Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάπου σε έχασα... αν ο ΟΑΕΔ του ζητήσει λογαριασμό Εθνικής και δεν έχει, τότε ανοίγει έναν. Σε ποιον ακριβώς "θα πρέπει να δικαιολογήσει πως και γιατί λαμβάνει τα χρήματα"?

Μήπως συνηθίζει η Εθνική να ζητάει εξηγήσεις από τους πελάτες της κάθε φορά που κάποιο ποσό μπαίνει στο λογαριασμό τους?

Ή μήπως έχεις κολλήσει στην περίοδο 2015 - 2018 που λόγω CC δεν άνοιγαν τόσο εύκολα λογαριασμούς, και χρειαζόταν βεβαίωση από εργοδότη/ΟΑΕΔ/whateva?

Προ Capital Controls η αδερφή μου ήταν να πάρει ένα επίδομα του ΟΑΕΔ και της έδωσαν βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένη για να μπορέσει να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική. Εγώ πάλι είχα πιάσει δουλειά σε μια ιδιωτική επιχείρηση και είχαν την μισθοδοσία στην Εθνική, και μου είχαν δώσει βεβαίωση εργοδοσίας για να ανοίξω εγώ λογαριασμό. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση ζητούσαν κάποια βεβαίωση για τον λόγο που ανοίγεις λογαριασμό. Τώρα αν ανοίγουν και έτσι απλά τότε πάω πάσο.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Προ Capital Controls η αδερφή μου ήταν να πάρει ένα επίδομα του ΟΑΕΔ και της έδωσαν βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένη για να μπορέσει να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική. Εγώ πάλι είχα πιάσει δουλειά σε μια ιδιωτική επιχείρηση και είχαν την μισθοδοσία στην Εθνική, και μου είχαν δώσει βεβαίωση εργοδοσίας για να ανοίξω εγώ λογαριασμό. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση ζητούσαν κάποια βεβαίωση για τον λόγο που ανοίγεις λογαριασμό. Τώρα αν ανοίγουν και έτσι απλά τότε πάω πάσο.

Κάτι δεν μας λες καλά, προ CC δεν υπήρχε κανένας περιορισμός για άνοιγμα λογαριασμού σε καμία τράπεζα, όπως δεν υπάρχει ούτε και τώρα.

Όλα αυτά που περιγράφεις ίσχυαν κατά την διάρκεια των cc (από 29/06/2015 έως μέσα 2018), όχι πριν ή μετά, το θυμάμαι πολύ καλά γιατί ήθελα να ανοίξω λογαριασμό στην eurobank που δεν είχα και τα κατάφερα χωρίς κάποια βεβαίωση τον Ιούνιο 2018.

Βεβαίωση ο ΟΑΕΔ πχ σαφώς και δίνει ακόμα και σήμερα, μόνο που η βεβαίωση αυτή δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξεις λογαριασμό στην Εθνική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάτι δεν μας λες καλά, προ CC δεν υπήρχε κανένας περιορισμός για άνοιγμα λογαριασμού σε καμία τράπεζα, όπως δεν υπάρχει ούτε και τώρα.

Όλα αυτά που περιγράφεις ίσχυαν κατά την διάρκεια των cc (από 29/06/2015 έως μέσα 2018), όχι πριν ή μετά, το θυμάμαι πολύ καλά γιατί ήθελα να ανοίξω λογαριασμό στην eurobank που δεν είχα και τα κατάφερα χωρίς κάποια βεβαίωση τον Ιούνιο 2018.

Βεβαίωση ο ΟΑΕΔ πχ σαφώς και δίνει ακόμα και σήμερα, μόνο που η βεβαίωση αυτή δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξεις λογαριασμό στην Εθνική.

Δεν διαφωνώ, απλώς εξηγώ τι έγινε στις δικές μου περιπτώσεις. Και οι 2 περιπτώσεις ήταν εκτός CC και είχαν ζητήσει βεβαίωση. Τώρα αν γίνεται και έτσι χωρίς βεβαίωση απλά δεν διαφωνώ και πάω πάσο.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gokuthelegend είπε

Δεν διαφωνώ, απλώς εξηγώ τι έγινε στις δικές μου περιπτώσεις. Και οι 2 περιπτώσεις ήταν εκτός CC και είχαν ζητήσει βεβαίωση. Τώρα αν γίνεται και έτσι απλά δεν διαφωνώ και πάω πάσο.

Και εγώ σου λέω πως είτε κάτι έχεις καταλάβει λάθος, είτε δεν θυμάσαι σωστά τις ημερομηνίες. Η βεβαίωση εργοδότη ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα την περίοδο 2015-2018, όχι νωρίτερα, ούτε αργότερα. Σήμερα μια χαρά ανοίγεις λογαριασμό όπου θέλεις χωρίς να έχεις κάποιο λόγο, χωρίς να έχεις χαρτί από εργοδότη ή ΟΑΕΔ.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Για να ανοίξεις λογαριασμό στις ελληνικές τράπεζες πρέπει υποχρεωτικά να πας σε κατάστημα

Κανείς λάθος. Ειδικά η εθνική ανοίγει λογαριασμό μόνο από το κινητό χωρίς να πατήσεις σε τράπεζα. 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Για να ανοίξεις λογαριασμό στις ελληνικές τράπεζες πρέπει υποχρεωτικά να πας σε κατάστημα

Δεν ισχύει αυτό στην Εθνική μπορείς να γίνεις πελάτης χωρίς να πας σε κατάστημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού λοιπόν ανοιξω λογαριασμό από το κινητό Μ για πρώτη φορά μπορώ μετά απευθείας αφού μου στείλουν την κάρτα για τις συναλλαγές Μ να κάνω Internet banking μέσω της εφαρμογής και να το λειτουργώ μέσω ίντερνετ?

Επισεις γνωρίζει κανείς τι χρεώσεις θα έχω ανοίγοντας λογαριασμό αλλά και αν το κάνω internet banking?

Επεξ/σία από Brashida
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δουλεύω από το 1998 δεν υπήρξε καμία απολύτως τράπεζα που να μην μου ζήτησε βεβαίωση εργοδότη για άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας. Ούτε και τώρα φυσικά γίνεται Νοέμβριο του 19 τράπεζα Πειραιώς λογαριασμό μισθοδοσίας και ήταν στα απαραίτητα έγγραφα αλλιώς δεν μου άνοιγαν λογαριασμό.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, vanni είπε
13 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δουλεύω από το 1998 δεν υπήρξε καμία απολύτως τράπεζα που να μην μου ζήτησε βεβαίωση εργοδότη για άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας. Ούτε και τώρα φυσικά γίνεται Νοέμβριο του 19 τράπεζα Πειραιώς λογαριασμό μισθοδοσίας και ήταν στα απαραίτητα έγγραφα αλλιώς δεν μου άνοιγαν λογαριασμό.

Κάπου χάθηκες, εγώ γράφω για "λογαριασμό" και εσύ μου απαντάς για "λογαριασμό μισθοδοσίας"...

Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω τη διαφορά.

Δημοσ.

Εσύ μάλλον χάθηκες γιατί απάντησες με παράθεση κιόλας  στο παιδί που σου έγραψε

Εγώ πάλι είχα πιάσει δουλειά σε μια ιδιωτική επιχείρηση και είχαν την μισθοδοσία στην Εθνική, και μου είχαν δώσει βεβαίωση εργοδοσίας για να ανοίξω εγώ λογαριασμό. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση ζητούσαν κάποια βεβαίωση για τον λόγο που ανοίγεις λογαριασμό. Τώρα αν ανοίγουν και έτσι απλά τότε πάω πάσο.

Δηλαδή για λογαριασμό μισθοδοσίας οπότε για πάμε μια πάλι

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vanni είπε

Εσύ μάλλον χάθηκες γιατί απάντησες με παράθεση κιόλας  στο παιδί που σου έγραψε

Εγώ πάλι είχα πιάσει δουλειά σε μια ιδιωτική επιχείρηση και είχαν την μισθοδοσία στην Εθνική, και μου είχαν δώσει βεβαίωση εργοδοσίας για να ανοίξω εγώ λογαριασμό. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση ζητούσαν κάποια βεβαίωση για τον λόγο που ανοίγεις λογαριασμό. Τώρα αν ανοίγουν και έτσι απλά τότε πάω πάσο.

Δηλαδή για λογαριασμό μισθοδοσίας οπότε για πάμε μια πάλι

Από όσα έγραψες προκύπτει ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά, άλλο που δεν θες να παραδεχτείς ότι διάβασες "λογαριασμό" και κατάλαβες "λογαριασμό μισθοδοσίας".

Δεν είναι δικό μου πρόβλημα που άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις.

Δημοσ.

Μια χαρά διαβάζω και μια χαρά καταλαβαίνω εσύ θες να παίξεις με τις λέξεις

13 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

13 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Δεν διαφωνώ, απλώς εξηγώ τι έγινε στις δικές μου περιπτώσεις. Και οι 2 περιπτώσεις ήταν εκτός CC και είχαν ζητήσει βεβαίωση. Τώρα αν γίνεται και έτσι χωρίς βεβαίωση απλά δεν διαφωνώ και πάω πάσο.

Και εγώ σου λέω πως είτε κάτι έχεις καταλάβει λάθος, είτε δεν θυμάσαι σωστά τις ημερομηνίες. Η βεβαίωση εργοδότη ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα την περίοδο 2015-2018, όχι νωρίτερα, ούτε αργότερα. Σήμερα μια χαρά ανοίγεις λογαριασμό όπου θέλεις χωρίς να έχεις κάποιο λόγο, χωρίς να έχεις χαρτί από εργοδότη ή ΟΑΕΔ.

Και για τις 2 περιπτώσεις που αναφέρει χρειάζεται βεβαίωση. Αν εσύ θες να παίζεις με τις λέξεις οκ πάω πάσο

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vanni είπε

Μια χαρά διαβάζω και μια χαρά καταλαβαίνω εσύ θες να παίξεις με τις λέξεις

Και για τις 2 περιπτώσεις που αναφέρει χρειάζεται βεβαίωση. Αν εσύ θες να παίζεις με τις λέξεις οκ πάω πάσο

Το αν καταλαβαίνεις μια χαρά κρίνεται από αυτά που γράφεις, όχι από τους ισχυρισμούς σου.

Και φρόντισε στο μέλλον όταν κάνεις quote δικά μου post να σχολιάζεις μόνο ότι έχω γράψει εγώ.

Δημοσ.

σε λογαριασμό ταμιευτηρίου δεν θέλει βεβαίωση εργοδότη κι εγώ για ευκολία είχα ανοίξει ταμιευτήριο για τη μισθοδοσία μου γιατί ήθελα να τελειώνω

επίσης στα capital μπορούσες να ανοίξει λογαριασμό εφόσον ήσουν ήδη πελάτης της τράπεζας, προσωπικά είχα ανοίξει

Δημοσ.

Για να μην τσακώνεστε έχω το χαρτάκι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πήρα από την Πειραιώς για άνοιγμα λογαριασμού.

Αντιγράφω:

1.ΑΔΤ ή διαβατήριο

2.Εκκαθαριστικό ή δήλωση φορολογίας

3.ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο

4.Τηλέφωνο επικοινωνίας (αντίγραφο λογαριασμού εννοεί ή αν έχεις καρτοκινητό μια βεβαίωση που να φαίνεται το τηλέφωνο και που μένεις)

5.Αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας ή σύνταξης ή βεβαίωση εργοδότη ή δήλωση έναρξης επιτηδεύματος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...