johnhatzip Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Φοιτώ στους ΗΜΜΥ ΔΠΘ (μόλις τελείωσα το 6ο εξάμηνο) και σκεφτόμουν να κάνω του χρόνου το καλοκαίρι πρακτική στην Ευρώπη με την IAESTE. Έχει κανείς εμπειρία από κάτι τέτοιο; Γενικά θα το προτείνατε έναντι της πρακτικής μέσω ΕΣΠΑ των Ελληνικών Ιδρυμάτων; Η κατεύθυνση που θα ακολουθήσω είναι αυτή της Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας Συστημάτων Πληροφορικής, οπότε αν έχει κάποιος να προτείνει χώρα ή εταιρεία που να αξίζει ας το αναφέρει 😉. Σαν αντικείμενο μου αρέσει πολύ το hardware και ο σχεδιασμός συστημάτων (FPGA κλπ) αλλά ας μην το ειδικεύσουμε δεν είμαστε μόνο των θετικών επιστημών στο forum. Οποιοσδήποτε έχει να προτείνει κάτι είναι φυσικά καλοδεχούμενος! Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από johnhatzip
velociraptoras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Αξίζει από την άποψη της εμπειρίας στο εξωτερικό, γνωριμία με άλλες κουλτούρες κι άλλους ανθρώπους και επαγγελματικές γνωριμίες που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Από εταιρίες δεν ξέρω ποιες παίρνουν, σίγουρα όμως παίρνει το CERN και η ESA 1
johnhatzip Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Πρέπει ίσως να δω και το οικονομικό θέμα γιατί με τόσα χρήματα που δίνουν δύσκολα νοικιάζεις και σπίτι κλπ. Δεν νομίζω να είναι όλα όντως τόσο ρόδινα...
velociraptoras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 ίσα που φτάνουν να νοικιάζεις σπίτι -μαζί με άλλους ή μόνο δωμάτιο- οπότε πρέπει να έχεις μαζέψει καποια χρήματα τουλάχιστον για φαγητο μετακίνηση και βασικά έξοδα
Ihavetheanswers Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μπορείς να αξιοποιήσεις μια πρακτική στην IASTE τώρα και του χρόνου να δοκιμάσεις και την πρακτική μέσω ΕΣΠΑ του Πανεπιστημίου. Το νούμερο 1 στοιχείο για το οποίο μετανιώνουν οι απόφοιτοι στις ΗΠΑ αφού πάρουν το πτυχίο τους είναι ότι δεν πήραν αρκετό work experience κατά την διάρκεια των σπουδών τους. 2
johnhatzip Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Ευχαριστώ πολύ παιδιά κατατοπιστικές οι απαντήσεις σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα