Προς το περιεχόμενο

[RAM] Crucial Ballistix Elite 16GB (2x8GB) DDR4-4000MHz @ Amazon ES 98.21€ [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Καλυτερα 3600. ειδικα για ryzen

Καλύτερες είναι οι 4000. Έχουν καλύτερης ποιότητας τσιπάκια (bin).

Μόνο καλό των 3600 για Ryzen 3ης γενιάς ότι δουλεύει το XMP με τη μία (ενώ στις 4000 θα χρειαστεί 2 κινήσεις για να δουλέψουν στην ιδανική συχνότητα 3733/3800 😀 )

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Καλύτερες είναι οι 4000. Έχουν καλύτερης ποιότητας τσιπάκια (bin).

Μόνο καλό των 3600 για Ryzen 3ης γενιάς ότι δουλεύει το XMP με τη μία (ενώ στις 4000 θα χρειαστεί 2 κινήσεις για να δουλέψουν στην ιδανική συχνότητα 3733/3800 😀 )

Το εννοουσα με την εννοια οτι δεν εχει νοημα το 4000Mhz

Δημοσ.

Κοιταξτε και τα Voltages, αν θυμαμαι καλα Ryzen θελει 1.2 (?) και οχι 1.35 (οποτε οτι πιανει στα 4GHz στα 1.35 δεν θα τα πιασει στα 1.2).

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Κοιταξτε και τα Voltages, αν θυμαμαι καλα Ryzen θελει 1.2 (?) και οχι 1.35 (οποτε οτι πιανει στα 4GHz στα 1.35 δεν θα τα πιασει στα 1.2).

Όχι, δεν ισχύει αυτό. Η RAM της υπογραφής μου είναι στα 1.35V by default. Δεν μπορείς να πιάσεις αυτές τις ταχύτητες με 1.2V. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Όχι, δεν ισχύει αυτό. Η RAM της υπογραφής μου είναι στα 1.35V by default. Δεν μπορείς να πιάσεις αυτές τις ταχύτητες με 1.2V. 

AMD recommends a 1.35V maximum voltage for long-term overclocks, and although the company says Ryzen can withstand 1.45V, longevity may be affected. DRAM Voltage: Raising the RAM voltage can help stabilize an overclock. A value of 1.35V is generally sufficient.

Δεν ειναι το default το 1.35V.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

AMD recommends a 1.35V maximum voltage for long-term overclocks, and although the company says Ryzen can withstand 1.45V, longevity may be affected. DRAM Voltage: Raising the RAM voltage can help stabilize an overclock. A value of 1.35V is generally sufficient.

1.2 ειναι για jedec 

και 1.35 για xmp.

δε γινεται αλλιως

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Εγώ λέω για τις δικές μου RAM. Κανονικά όλες έχουν τάση 1.2V αλλά όταν ρυθμίσεις τη σωστή ταχύτητα στο XMP profile πηγαίνουν αυτομάτως στα 1.35V. Είναι overclocked από το εργαστάσιο. Μάλιστα στη δικιά μου το γράφει και πάνω στην ετικέτα. Οπότε είναι απολύτως φυσιολογική αυτή η τάση.

61au7cezo8l._sl1280_.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

1.2 ειναι για jedec 

και 1.35 για xmp.

δε γινεται αλλιως

Ετσι παει γενικα αλλα απο οσο γνωριζω το ασφαλες ειναι 1.2 για Ryzen και 1.35 για Intel.

Πχ αν πας να παρεις καποιες μνημες που λενε συμβατες με Ryzen δεν γραφουν επανω τα MHZ στα 1.35 αλλα στα 1.2 (ενω η ιδια εταιρεια τις Intel τις διαφημιζει στα 1.35).

Δυστυχως δεν εχω ασχοληθει καθολου με τους Ryzen (οποτε μπορει να λεω και βλακειες), απλα λεω τι βλεπω στην αγορα.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Ετσι παει γενικα αλλα απο οσο γνωριζω το ασφαλες ειναι 1.2 για Ryzen και 1.35 για Intel.

Μέχρι τα 1.35V είσαι ασφαλής. Αυτό λέει και το κείμενο που παρέθεσες πάνω. Αλλιώς δεν θα υπήρχε περίπτωση να πιάσεις ούτε τα 3000MHz. Το max είναι 1.45V αλλά δε συνιστάται. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...