Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήρθε και το Synology (DS-1019+) Με δύο δίσκους RED 4TB και βρήκα σήμερα χρόνο επιτέλους μετά από 5 μέρες να το ξεκινήσω παρέα με ένα φίλο επαγγελματία που έχει στήσει αρκετά.

Κάθησα το πρωί και έφτιαξα ένα Mirror ( το οποίο στην πορεία θα γίνει RAID6) και ένα χρήστη Administrator για τα πρώτα βήματα...

Μετά ανέλαβε ο γνώστης...(με την καλή έννοια)

Γενικά αρχεία στο δίκτυο δεν δουλεύουμε. Ο περισσότερος όγκος αρχείων είναι οι προσφορές που στέλνει ο καθένας , οι οποίες αποθηκεύονται σε pdf τοπικά σε κάθε μηχάνημα και φαίνονται και στο ERP.

Φτιάξαμε ένα φάκελο DATA για να αποθηκεύουμε κανά αρχείο αν χρειαστεί και ένα φάκελο BACKUP . Οι χρήστες του DATA δεν θα έχουν πρόσβαση στο BACKUP. Οι χρήστες που θα κάνουν backup δεν θα έχουν πρόσβαση στο DATA..

Σχετικά με το φάκελο BACKUP θα μπεί σε όλα τα μηχανήματα Veeam Agent στο οποίο με το κατάλληλο schedule για να μην πέφτουν όλοι μαζί θα παίρνει ένα full volume backup ανα 5 μέρες πχ στον ένα , ανά 2 μέρες πχ στον server και σε κάποια μηχανήματα που δεν δουλεύουν πολύ (πχ της αποθήκης) ένα full ανα 10 μέρες.

Μου ανέφερε ο συνεργάτης να κάνουμε τον φάκελο DATA , Map στους υπολογιστές . Κατά πρώτον το MAP το φοβάμαι γενικά αλλά μάλλον δεν θα το κάνω έτσι και αλλιώς γιατί πέρα από έναν συνάδελφο που ασχολείται με reports, excel Κλπ κλπ όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι ανάγκη να μπλέξουν με αυτά...Εχουν μάθει να δουλευουν αλλιώς. 

Σχετικά με τον Server έχει στηθεί και εκεί το Veaam το οποίο πήρε σήμερα ενα volume backup σε 24 λεπτά...(Σφαίρα) και μου είπε ο συνεργάτης να στήσουμε επιπλέον στον server το active backup for business Που έχει το synology Μιας και το χρειαζόμαστε σε περίπτωση που παρουσιάσει κανά θέμα ο server, να μπορούμε να τραβήξουμε το τελευταίο image και να το τρέξουμε σε VM μέσα στο Synology.

Γενικά επειδή το site μας είναι για τα μπάζα και επειδή ζητούνται συνεχώς πληροφορίες όπως πιστοποιητικά , datasheets προϊόντων κλπ κλπ τα οποία ναι μεν υπάρχουν στο site αλλά στο κάθε προϊόν μπαίνει μόνο ένα αρχείο pdf σκεφτόμουν μήπως σηκώσω κανά wordpress στο NAS στο οποίο να φτιάξω ένα τύπου Intranet Και να μαζέψω εκεί ότι αρχεία έχω αποθηκεύσει όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης με απασχολεί πολύ η προστασία του NAS σχετικά με Ramsonware. Έχουμε ναι μεν ένα endpoint antivirus εδώ και 2 χρόνια το οποίο έχει αποδειχθεί πολύ σταθερό (SEQRITE) , έχω στήσει ένα Meraki Firewall το οποίο πάει και αυτό καλά αλλά θέλω γνώμες σχετικά με την καλύτερη προστασία του NAS. Ξεχνάμε MAP drives και ειδικά με τον συνάδελφο που θέλει να αποθηκεύει excel και reports ψάχνω να βρω πως θα το κάνει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και σόρρυ για το μακροσκελές του κειμένου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...