KrTikker Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια λύση σε ένα πρόβλημά μου μιας και όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να βρω. Έχω έναν μικρό χώρο, σαν γυάλινο ενυδρείο, ο οποίος απαιτεί καθημερινά ελάχιστο ψεκασμό κάποια ώρα τη μέρα (ας πούμε κατά τις 10:00) για λιγότερο από μισό λεπτό. Την επόμενη μέρα το ίδιο, και το ίδιο, και το ίδιο (για να γίνεται κύκλος υγρασίας). Μέχρι στιγμής το κάνω χειροκίνητα με κάτι τέτοιο https://www.praktiker.gr/p/psekastiras-lux-1lt-propiesis-69080 Τώρα που θα πάω διακοπές (τυχερός) έχω συγκάτοικο σπίτι να ψεκάζει αλλά δεν μπορεί κάθε μέρα γιατί λείπει πολλά πρωϊνά. Έξω δεν έχω βρύση για να περάσω μία σωλήνα μέσα και να βάλω κάτι σαν αυτόματο πότισμα (σκέφτηκα κι αυτό μέσα στην απελπισία μου) Θα με εξυπηρετούσε κάτι σε ψεκαστήρα ρεύματος πχ το οποίο θα μπορώ να χειρίζομαι ή με ασύρματο wifi διακόπτη (που έχω) ή με χρονοδιακόπτη (κι αυτό το έχω). Αν είναι με μπαταρίες πάλι θα βρω τρόπο να το πατεντάρω πχ με εξωτερικό μετασχηματιστή. Ακόμα και ένα σωληνάκι ή λάστιχο που πετάει νερό με λίγη πίεση θα με εξυπηρετούσε, αρκεί να γίνεται αυτόματα. Δεν βρίσκω όμως τίποτα, ενδεχομένως να μην ψάχνω σωστά βέβαια... Σας ευχαριστώ.
conkal Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Ειναι overkill αλλα μπορεις να παρεις ισως ποτιστικο για μπαλκονι και να προσαρμοσεις καποιο ψεκαστικο 1
KrTikker Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, conkal είπε Ειναι overkill αλλα μπορεις να παρεις ισως ποτιστικο για μπαλκονι και να προσαρμοσεις καποιο ψεκαστικο Δεν έχω βρύση στο μπαλκόνι δυστυχώς 1
Geocheats2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Ultrasonic humidifier ψάχνεις μαζι με ένα τροφοδοτικό και τον χρονοδιακόπτη που έχεις ήδη
KrTikker Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, Geocheats2 είπε Ultrasonic humidifier ψάχνεις μαζι με ένα τροφοδοτικό και τον χρονοδιακόπτη που έχεις ήδη Θα ακουστεί βλακώδης η ερώτηση αλλά αυτό δεν βγάζει ουσιαστικά ατμό;
hp8 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, KrTikker είπε Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια λύση σε ένα πρόβλημά μου μιας και όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να βρω. αφού δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε δίκτυο ύδρευσης δύσκολο Αν αυτό που έχεις είναι φορητό - μετακινουμενο ζήτησε από το γείτονα αν μπορεί να σε καλύψει Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2020 από hp8
Geocheats2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, KrTikker είπε Θα ακουστεί βλακώδης η ερώτηση αλλά αυτό δεν βγάζει ουσιαστικά ατμό; Βγάζει mist ατμό σχετικά μεν αλλά στη θερμοκρασία του νερού
KrTikker Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, hp8 είπε αφού δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε δίκτυο ύδρευσης δύσκολο Αν αυτό που έχεις είναι φορητό - μετακινουμενο ζήτησε από το γείτονα μπορεί να σε καλύψει Το να καταφύγω σε "χώσιμο" φίλου ή γνωστού ήταν η πρώτη σκέψη αλλά και τελευταία λύση για εμένα.. Η απαιτούμενη ποσότητα του νερού είναι πολύ μικρή. Δηλαδή κάτι το οποίο έχει ήδη ένα δοχείο 1-2L είναι υπέρ αρκετό για λίγες μέρες.
plasTOST Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δεν Μπορείς να κάνεις καμία πατέντα με αυτά που ψεκάζουν αποσμητικό χώρου και έχουν χρονοδιακόπτη? Κάπως να το προσαρμόσεις.
hp8 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, KrTikker είπε Το να καταφύγω σε "χώσιμο" φίλου ή γνωστού ήταν η πρώτη σκέψη αλλά και τελευταία λύση για εμένα.. Η απαιτούμενη ποσότητα του νερού είναι πολύ μικρή. Δηλαδή κάτι το οποίο έχει ήδη ένα δοχείο 1-2L είναι υπέρ αρκετό για λίγες μέρες. δεν ξέρω αν αξίζει το κοπο μια αντλία από σιντριβάνι με ενα μπεκ και ηλεκτρονικο χρονοδιακοπτη Αρκετο κοστος !!!! 1
KrTikker Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, Geocheats2 είπε Βγάζει mist ατμό σχετικά μεν αλλά στη θερμοκρασία του νερού Αχά.. δεν ξέρω κατά πόσο "κάθεται" όμως σαν υγρό στις επιφάνειες (βρέχει κάτι φυλλαράκια) ώστε να γίνεται ο απαιτούμενος κύκλος υγρασίας που ανέφερα και προηγουμένως.. Δηλαδή τη μέρα που ψεκάζω ανεβαίνει η υγρασία του χώρου 80-85% πχ και μέχρι την επόμενη το πρωί έχει πέσει προοδευτικά στο 65-70%. Αν αυτό δημιουργεί νέφος για λίγο και μετά χάνεται στο περιβάλλον δεν με εξυπηρετεί 1 λεπτό πριν, hp8 είπε δεν ξέρω αν αξίζει το κοπο μια αντλία από σιντριβάνι με ενα μπεκ και ηλεκτρονικο χρονοδιακοπτη Αρκετο κοστος !!!! Ναι δυστυχώς πολλά λεφτά για μια τόσο απλή -όπως νόμιζα μέχρι στιγμής δλδ - εφαρμογή.. 2 λεπτά πριν, plasTOST είπε Δεν Μπορείς να κάνεις καμία πατέντα με αυτά που ψεκάζουν αποσμητικό χώρου και έχουν χρονοδιακόπτη? Κάπως να το προσαρμόσεις. Εξαιρετική σκέψη αλλά ο ψεκασμός που κάνει είναι πολύ μικρός και στιγμιαίος.. εκτός και αν με κάποιο τρόπο γίνεται επαναλαμβανόμενα..
Geocheats2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Ναι για αυτήν την χρήση πιθανόν δεν σου κάνει αυτό
SabotazNic Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 56 λεπτά πριν, KrTikker είπε Εξαιρετική σκέψη αλλά ο ψεκασμός που κάνει είναι πολύ μικρός και στιγμιαίος.. εκτός και αν με κάποιο τρόπο γίνεται επαναλαμβανόμενα.. Ολα αυτα εχουν ρυθμιση να ψεκαζουν ανα χ λεπτα. Τωρα αν θες ολη την ποσοτητα της ημερας να την ψεκαζεις σε μιση ωρα, ναι δεν γινεται. Αν υπαρχει η δυνατοτητα ομως να ψεκαζει ολο το 24ωρο, καλως, Δες ποσο ειναι ο λιγοτερος χρονος που μπορεις να το βαλεις να ψεκαζει και ποσα ml/μερα μπορεις να επιτυχεις. Μετα απλα παιρνεις 1-2-3 τεμαχια για να κανεις την δουλεια σου 1
thanasisxask Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Αντλία νερού 12v (μοτέρ από υαλοκαθαριστηρες) και ένα τροφοδοτικό 12βολτο. Ξεβιδώνεις το ψεκαστήρα που έχεις και βάζεις την ασφάλεια στην θέση που ψεκάζει συνέχεια, στην έξοδο της αντλίας νερού προσαρμόζεις το σωληνάκι του ψεκαστήρα. Αφού δεν χρειάζεσαι πολύ νερό, πάρε ένα τετραλιτρο δοχείο και βάλε να τραβάει από εκεί νερό ή αντλία σου. Την αντλία την ανοίγεις με ένα sonoff για όσα δευτερόλεπτα χρειάζεται. Όλο αυτό πρέπει να το λειτουργησεις πρώτα για να δεις πως θα τα πάει.
KrTikker Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, SabotazNic είπε Τωρα αν θες ολη την ποσοτητα της ημερας να την ψεκαζεις σε μιση ωρα, ναι δεν γινεται αυτό ακριβώς θέλω.. 1 ώρα πριν, thanasisxask είπε Αντλία νερού 12v (μοτέρ από υαλοκαθαριστηρες) και ένα τροφοδοτικό 12βολτο. Ξεβιδώνεις το ψεκαστήρα που έχεις και βάζεις την ασφάλεια στην θέση που ψεκάζει συνέχεια, στην έξοδο της αντλίας νερού προσαρμόζεις το σωληνάκι του ψεκαστήρα. Αφού δεν χρειάζεσαι πολύ νερό, πάρε ένα τετραλιτρο δοχείο και βάλε να τραβάει από εκεί νερό ή αντλία σου. Την αντλία την ανοίγεις με ένα sonoff για όσα δευτερόλεπτα χρειάζεται. Όλο αυτό πρέπει να το λειτουργησεις πρώτα για να δεις πως θα τα πάει. ευχαριστώ πολύ μάλλον αυτό θα εφαρμόσω, αρχικά πειραματικά και βλέπω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα