβητή, τι σχέση έχουν με την όλη υπόθεση και τις μπλέκεις;[/quote']

Δεν ξέρω γιατί είσαι αντίθετος με ότι λέω και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.

Αν δεν έχεις καταλάβει, ο Μεσολαβητής είναι θεσμός.

Οι άνθρωποι λοιπόν που δουλεύουν εκεί πληρώνωνται για να εξυπηρετούν τον πολίτη και όχι να κάνουν κατάχρηση των resources του θεσμού με σκοπό το δικό τους και μόνο κέρδος.

Αν τον πάρω τηλέφωνο όπως εσύ λες το πιό πιθανό είναι να με βρίσει και να κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα.

Το έχω ξαναζήσει το σκηνικό με spam από άσχετους Έλληνες "επαγγελματίες" του είδους.

Τους έστελνα ευγενικά απάντηση στο e-mail τους ότι δεν επιθυμώ διαφημιστικά μηνύματα και με θράσος μου απαντούσαν ότι δεν είναι διαφήμιση αυτό που κάνουν αλλά ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Εφόσον δεν έβγαινε κάτι έτσι η πορεία που ακολούθησα είναι να στέλνω e-mail στο abuse του κάθε ISP αν ο αποστολέας του spam συμπεριφερόταν με αυτόν το τρόπο.

Σε πληροφορώ ότι το σύστημα απέδωσε και πολλοί από αυτούς δεν έχουν πλέον τον λογαριασμό τους που είχαν πληρώσει στην otenet ή σε άλλον ISP.

Αλήθεια.... εσύ δεν έχεις πάρει ποτέ spam; Δεν σε ενοχλεί;;;

Δημοσ.

Ήρθε απάντηση από τον Τραπεζικό Μεσολαβητή.

Σας την παραθέτω καθώς και την απάντησή μου

Αν κάποιους τους ενοχλεί και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος αναφοράς αυτού του Topic στο forum μπορούν κάλλιστα να κάνουν ένα report στους mods ώστε να το σβήσουν.

Κανένα πρόβλημα από εμένα.

>Αρ. Πρωτ. 406

Αθήνα, 30 Απριλίου 2004

Προς τον 
κ. *********

*****@freemail.gr

Αγαπητέ κύριε *******,

Ευχαριστούμε που γνωστοποιήσατε στο Γραφείο μας το θέμα που αναφέρετε στο από 28.4.2004 e-mail σας.  

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά ότι, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Γραφείου μας ([url]www.bank-omb.gr)[/url], το fax του Γραφείου του Τραπεζικού Μεσολαβητή αντιστοιχεί στον αριθμό 210-3238.821 ενώ ο αριθμός 210.3376.700 είναι αποκλειστικά το τηλεφωνικό κέντρο μας από το οποίο δεν είναι δυνατή η αποστολή fax.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση.

Τραπεζικός Μεσολαβητής 

Η απάντησή μου

>
Κύριε *************

Με τα λύπης μου διαπιστώνω ότι με αμφισβητείτε ή ότι δεν είστε γνώστης της τεχνολογίας.
Επιπλέον δεν κάνατε καμία αναφορά στο όνομα που αναφέρεται στο εν' λόγο μήνυμα.
Η δουλειά μου είναι τεχνικός Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων.

Σας πληροφορώ λοιπόν ότι σε κάθε εξερχόμενη κλήση από τηλεφωνικό κέντρο, είτε αυτό είναι fax, είτε ηλεκτρονικός υπολογιστής, είτε απλή τηλεφωνική κλήση, εμφανίζεται ο βασικός αριθμός του κέντρου που στην περίπτωσή σας είναι το νούμερο 2103376700. Το συγκεκριμένο το επιβεβαίωσα με τηλεφώνημα στο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ.

Επίσης δεν είναι απαραίτητο αν κάποιος θέλει να στείλει μήνυμα τηλεομοιοτυπίας να έχει μπροστά του συσκευή fax.
Αυτό πλέον γίνεται πολύ εύκολα με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία τηλεφωνική γραμμή και ανάλογο πρόγραμμα αποστολής και λήψης fax.
Τα προγράμματα αποστολής και λήψης fax έχουν τη δυνατότητα να στείλουν σε πολλούς παραλήπτες το μήνυμα και επίσης να ξαναπροσπαθήσουν αν η γραμμή είναι κατειλημμένη ή δεν απαντά. Επίσης έχουν την δυνατότητα προγραμματισμού ώστε οι αποστολές να γίνουν σε ώρα που εμείς το επιθυμούμε.

Αυτό εξηγεί το ότι είχα 2 κλήσεις μία στις 19:22 στην οποία δεν έλαβα το μήνυμα γιατί σήκωσα το ακουστικό της συσκευής μου και στις 21:12 στην οποία παρέλαβα το μήνυμα που σας ανέφερα.

Η μεγάλη μου αγανάκτηση οφείλετε στο ότι πλέον η επικοινωνία έχει καταντήσει κουραστική.
Λαμβάνω για τη δουλειά μου πάνω από 50 e-mails την ημέρα, των οποίων 15 από αυτά είναι ενοχλητικά διαφημιστικά μηνύματα. (spam). Προκειμένου να απαλλαγώ από αυτά έχω αγοράσει  πρόγραμμα το οποίο "κόβει" αυτά τα εισερχόμενα.

Ο "κύριος" που αναφέρει το όνομά του στο μήνυμα που σας έστειλα διαφημίζει ότι  κάνει το spam επάγγελμα.
Λοιπόν δεν θα ανεχτώ να πληρώνω αρκετές εκατοντάδες ευρώ για να απαλλαγώ από αυτά τα μηνύματα και κάποιοι επιτήδειοι 
να το συνεχίζουν εις βάρος μου και άλλων πολιτών.

Με λυπεί το γεγονός, το ότι μου δώσατε την εντύπωση ότι δεν σας ενδιαφέρει το ότι κάποιος (πιθανόν υπάλληλός σας) χρησιμοποιεί τους πόρους του Τραπεζικού Μεσολαβητή για δικό του όφελος με σκοπό το (παράνομο ίσως) κέρδος.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας,

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί είσαι αντίθετος με ότι λέω και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.

Πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Με αφαιρετική σκέψη;

Αν δεν έχεις καταλάβει, ο Μεσολαβητής είναι θεσμός.

Οι άνθρωποι λοιπόν που δουλεύουν εκεί πληρώνωνται για να εξυπηρετούν τον πολίτη και όχι να κάνουν κατάχρηση των resources του θεσμού με σκοπό το δικό τους και μόνο κέρδος.

Όλοι οι εργαζόμενοι του κόσμου, εργάζονται για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό και όχι για να στέλνουν fax για ίδιον όφελος. Κατάχρηση μπορεί να γίνει παντού, από τη μεγαλύτερη ως τη μικρότερη εταιρεία. Δύσκολο να το καταλάβεις;

Αν τον πάρω τηλέφωνο όπως εσύ λες το πιό πιθανό είναι να με βρίσει και να κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα.

Μάλιστα. Δηλαδή αν κάνει πως δεν ξέρει αυτός που το έστειλε, τότε τι περιμένεις από τον Τρ.Μεσολαβητή; Να κάνει πως ξέρει ότι έστειλε κάτι που δεν έστειλε ο ίδιος σαν "θεσμός";

Το έχω ξαναζήσει το σκηνικό με spam από άσχετους Έλληνες "επαγγελματίες" του είδους.

Τους έστελνα ευγενικά απάντηση στο e-mail τους ότι δεν επιθυμώ διαφημιστικά μηνύματα και με θράσος μου απαντούσαν ότι δεν είναι διαφήμιση αυτό που κάνουν αλλά ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Εφόσον δεν έβγαινε κάτι έτσι η πορεία που ακολούθησα είναι να στέλνω e-mail στο abuse του κάθε ISP αν ο αποστολέας του spam συμπεριφερόταν με αυτόν το τρόπο.

Σε πληροφορώ ότι το σύστημα απέδωσε και πολλοί από αυτούς δεν έχουν πλέον τον λογαριασμό τους που είχαν πληρώσει στην otenet ή σε άλλον ISP.

Ποιος σου είπε ότι δεν με ενοχλεί; Απλά διαφωνώ με την υπεργενίκευση που έχεις κάνει. Έχεις το όνομα του spammer και από κει και πέρα εσύ κανονίζεις τι θα κάνεις. Τι μπλέκεις τώρα τις τράπεζες και τα συναφή; Διάβασε λίγο τον τίτλο που έχεις βάλει; Ξέρεις τι ωραία θα ήταν να ερχόταν κάποιος σπίτι σου και να έκανε ένα τηλέφωνο στον Σύλλογο Ομοφυλοφύλλων και να έβλεπα εγώ την κλήση από τον αριθμό σου και να έβγαινα να φωνάξω "Ο Highlander είναι αδερφήηηη". Δεν είναι λίγο λανθασμένη η επαγωγική μέθοδος που ακολουθείς;

Αν θες να κάνεις κάτι επικοινώνησε λοιπόν με το τύπο στο fax, στείλε και δικηγόρο, πήγαινέ τον και κάντου ό,τι θες. Απλά μην μπερδεύεις τα πράγματα.

Αλήθεια.... εσύ δεν έχεις πάρει ποτέ spam; Δεν σε ενοχλεί;;;

Και βέβαια με ενοχλεί. Έτερον εκάτερον όμως.

Τελικά δεν μας είπες. Αν στο γραφείο σου στείλει κάποιος ένα αντίστοιχο fax για ίδιον όφελος θα συμφωνήσεις να βγούμε να πούμε πως: "Η εταιρεία του Highlander είναι spammeeeeeeeeeeeeeeeeer"... Ε;

Και για να μην παρερμηνεύσεις, δεν διαφωνώ που σε ενοχλεί. Απλά η προσέγγισή σου στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι παντελώς λάθος. Μέχρι και τις τράπεζες πήγες να μπλέξεις για αυτό το κ**οfax !!!

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω μόνο ένα πράγμα.

Τα υπόλοιπα τα αφήνω να τα κρίνουν οι χρήστες του forum.

Έχω μαγαζί με Η/Υ, Τηλ.Κέντρα κλπ.

Δεν βγήκα ποτέ να κάνω διαφήμιση για οτιδήποτε.

Δεν λέω κάν το όνομά μου, που βρίσκεται το μαγαζί κλπ κλπ κλπ.

Θεωρώ απαράδεκτο κάποιος εδώ να χρησιμοποιεί το forum με σκοπό το κέρδος..

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την πιό πάνω περίπτωση.

Το να έκανα διαφήμιση και να μου έλεγες ότι δεν είναι σωστό δεν θα γινόταν τίποτα.

Αν όμως το ανέφερες στον Hal9000, νομίζω ότι κάτι θα γινόταν.

Απλά χτυπάω το κακό στη ρίζα....

Δημοσ.

3) Από τη στιγμή που στο FAX δεν αναφέρεται ο Μεσολαβητής και ταυτόχρονα είσαι 1000% σίγουρος ότι αυτό είναι το τηλέφωνο που έστειλε το fax' date=' τότε μάλλον κάποιος "κακός" υπάλληλος χρησιμοποίησε για ίδιον όφελος το fax του Μεσολαβητή. Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρεται κάποια εταιρεία με κινητό(!) τηλέφωνο.[/quote']

Den exei kamia sxesi to noumero pou fainetai an einai kinito i oxi. Sto ksenodoxio Atlantis tis alisidas Grecotel pou ksero logo doulias to tilefoniko kentro einai 69470208XX kai fusika einai stathero.

Episis enas filos mou doulevei sto programma Stage ton Olympiakon kai otan me pernei apo to stathero to noumero pou vgainei fainetai pali san stathero.

Apo kei kai pera, polu kala ekane pistevo kai esteile email ston organismo na doune an kataferoun poios ekane ti. Vevaia oi trapezes me tis opoies sinergazontai den exoun kapoia sxesi opote kalitera astis ekso. :D

Apo kei kai pera tora, an oloi mas katagelame ston ISP mas ola ta email pou pairnoume kai einai Spam tote siga siga tha meionontousan. Alla aptin alli kaneis den to kanei giati profanos variomaste.

Alla na mas arxisoun sta fax tora sto asxeto den leei katholou giati fantasou na petuxoun afta ta robots pou lene kai na ta egatastisoun merikes ekatontades etairies na deis ti oraia pou tha einai... Den ftanei pou mas stelnoun spam email, den ftanei pou mas pairnoun tilefono gia na mas peisoun na paroume tin pistotiki tous karta, tha prepei tora mesa sto agxos tis doulias na lambanoume kai spam fax?? Min trelathoume telios!!

PS: Stin agglia uparxei kai to SMS Spam... EKEI NA DEITE SPASARXIDIA!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...