Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ανοίξω ένα λογαριασμό στην εθνική τράπεζα.Ξερω τι δικαιολογητικά χρειάζονται.Επισης  ζητάει έγγραφο κάρτα άνεργιας,πως θα γίνει αφού είναι σε ηλεκτρονική μορφή πλέον?

Το ερωτημα Μ βασικά είναι ότι θέλω να ανοίξω έναν λογαριασμό ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής  της εθνικής. Να το κάνω λέτε?

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θέλω να ανοίξω για πρώτη φορά λογαριασμό έναν απλά για να βαζω-βγαζψ χρήματα.Αν το κάνω διαδικτυακά πως θα επιβαιβαιωσω τα δικαιολογητικά και επίσης σου στέλνουν μια κάρτα της εθνικής για συναλλαγές διάβασα στην διεύθυνση σ θα χρειαστεί να πληρώσω τα μεταφορικά εγώ? Επίσης είναι θετικό να ανοίξω διαδικτυακά έναν λογαριασμό από θέμα ασφάλειας κ.λ.π μιλάω

11 minutes ago, HALF EVIL said:

Αν έχεις i banking γιατί όχι. 

Δεν έχω τίποτα πρώτη φορά ανοίγω λογαριασμό δικό μ

6 minutes ago, Joshua21 said:

Η βεβαίωση ανεργίας μια χαρά εκτυπώνεται σε χαρτί.

Διαδικτυακά πως γίνεται να δικαιολογήσω όλα τα έγγραφα με φωτογραφία? Άρα θα πρέπει ούτως η άλλως να βγάλω μια φωτοτυπία την κάρτα άνεργιας εκτός όπως είπα αν γίνεται με φωτογραφίες αν το κάνω ηλεκτρονικά

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Brashida είπε

Διαδικτυακά πως γίνεται να δικαιολογήσω όλα τα έγγραφα με φωτογραφία? Άρα θα πρέπει ούτως η άλλως να βγάλω μια φωτοτυπία την κάρτα άνεργιας εκτός όπως είπα αν γίνεται με φωτογραφίες αν το κάνω ηλεκτρονικά

Την κάρτα ανεργίας δεν την ανανεώνεις κάθε τρίμηνο ηλεκτρονικά? Αν ναι, τότε μια χαρά μπορείς να αποθηκεύσεις τη βεβαίωση σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να την αποστείλεις στην τράπεζα, το να την εκτυπώσεις και μετά να τη φωτογραφήσεις/σκανάρεις τζάμπα κόπος είναι.

Μεταφορικά για να σου στείλουν την κάρτα δεν πληρώνεις (ούτως ή άλλως με απλή αποστολή ΕΛΤΑ στέλνουν), χρεώνουν όμως την ίδια την κάρτα, 6€ και έχει ισχύ 3 χρόνια.

Δημοσ.

Πάρε ότι έγγραφο μπορείς να φανταστείς μαζί σου, με έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα αυτή η τράπεζα. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρόσεξε μη σου ανοίξουν έναν τύπο τραπεζικού λογαριασμού που σε χρεώνει 2 ευρώ το μήνα και σου δίνει κάτι παροχές π.χ. εξετάσεις σε συγκεκριμένο διαγνωστικό. Αν θες απλό λογαριασμό να επιμείνεις ακόμα και αν σου λένε παραμύθια ότι πλέον μόνο με χρέωση γίνεται . Επίσης μπορεί να σου εκδόσουν προπληρωμένη κάρτα που έχει χρέωση χωρίς να σε ρωτήσουν. Αν δεν τη θες να τους πεις ότι χρειάζεσαι μόνο απλή κάρτα για ανάληψη και αγορές. Γενικά προσπαθούν με ύπουλο τρόπο να πουλήσουν προϊόντα και να χρεώνουν τους κατόχους λογαριασμών.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Για να ανοίξεις λογαριασμό στις ελληνικές τράπεζες πρέπει υποχρεωτικά να πας σε κατάστημα

Εγώ άνοιξα στην εθνική πριν καιρό μέσω I banking, σκάναρα  ότι έγγραφα θέλανε, τα έστειλα κανονικά συνημμένα σε μέιλ και όλα οκ. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Brashida είπε

Άρα θα πρέπει ούτως η άλλως να βγάλω μια φωτοτυπία την κάρτα άνεργιας εκτός όπως είπα αν γίνεται με φωτογραφίες αν το κάνω ηλεκτρονικά

Δεν κατάλαβα τι θες να κάνεις. Δεν βγάζεις φωτοτυπία την κάρτα ανεργίας, δεν την ζητάει κανείς αυτό. Αυτό που ζητάνε είναι η βεβαίωση ανεργίας που την εκδίδεις από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αφού συνδεθείς με τους κωδικούς σου. Η βεβαίωση κατεβαίνει σε αρχείο pdf και μπορείς να τη στείλεις κάπου, πχ με email, ή να την τυπώσεις. Η βεβαίωση έχει έναν μοναδικό κλειδάριθμο επάνω της με τον οποίο μπορεί να ελεγχθεί η εγκυρότητά της από τον οποιονδήποτε, ακόμη και από ιδιώτη. Επίσης η βεβαίωση αναφέρει επάνω της και τον αριθμό ταυτότητας, οπότε μπορείς να προσκομίσεις και την ταυτότητά σου η οποία έχει την φωτογραφία σου επάνω της.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να τους προσκομίσεις βεβαίωση ανεργίας, μια χαρά μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν έχεις βγάλει μια και δεν είναι υποχρεωτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να τους προσκομίσεις βεβαίωση ανεργίας, μια χαρά μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν έχεις βγάλει μια και δεν είναι υποχρεωτικό.

Μπορεί να θέλει να λάβει κάνα επίδομα από τον ΟΑΕΔ, ζητάνε λογαριασμό Εθνικής εκεί, οπότε θα πρέπει να δικαιολογήσει πως και γιατί λαμβάνει τα χρήματα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά για να καταλάβω και εγώ και εσείς τι θέλω να πω ακριβώς.Αυτο που θέλω είναι σαν ενήλικας να ανοίξω για πρώτη φορά έναν λογαριασμό στην εθνική ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής για απλά πράγματα ανάληψη κατάθεση να μπαίνουν και να βγαίνουν χρήματα στο λογαριασμό μ.Κατι που κάνουν σχεδόν όλοι οι πολίτες.Εχω την εφαρμογή της εθνικής και θα κάνω εγγραφή για να γίνω πελάτης.Τι πάνω κάτω θα συμβεί? Τι θα Μ χρεώσουν? Πως? Γιατί?.Θέλω να πω ότι δεν θα συναντήσω κάποιο προβλήμα αν το κάνω ηλεκτρονικά?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Brashida είπε

Παιδιά για να καταλάβω και εγώ και εσείς τι θέλω να πω ακριβώς.Αυτο που θέλω είναι σαν ενήλικας να ανοίξω για πρώτη φορά έναν λογαριασμό στην εθνική ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής για απλά πράγματα ανάληψη κατάθεση να μπαίνουν και να βγαίνουν χρήματα στο λογαριασμό μ.Κατι που κάνουν σχεδόν όλοι οι πολίτες.Εχω την εφαρμογή της εθνικής και θα κάνω εγγραφή για να γίνω πελάτης.Τι πάνω κάτω θα συμβεί? Τι θα Μ χρεώσουν? Πως? Γιατί?.Θέλω να πω ότι δεν θα συναντήσω κάποιο προβλήμα αν το κάνω ηλεκτρονικά?

Προχώρα κανονικά. Ότι δικαιολογητικό σου ζητήσουν θα το σκαναρεις και θα το στείλεις. Φτιάχνεις και ένα internet Banking και είσαι κύριος. 

• Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μπορεί να θέλει να λάβει κάνα επίδομα από τον ΟΑΕΔ, ζητάνε λογαριασμό Εθνικής εκεί, οπότε θα πρέπει να δικαιολογήσει πως και γιατί λαμβάνει τα χρήματα.

Κάπου σε έχασα... αν ο ΟΑΕΔ του ζητήσει λογαριασμό Εθνικής και δεν έχει, τότε ανοίγει έναν. Σε ποιον ακριβώς "θα πρέπει να δικαιολογήσει πως και γιατί λαμβάνει τα χρήματα"?

Μήπως συνηθίζει η Εθνική να ζητάει εξηγήσεις από τους πελάτες της κάθε φορά που κάποιο ποσό μπαίνει στο λογαριασμό τους?

Ή μήπως έχεις κολλήσει στην περίοδο 2015 - 2018 που λόγω CC δεν άνοιγαν τόσο εύκολα λογαριασμούς, και χρειαζόταν βεβαίωση από εργοδότη/ΟΑΕΔ/whateva?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...