sonikk Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Ισως ειναι γνωστο σε ολους οτι μεσω αριθμου πινακιδας αυτοκινητου και ασφαλιστικης εταιρειας μπορει καποιος να ανακαλυψει αν ενα αυτοκινητο ειναι τρακαρισμενο. δεν συμβαινει τα παντα να καταχωρουνται,εννοωντας απο τρακαρισματα αλλα σιγουρα καποια συμβαντα θα ειναι καταχωρημενα. το ερωτημα μου ειναι το εξης. αν εγω παω να αγορασω ενα μεταχειρισμενο και ξερω και τον αριθμο πινακιδας αν καλεσω καποια ασφαλιστικη εταιρεια μπορει να μου πει τι ατυχηματα ή τρακαρισματα εχει ή θα μου πουν οτι αυτα ειναι προσωπικα δεδομενα? Πώς μπορω να κανω αυτη την διαδικασια? Υπάρχει τροπος? ευχαριστω.
terry308 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Απαγορεύεται να σου πουν (οι ασφαλιστικές εταιρείες), μόνο εάν έχεις κάποιο πολύ γνωστό και ίσως όχι πάλι....
agnostos13 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Λόγω gdpr απαγορεύεται να σου δώσουν τέτοια στοιχεία. Μόνο στη ζούλα...
KoreanW Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) άσχετο, αλλά από την πινακίδα του οχήματος πόσο μπορεί εύκολα να αποκτά πρόσβαση ο καθένας σε δεδομένα όπως τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του οχήματος; φαντάζομαι θα πρέπει να συντρέχει λόγος αλλά ακόμα και τυπικά να μην συντρέχει κατά πόσο είναι ευχερής η πρόσβαση στη βάση δεδομένων των οχημάτων που μπορεί να τηρούν το υπουργείο, ασφαλιστικές, τροχαία κλπ; ας πούμε κατ' αντιδιαστολή, στην βάση δεδομένων της εφορίας θέλω να πω έχω την εντύπωση αν κάποιος εφοριακός υπάλληλος μπει σε ένα φάκελο, νομίζω καταγράφεται το στίγμα της πρόσβασης που απέκτησε στα οχήματα είναι τελείως μπάτε σκύλοι σωστά;... Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2020 από KoreanW
paylidis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Πλέον απαγορεύεται αυστηρά και ακόμα κ γνωστός θα σου το αρνηθεί
KoreanW Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) έχω πάντως λόγους να πιστευω ότι την ψιλοέχουν γραμμένη την απαγόρευση ως ιδιοκτήτης, υπάρχει τρόπος να μπορείς να μάθεις αν κάποιος έχει αναζητήσει τα στοιχεία σου από την πινακίδα του οχήματος; Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2020 από KoreanW
Salvation81 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 51 λεπτά πριν, KoreanW είπε έχω πάντως λόγους να πιστευω ότι την ψιλοέχουν γραμμένη την απαγόρευση ως ιδιοκτήτης, υπάρχει τρόπος να μπορείς να μάθεις αν κάποιος έχει αναζητήσει τα στοιχεία σου από την πινακίδα του οχήματος; Καθε προσβαση σε συγκεκριμενη πινακιδα καταγραφεται οποτε αν γινει κατι και καποιος θελησει να μαθει ποιος την εκανε την λαμακια θα τον βρουν και ναι ο νομος GDPR ειναι αρκετα σοβαρος (αν ηταν νομος Ελλαδας οκ, ειναι ομως νομως που τηρειται παγκοσμια).
KoreanW Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 8 hours ago, Salvation81 said: Καθε προσβαση σε συγκεκριμενη πινακιδα καταγραφεται οποτε αν γινει κατι και καποιος θελησει να μαθει ποιος την εκανε την λαμακια θα τον βρουν και ναι ο νομος GDPR ειναι αρκετα σοβαρος (αν ηταν νομος Ελλαδας οκ, ειναι ομως νομως που τηρειται παγκοσμια). δηλαδή ως ιδιοκτήτητς μπορώ να ρωτήσω κάπου, αν κάποιος αναζήτησε πρόσβαση στα στοχεία μου από την πινακίδα μου; πού και πώς το ζητάω; ενδιαφέρον
Salvation81 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, KoreanW είπε μήπως να κόψουμε τη βλακεία που μάς κατεβαίνει στο κεφάλι; όταν λέω έχω λόγους να πιστεύω, σου τους εξηγώ με pm για να δούμε τί θα καταλάβεις για όνομα δηλαδή δηλαδή ως ιδιοκτήτητς μπορώ να ρωτήσω κάπου, αν κάποιος αναζήτησε πρόσβαση στα στοχεία μου από την πινακίδα μου; πού και πώς το ζητάω; ενδιαφέρον Δεν ξερω αν μπορεις απλα να το ζητησεις στην αρμοδια υπηρεσια, πχ οι ασφαλιστικες εχουν κατι σαν συνδικατο οποτε ισως εκεινοι να ξερουν περισσοτερα.
phanispal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση. Το αυτοκίνητο μπορεί να έχει τρακάρει και να μην έχει δηλωθεί, π.χ. λόγω υπαιτιότητας του κατόχου, δηλαδή να το έφτιαξε μόνος του. Αν όμως έχεις έναν σοβαρό μηχανικό, μπορείς να του το πας ή ακόμα και να του δώσεις ένα χαρτζιλίκι και να τον πάρεις μαζί σου να το δει επί τόπου. Αυτοί που γνωρίζουν, μπορούν να καταλάβουν αν το αυτοκίνητο έχει εμπλακεί σε τρακάρισμα και αν έχει μπει σε καλίμπρα ή όχι. Παρεμπιπτόντως, τον Φλεβάρη που αγόρασα μεταχειρισμένο, είχα τα μέσα να μάθω αν είχε τρακάρει (και να είχε δηλωθεί εννοώ) και τα χρησιμοποίησα, αλλά τελικά κατάλαβα ότι δεν είχε και τόση σημασία. Σημασία έχει να το δει έμπιστος γνώστης (φανοποιός κατά προτίμηση και όχι τόσο μηχανικός αν σ' ενδιαφέρει να δεις αν έχει τρακάρει) το αυτοκίνητο και να σου πει αν και τι και πώς. Τα υπόλοιπα είναι πιο πολύ για το ψυχολογικό κομμάτι, και πάλι δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2020 από phanispal 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα